::::مراحل از کار افتادگی افراد تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی::::
شما باید به شعبه ای که سابقه ی بیمه و پرونده ات در آنجا است مراجعه و در خواست از کار افتادگی کنی .
بطور خلاصه می گویم این مراحل را طی کنید:
1-مراجعه به شعبه بیمه محل پرونده و سابقه
2-مراجعه به کار شناس امور بیمه شدگان
3-تکمیل فرم مشخصات و ثبت آن در دبیر خانه
4-مراجعه به پزشک متخصص بیماری های چشم یا شبکیه به همراه فرم مشخصات بیمه شده وتکمیل آن توسط پزشک معالج حتماً پزشک باید قید کند که بیماری غیر قابل علاج است.
5-تحویل فرم مشخصات ،اسناد و مدارک پزشکی به اموربیمه شدگان
6- 40 تا 50 روز انتظار
7-تماس دفتر کمیسیون پزشکی با شما مبنی بر حضور در کمیسیون در تاریخ معین .
8-اعلام نظر کمیسیون پزشکی در مورد از کار افتادگی به شعبه مربوطه تقریباً یک ماه پس از حضور در کمیسیون
9-توکل به بخدا وصبرو تحمل در همه مراحل الزامی است.
""تـــوجـــه""البته تا می توانید اسناد و مدارک پزشکی مثل عکس از شبکیه چشم ،تست میدان دید و نظر پزشک معالج در یک برگ جداگانه ضمیمه پرونده بکنید.
من از بیمه بیکاری استفاده نکرده ام اما مشکلی ندارد فقط کافیست زمانی که برای این کار اقدام می کنی
بیمه باشی واحتمالا بیمه اختیاری نباشی و زمانی که به معاینات پزشکی جهت استخدام رفتی این مورد یعنی
بیماری در پرونده بیمه ات نباشد.این موارد آخر را از کارشناس بیمه سوال کن دقیقا نمی دونم از چه قرار است
اگر هم درست جوابت ندادند به اداره کل قسمت امور فنی بیمه شدگان مراجعه کن . موفق باشید مطالب زیر از
سایت سازمان تامین اجتماعی است: حمایت مستمراز بیمه شدگانی که درمعرض آسیبهای جسمی ومالی
قرارمیگیرند یکی از مهمترین کارکردهای نظام بیمه های اجتماعی است .چنانچه براثرحادثه یا بیماری، قدرت
بیمه شده برای ادامه کار کاهش یابد ونتواند درآمد قبلی خودراکسب کند، سازمان تامین اجتماعی وی را تحت
پوشش حمایتهای خود قرارمیدهد
شرایط لازم برای درخواست مستمری از کار افتادگی : سازمان تامین اجتماعی تمامی بیمه شدگان تحت
پوشش خود را بدون توجه به میزان سابقه پرداخت حق بیمه در مقابل حوادث ناشی از کار ، مورد حمایت قرار
میدهد، چنانچه بیمه شده ای بر اثر حوادث غیر ناشی از کار و یا بیماری عادی، آسیب دیده و توانائی خود را
حسب نظر کمیسیونهای (پزشکی پیش بینی شده در قانون تأمین اجتماعی ) بصورت کامل از دست بدهد ،
درچارچوب قانون وبا احراز شرایط قانونی مورد حمایت قرار خواهد گرفت. در این صورت مستمری ، تنها به بیمه
شده ای تعلق میگیرد که ظرف 10 سال قبل از وقوع حادثه غیر ناشی از کار یا شروع بیماری منجر به
ازکارافتادگی کلی حداقل دارای یک سال سابقه پرداخت حق بیمه نزد سازمان باشد وظرف یک سال قبل از
وقوع حادثه یا بیماری مورد بحث دارای حداقل 90 روز سابقه پرداخت حق بیمه باشد. نحوه رسیدگی به خواست
های مستمری از کار افتادگی : بیمه شده ای که طبق نظر پزشک معالج ، توانائی خود را بصورت کامل و یا
