به گزارش مدیکال هلت نیوز؛ راه های ساده تری هم برای دفع سموم وجود دارد پدهای جدیدی روانه ی بازار شده اند که باید آن ها را یک شبانه روز به پاهایتان بچسبانید تا تمام سموم از بدنتان دفع شود.
گفتنی است؛ سموم هایی که در بدن جمع می شوند حاصل خوردن مواد غذایی، تنفس و ... است که به راحتی در بدن جمع می شوند و به راحتی هم می توان آن ها را از بدن دفع کرد.
تولید کنندگان محصولات سم زدایی ادعا می کنند که محصول هایشان به راحتی قادرند سموم را از بدن دفع کنند ولی سموم دائماً در بدن در حال وارد شدن هستند مادر فضایی زندگی می کنیم که سرشار از سمومی است که از راه های مختلفی وارد بدن می شوند. اولین راه تنفس است دیگری پوست و دستگاه گوارش و در نهایت از راه منافذ باز بدن مانند چشم ها.
گروهی دیگر از سم ها در مواد غذایی مصرفی ما وجود دارد و یا در اثر تماس با عوامل شیمیایی مانند عطرها و لوازم آرایشی و ترکیب های حاوی آزبست به بدن ما منتقل می شوند که بدن به طور طبیعی این سموم را خودش دفع می کند.
قراردادن پاها در آب قبل از خواب به روند طبیعی خارج شدن سم ها از بدن نیز کمک می کند.
خانوادهها خون بندناف کودک خود را ذخیره کنند
سلامت > خانواده- همشهری آنلاین:
بندناف که مملو از سلولهای بنیادی است بعد از زایمان به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته میشد. از همین رو محققان به این نتیجه رسیدند که از این منبع برای فراهم کردن سلولهای بنیادی استفاده کنند.
مدیر عامل بانک خون بند ناف رویان در گفتوگو با ایسنا، به تشریح اقدامات انجام شده در این مرکز پرداخته و آخرین آمار نمونههای ذخیره شده در دو بانک عمومی و خصوصی خون بند ناف رویان، هزینههای ذخیره سازی، هزینههای نگهداری نمونههای خونی در بانکهای خصوصی و شش استان اول در زمینه ذخیره سلولهای بنیادی خون بند ناف را اعلام کرد.
دکتر مرتضی ضرابی، به ارائه پیشینهای در خصوص استفاده از سلولهای بنیادی خون بندناف در درمان بیماریها پرداخت و عنوان کرد: به دنبال تحقیقاتی که در زمینه سلولهای بنیادی انجام شد، دانشمندان همواره به دنبال این بودند که با توجه به موفقیتهایی که کسب کردهاند به منابع استحصال و استخراج سلولهای بنیادی نیز دسترسی پیدا کنند، در همین راستا دانشمندان منابع مختلفی را مورد بررسی قرار دادند که از جمله آنها میتوان به استخراج سلولهای بنیادی از مغز استخوان و خون بند ناف اشاره کرد.
وی با بیان اینکه خون بند ناف بیش از سایر منابع در دسترس بود گفت: بندناف که مملو از سلولهای بنیادی است بعد از زایمان به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته میشد. از همین رو محققان به این نتیجه رسیدند که از این منبع برای فراهم کردن سلولهای بنیادی استفاده کنند.
وی اضافه کرد: علیرغم اینکه سلولهای بنیادی پتانسیل درمان دهها بیماری را دارند اما باید گفت در حال حاضر بیشتر در زمینه درمان بیماریهای خونی که منشا خونی دارند نظیر انواع سرطانهای خون، کمخونیهای مادرزادی، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی به کار گرفته میشوند.
به گفته ضرابی، رویان در سال 1384 با همکاری سازمان گسترش اقدام به راهاندازی بانک خون بند ناف نمود.
مدیرعامل بانک خون بندناف رویان با بیان اینکه در حال حاضر این موسسه دارای بانک خصوصی و بانک عمومی خون بند ناف است عنوان کرد: از همین رو خانوادههایی که در آستانه تولد فرزند خود قرار دارند، میتوانند خون بند ناف فرزندشان را پس از وضع حمل اهدا کنند.
وی درباره اهدای خون بندناف توضیح داد: زمانی که خانوادهها خون بندناف فرزندانشان را اهدا میکنند مالکیتی بر روی نمونه ندارند و همانگونه که سازمان انتقال خون نیز نمونههای ذخیره شده خود را به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار میدهد، ما نیز موظف هستیم این نمونههای ذخیره شده در بانک عمومی را به صورت رایگان در اختیار بیماران نیازمند قرار دهیم. دولت و خیرین از بانکهای خون بند ناف عمومی حمایت میکنند.
ضرابی با بیان اینکه اما در بانکهای خصوصی و خانوادگی نمونهها برای خود خانواده نگهداری میشود، اظهار کرد: میتوان این نمونه را تا زمانی که خانوادهها تمایل دارند در بانک نگهداری کرد.
وی اضافه کرد: استاندارد جهانی برای ذخیرهسازی خون بند ناف بین 15 تا 20 سال است، اما از نظر علمی بهترین زمان برای استفاده از سلولهای بنیادی خون بند ناف پنج سال اول نگهداری آن است.
مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان در ادامه به اعلام آمار نمونههای ذخیره شده در این بانک پرداخت و گفت: در حال حاضر بیش از 7000 نمونه در بانک خون بندناف عمومی و بیش از 35هزار نمونه در بانک خون بند ناف خصوصی ذخیره شده است و بنا داریم این آمار را تا پایان امسال به حدود 45هزار نمونه برسانیم.
وی همچنین افزود: از نمونههای موجود در بانک خون بند ناف خصوصی تاکنون دو نمونه مورد استفاده قرار گرفته است که مربوط به بیماریهای تالاسمی و سرطان خون بوده است. از نمونههای ذخیره شده در بانک خون بند ناف عمومی نیز یک نمونه مورد استفاده قرار گرفته است.
به گفته ضرابی، بیمارستان شریعتی به عنوان قطب پیوند سلولهای بنیادی موفق شده است حدود 35 پیوند را با موفقیت انجام دهد.
