تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان حمایت از بیماران چشمی آرپی و آدرس lpsk1348.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
<-PollItems->
خبرنامه وب سایت:
آمار وب سایت:
بازدید دیروز : 580
بازدید هفته : 2018
بازدید ماه : 3589
بازدید کل : 176035
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4020
تعداد آنلاین : 2
مسئول بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در صورت بیتوجهی به دیابت این بیماری میتواند به معلولیت، مرگ یا نابینایی منجر شود.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرگزاری فارس،بهمنناظمزادگان اظهار داشت: با یک غربالگری و آزمایش ساده، میتوان از یک معلولیت دائم یا مرگ، پیشگیری کرد و به عوارض دیابت مانند نارسایی کلیوی، نابینایی، سکتههای قلبی و مغزی، قطع پا و ... دچارند.
وی افزود: دیابت هزینههای بسیاری را برای بیماران به دنبال دارد به طوری که یک دیابتی در سال باید حدود 100 میلیون تومان هزینه بپردازد.
این مسئول ادامه داد: تمام افراد بالای 40 سال و زنان باردار به عنوان افراد مستعد بیماری دیابت محسوب میشوند و باید هر سال آزمایش قند و چربی خون را در برنامه داشته باشند و در مورد افراد بالای 30 سال نیز با غربالگری میتوان افراد در معرض خطر را شناسایی کرد.
وی با اشاره به اینکه 23 آبان روز جهانی دیابت است، اضافه کرد: امسال هفته دیابت در استان فارس از 27 آبان تا سوم آذر گرامی داشته میشود.
ناظمزادگان خاطرنشان کرد: نیمی از کسانی که در طرح غربالگری شرکت کردهاند مبتلا به دیابت بوده اما از بیماری خود آگاهی نداشتند و این موضوع زنگ خطری است که نیازمند حساسیت مضاعف مسئولان و مردم و آگاهسازی همگانی است.
به گفته وی، بیماری دیابت قابل انتقال نیست اما خاموش و آرام فرد را گرفتار عوارض میکند و میانسالان بدون آنکه متوجه شوند گرفتار این بیماری شده و زمانی متوجه عوارض و آسیبهای آن میشوند که بسیار دیر است. وی تصریح کرد: میتوان دیابت را در ایران و جهان یک بیماری اپیدمی محسوب کرد چرا که تعداد مبتلایان آن از سایر بیماریهای غیر واگیر بسیار بالاتر است به گونهای که شبیه به بیماری واگیردار عمل میکند. ناظمزادگان خاطرنشان کرد: براساس طرحهای غربالگری انجام شده از بین 178 هزار نفر از مردم شیراز حدود 20 هزار نفر معادل 10 درصد به به دیابت مبتلا هستند و این آمار افراد شناسایی شده در حالی که آمار واقعی بیش از 50 هزار نفر بوده و این موضوع به نوعی نشان میدهد که اپیدمی دیابت در شیراز قریبالوقوع است. مسئول بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: حد انتظار برای بیماری دیابت در جهان بین 7 تا 10 درصد کل افراد بالای 30 سال است اما در ایران به طور میانگین بیش از 13 درصد از افراد بالای 30 سال به بیماری دیابت مبتلا هستند. وی ابراز داشت: درصد مبتلایان به بیماری دیابت در فارس از میانگین کشوری پایینتر بوده و 9.7 درصد است. به اعتقاد ناظمزادگان، اگر چه در گذشته آمار بیماران مبتلا به دیابت در فارس کمتر از 9.7 درصد بود اما با افزایش جمعیت و بالارفتن میانگین سنی جامعه، این آمار روز بروز در حال افزایش است. وی در ادامه متذکر شد: غربالگری دیابت از سال 82 تاکنون در شیراز در حال انجام است و افراد بالای 30 سال در این شهر مورد غربالگری قرار میگیرند. این مسئول پزشکی ادامه داد: استرس، بیتحرکی، اضافهوزن، سوابق خانوادگی، سبک زندگی ناسالم و ... در ایجاد دیابت تاثیرگذار است و برای مقابله با این بیماری باید تلاشی هماهنگ و همسو با همراهی تمام دستگاهها و افراد تاثیرگذار انجام شود. بروز مشکلات کلیوی، تشنگی بیش از حد، پرخوری ناگهانی، تکرار ادرار، کاهش وزن ناگهانی برخی از تظاهرات بالینی دیابت بود که وی به آن اشاره و خاطرنشان کرد: افراد باید پیش از بروز این تظاهرات، مراجعه کرده و با یک غربالگری و آزمایش ساده، از بیمار بودن یا نبودن خود مطلع شوند. هفته دیابت از 25 آّبان ماه جاری آغاز میشود و برنامههای پیشبینی شده برای آن تا اول آذر ادامه خواهد داشت. در این هفته فعالیتهای پیشگیرانه به اوج خود میرسد، همچنین در این هفته در مورد اقداماتی شامل فعالیت برای جلوگیری از ابتلا، غربالگری برای شناسایی بیمار، جلوگیری از عود بیماری، مداخلههای درمانی و بازتوانی اطلاعرسانی انجام میشود.
نظرات شما عزیزان: