لنزهاي زيبايي سلامت چشم را تهديد مي كنند
عدسی تماسی
لنز
لنز رنگی
متخصصان چشم پزشكي هشدار دادند: استفاده دائمي از لنزهاي چشمي كه مصارف زيبايي دارند، به چشمها آسيب ميرساند و سلامت آنها را تهديد ميكند.
پژوهشگران در مقالهاي پزشكي در اين زمينه خاطرنشان كردند: امروزه شما ميتوانيد با استفاده از لنزهاي چشمي رنگي و آرايشي كه پس از ورود به بازار در سالهاي اخير به سرعت به يك وسيله مهم مد و زيبايي تبديل شد، چشمهايتان را به هر رنگي كه ميخواهيد مثلا آبي، سبز دريايي يا قهوهاي دربياوريد، اما بسياري از مصرف كنندگان متوجه مضرات استفاده بيش از حد از اين لنزها نيستند.
متخصصان چشم پزشكي تاكيد كردهاند كه استفاده زياد از لنزهاي رنگي براي چشم خطرناك و مضر است.
اين متخصصان ميگويند: اگرچه در برخي افراد لنزها ميتوانند در صورت استفاده مكرر باعث بروز آلرژي شوند،اما در صورتي هم كه آلرژي بروز نكند باز هم كاربرد مداوم لنز حتي لنزهاي طبي كه به جاي عينك استفاده ميشوند، به چشمها آسيب ميرساند.
لنزهاي تماسي چشم اغلب بايد بعد از سن 18 سالگي استفاده شوند. هم چنين بايد دانست كه لنز را نبايد به طور منظم و به عنوان جايگزين دائمي عينك به كار برد. اگر لنز دائما روي چشم باشد در واقع حكم صفحهاي را دارد كه روي چشم را ميپوشاند و در نتيجه از رسيدن اكسيژن به بافتهاي اين ناحيه ممانعت ميكند كه اين وضعيت براي چشم ها مطلوب نيست.
بعلاوه برخي ديگر از متخصصان معتقدند كه استفاده زياد از لنز ميتواند سبب بروز عفونتهاي چشمي شود.
منبع (منابع):
اپتومتریست
در مواقع سرماخوردگي كمتر از لنز استفاده كنيد
عدسی تماسی
سرماخوردگی
لنز
پزشكان توصيه ميكنند؛ در مواقع سرماخوردگي حتيالمقدور از لنز استفاده نكنيد و يا در صورت ضرورت، زمان استفاده از آن را كاهش دهيد.
پزشكان ميگويند؛ قرمزي، خارش و تحريك پذيري چشمها در مواقع سرماخوردگي افزايش پيدا ميكند، به همين خاطر بهتر است كه يا در اين گونه مواقع لنزها را از چشم خود خارج كنيد و يا زمان كمتري از آنها استفاده نماييد.
دكتر ويليام بنيامين، استاد چشم پزشكي در دانشگاه آلاباما در بيرمنگهام در اين باره ميگويد: سرماخوردگي و آنفلوآنزا علائم خشكي يا تحريك پذيري چشمها را چه با وجود داشتن لنز و چه بدون لنز، ايجاد ميكند كه استفاده از لنز اين مشكل را تشديد ميكند.
وي افزود: داروهاي آنتي هيستامين كه براي بهبود زكام در سرماخوردگي مصرف ميشوند اغلب مشكلات و علائم چشمي را تشديد ميكنند. بنابراين بهترين كار براي پيشگيري از تشديد ناراحتيهاي چشمي پرهيز از به كار بردن لنز و يا كاهش زمان استفاده از آن است.
منبع (منابع):
اپتومتریست
رفع عيوب انكساري چشم با عينك در مقايسه با لنز عوارض كمتري دارد
عدسی تماسی
عینک یا عدسی تماسی
يک چشم پزشك تاکيد کرد: کساني که علاقمند به استفاده از لنز به جاي عينک هستند بهتر است بيرون از منزل از لنز و درمنزل از عينک استفاده كنند.