جزئی از دست بدهد ، پس از مراجعه به شعب تأمین اجتماعی ، به کمیسیون پزشکی معرفی خواهد شد. این
کمیسیون پس از معاینه . پاسخ محســــن ســـروس: مرسی حسین جون که اینقدر جامع وکامل توضیح دادید
راستی در کمسیون شما نگفتید آرپی دارید؟وهمچنین متخصص شبکیه که خودت بهش رجوع کردی چه نوع
بیماری را برای شما قید کرده بود؟و مستمری چند ماهه را که دنبال از کار افتادگی بودی حقوقش را به شما
پرداخت نمود تامین اجتماعی؟
ـ پاسخ:
توی فرم شماره 1 تامین اجتماعی که پیش پزشک معالج می بری باید بنویسید
شما از کار افتاده کلی هستید و نوع بیماری وعوارض انرا قید کند،باضافه شرح
مختصری ار بیماری و عوارض و وضعیت درمان در برگه جدا گانه ضمیمه پرونده
میکنید. شعبه بیمه او را میفرستد کمیسیون وقتی کمیسون رفتی باز کمیسیون
خودش پیش پزشک معتمد سازمان معرفی ات می کند . رو پرونده ات باید
مرخصی استعلاجی هم باشد . من کارهایم را حین اشتغال انجام دادم یکماه
هم مرخصی استعلاجی گرفتم که هزینه انرا بیمه داد.بعد سرکارم برگشتم
وکارهایم را پیگیری کردم تا اینکه نامه ترک کارم را ازبیمه گرفتم کمیسیون بیشتر
نظر پزشک معتمد براش مهم است اما اسناد و مدارک پزشکی دیگر هم باید رو
پرونده ات باشد. سازمان با توجه به اسناد ومدارک ونظر پزشک معتمد میدونستن
مشکلم جیه.بنا برین مانع پیگیری کارم نشدن. موفق باشید خدا نگهدار
نویسنده: حسین
::::ساخت حسگرهای آمینو اسید برای پیشگیری از بیماریهای ژنتیکی::::
|
|
حسگر شناسایی آمینو اسیدهای طبیعی در نمونه های بیولوژیکی برای پیشگیری و درمان بیماریهای ژنتیکی توسط پژوهشگران کشورمان طراحی و ساخته شد.به گزارش انجمن آرپي (تي یلم):محمد حسن زاده مجری طرح ساخت حسگر جهت شناسایی آمینواسیدهای طبیعی در نمونه های بیولوژیکی در گفتوگو با خبرنگار علمی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: به هم خوردن تعادل آمینو اسیدها منجر به بیماریهای ژنتیکی مانند زالی، فنیل کتونوریا و تیروزین می شود. این حسگر قادر است این عدم تعادل غلظتی را شناسایی و از این بیماری های ژنتیکی جلوگیری کند.وی افزود: این حسگر بیشتر در سرم نمونه های خونی و بزاق دهان مادر مورد استفاده قرار می گیرد و بعد از تولد نیز در نمونه های نوزاد این کار قابل انجام است.حسن زاده با بیان این که استفاده از این حسگر هم قابلیت پیشگیری و هم درمان دارد تصریح کرد: حتی با بروز بیماری ژنتیکی نیز می توان با تزریق آمینواسیدهای طبیعی مانند فنیل آلانین و به صورت خوراکی برای نوزاداز ظهور این بیماری جلوگیری کرد.
پدرعلم چشم پزشکی ایران style="font-size: 12pt;">
زندگی نامه پروفسور محمد قلي شمس
پروفسور محمد قلي شمس فرزند دكتر يحيي شمس ملقب به لسان الحكماء، در 5 ربيع الاول سال 1323 هـ.ق برابر با 1283 هـ.ش در شهر تهران چشم به جهان گشود و در دامان خانوادههاي اصيل و تحصيل كرده از تبار بزرگان ايران پرورش يافت.
پروفسور شمس از دوران کودکي به حرفه پزشکي عشق ميورزيد و صبح هاي جمعه پدر را هنگام ملاقات بيماران همراهي ميکرد. ويپس از اتمام تحصيلات ابتدايي و متوسطه در مدرسه سنلولين تهران تحصيلات پزشکي رادر مدرسه دارالفنون آغاز کرد. سپس در سال 1923 ميلادي عازم کشور فرانسه شد و دردانشکده پزشکي نظام شهر ليون پذيرفته شد و ضمن ادامه تحصيل در رشته پزشکي به درجه افسري نيز نايل شد.
در سال 1927 م دورة اول اگرگاسيون (aggregation) را آغاز نمود و در سال 1929 م موفق به گذراندن دورة دوم كنكور اگرگاسيون گرديد. سپس در بيمارستان وال دوگراس پاريس كه يك بيمارستان آموزشي بود مشغول به كار شد و پس از گذشت يك سال به تدريس پرداخت. در سال 1931 ميلادي از طرف مرحوم اعتمادالدوله قرهگزلو وزيرمعارف وقت براي معالجه بيماران به ايران دعوت شد.نخستين اقدام پروفسور شمس در ايران، دستور برپايي بخش چشم پزشكي ارتش در خيابان حافظ نزديك چهارراه عزيزخان و سپس راه اندازي بخش چشم پزشكي مدارس در قسمتي از ساختمان مدرسه دارالفنون بود. او جهت مبارزه با بيماري تراخم درجنوب ايران در انجمن چشم پزشکي جهان تقاضاي تعدادي پزشک کرد و به اين ترتيب وي به همراه پزشکان اتريشي و ايراني به درمان بيماران پرداخت. با تلاش اين تيم پزشکي بيماري تراخم در مناطق جنوبي ايران تقريبا ريشه کن شد. با راه اندازي بيمارستان فارابي، انجام عمل جراحي چشم براي آموزش دانشجويان به اين بيمارستان منتقل شد. بيمارستان فارابي شامل 2 درمانگاه، 1 اطاق عمل و 25 عدد تخت بود.بيمارستان فارابي در طول خدمت پرفسور از لحاظ چشم پزشکي در سطح بالايي قرار داشت وبه دفعات مورد بازديد اساتيد و چشم پزشکان برجسته جهاني قرار گرفت.پروفسور شمس و همكارانش در سال 1326 هـ. ش افتخار يافتند انجمن چشم پزشكي ايران را به طور رسمي دائر كنند. در سال 1333 هـ. ش انجمن چشم پزشكي ايران رسماً عضويت انجمن بين المللي چشم پزشكي پذيرفته شد.در سال 1347 هـ. ش مجله انجمن چشم پزشكي ايران به مديريت و صاحب امتيازي پروفسور شمس براي اولين بار در ايران تأسيس شد. اين نشريه هر سه ماه يكبار انتشار مييافت. پس از انقلاب اسلامي نيز مجله چشم پزشكي ايران با مسووليت ايشان منتشر ميشد.اولين عمل پيوند قرنيه ايران در سال 1313 توسط او در بيمارستان فارابي انجام شد درآن زمان مرحوم پرفسور شمس هنوز رياست اين بيمارستان را به عهده نداشت و مثل بسياري از پيشگامان عرصه علم از جرات و شهامت بسياري برخوردار بوده و تمام تلاش خود راانجام داد تا بتواند اولين عمل پيوند قرنيه را در کشور به ثبت برساند. همچنين پيوند صلبيه و پيوند توأم صلبيه و قرنيه، درمان تراخم چشم با روش دياترموكواگولاسيون، درمان فشار شريان شبكيه با روش افتالمودينامومتري از ديگر افتخارات ايشان است.