طرح غربالگری گامی بزرگ برای پیشگیری از معلولیت های بینایی / معاینه چشم 80 هزار کودک درگیلان
انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی واشتارگارت در ایران
به وب سایت اختصاصی بیمارانRP خوش امدید
سری لوازم آشپزخانه فیلیپس جاروبرقی فیلیپس اتو بخار فیلیپس ریش تراش فیلیپس لومیا فیلیپس

نویسندگان
پیوند ها
امکانات

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2


دریافت كد ساعت


پیج رنک


رنک الکسا

با کلیک بر روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید
درباره وب سایت
به انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی[RP]ـ تی یلم خوش آمدید.
اخرین مطالب
ارشیو مطالب
پیوند های روزانه
نظر دهید نظر

 

 
طرح غربالگری گامی بزرگ برای پیشگیری از معلولیت های بینایی / معاینه چشم 80 هزار کودک درگیلان

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا،طرح پیشگیری از تنبلی چشم از اول آبان ماه هر سال همزمان با سراسر کشور در استان گیلان نیز آغاز شد.

پایگاه های دائمی، مهدهای کودک و خانه های بهداشت استان به مدت دو ماه کودکان سه تا شش سال را  معاینه و در صورت تشخیص  اختلالات بینایی کودک به چشم پزشک ارجاع داده می شود.

با این هدف تصمیم گرفته شد تا گفتگوی تفضیلی با " سعید سادات منصوری " معاون پیشگیری  بهزیستی گیلان داشته باشیم آنچه می‌خوانید ماحصل این گفتگو است.

تنبلی چشم چیست؟

تنبلی چشم نوعی كاهش بینایی بوده كه تنها راه پیشگیری از آن تشخیص به ‌موقع عوامل ایجاد كننده است که متاسفانه بسیاری از این عوامل برای خانواده‌ها ناشناخته است.

تنبلی چشم نوعی اختلال بینایی است كه اگر به موقع تشخیص داده و درمان نشود فرد را بسیار كم بینا یا نابینا می كند و با تشخیص به موقع به راحتی و كاملا قابل درمان است.

چشمان برخی كودكان با آن‌كه سالم به نظر می‌ رسند اما از سلامتی و دید كافی برخوردار نیستند. در واقع رشد و تكامل مركز بینایی در مغز از دوران جنینی تا 10 سالگی ادامه دارد اما حداكثر سرعت رشد آن تا سه سالگی است.

در اثر تكامل دستگاه بینایی در این دوران دید واضح و كامل است. در این مدت به‌ خصوص در سه سال اول زندگی هر عاملی كه باعث اشكال دید در یک یا هر دو چشم كودک شود رشد و تكامل دستگاه بینایی را متوقف می‌ سازد و در نتیجه باعث كاهش میزان بینایی طفل می‌ شود. معنی این سخن آن است كه امكان دارد چشمی كه از نظر ظاهر كاملا طبیعی است از بینایی كامل و طبیعی برخوردار نباشد.

در صورتی كه اشكال دید كودک قبل از پنج سالگی درمان شود حتی اگر چشم در این مدت تنبل شده باشد با درمان، بینایی كامل بدست می‌ آید. در واقع پس از پنج سالگی هر چه درمان چشم تنبل بیشتر به عقب بیافتد، احتمال به دست آوردن بینایی كامل كمتر می‌شود، به طوری كه پس از 7 تا 10 سالگی درمان هیچ تاثیری در بینایی نخواهد داشت.

تنبلی چشم یا "آمبلیوپی" نوعی كاهش بینایی است كه نمی‌ توان در چشم یا در راه‌های عصبی بینایی هیچ‌ گونه عیب ارگانیک واضحی یافت.

تنبلی چشم در کودکان چه علائم و چه عواقبی دارد؟

تنبلی چشم یک کاهش بینایی است که در اثر یک  علت ارگانیک مثل عیوب انکساری ( نزدیک بینی – دوربینی)   و غیره ایجاد می شود.

در صورت عدم تشخیص به موقع چه عواقبی در آینده خواهد داشت؟

در صورت عدم تشخیص به موقع درمان نیز به موقع  انجام نخواهد شد برای درمان تنبلی چشم یک سن طلایی  وجود دارد اگر از این سن و سال  ( 7 تا 10 سال ) بگذرد  دیگر نمی توان تنبلی چشم را درمان کرد.

به همین دلیل سنین سه تا شش سال به عنوان سنین طلایی درمان تنبلی چشم یاد می شود.

اهمیت طرح غربالگری چشم را بیشتر توضیح دهید؟

طرح غربالگری گامی بزرگ برای پیشگیری از معلولیت های بینایی است. هر قدر بتوان کودکان بیشتری را در سطح کشور و استان غربالگری و سنجش شوند در آینده شاهد معلولیت های بینایی کمتری خواهیم شد.

طرح پیشگیری از چشم در چند پایگاه در استان گیلان انجام می شود و چند کودک سه تا شش ساله مشمول این طرح هستند؟

این طرح هر ساله از اول آبان ماه تا آخر آذرماه همزمان با سراسر کشور در گیلان در قالب پایگاه های دائم و غیر دائم  به مرحله اجرا در می آید.

این بدین معنی نیست  که خانواده ها برای طرح غربالگری چشم کودکان فقط در این بازه زمانی مراجعه کنند بلکه می توانند در تمامی فصول سال به پایگاه های دائمی مراجعه کنند.اگر در طول این دوماه مراجعه کنند می توانند از خدمات یارانه ای طرح بهره مند شوند. 

طی دو ماهه مزبور این طرح بصورت رایگان در روستاها  و در مهدهای کودک که زیر نظر آموزش و پرورش هستند، انجام می شود.

بر اساس آمار ثبت احوال امسال 80 هزار کودک باید در این طرح مشارکت داشته و چشم آنها مورد بررسی قرار گیرد،  کودکان سه تا شش سال هر سال باید مراجعه کنند.

پارسال 63 هزار کودک گیلانی در طرح غربالگری مشارکت داشته که از این تعداد  251 مورد تنبلی چشم، 644 نفر عیوب انکساری،34 نفر استرابیس  ( انحراف چشم ) و 114 مورد سایر بیماری های چشمی شناسایی و مورد درمان قرار گرفتند.

سال گذشته 25 درصد کودکان استان به پایگاه های طرح غربالگری مراجعه نکرده و معاینه نشدند، این طرح در تمامی مراکز بهداشتی و مهدهای کودک در حال اجراست.                     

کودکان یک تا سه ساله با دستگاه معاینه می شوند، شش دستگاه مختص معاینه کودکان یک تا سه ساله در استان خریداری و هم اکنون مشغول خدمات رسانی هستند.

آمار جهانی شیوع تنبلی چشم بین دو تا سه درصد، کشوری  1.4 درصد و استانی نیم درصد را نشان می دهد. شیوع این بیماری در گیلان کمتر از نرم کشوری است.

در طول 17 سال از اجرای این طرح  22 میلیون نفر در کشور مورد معاینه چشمی قرار گرفته اند.

شایع ترین بیماری چشمی در کودکان کدام است؟

تنبلی چشم, عیوب انکساری، استرابیس و غیره است.

سال گذشته در قالب این طرح فقط برای حق الزحمه چشم پزشک و اپتومتریست افزون بر 10 میلیون تومان، تهیه عینک 10 میلیون تومان، عمل جراحی  20 میلیون تومان و ... هزینه شد.

از آغاز طرح تاکنون چند درصد جامعه هدف غربالگری بینایی شده اند؟

پارسال 75 درصد کودکان سه تا شش ساله گیلان در قالب طرح تنبلی چشم  معاینه چشمی شدند امسال نیز تاکنون 20 هزار نفر به پایگاه ها مراجعه کرده اند.

چه دستگاه ها و سازمان هایی در طرح غربالگری با بهزیستی همکاری دارند؟

آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی، مهد های کودک ها، سازمان های مردم نهاد و ...  در طرح غربالگری مشارکت جدی دارند.

همچنین باید اذعان کرد با توجه به اینکه بهورزان همکاری تنگاتنگی در این طرح دارند هنوز پوشش طرح غربالگری در مناطق روستایی استان صد درصد درصد نیست امیدواریم به همت و تلاش بهورزان و سایر ماموران بهداشتی این پوشش به صددرصد برسد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است