دکتر محمدرضا مشکوة، متخصص چشم و فلوشيپ قرنيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمان ، در گفتوگو با ايسنا گفت: لنز وسيلهاي است که عيوب انکساري چشم را اصلاح ميکند که بعضي ترجيح ميدهند به جاي عينک از آن استفاده کنند که از نظر پزشکان بهترين وسيله براي رفع عيب انکساري چشم، عينک است زيرا عوارض آن از ساير وسايل ديگر براي اصلاح عيوب چشم کمتر است.
وي در ادامه افزود: استفاده ازلنز بهتر است براي سنين زير 18 سال تجويز نشود. چون در سنين پايين به علت عدم رعايت بهداشت، عوارض جبران ناپذيري در افراد ايجاد ميشود.
اين متخصص اظهار داشت: براي رفع عيوب انکساري ساده و استيگمات کم از لنزهاي نرم استفاده ميشود و براي استيگمات بالا، لنزهاي سخت براي بيمار تجويز ميشود.
وي گفت: اگرچه استفاده از لنز در آب و هواي مرطوب بهتر از گرم و خشک است؛ اما، استفاده از آن در استان کرمان بلامانع است اما بهتر است افراد در جاهاي آلوده، حاوي ذرات گرد و خاک، محيط هاي بسته، آلوده و خشک کمتر از لنز استفاده كنند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمان در خصوص انوع مختلف لنز گفت: لنزهاي روزانه که فقط يك بار قابل استفاده هستند، لنزهايي که هر سه ماه يک بار تعويض ميشوند و نيز لنزهايي كه تا زماني که کيفيت آنها مناسب است (اغلب دو الي سه سال) مورد استفاده قرار ميگيرند.
دکتر مشکوة اظهار داشت: يکسري لنزها حاوي درصد آب بيشتري هستند که بيماران زمان طولانيتري از آن استفاده ميكند البته به افراد توصيه ميشود که در هنگام خواب حتماً لنز را از چشم خود خارج نمايند چون احتمال درآمدن آن در هنگام خواب وجود دارد و يا ممکن است به چشم آسيب برساند به خصوص چنانچه لنز حاوي آب کمتري است حتماً هنگام خواب از چشم خارج شود.
وي تصريح کرد: افرد بايد در حمام و استخر شنا نيز لنز را بيرون آورند چون ممکن است از چشم خارج شود و از آنجايي که بيرنگ است، پيدا کردن آن مشکل است.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي يادآور شد: چنانچه لنز به طور ناگهاني از چشم خارج شود و روي زمين بيفتد، جهت استفاده مجدد بايد آن را ضدعفوني كرد سپس آن را داخل چشم قرار داد.
دکتر مشکوة اضافه کرد: بيماران حتماً بايد لنزها را در هنگام شب در داخل محلولهاي ضدعفوني کننده قرار دهند تا بعد از چهار تا پنج ساعت به خوبي ضدعفوني شده و در هنگام صبح پس از خارج كردن از محلول با سرم فيزيولوژي شسته و سپس داخل چشم قراردهند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي كرمان تاکيد کرد: ظرف نگهداري لنز بايد هر دو ماه يک بار تعويض شود چون دچار جرم گرفتگي شده و چنانچه لنز فقط در سرم نگهداري شود به علت آميب ممکن است زخم قرنيه از نوع زخم آميبي ايجاد شده و آسيبهاي جدي به چشم وارد كند.
دکتر مشکوة در ادامه يادآور شد: قرار دادن لنز در داخل چشم با آموزشهاي ساده انجام مي شود و افراد بايد ابتدا دستهاي خود را با آب و صابون شسته و در فضاي آزاد (بدون استفاده از حوله و دستمال ) خشک كنند، ناخنها بايد کوتاه باشند و دست با قرنيه تماس پيدا نکند، همچنين برداشتن آن هم با حوصله انجام گيرد.