هزینه یک میلیون و 400هزار تومانی ذخیرهسازی خون بندناف در بانک خصوصی
مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان در ادامه درباره هزینههای نگهداری نمونههای خونی در بانکهای خصوصی گفت: هزینه ابتدایی ذخیرهسازی نمونه خون بندناف حدود یک میلیون و 400هزار تومان است و پس از آن خانوادهها باید سالانه 100هزارتومان برای نگهداری این نمونه پرداخت کنند.
ضرابی در پاسخ به پرسشی درباره انصراف خانوادههایی که نمونه بند ناف خون نوزاد خود را در بانک خصوصی ذخیره کردند توضیح داد: اگر خانوادهای از ادامه ذخیره و نگهداری نمونه خون بند ناف نوزاد خود انصراف دهد میتواند نمونه را به بانک خون بند ناف عمومی اهدا کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر رویان در 23 استان دفاتر نمایندگی بانک خون بند ناف دارد، گفت: چگونگی اهدای نمونههای خون بند ناف در پایگاه اینترنتی بانک خون بند ناف ذکر شده است و علاوه بر این به مادر در بیمارستان اطلاعات لازم در این خصوص ارائه میشود تا در صورت تمایل خون بند ناف نوزاد خود را ذخیره و یا اهدا کند.
مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان ضمن تاکید بر اینکه البته باید از سلامت مادر برای اهدا مطمئن شویم عنوان کرد: اگر مادر سابقه ابتلا به برخی از بیماریها و یا مصرف برخی داروها را داشته باشد با او قراردادی در زمینه نگهداری نمونه در بانک خصوصی بسته نخواهد شد. علاوه بر این هر نمونهای قابلیت فریزشدن ندارد به عنوان مثال طبق استاندارد باید حداقل 600 میلیون سلول بنیادی در یک نمونه وجود داشته باشد تا بتوانیم آن را فریز و ذخیره کنیم.
شش استان اول در زمینه ذخیره سلولهای بنیادی خون بند ناف
ضرابی در ادامه شش استان اول در زمینه ذخیره سلولهای بنیادی خون بند ناف را به شرح زیر اعلام کرد: تهران در سال 91 حدود 4000نمونه، اصفهان 1200 نمونه، خراسان 1000نمونه، فارس 850 نمونه، خوزستان 500 نمونه و مازندران 470 نمونه را در بانک خون بندنافهای خصوصی خود ذخیره و نگهداری کردهاند.
وی اضافه کرد: معمولا 45 درصد از نمونههای ذخیره شده متعلق به استان تهران است و 55 درصد مابقی به سایر شهرستانها اختصاص دارد.
مدیرعامل بانک خون بند ناف رویان در ادامه به تبیین برنامههای آتی این مرکز پرداخت و گفت: توسعه فعالیت شرکت فناوری بنیاختههای رویان امکان ذخیرهسازی سایر فرآوردهها نظیر پرده آمونیاتیک و سلولهای بنیادی دیگری که میتوان از بند ناف جدا کرد و ارتقای کیفی فعالیتها از جمله برنامههای آتی این مرکز است که به صورت جدی دنبال خواهد شد.
وی اضافه کرد: همچنین در تلاش هستیم شرایط لازم را برای عضویت بانک خون بند رویان در شبکه جهانی خون بند ناف فراهم کنیم. در حال حاضر تنها بیمارستان شریعتی عضو شبکه جهانی خون بند ناف است.
راه اندازی دو شعبه برونمرزی بانک خون بند ناف در عمان و جمهوری آذربایجان
ضرابی در ادامه از توسعه شعب بانک خون بند ناف در خارج از کشور خبر داد و گفت: سال گذشته اولین شعبه برونمرزی بانک خون بند ناف در اربیل کردستان عراق افتتاح شد.
وی افزود: امیدواریم تا پایان سال جاری بتوانیم شعب بانک خون بند ناف رویان را در کشورهای عمان و جمهوری آذربایجان نیز راهاندازی کنیم به هر حال اقبال خانوادههای کشورهای همجوار به دلیل سنخیتهای فرهنگی و دینی با کشور ایران در این زمینه بالاست.
انتقاد از وزارت بهداشت برای عدم حمایت کافی از گسترش مراکز پیوند
وی ضمن انتقاد از وزارت بهداشت برای عدم حمایت کافی از گسترش مراکز پیوند در کشور عنوان کرد: در حال حاضر تعداد مراکز پیوند در کشور بسیار اندک است.
ضرابی در پایان افزود: البته سال گذشته بیمارستان محک، بیمارستان طالقانی، مرکز طبی کودکان، بیمارستان منتصریه مشهد، بیمارستان شهدای اصفهان و چند مرکز دیگر در سایر استانها مراکز پیوندی راهاندازی کردند اما هنوز تعداد این مراکز کافی نیست.
محققان شركت فناور «EnChroma» موفق به طراحي نوعي عينک براي جبران کوررنگي شدند. در حالي که بسياري از مردم تصور ميکنند کور رنگ بودن به معناي ديدن همه چيز با رنگ سياه و سفيد است، اما بايد بدانيم که کوررنگي هم نوعي بيماري بسيار نادر است. اکثر افرادي که به عنوان کوررنگ شناخته ميشوند، توانايي ديدن رنگها را دارند، اما در تشخيص بعضي از رنگها از جمله قرمز و سبز مشکل دارند.
محققان عينک آفتابي « CX» را طراحي کردهاند تا در اين موارد به اين افراد کمک کند، اين عينك با کاهش انتقال طول موج معين از نور، اجازه ديدن رنگهاي قرمز و سبز را به افراد ميدهد.
اين عينک آفتابي داراي يک لنز اختصاصي است که نسبت به شيشه در برابر خراش، سختتر و مقاومتر است و به افراد براي تشخيص رنگي که نميبينند، کمک ميکند.
عينک آفتابي «CX» از اواسط ماه آينده در دسترس قرار خواهد گرفت. انتظار ميرود که هزينه مجموعه کاملي از عينک، حداقل 800 دلار آمريکا و بهاي لنز به تنهايي 700 دلار باشد.