اين دانشمند و محقق بزرگ ايراني در طول حيات پربار خود تعداد بسياري متخصص چشم پزشكي را كه بعدها در هيات علمي دانشكده پزشكي و يا در موسسات مختلف چشم پزشكي مشغول به كار شدند آموزش داده و در عين حال از مطالعات علمي خويش نيز غافل نبود.پروفسور هرمزشمس، پسر پروفسور شمس پشتکار ،جديت و نظم را اصلي ترين علل ترقي پدر خود ميداند وميگويد پرفسور شمس هميشه درمان بيماران، آموزش به دانشجويان و اعتلاي علم چشمپزشکي را مقدم به زندگي و حتي خانواده خود ميدانست. او هيچگاه نااميد نميشد و تارسيدن به موفقيت دست از تلاش برنميداشت.اسطوره تاريخ چشم پزشکي ايران در آخرين سخنراني خود در سيماي جمهوري اسلامي ايران گفت: زماني که به وطن بازگشتم فقط چند چشم پزشک در ايران بود اما حالا که نگاه مي کنم وصدها چشم پزشک جوان و علاقمند که اکثرا شاگردانم بوده اند را در اين زمينه به فعاليت علمي و درماني مشغول ميبينم احساس ميکنم بهترين عمر و زندگي را داشته اماما سرانجام پرفسور محمد قلي شمس پس از 65 سال تحقيق پژوهشي و خدمت به مردم در بيستو سوم شهريور ماه سال 1375 در سن 92 سالگي با کوله باري از علم و معنويت چشم ازجهان فروبست.
منبع :انجمن آرپي(تي یلم)
به گزارش انجمن آرپي(تي يلم) به نقل از واحدمرکزی خبر، زن انگلیسی ساکن اسپانیا روزگذشته در زایمان طبیعی دختری به وزن شش کیلو و 200 گرم به دنیا آورد.به گزارش خبرگزاری فرانسه ، این سنگین ترین نوزادی است که تا کنون در جهان از طریق زایمان طبیعی به دنیا آمده است.ماکسیم مارین مادر این نوزاد که ساکن اسپانیاست سه فرزند دیگر نیز دارد که همه آنها در هنگام تولد، چهار کیلو و 500 گرم وزن داشته اند.یک هفته قبل نیز نوزادی با وزن شش کیلو و 100 گرم در آلمان به دنیا آمد که عنوان سنگین وزن ترین نوزاد جهان را به هنگام تولد از آن خود کرده است.
این نوزاد آلمانی به صورت طبیعی و بدون عمل سزارین به دنیا آمد.سنگین ترین نوزاد جهان که نام او در تاریخ و کتاب رکوردداران جهان موسوم به «گینس» ثبت شده است به نوزادی در کانادا با 10 کیلو وزن تعلق دارد.
...::::یک چشم پزشک :زمان تشخیص مهمترین عامل در درمان آب سیاه::::...
یک فوق تخصص گلوکوم (آب سیاه ) گفت : بسیاری از موارد آب سیاه زمانی تشخیص داده می شود که بیماری بسیار پیشرفت کرده و دیر است.
دکتر قاسم فخرایی در مصاحبه با خبرنگار واحدمرکزی خبر افزود: این بیماری شایع است که بخصوص در افراد بالای 40 سال شیوع دارد و در افرادی که سابقه خانوادگی دارند این احتمال بیشتر می شود.
وی با بیان اینکه افزایش فشار داخل چشم مسئله مهم در بیماری آب سیاه است ، گفت : در نوع شایع این بیماری ، فشار داخل چشم به تدریج افزایش می یابد به همین دلیل فرد متوجه بیماری خود نمی شود و زمانی به پزشک مراجعه می کند که دیر شده است.
این فوق تخصص آب سیاه تأکید کرد : مراجعه منظم به چشم پزشک برای تشخیص به هنگام و جلوگیری از پیشرفت بیماری آب سیاه ضروری است چرا که در بیشتر موارد افزایش فشار داخل چشمی موجب آسیب رسیدن به عصب بینایی می شوند .