اين متخصص چشم در ادامه به لنزهاي درماني اشاره و تصريح کرد: براي برخي بيماريها نظير قوز قرنيه و استيگمات نامنظم صرفاً لنزهاي سخت تجويز ميشود که جنبه زيبايي ندارد و براي درمان اصلاح ديد استفاده ميشود.
وي در ادامه در خصوص لنزهاي رنگي به ايسنا گفت: افراد سعي کنند از لنزهاي رنگي که از انواع نرم هستند، استفاده نکنند مگر در موارد خاص و در اين مورد هم سعي كنند کيفيت آن مناسب باشد.
دکتر مشکوة ضمن انتقاد از برخي از آرايشگاهها که لنز رنگي به مشتريان ارائه ميدهند، توصيه کرد: افراد نبايد جهت استفاده از لنزهاي رنگي به آرايشگران مراجعه نمايند چون برخي از اين لنزها قبلاً در چشم افراد ديگري قرار گرفته است که كاملا غيربهداشتي است.
وي تاكيد كرد: انواع لنزها بايد حتما تحت نظارت متخصص چشم تجويز شود.
اين پزشک متخصص، اندازه گيري شعاع لنز را مهم دانست و افزود: جابه جايي طبيعي لنز در چشم حدود يک ميليمتر است اما چنانچه اين جا به جايي بيشتر يا کمتر باشد باعث ايجاد ناراحتي براي افراد ميشود؛ بنابراين تعيين شعاع لنز بايد حتما تحت نظر پزشک متخصص انجام شود.
وي در پايان درخصوص لنز از نوع بلاک پوپيل گفت: اين نوع لنز بيشتر جنبه زيبايي دارد و براي بيماراني تجويز مي شود که قرنيه چشم آنها سفيد شده باشد.
مطالب مرتبط:
تاريخچه مختصرى از عدسى هاى تماسى
استفاده از عينک شنا در استخر ضروريست
چشم و بینایی
التهاب چشم
عینک شنا
يك متخصص چشم گفت: كلر موجود در آب استخرها موجب تحريك و قرمزي چشم ميشود و استفاده از عينك شنا براي پيشگيري از آسيب به چشم ضروريست.
دكتر فواد حقي در گفتوگو با خبرنگار ايسنا ، اظهار داشت: قرمزي و التهاب چشم پس از خروج از استخر نشانه آسيب به چشم است و در استخر بايد حتما از عينك شنا استفاده شود.
وي افزود: كلر موجود در آب استخرها موجب تحريك چشم ميشود و در درازمدت براي سلامت چشم مشكلساز خواهد شد.
دكتر حقي درباره استفاده از قطرههاي استريل چشمي پس از خروج از آب استخر، تصريح كرد: اصولا نيازي به ضدعفوني چشم نيست زيرا اشك موجود در درون چشم اين كار را به خوبي انجام ميدهد.
اين متخصص چشم خاطرنشان كرد: در صورتي كه چشم فردي خشك است و اشك زيادي توليد نميكند، ميتواند به صورت كوتاه مدت از قطرههاي چشمي استفاده كند، ولي استفاده طولاني مدت به چشم آسيب ميرساند.
وي اضافه كرد: قطرههاي استريل چشمي با تنگ كردن عروق چشم مانع از قرمزي چشم ميشوند و نقشي در ضدعفوني چشم ندارند. بهترين روش براي حفظ بهداشت چشم پس از خروج از آب استخر، حمام كردن و شست و شوي صورت و اطراف چشم است.