منبع: ایسنا
ساكنان كشورهاي جهان سوم بزودي ميتوانند با عينكهاي جديد، شاهد نگاه جديدي به جهان باشند. عينكهاي «Eyejusters» به فرد اجازه ميدهد تا با چرخاندن يك شاخص در كنار دسته عينك تصاوير را با تمركز دلخواه مشاهده كند.
كاربر ميتواند شاخص قابل جابجايي را چرخانده تا زماني كه صحنه مورد نظر در نقطه تمركز مناسب قرار گيرد كه آن را به يك دستگاه آزمايش بينايي در يك عينك تبديل كرده است.
فناوري «عدسي لغزشي» مورد استفاده در اين عينك در حقيقت حالت اصلاحشده ايدهاي است كه در دهه 1920 بوجود آمده بود. با لغزاندن يكي از عدسيها بر روي عدسي ديگر، نسخه عدسي براي ارائه بينايي بهتر تغيير ميكند.
اين عينكها بويژه براي كشورهايي مناسب بوده كه از چشمپزشك كافي براي تشخيص نمره چشم افراد برخوردار نيستند.
بر اساس آمار سازمان جهاني بهداشت، حدود 670 ميليون انسان از عينك مناسب نمره چشم خود برخوردار نيستند. اين عينكها اكنون در سودان، اوگاندا، كامرون، موروكو و هند در دسترس قرار گرفتهاند.
قيمت اين عينكها در آمريكا 40 دلار تعيين شده و همچنين ميتوان از آنها به عنوان عينك مطالعه نيز استفاده كرد.
منبع: ایسنا
همایش689- چهارمین همایش تحقیقات چشم پزشکی و علوم بینایی
برگزار کننده: انجمن چشم پزشکی ایران
زمان برگزاری: ۲۴ الی ۲۵ بهمن ۱۳۹۲
مکان برگزاری: تهران، مرکز همایش های رازی
سایت همایش
همایش649- نهمین سمینار سالیانه مرکز تحقیقات چشم برگزار کننده: مرکز تحقیقات و گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی زمان برگزاری: ۲ الی ۴ بهمن ۱۳۹۲ مکان برگزاری: تهران
استاتین درمانی خطر ابتلا به آب مروارید را افزایش میدهد ::::..
یافتههای پژوهشی جدید حاکی از آن است که ممکن است داروهای استاتین کاهش کلسترول خون و دیابت نوع دو، خطر ابتلا به آب مروارید وابسته به سن را افزایش دهد. محققان برای انجام این پژوهش، شش هزار و 400 نفر را طی سالهای 2007 تا 2008 در درمانگاه بینایی سنجی دانشگاه واترلوي کانادا مورد بررسی قرار دادند. از این تعداد 452 نفر نیز به دیابت مبتلا بودند. 56 درصد از بیماران دیابتی و 16 درصد از غیر دیابتیهای این پژوهش از داروهای استاتین استفاده میکردند.
پژوهشگران با در نظر گرفتن سایر مؤلفههای مداخله گر مانند جنسیت، سیگار کشیدن و فشار خون بالا متوجه شدند که دیابت و استاتین هرکدام به ترتیب با افزایش 82 و 57 درصدی خطر وقوع آب مروارید مرتبط بودند. این رابطههای درصدی در انواع متفاوت بیماری آب مروارید نیز تغییر میکرد.
بر اساس نتايج اين پژوهش، با وجود مصرف زیاد استاتین در بین بیماران دیابتی، به نظر میرسد این دو عامل خطر، مستقل از یکدیگر عمل میکنند. با افزایش سن، خطر وقوع آب مروارید در بین بیماران دیابتی که استاتین مصرف میکنند، بسیار سریعتر از غیر دیابتیهایی اتفاق میافتد که استاتین مصرف نمیکنند.
به طور میانگین، آب مروارید در بیماران دیابتی که استاتین مصرف میکنند در مقایسه با غیر دیابتیهایی که استاتین مصرف نمیکنند، 5.6 سال زودتر بروز میکند.
پژوهشهای صورت گرفته بر حیوانات نیز حاکی از آن است که استاتین درمانی طولانی مدت با دوز بالا، رابطه مستقیم و مشهودی با بروز آب مروارید دارد.
نویسندگان این پژوهش با تاکید بر نتایج این تحقیق تصریح كردهاند که نمیتوان رابطه علت و معلولی را به این دو مؤلفه نسبت داد، اما رابطه این دو متغیر نیز از نظر زیستی پذیرفتنی و محتمل است.
بر اساس اين تحقيق، فواید استاتین درمانی در درمان بیماران دیابتی نوع دو شناخته شده است و احتمالا از افزایش خطر آب مروارید مهمتر است.
پژوهشگران ميگويند: نتایج حاصل از این تحقيق آگاهی از خطرهای درمانی دیابت نوع دو را افزایش میهد و ممکن است در پیشبرد ابداع روشهای درمانی جایگزین استاتین درمانی که با افزایش خطر آب مروارید مرتبط نباشد، یاری رسان باشد.
بیماری دیابت نوع دو، عامل خطری برای بروز آب مروارید مرتبط با سن به شمار میآید. آب مروارید نیز مشکلی بینایی است که در اثر کدورت زجاجیه چشم رخ میدهد که در صورت عدم درمان بینایی چشم مختل خواهد شد. نتايج این پژوهش در مجله «Optometry and Vision Science» انجمن آمریکایی بینایی سنجی منتشر شده است.
منبع: ایسنا
تیمی از محققان اروپایی مدرسه پلیتکنیک فدرال لوازان در سوئیس، یک چشم مرکب مصنوعی طراحی کردهاند که با چشمان حشراتی مانند مگس میوه قابل مقایسه است. بینایی انسان از طریق دو چشم تک عدسی حاصل میشود که در تمییزدادن اشیا به خوبی عمل میکنند. با این حال، بسیاری از حیوانات به چشمان مرکب متکیاند که در آن هر چشم دارای عدسیهای چندگانه است. چنین چشمانی شفافیت چشمان تکعدسی را ندارند، اما میدان دید بزرگتر و زمانهای واکنش سریع به حرکت را ارائه میدهند.
