:::: مراقب بیماري هاي ناشي از کار با رایانه باشید ::::
انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی واشتارگارت در ایران
به وب سایت اختصاصی بیمارانRP خوش امدید
سری لوازم آشپزخانه فیلیپس جاروبرقی فیلیپس اتو بخار فیلیپس ریش تراش فیلیپس لومیا فیلیپس

نویسندگان
پیوند ها
امکانات

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2


دریافت كد ساعت


پیج رنک


رنک الکسا

با کلیک بر روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید
درباره وب سایت
به انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی[RP]ـ تی یلم خوش آمدید.
اخرین مطالب
ارشیو مطالب
پیوند های روزانه
نظر دهید نظر

هرچند رايانه ها، جزو لاينفك زندگي امروز شده اند و بسياري از شاغلان در ادارات و شركت ها ، ساعات زيادي از وقت خود را پشت اين دستگاه ها مي گذرانند اما كار مداوم با رايانه ها مي تواند عوارض خطرناك و متعددي را براي كاربران ايجاد كند.
يكي از بيماري هاي ناشي از كار با رايانه ، سندرم بينايي رايانه اي است چنانكه سازمان نظام پرستاري در اين باره هشدار داده است كه نشستن بيش از دو ساعت در روز ، پشت رايانه، احتمال ابتلا به سندرم بينايي رايانه‌اي را افزايش مي دهد.
مهم ترين علايم اين بيماري ، خستگي چشم، خشكي و تحريك پذيري چشم، خستگي عمومي بدن و سردردهاي مكرر است.
علاوه بر بيماري هاي چشمي، كاربران رايانه، دست‌، بازو، پشت و گردن خود را عموما در يك حالت ثابت قرار مي‌دهند كه اين عمل موجب وارد شدن فشار زياد در مدت زمان طولاني روي ماهيچه‌ها و تاندون‌هاي فرد مي‌شود و در نهايت مي‌تواند به مشكلات عضلاني و مفصلي منجر شود.


**چگونه از بيماري هاي ناشي از كار با رايانه پيشگيري كنيم؟
به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"به نقل ازكارشناسان بهداشتي به كاربران رايانه توصيه مي كنند براي پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي چشمي به طور مداوم پلك بزنند چراكه با اين كار اشك در چشم جريان پيدا مي‌كند و نه تنها از خشكي چشم جلوگيري مي‌كند، بلكه به طور طبيعي خاصيت درماني دارد.
همچنين توصيه مي شود بعد از هر ۲۰ دقيقه كار با رايانه ، ۲۰ ثانيه به نقطه‌اي در مسافت شش متري خيره شد تا چشم ها استراحت كنند.
كاربران رايانه بايد از وجود نور مناسب در محيط مطمئن شوند. بهتر است نور مناسب از بالاي سر و در محدوده ميز كار بتابد و نبايد به خود فرد بتابد. همچنين بايد صفحه مانيتور را طوري قرار داد كه نور پنجره يا چراغ در آن منعكس نشود.
موقعيت مناسب قرار دادن مانيتور، ۱۵ تا ۲۰ درجه پايين‌تر از سطح چشم ها است كه ۵۰ تا ۷۰ سانتيمتر هم بايد از چشم‌ها فاصله داشته باشد.
متخصصان بهداشتي به كاربران رايانه توصيه مي كنند كه از ميز مخصوص رايانه با عرض و ارتفاع استاندارد استفاده كنند تا ستون فقرات، آسيب نبيند.
نشستن صحيح پشت ميز كار از ديگر عوامل موثر در پيشگيري از بيماري هاي ناشي از كار با رايانه است ؛ پشت ميز كار، كمر بايد صاف شده، شانه ها به عقب رفته و قسمت فوقاني صفحه نمايشگر بايد با چشمان در يك راستا قرار گيرد.
پشتي صندلي بايد به عقب برده شده و به كمر زاويه بيشتر از ۹۰ درجه داده شود؛ هنگام تايپ كردن، بدن بايد در يك وضعيت متعادل و مناسب نگه داشته شود. در اين وضعيت مچ دستان بايد اندكي از آرنج، پايين تر باشد.
اگر افراد مدت زيادي مشغول تايپ كردن هستند بايد براي چند لحظه مچ دستان خود را به صورت دايره وار چرخانده و ورزش دهند. اين عمل از ابتلا به نوعي بيماري در مچ دست موسوم به سندروم تونل كارپال جلوگيري مي كند.
هنگام نشستن پشت رايانه ، پاها بايد از زانو خم شده و كف پا را صاف روي زمين قرار داده يا روي يك چهارپايه يا زيرپايي مناسب قرار داده شود.
كارشناسان بهداشتي به كاربران رايانه توصيه مي كنند هر نيم ساعت يك بار از جاي خود بلند شده و با حركات كششي بدن خود را نرمش دهند يا براي چند لحظه قدم بزنند.
همچنين توصيه مي شود كاربران رايانه ، ساق پاهاي خود را كشيده و در اين هنگام براي چند لحظه از نگاه كردن و خيره شدن به صفحه نمايشگر بپرهيزند. اين عمل باعث جلوگيري از ايجاد لخته هاي خون در پاها مي شود؛ لخته شدن خون در كاربران ميانسال رايانه بسيار معمول است.
كاربران رايانه بايد ياد بگيرند كه چگونه اعضاي بدن خود را نرمش دهند. آنان براي نرمش دادن گردن بايد، سر خود را به جلو و عقب و چپ و راست و طرفين خم كنند و هرگز سر خود را در اطراف گردن به صورت دايره وار نچرخانند چراكه اين عمل باعث صدمه ديدن مفاصل گردن مي شود.
به كاربران رايانه توصيه مي شود هر چند لحظه يك بار چند نفس عميق بكشند و اگر اين امكان وجود دارد در هواي آزاد نفس بكشند تا مقداري هواي تازه وارد شش ها، شود.
كاربران رايانه براي نرمش پاها مي توانند حين نشستن پشت رايانه، پاهاي خود را روي پنجه برده و دوباره روي زمين بگذارند و اين كار را تا زمان خسته شدن پاها و به مدت يك ساعت، انجام دهند چراكه اين حركت باعث تقويت ساق پاها مي شود .
كارشناسان بهداشتي به كاربران رايانه توصيه مي كنند كه يك بطري آب در كنار خود داشته و هر نيم ساعت، آب بنوشند.اگر كارب
ران رايانه اين عمل را بطور دايم انجام دهيد احساس خواهند كرد كه هوشيارتر بوده و در طولاني مدت به كاهش وزن آنها كمك مي كند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است