فخرایی گفت : در این بیماری سلولهای عصب بینایی بتدریج از بین میروند و در نتیجه بیمار دچار افت بینایی میشود و در نوع حاد آن که شیوع کمتری دارد فشار داخل چشم ناگهانی افزایش مییابد و بیمار دچار درد چشم، افت دید، سردرد، درد اطراف چشم و قرمزی چشم میشود.
وی افزود : اقدامات درمانی در هر مرحله از بیماری آب سیاه فقط برای حفظ وضعیت موجود است و نمیتوان دید از دست رفته بیمار را برگرداند، در مراحل اولیه بیماری دارو تجویز میشود و می توان از برخی انواع لیزر به عنوان جایگزینی برای یک یا دو دارو استفاده کرد ولی اثر آنها با گذشت زمان کم می شود.
این فلوشیپ چشم پزشکی همچنین از بی تأثیر بودن همه این روش ها در برخی موارد و لزوم استفاده از روش های جراحی در این بیماران سخن گفت.
دکتر فخرایی همچنین به برگزاری بیست و سومین کنگره سالانه انجمن چشم پزشکی ایران در 6 تا 9 آبان اشاره کرد و گفت : روشهای نوین درمان برای بیماران گلوکومی عنوان نشستی تخصصی در این کنگره است و در این نشست همچنین دیدگاههای تازهتری در درمان بیماران گلوکومی مطرح و بررسی خواهد شد.
بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود.
کشف روش جدیدتنظیم فعالیت ژن
محقققان دریافته اند بخشی از ژنوم انسان موسوم به Junk DNA که کد کننده پروتئین نیستند نقش مهمی در کنترل تکامل نوعی سلول بازی می کنند.آن ها قادر به شناسایی مکانیزمی شده اند که درکنترل فعالیت ژن ها به کار می رود.به گزارش انجمن آرپي(تي یلم) به نقل از medicalnewstoday،با استفاده از جدیدترین تکنیک های تعیین توالی ژن ها و آنالیز پیشرفته کامپیوتری گروهی از پژوهشگران استرالیایی نشان داده اند که سلول های سفید خونی از Junk DNA برای تنظیم فعالیت یک گروه ژن ها که شکل وعملکرد آن ها را مشخص می کنند، استفاده می نمایند.به این ترتیب کنترل بیان ژن رادر سطح جدیدی معرفی کرده است که می تواند ردبرخی بیماری ها نظیر لوکمیا مهم باشد. توالی های مذکور در بخشی از ساختار ژن به نام intron قرار دارند. به عنوان قسمتی ازفرایند طبیعی تولید پروتئین ازDNA ، ساختار ژنتیکی دیگری به نام messenger RNA یا mRNAتشکیل می شو د. رشته های mRNA دستورالعمل ساخت پروتئین را از ژن که در هسته قرار دارد، به کارخانه سازنده پروتئین یا ریبوزوم منتقل می کنند.این رشته ها قبل ازاستفاده باید پردازش شوند. به طور معمول هر intronغیر کد کننده ای باید از توالی نهایی که کد کننده پروتئین است حذف شود. باقی ماندن intron می تواند یک مکانیزم سلولی را تحریک کند که باعث تجزیه mRNA می شود. دانشمندان یک برنامه کامپیوتری برای تفکیک رشته های mRNA حاوی intron و فاقد آن ابداع نموده اند. با استفاده از این تکنیک پژوهشگران دریافته اند که رشته ای mRNA بسیاری از ژن ها ی مربوط به عملکرد سلول سفید خونی، مستعد حفظ intron و در نتیجه تجزیه شدن می باشند. این مساله مربوط به میزان آنزیم های مورد نیاز برای تجزیه intron هاست. محققان قصد دارند در مراحل بعدی مطالعه نشان دهند چگونه این مکانیزم در سلول های زنده موجود در مغز استخوان عمل می کنند.آن ها می گویند حفظ intron به عنوان روش موثر کنترل فعالیت بسیاری از ژن ها به کار می رود. در واقع نسبت به سایر روش ها ی کنترل فعالیت ژن، با این روش انرژی کم تری برای تجزیه mRNA استفاده می شود. دانشمندان امیدوارند به کمک این اطلاعات روش های درمانی جدیدی را ارائه دهند.