دانشمندان در تلاش برای تکثیر زمانهای واکنش سریع مگسهای میوه و دیگر حشرات و همچنین توانایی آنها برای دیدن بخش اعظمی از جهان پیرامونشان بدون چرخاندن سر، چشمان مرکب مصنوعی را خلق کردند. تیم سوئیسی پیشرفت قابل توجهی را برای خلق چشمانی با اندازه مناسب و با طراحی دقیق برداشته است. در حشرات، سطح چشم از موزائیکی از واحدهای نوری بسیار کوچک موسوم به ommatidia تشکیل شده است.
برای خلق یک چشم مصنوعی ریز، محققان ommatidia مگسهای میوه و دیگر گونههای بندپایان را تکثیر کردند. نسخه حاصل شامل سه لایه است: لایه بیرونی از عدسیها، لایه میانی از حسگرهای سبک، و برد مدار لایه میانی مرتجع. نتیجه حاصل یک چشم ترکیبی مصنوعی با میدان دید 180 درجه بوده که به اندازهای کوچک است که میتوان آن را بر روی یک نیکل قرار داد. دانشمندان این چشم را CurvACE نامیدند. چشم جدید با 150 فریم در هر ثانیه عمل میکند و قادر به عملکرد در محیطهای دارای نور پایین و نور بالاست. گام بعدی تعبیه این چشم در رباتهای پرنده ریز است.
فناوری ارائهشده دارای کاربردهای دیگری از جمله در لباسهای هوشمند است است که برای ارتقا آرامش فرد، به هنگام حرکت وی، تغییر میکنند. کاربرد بالقوه دیگر این فناوری، در حسگرهای امنیتی یا حتی به عنوان ابزاری در ارائه تشخیص بافت برای پوست مصنوعی گزارش شده است. جزئیات این تحقیق در Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
منبع: ایسنا
تحولی نوین در درمان بیماریهای شبکیه چشم ۱۳۹۲/۰۳/۱۲ ۱۱:۵۹ نتایج اولیه تحقیقات محققان قطب چشم پزشکی جنوب شرق کشور، نوید یک موفقیت بزرگ در درمان نوین بیماری های شبکیه چشم را میدهد. به گزارش پارس به نقل از ایسنا، سرپرست تیم تحقیقاتی و رئیس بیمارستان چشم پزشکی الزهرای زاهدان ضمن بیان این مطلب گفت: محققان مرکز فوق تخصصی چشم پزشکی الزهرای زاهدان موفق شدند با روشی بسیار کم هزینه و بدون عوارض جانبی سایر درمان ها ، به درمان انواع مختلفی از بیماریهای شبکیه چشم از جمله بیماری های چشمی دیابتی، افراد سالخورده و نوزادان نارس بپردازند. دکتر علیرضا مالکی با اشاره به موفقیت آمیز بودن تحقیقات اخیر خود و همکارانش بر روی تعدادی از هموطنان دارای بیماری شبکیه چشم ادامه داد: در مدت زمان کوتاهی پس از انجام این درمان، آثار بهبود بیماری در بیماران مشاهده شد. وی در توضیح روش درمانی اخیر گفت: محققان در این روش، آنزیم پلاسمین را از خون بیمار جداسازی و به چشم تزریق میکنند. این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: تاکنون جداسازی آنزیم از خون بیمار با همکاری واحد تحقیقات مرکز انتقال خون کشور انجام میشد که به زودی با تجهیز آزمایشگاه در مرکز فوق تخصصی چشم پزشکی الزهرای زاهدان، تمامی مراحل در همین مرکز انجام می شود. دکتر مالکی با اشاره به روش های قبلی درمان بیماری های شبکیه چشم افزود: تاکنون این بیماری ها توسط عمل جراحی درمان می شد که هزینه های درمانی سنگین و در برخی موارد با عوارض جانبی همراه بود اما خوشبختانه این درمان نوین ، دارای کمترین عارضه جانبی و بسیار کم هزینه است. وی گفت: این روش نوین که تا پیش از این در اختیار تعداد کمی از کشورهای پیشرفته دنیا بوده است با اتمام مرحله تحقیقاتی، صرفه جویی ارزی زیادی را برای کشورمان به دنبال خواهد داشت. کدخبر :53447 سرویس: اجتماعی
محققان آمريكايي موفق به كشف روش جديدي براي تهيه نقشه بينايي در مغز بر اساس ساختار فردي مغز حتي براي افراد نابينا شدند. محققان دانشگاه پنسيلوانيا براي تهيه نقشه بينايي، از دستگاه اسكن رزونانس مغناطيسي عملكردي (fMRI) براي اندازه گيري فعاليت مغزي 25 داوطلب با ديد طبيعي استفاده كرده و موفق به شناسايي يك رابطه آماري دقيق بين ساختار چين خوردگي هاي مغز و نمايش بصري شدند. دكتر «جفري آگوئير» استاديار نورولوژي دانشگاه پنسيلوانيا و نويسنده ارشد اين تحقيق تأكيد مي كند: با اندازه گيري آناتومي مغز و استفاده از يك الگوريتم، مي توانيم نقشه بينايي هر فرد را بر روي سطح مغز بدقت پيش بيني و ترسيم كنيم. اين محقق خاطر نشان مي كند: در ابتدا به نظر مي رسد كه منطقه بصري مغز هر فرد داراي شكل و اندازه متفاوت است، اما اين تفاوت هاي فردي در آناتومي مغز با استفاده از الگوي رياضي جديد مورد استفاده كاملا از بين مي رود. در حال حاضر با استفاده از اين روش مي توان نحوه تغيير سازمان مغز در اثر از دست دادن بينايي را مورد بررسي و مطالعه قرار داد. اين دستاورد جديد، گام مهمي براي بازگرداندن قدرت بينايي با استفاده از دستگاه تحريك كننده سطح مغز محسوب مي شود. نتايج اين مطالعه در مجله Current Biology منتشر شده است. منبع: ایسنا
..:::: لنپایی در افراد پیر چشم ::::.. لنزی تماسی که در شب مورد استفاده قرار میگیرد، میتواند نیاز به عینک مطالعه در میانسالی را از بین ببرد. این شیوه که محققان دانشگاه نیو ساوث ولز استرالیا آنرا شبیه به ارتودنسی دندان خواندهاند، شکل چشم را برای تصحیح بینایی بدون نیاز به عینک یا جراحی تغییر میدهد. این لنزها با فشار آرام بر روی چشم برای بازیابی آن به شکل چشم یک انسان با بینایی عادی کار میکند. از آنجایی که این لنزها در زمان خواب مورد استفاده هستند، کاربران نیازی به استفاده از عینک مطالعه در روز برای تصحیح بینایی نخواهند داشت. همچنین از آنجایی که این لنزها در طول روز به کار نمیروند، چشمها میتوانند اکسیژن کافی را بدست بیاورند. بیشتر افراد میانسال کاهش بینایی مرتبط با سن بالا را در دید نزدیک تجربه میکنند. علائم رایج شامل دورتر نگه داشتن نوشتهها برای قرار دادن آنها در مرکز تمرکز بوده و بسیاری از افراد در این سنین نیازمند استفاده از عینکهای دو کانونی یا مطالعه هستند. اما این شیوه جدید موسوم به «هایپروپی ارتوکراتولوژی» یک جایگزین جدید را برای این شرایط ارائه میکند. پیرچشمی توسط فقدان انعطاف مرتبط با پیری در قرنیه چشم بوجود میآید. این در حالی است که این اصلاح دید موقتی است چرا که قرنیه به مرور زمان به شکل اولیه خود باز می گردد از این رو باید این لنزها را هر شب استفاده کرد. منبع: ایسنا
تاییدیه140- ژتريا سازمان غذا و داروي آمريکا در روزهاي اخير اوکريپلاسمين (ocriplasmin) با نام تجاري ژتريا (Jetrea) را به عنوان اولين داروي مورد قبول اين سازمان در درمان چسبندگي علامتدار ويتروماکولار مورد تاييد قرار داده است. چسبندگي علامتدار ويتروماکولار به وضعيتي گفته ميشود که در آن زجاجيه شروع به حرکت در مقابل ماکولا کرده است. همانطور که ميدانيد ماکولا بخشي از شبکيه است که مسوول بينايي شناخته ميشود. چنين وضعيتي ميتواند به تخريب ماکولا- به دنبال کشيدگي و فشردگي- بينجامد. ژتريا آنزيمي است که پروتئينهاي مسبب چسبندگي علامتدار ويتروماکولار را ميشکند. تخريب اين پروتئينها باعث جداشدن بهتر زجاجيه و ماکولا ميشود و ميتواند خطر وقوع کشيدگي را کاهش دهد. درمان ديگر براي اين عارضه، جراحي است. با تاييد داروي اخير، گزينه درماني غيرجراحي براي غلبه بر چسبندگي علامتدار ويتروماکولار در اختيار متخصصان قرار ميگيرد. اثربخشي و ايمني ژتريا در 2 مطالعه باليني با شرکت 652 بيمار مبتلا به چسبندگي علامتدار ويتروماکولار مورد بررسي قرار گرفت. بيماران به طور کاملا تصادفي تحت درمان با تزريق تک دوز ژتريا به درون چشم يا تزريق دارونما قرار گرفتند. بيماران در 28 روز بعد از تزريق و سپس 6 ماه بعدي از لحاظ تظاهر هر گونه عارضه باليني بررسي شدند. شايعترين عوارض گزارششده به دنبال درمان با ژتريا عبارت بودند از خونريزي ملتحمه، درد چشم، مشاهده جرقههاي نور، تاري ديد، ديد ناواضح، افت بينايي، ادم شبکيه و ماکولا. منبع: سپید ۳۲۵
..:::: انگشتر دوربيني نابينايان ساخته شد ::::.. محققان موسسه فناوري ماساچوست نوعي رابط پوشيدني موسوم به EyeRing طراحي كردهاند كه به افراد نابينا امكان اشاره كردن به يك شيء براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد آن را ميدهد. اين فناوري متشكل از يك حلقه انگشتري شكل، گوشي هوشمند و خروجي صداي گوشي است. كاربر با استفاده از يك حلقه مجهز به ميكرو دوربين كه بر روي انگشت اشاره پوشيده شده، ميتواند توسط يك دگمه تعبيه شده بر روي آن به يك شيء اشاره كند. حلقه توسط دوربين از اين شي تصوير تهيه كرده و آن را جهت پردازش به صورت بيسيم به يك گوشي هوشمند (آندرويد) ميفرستد. برنامه نصب بر روي اين گوشي ماهيت آيتم (مانند اندازه، قيمت، رنگ يك تيشرت) را از طريق يك ماژول «متن به كلام» به هدست كاربر مخابره ميكند. طراحان اميدوارند كه بتوانند سيستم جديد را مجهز به قابليتهايي از جمله تهيه ويديوي زمان واقعي توسط دوربين، قدرت محاسباتي بالاتر و حسگرهاي افزوده مانند ميكروفون و ژيروسكوپ كرده و آن را در نمونه اوليه آتي EyeRing جاي دهند. منبع: ایسنا
..:::: اهداي بينايي به ميليونها نابينا با پروتز شبكيه ::::.. دانشمندان با استفاده از كاشت پروتز شبكيه موفق شدند بينايي را به موشهاي نابينا بازگردانند. اين موفقيت ميتواند براي ميليونها نابينا در سراسر جهان اميدواركننده باشد. بينايي اين موشها به اندازهيي رضايتبخش بود كه قادر به تشخيص چهره يك نوزاد، بسياري از جزئيات يك صحنه در پارك و ردگيري يك تصوير متحرك بودند. دانشمندان از عينكهاي هايتك مجهز به يك دوربين ريز و نه عمل جراحي استفاده كردند. شيلا نيرنبرگ، دانشمند عصبشناس از كالج پزشكي كرنل در نيويورك اميدوار است در آينده اين رويكرد را در مورد بيماران انساني به كار برد. نخستين كساني كه از اين تكنيك بهره ميبرند، آنهايي هستند كه از انحطاط ماكولاي مرتبط با سن رنج ميبرند. اين عارضه شايعترين عامل نابينايي در سنين بالا است. دانشمندان پيشتر از تراشههاي قابل كاشت براي بازيابي بينايي استفاده كردهاند اما دكتر نيرنبرگ معتقد است كه روش وي تصوير واضحتري را موجب ميشود و بينايي فرد را به وضعيت نرمال نزديك ميكند. هنگام مشاهده يك