نابينايان بينايى خود را باز مى يابند
چشم و بینایی
نابینایی
بنا بر اظهارات محققان نابينايي افرادي که شبکيه چشم آنها آسيب ديده با استفاده از جريانات مغناطيسي قابل درمان است دانشمندان موفق به توليد جريانات مغناطيسي اي شده اند که مي تواند التيام بخش شبکيه هاي پاره شده و يا جدا شده چشم باشد شبکيه ، لايه نازک و حساس در برابر نور است که بخشي از بافت پشتي چشم را تشکيل مي دهد که اگر اين بخش به دليل صدمه يا بيماري پاره و يا جدا شود، بينايي فرد دچار اختلال مي شود و در صورت درمان نکردن ، ممکن است منجر به کوري شود. در بريتانيا هر سال 10 هزار نفر از پارگي شبکيه رنج مي برند که به طور متداول براي درمان از مايع سيليکات براي بازگرداندن شبکيه به محل اصلي خود استفاده مي شود؛ ليکن محققان بر اين عقيده اند که جريانات مغناطيسي براي حل اين مشکل، آسانتر عمل ميکنند.
آنها همچنين افزودند که اين شيوه موثرتر خواهد بود؛ چرا که با اين عمل ، جريان فوق به منطقه هايي از چشم راه مي يابد که دسترسي مستقيم به آن ، با آهنرباي خارجي بسيار مشکل است.تاکنون تمام آزمايش ها تحت شرايط آزمايشگاهي صورت گرفته است ، اما يک گروه پزشکي از موسسه ويرجينياتچ واقع در ايالت ويرجينيا، اميدوارند که بتوانند در طول يک سال تحقيقات خود را بر روي حيوانات انجام دهند تا از نتايج آن در انسانها استفاده شود در اين شيوه ، ذرات ريز کبالت يا اکسيددوفر با يک مايع سيليکاتي آميخته شده و تبديل به يک ماده مغناطيسي خارجي مي شود از آنجا که کبالت ممکن است به يک ماده سمي تبديل شود، اين گروه تحقيقاتي به جاي استفاده از مواد آهني ، ماده اکسيددوفر استفاده مي کنند همچنين بايد يقين حاصل کرد که اين مواد سيال با گذشت زمان خاصيت مغناطيسي خود را از دست نمي دهند و بنا بر اين به طور دايمي قابل استفاده خواهند بود. مواد مغناطيسي به عنوان عايق صوتي براي ضبطهايي با کيفيت صداي بسيار خوب و نيز براي کار گذاشتن موتورها به کار گرفته مي شوند
جودي ريفل ، دانشمند شيمي در ويرجينياتچ از علم نانوتکنولوژي استفاده کرد. در اين فرآيند، ذرات ريز از صدم نانومتر، برابر يکصدم قطر هر رشته موي انسان از مواد مغناطيسي تهيه و در چشم استفاده مي شود. او اظهار کرد: استفاده از مواد مغناطيسي در موارد ديگر پزشکي از قبيل استفاده از داروهاي شيمي درماني ، درمان تومورهاي غيرقابل دسترسي تومورهاي داخلي ، مغز، شش و پروستات نيز امکانپذير است.پل ساليوان ، جراح مشاور در بيمارستان چشم پزشکي مورفيلد هشدار داد که اگر اين مواد با بافتها سازگاري داشته باشند، بيشترين مقدار سيليکات آنها طي پديده امولسيون تحليل مي روند که اين امر اثرات مفيد کار را کاهش مي دهد وي افزود: هم اکنون مطالعات کوتاه مدتي بر روي تاثير سيليکات بر چشم صورت گرفته است در حالي که عوارض آن ممکن است در سالهاي آتي بروز کند دکتر ساليوان اظهار کرد که حرکت چشم ممکن است سبب ترکيدن حبابهاي مايع و تبديل به حبابهاي کوچکتر شود.