بگزارش انجمن آرپی تی یلم بقل ازباشگاه خبرنگاران: فرامرز انوری فوق تخصص چشم پزشکی اطفال و انحراف چشم دانشیار دانشگاه علوم پزشکی
تهران گفت: دوبینی اگر در افراد مسن ایجاد شود باید حتما مورد معاینه چشم و مغز و اعصاب قرار گیرد تا بررسی
شود ضایعه ای در مغز این فرد ایجاد شده است .
وی با بیان اینکه در صورت نبود ضایعه در مغز می توان به درمان فکر کرد اظهارداشت: ضربه ما یکی از عوامل ایجاد دوربینی می باشد.
انوری در ادامه تصریح کرد: اگر در کودکان زیر 6 سال دوبینی ایجاد شود یک تصویر در چشم را حذف می کند .
وی علت درمان در مرحله توسط پزشک مغز و اعصاب را این چنین بیان کرد: ممکن است پس از بررسی توسط
پزشک مغز و اعصاب با درمان عارضه دوبینی هم در مان شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر این عارضه از طریق مغز و درمان نشد چشم پزشک راهکارهایی دارد که در برخی
افراد کامل و در برخی افراد نسبی این مکمل برطرف شود.
دوقلوهای فضانوردبراي انجام یک آزمایش ژنتیکي درفضاداوطلب شدند |
بهگزارش انجمن آرپي(تي یلم)به نقل ازگروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه اطلاع رساني ناسا، اين دوقلوهاي همسان، مارك و اسكات نام دارند و در سال ۱۹۴۶ در آمريكا متولد شدند و بازنشسته نيروي دريايي هستند. هدف اصلي اين ماموريت، بررسي دقيق اثرات بهداشتي فضا بر سلامت ژنتيكي فرد است.گراهام اسكات، يكي از پزشكان كالج بيلور واقع در هوستون كه با ناسا نيز همكاري دارد، گفت : پزشكان تمام تلاش خود را در حفظ سلامت مردم در زمين مي كنند ولي هيچ تضميني براي سلامت افراد در فضا وجود ندارد.از ميان دوقلوهاي ۴۹ ساله، اسكات از طرف ناسا براي اين ماموريت انتخاب شده زيرا زمان بيشتري را در فضا سپري كرده و همين امر تراكم استخواني او را تحت تاثير قرار داده است. اين درحالي است كه برادر دوقلوي او در زمين به طور لحظه به لحظه مورد آزمايش و بررسي قرار مي گيرد. قرار است از خون و بزاق دو برادر قبل از شروع ماموريت نمونه برداري شود و با نمونه پس از ماموريت مقايسه شود. علاوه بر اين موارد، الگوي خواب، ميزان بينايي، فعاليت هاي قلبي و مغزي و مهمتر از همه تراكم استخوان و عضلات هردو برادر قبل و بعد از ماموريت به طور دقيق ارزيابي مي شود.اين اطلاعات، نحوه تاثير ژنتيك فرد در فضا بر بافت استخوان و ماهيچه وبافت هاي بينايي را آشكار مي كند.موثرترين موارد بر سلامت فضانوردان، كاهش گرانش، افزايش احتمال بروز سرطان و ناباروري بر اثر تشعشعات كيهاني واختلال در الگوي خواب است.اين اولين باري نيست كه تحقيقات فضايي، دوقلوها را مورد هدف قرار داده است. چندي پيش نيز يكي از محققان دانشگاه كاليفرنيا از ۱۵ دوقلو خواست كه به مدت يك ماه در تخت هاي زاويه دار بخوابند. سر اين افراد روي شيب به سمت پايين قرار داشت.