آيتم، نور بر روي سلولهاي موجود در شبكيه چشم (فيلم موجود در پشت چشم) ميافتد و پس از تبديل به سيگنالهاي الكتريكي براي پردازش به شكل تصوير به مغز فرستاده ميشود. در آنجا اين سيگنالها براي يك الگو مانند اشيا مختلف رمزگذاري ميشوند. اين محققان بر روي كدگذاري دقيق اطلاعات در مغز نيز تمركز كردهاند. در انحطاط ماكولاي چشم سلولهاي شبكيه گيرنده نور ميميرند و اين امر موجب ميشود كه اطلاعات كمتري به مغز ارسال شود و در نتيجه بينايي نيز از بين برود. تكنيك نيرنبرگ راهي فرعي براي ارسال مستقيم اطلاعات رمزگذاري شده به مغز است. نتيجه اين امر توليد تصاويري واضحتر از تصاوير ارائه شده در مقايسه با تصاوير توليد شده توسط ابزار موجود است كه صرفاً بر روي تجمع نور و ارسال داده به مغز تمركز ميكنند. آزمايشات بر روي موشها نشان داده كه تكنيك مزبور بينايي نزديك به نرمال توليد كرده است. نيرنبرگ هماكنون در حال درك كدگذاري براي چشم ميمونهاست. به اين دليل كه چشم انسان نيز به همان كد متكي است. نخستين آزمايشات بر روي انسان تا يك يا دو سال آينده صورت خواهند گرفت و در صورت ايمن بودن، تكنيك مزبور پنج تا هفت سال آينده معمول خواهد شد. وسيله مورد استفاده اين دانشمند،اطلاعات موجود در خط بينايي را گرفته و با استفاده از پردازشگر به اندازه يك گوشي موبايل آن را به كد مورد استفاده براي مغز تبديل ميكند. اين كد سپس توسط يك مينيپروژكتور موجود در عينكها به جرقههايي از نور تبديل ميشود. جرقههاي نور به نوبه خود سلولهاي موجود در پشت شبكيه را فعال ميكنند. اين سلولها اطلاعات كدگذاري شده در پالسهاي نور را به مغز ميفرستند. در اين شيوه همچنين يك جفت عدسي نيز براي ايجاد سلولهاي ارسال كننده داده حساس به جرقههاي نور نياز است. اين نخستين ايمپلنت پروتز شبكيه است كه پتانسيل اهداي بينايي نرمال يا نزديك به نرمال را به فرد نابينا ميدهد. انحطاط ماكولاي چشم تاكنون بر 500 هزار انگليسي تاثير گذاشته و انتظار ميرود اين رقم تا 25 سال آينده سه برابر شود. جزئيات اين دستاورد علمي در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences انتشار يافت. منبع: ایسنا
..:::: حرکات چشم در مردان و زنان متفاوت است ::::.. تحقیقات محققان نشان داده که حرکات چشم در مردان و زنان با یکدیگر متفاوت است. بر اساس یک پژوهش جدید، محققان دریافتند مردان و زنان در شیوه نگاه به اجسام روشهای متفاوتی دارند. بر اساس یافتههای این محققان، اگرچه حرکات چشم زنان کمتر از مردان است اما دید آنها طولانیتر و نگاهشان به مکانها متنوعتر است. بزرگترین تفاوت در حرکات چشم هنگامی مشاهده شد که شرکتکنندگان تصاویری از مردم را مشاهده میکردند. محققان اظهار کردند: نگاه مردان و زنان متفاوت از یکدیگر بوده و تفسیر آنها از جهان نیز متفاوت است. برای مثال اگر به افراد بگوییم به چهره در عکسی نگاه کنند، مردان ارتباط چشمی مستقیم با چهره تصویر برقرار میکنند و این در حالی است که زنان نگاه خود را کمی رو به پایین و به سمت بینی و دهان چهره میاندازند. نتایج این پژوهش در مجله PLOS منتشر شده است.
..:::: تحول در درمان نابینایی با لنز تماسی مملو از سلولهای بنیادی ::::.. دانشمندان دانشگاه شفیلد نوعی لنز تماسی جدید پر شده از سلولهای بنیادی را تولید کردهاند که میتواند بطور طبیعی اختلال بینایی را ترمیم کند. دانشمندان امیدوارند که این کاشت زیست تجزیهپذیر پر شده از سلولهای بنیادی که قابل تکثیر است، بتواند به التیام طبیعی چشم کمک کند. سلولهای بنیادی اجزای اصلی رشد بافت هستند که می توانند به تمام انواع مختلف سلولهای بدن تبدیل شوند. محققان اکنون امیدوارند که این شیوه بتواند به میلیونها انسان در سراسر جهان برای حفظ و ترمیم اختلال بینایی کمک کند. این فناوری برای درمان آسیبهای قرنیه یا همان لایه شفاف جلوی چشم طراحی شده که یکی از اصلیترین مسببهای نابینایی در جهان است. با این کاشت جدید، محققان با تقلید از ویژگیهای ساختاری چشم توانستهاند یک شیوه جدید برای تولید غشاهای باریک و بسیار ظریف برای کمک به پیوند سلولهای بنیادی به چشم ایجاد کنند. آنها با استفاده از مجموعهای از شیوههای پیچیده توانستند یک صفحه ماده زیستتجزیهپذیر تولید کنند که میتواند روی قرنیه قرار گیرد. این صفحه مملو از سلولهای بنیادی بوده که قادر به تکثیر هستند و به بدن اجازه میدهند تا بطور طبیعی چشم را ترمیم کند. درمانهای استاندارد برای نابینایی قرنیه شامل کاشتهای قرنیه یا پیوند سلولهای بنیادی به چشم با استفاده از غشای انسانی اهدایی به عنوان ناقل موقت این سلولها به چشم هستند. اما برای برخی از بیماران این درمان پس از چند سال با شکست روبرو شده چرا که چشمهای ترمیم یافته این سلولهای بنیادی را که برای ترمیم قرنیه ضروری هستند، نگه نمیدارد. یکی از ویژگیهای اساسی این صفحه جدید آن است که حاوی بستههای کوچک حاوی سلولهای بنیادی بوده که آنها را درون چشم نگه داشته و کنار هم قرار میدهد. به گفته محققان، ماده واقع در مرکز این صفحه از حلقه اطراف نازکتر بوده؛ از این رو با سرعت بیشتری تجزیه شده و به سلولهای بنیادی برای گسترش در سطح چشم و ترمیم قرنیه کمک خواهد کرد. بدون این ترمیم دائمی، بافت سفید و ضخیم زخم بر روی قرنیه شکل گرفته و باعث نابینایی جزئی یا کامل در بیمار میشود. به گفته دانشمندان یکی دیگر از مزایای این صفحه آن است که تجزیهپذیر بوده و ماده سازنده آن با ماده مورد استفاده در سازههای چشمی مشابه است؛ از این رو مشکل رد سیستم ایمنی وجود نخواهد داشت. آزمایشات نشان داده که غشاها از رشد سلول حمایت میکنند. در نتیجه انتظار میرود که کارآزماییهای بالینی در آینده نزدیک در هند آغاز شود چرا که این محققان با پژوهشگران موسسه چشم پراساد در حیدرآباد هند در حال همکاری هستند. این پژوهش در مجله Acta Biomaterialia منتشر شده است. منبع: ایسنا
..:::: کشف پروتئینی که ازتخریب شبکیه تحت القای نور جلوگیری می کند ::::.. این پروتئین ممکن است یک هدف درمانی جدید را برای هر دو بیماری ارثی تخریب شبکیه و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن ارائه دهد. تحقیقات به رهبری دکتر Minghao Jin ، چشم پزشک و استاد علوم اعصاب در مرکز علوم بهداشت LSU نیواورلئان ، منجر به کشف پروتئینی شده است که از تخریب سلول های گیرنده نور شبکیه ناشی از آسیب های نور محافظت می کند. این پروتئین ممکن است یک هدف درمانی جدید را برای هر دو بیماری ارثی تخریب شبکیه و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن ارائه دهد. این مقاله در مجله Neuroscience منتشر شده است. چرخه بینایی برای بازسازی رنگدانه های بینایی گیرنده نورضروری است. با این حال، چرخه های غیر طبیعی بینایی سبب تشکیل محصولات جانبی سمی شده که منجر به توسعه تخریب ماکولا مرتبط با سن (AMD) می شود که علت اصلی از دست دادن بینایی در افراد مسن است. مکانیسم تنظیم کننده سیکل های بینایی مشخص نیست بنابراین شناسایی و تعیین ویژگی آنزیم های تنظیم کننده چرخه بینایی برای درک این مکانیسم حیاتی است. RPE65 یک آنزیم کلیدی دخیل در چرخه بینایی است. جهش RPE65 سبب شروع زودرس از دست دادن بینایی، تخریب شبکیه، و بیماری های کور کننده چشم می شود. با وجود اهمیت این آنزیم، مکانیسم های تنظیم کننده عملکرد RPE65 ناشناخته است. برای شناسایی و توصیف مهار کننده های ناشناخته RPE65، دانشمندان پنج پروتئین کاندید را مورد آزمایش قرار دادند. با استفاده از غربالگری ژنی، تیم تحقیقاتی LSU کشف کرد که یکی از این پروتئین ها به نام پروتئین انتقال دهنده اسید چرب 4 (FATP4) ، تنظیم کننده منفی RPE65 است و آن را مهارمی کند. پروفسور Nicolas Bazan مدیر مرکز علوم بهداشت LSU نیواورلئان و نویسنده این مقاله اشاره کرد: "ما دریافتیم که FATP4 از سلول های گیرنده نوری شبکیه در برابرالقاء تخریب شبکیه ، محافظت می کند. به تازگی، جهش در ژن FATP4 انسانی در بیماران مبتلا به نوعی بیماری مغلوب خاص که همچنین دارای یکی از محصولات جانبی سمی مرتبط با چرخه غیر طبیعی بینایی هستند، شناسایی شده است. این محصول جانبی، به نام A2E، با بالا رفتن سن در سلول های اپیتلیالی رنگدانه شبکیه تجمع می یابد ، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا جهش FATP4 باعث اختلال بینایی مربوط به سن و تخریب شبکیه می شود، مورد نیاز است. دکتر Jinگفت: این یافته ها نشان می دهد که FATP4 ممکن است یک هدف درمانی برای بیماری وراثتی تخریب شبکیه ناشی از جهش RPE65 و AMD باشد. منبع: بنیان نیوز ب
..:::: بازگشت بينايي به موشها از طريق تزريق چشمي ::::.. از دست دادن بينايي چشم به دلايل مختلف، توان انسان را در حس کردن پرتوهاي نور تحت تأثير قرار ميدهد و همين مسأله زندگي بيماران بسياري را در سراسر جهان با دشواريهاي زيادي مواجه ساخته است. خوشبختانه يافتههاي پژوهشي جديد روي موشهاي آزمايشگاهي نشان داده که در آينده نزديک ميتوان اين دسته نابيناييها را از طريق تزريق درون چشمي درمان کرد. به نوشته سايت «ياهو»، در تحقيق علمي تازهاي دانشمندان نوعي ماده شيميايي با نام «آکريلاميد آزوبنزن کوآترناري آمونيوم» (AAQ) را به چشم تعدادي موش آزمايشگاهي نابينا تزريق کردند. پيشتر «اِي. اِي. کيو.» به عنوان نوعي ماده مؤثر روي سلول هاي عصبي شناخته شده بود. زماني که دانشمندان ماده فوق را به صورت مستقيم به درون چشم موشهاي آزمايشگاهي تزريق کردند، اين جانداران مجددا توانايي حس کردن پرتوهاي نور را بازيافتند. اين پژوهشگران اميدوارند در نهايت مشخص کنند آيا ماده فوق در درمان بيماريهاي «رتينو پيگمنتوزا» در انسانها قابل استفاده است يا خير. اما حتي اگر آزمايشهاي ياد شده دست آخر نشان دهند که ماده «اِي. اِي. کيو.» روي انسانها نيز مشابه موشها عمل ميکند، تزريق منظم راه حل مناسب درماني در انسانها نخواهد بود، دليل اين امر هم تأثير ۲۴ ساعته ماده «اِي. اِي. کيو.» است که نيازمند تجديد تزريق بعد از طي اين زمان است. منبع: سپید ۳۱۵