منبع (منابع):
روزنامه جام جم
خط كج و درشت نشاندهنده ضعف چشم
چشم و بینایی
مصرف ويتامين آ به ميزان کافي در پيشگيري از عارضه هاي چشمي موثر است دکتر عبداللهي متخصص بيماري هاي چشم و عضو هيات علمي دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار ايسنا بيان کرد: دانش آموزاني که دچار ضعف عيوب انکساري آمبليوپي يا تنبلي چشم اختلالات عصب بينايي و يا علل مادرزادي هستند، در صورت بي توجهي والدين بتدريج چشم آنها ضعيف تر مي شود و افت تحصيلي دانش آموز را به دنبال دارد وي افزود: گاهي نوشتن کلمات به صورت کج و بيش از حد درشت يکي از علتهاي اساسي در تضعيف چشم کودکان است ، که بايد هر چه سريعتر براي درمان آن به چشم پزشک مراجعه کنند.
وي با اشاره به تاثير کار مداوم با رايانه تاکيد کرد: بهتر است ، افراد در فواصل مختلف استراحت و با نگاه به فاصله هاي دور، چشم را از حالت انقباض خارج کنند و براي کار مجدد آماده شوند علي رغم باور غلط مردم مبني بر مصرف بي رويه آب هويج و تاثير خوب آن در چشم ، خوردن بيش از حد آن ، نيز عوارضي به دنبال دارد.
منبع (منابع):
روزنامه جام جم
درمان جديد براى بيمارى لکه سياه
بیماریهای مربوط به چشم
لکه سیاه
ممکن است در ميان دوستان و نزديکان خود فردي را سراغ داشته باشيد که به بيماري چشمي «لکه سياه» دچار است و نمي تواند از چشم خود بخوبي استفاده کند. در اين صورت هر چه سريعتر اين خبر را به او برسانيد: «اين بيماري تقريبا درمان شده است.» در حال حاضر بيش از 15ميليون امريکايي مبتلا به بيماري لکه سياه هستند و احتمال مي رود که از ناحيه شبکيه چشم خود کور شوند ؛ اما چشم پزشکان به وسيله کاشت يک تلسکوپ مينياتوري در چشم اين بيماران ، بينايي را به چشم آنها باز مي گردانند. هم اکنون مرکزي در «ساراتوگاي» کاليفرنيا با نام «مرکز تکنولوژي مراقبت از بينايي» براي بررسي کارآيي و ميزان ايمني روش کاشت اين تلسکوپ در چشم از بيماران ثبت نام به عمل مي آورد. طول اين تلسکوپ 4ميلي متر و قطر آن 3ميلي متر است و يک تيوپ سيليکون دارد و لنزي در آن وجود دارد و هر دو انتهاي آن به وسيله کوارتز پوشيده شده است.
اين وسيله درحقيقت به جاي عدسي چشم قرار مي گيرد و به کمک قرنيه تصوير تقويت شده اجسام را روي قسمتي از شبکيه که سالم است ، مي اندازد و اين کار تنها روي يک چشم انجام مي شود که کار ديد رو به جلو را به عهده دارد و براي مطالعه هاي ضروري و تشخيص صورتها و اجسام به کار مي رود و کار ديدهاي جانبي به عهده چشم ديگر است.
تاکنون اين عمل روي 14بيمار انجام شده است و نتيجه رضايت بخشي به دست آمده است ؛ البته اين نتيجه در بيماراني که بيماري آنها حادتر بوده مطلوبتر بوده است ، عوارض جانبي اين عمل در حد عمل آب مرواريد است.
مسلما اين عدسي ها ديد 20سال پيش را به فرد باز نمي گردانند؛ اما در هر حال به او کمک مي کنند تا بتواند بهتر از گذشته ببيند. مدت اين عمل جراحي 45دقيقه است و بيماران بايد به مدت 4ساعت در خانه بمانند؛ اما چندين ماه طول مي کشد تا بتوانند خود را با اين روش جديد ديدن تطابق دهند. در اين روش يک چشم روي جزييات دقيق اجسام تمرکز مي کند و چشم ديگر دور يا نزديک را خواهد ديد.
منبع (منابع):
روزنامه جام جم (ترجمه : نويد چينى فروش)
صفحه قبل 1 ... 57 58 59 60 61 ... 68 صفحه بعد