..:::: بهبود بینایی افراد دیابتی با تکنولوژی سلول های بنیادی ::::.. دانشمندان دانشگاه Belfast Queen's به دنبال یک رویکرد جدید، به منظور کمک به درمان بینایی میلیون ها نفر از مبتلایان به دیابت ، با استفاده از سلولهای بنیادی بالغ هستند. در حال حاضر میلیون ها نفر از افراد دیابتی درسراسر جهان، در معرض خطر ازدست دادن بینایی خود به علت یک بیماری به نام رتینوپاتی دیابتی می باشند.این بیماری زمانی رخ می دهد که رگ های خونی در چشم ها به علت قند خون بالا مسدود می شوند.قطع جریان خون در شبکیه چشم باعث آسیب رسیدن به سلول های بینایی و اختلال دید می شود و سرانجام در صورت عدم درمان به موقع می تواند منجر به کوری شود. مطالعه روش جدید ترمیم آسیب های دیابتی توسط سلول های استروما،) که به اختصار (REDDSTAR) نام دارد، برگرفته از تحقیقات دانشمندان مرکز چشم و علوم عروق در دانشکده پزشکی Queen's می باشد. در این روش محققان سلول های بنیادی را از اهدا کنندگان جدا کرده و بعد از گسترش آنها در محیط کشت این سلول ها را به رگ های خونی آسیب دیده بیمار که نیاز به ترمیم دارند تزریق می کنند.این روش مخصوص بیماران مبتلا به دیابتی است که عروق شبکیه در آنها دچار آسیب شده است. در حال حاضرروش های درمانی اندکی برای کنترل پیشرفت عوارض بیماری دیابت در دسترس است وهمچنین هیچ درمانی برای بهبود همزمان میزان قند خون و عوارض دیابت وجود ندارد. پرفسور Alan Stitt مدیر مرکز چشم و علوم عروقی Queen's در مورد این پروژه گفت : جزئیات مطالعه بر روی روش (REDDSTAR)، شامل بررسی پتانسیل منحصر به فرد سلول های بنیادی برای ترویج ترمیم عروق خونی آسیب دیده در شبکیه چشم دربیماری دیابت می باشد.این موضوع می تواند تاثیر عمیقی بر روی بیماران داشته باشد، زیرا احیاء شبکیه آسیب دیده می تواند از رتینوپاتی دیابتی جلوگیری کند و ریسک از دست دادن بینایی را در این بیماران کاهش دهد.در حال حاضر، درمان های موجود برای رتینوپاتی دیابتی ،همیشه رضایت بخش نبوده است.این درمان ها بر روی مراحل پایانی بیماری تمرکز دارند و دارای عوارض جانبی زیادی هستند و قادر به درمان علل ریشه ای این بیماری نیستند.یک روش جدید جایگزین برای مهار این بیماری بازسازی عروق آسیب دیده شبکیه توسط سلول های بنیادی بالغ می باشد. این پژوهش که بر روی سلول های بنیادی بالغ خاصی که از مغز استخوان مشتق شده متمرکز شده است با حمایت شرکت Orbsen Therapeutics و بنیاد علوم ایرلند ارائه شده است. منبع: بنیان نیوز
..:::: ابداع فناوری که به نابینایان امکان دید می دهد ::::.. دانشمندان چشم بیونیکی ابداع کرده اند که با استفاده از آن نابینایان می توانند ببینند . این فناوری در سال 2011 برای استفاده در اروپا تاییدیه گرفته است. این فناوری به نام Argus II در نوع خود اولین است و در سال 2011 برای استفاده در اروپا تاییدیه گرفته است ولی برای کاربرد آن در آمریکا نیازبه تاییدییه سازمان غذا و داروی آمریکا ( FDA ) است. Argus II نتیجه 20 سال تحقیق علمی در خصوص اندام ظریف و عمدتا پیچیده چشم است. بیشترین کارآیی این فناوری برای بیمارانی خواهد بود که به شکل ارثی نابینایی دارند . در حال حاضر حدود 3000 نفر در آمریکا به یک بیماری چشمی که باعث از بین رفتن شبکیه می شود، مبتلا هستند. این فناوری از دو قسمت پیوند پروتز Argus II در داخل چشم و یک عینک تشکیل شده است. با جایگزینی یک سری الکترودها در داخل چشم ، پروتز Argus II نارسایی شبکیه را در انتقال اطلاعات در مورد نور و تاریکی جبران می کند و این اطلاعات را فورا به مغز منتقل می کند. قسمت دیگر Argus II از یک عینک تشکیل شده است. این عینک دارای دوربین هایی است که اطلاعات اشیای مقابل افراد را به رایانه کوچکی که بر روی عینک تعبیه شده است، منتقل می کند. اطلاعات به صورت بی سیم به پروتزی که در چشم کار گذاشته شده ، منتقل می شود و مغز با ارسال یک سری پالس های الکتریکی، به بیمار این امکان را می دهد که در نهایت نور، تاریکی و اشکال را ببیند. دکتر ˈمارک هومایونˈ از دانشکده پزشکی کک ˈیو.اس.سیˈ در مورد این فناوری گفت: اگر به ابداع این نوع فناوری برای سایر بخش های بدن ادامه دهیم و زبان جدید الکتریکی پالس ها به مغز و به چشم ها را بفهمیم ، می توانیم از آن برای سایر بخش های بدن نیز استفاده کنیم و بدین ترتیب جهان و نحوه ارتباطمان با آن تغییر می کند. با این وجود محققان می گویند که برخی کاربران Argus II می توانند حروفی به بلندی چند اینچ را تشخیص دهند. به گفته محققان اتکای این دستگاه به یک رایانه خارجی عامل مهمی برای موفقیت ها و کارآیی آتی آن به شمار می رود. به گفته آنها درآینده بیمارانی که زمانی نابینا بودند با استفاده از این وسیله می توانند رنگ های مختلف را تشخیص دهند. منبع: ایرنا
تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است