اين تخت اثرميكروگرانشي برروي مايعات بدن، فعاليت هاي قلبي و عروقي و توده هاي استخواني و عضلاني را شبيه سازي مي كرد؛ دقيقاً مشابه آنچه براي فضانوردان در فضا رخ مي دهد.نتايج اين تحقيقات نشان داد كه انجام فعاليت هاي ورزشي منظم، تاحدي اين اثرات مخرب را جبران مي كند.ناسا تابه حال فضانورد دوقلو به فضا نفرستاده است از اين رو استفاده از اين دوقلوها از مهمترين و با ارزش ترين ماموريت هاي ناسا محسوب مي شود، از طرفي چون دوقلوها همسان هستند، توالي DNA آنان نيز حائز اهميت است.يكي ديگر از مهمترين اهداف اين پروژه، نظريه پارادوكس دوقلوست كه توسط آلبرت اينشتين مطرح شد. او دراين نظريه گفته است كه اگر يكي از دوقلوها توسط يك فضاي پيماي سريع يك مسافرت رفت و برگشت داشته باشد، زماني كه به زمين بازمي گردد، جوانتر از برادري است كه در زمين حضور داشته و دليل اين امر نيز نسبيت است.
عمل لیزیک چشم به این افراد توصیه نمی شود
در حال حاضر عمل لیزیک جایگزین مناسب برای افرادی است که نمی خواهند از عینک استفاده کنند.
به گزارش انجمن آرپی (تی یلم)به نقل از عرش نیوز،
سپهر فیضی چشم پزشک گفت: افرادی که با زدن عینک مشکل دارند و یا ورزشکارانی که نمی توانند از عینک استفاده کنند می توانند با انجام معاینات خاص و آگاهی از سلامت چشم های خود اقدام به لیزر چشم نمایند.
وی ادامه داد: افراد که دچار قوز قرنیه، کدورت قرنیه، آب مرواید، آب سیاه، بیماری های شبکیه و هر بیماری چشمی هستند نباید عمل لیزیک را انجام دهند.
فیضی اظهار داشت: عمل ليزیک به افراد بالای 37 سال توصیه نمی شود همچنین کسانی که سن پایینی دارند و شماره چشمشان در حال تغییر است نباید این عمل را انجام دهند.
وی خاطر نشان کرد: افراد که شماره ی قرنیه چشم آنها ثابت است و بیماری خاصی ندارند می توانند با اطمینان عمل لیزیک را انجام دهند.
گزارش انجمن آرپی(تي یلم)اززمان برگزاری سمینارهای داخلی وخارجی
افزایش گروه ویتامین A در بدن باعث ترک خوردگی کف پا میشود
به گزارش انجمن آرپی (تی یلم) دکتر حسن غفوری در گفتوگو با (ایسنا)، با بیان این مطلب، افزود: ترک خوردگی کف پا ممکن است به دلیل بیماریهای ناشی از خشکی پوست مانند بیماریهای پوستی، قارچ و پوستهریزی ایجاد شود و همچنین کمبود ویتامین های گروه B و زیادی ویتامینهای گروه A و مصرف بعضی از داروهای مشتقات گروه ویتامین A میتوانند باعث ترک خوردگی کف پا شوند.
وی در ادامه اظهار کرد: نوع شایع ترک خوردگی کف پا که بیشتر افراد به آن مبتلا هستند، میتواند ناشی از شست و شوی مکرر پا که منجر به تر و خشک شدن کف پا میشود و همچنین زیادی وزن ایجاد گردد.
این متخصص پوست تصریح کرد: افرادی که مبتلا به ترک خوردگی کف پا هستند میتوانند برای جلوگیری، از کرمهای محافظ پاشنهی پا، کرمهای ضد ترک پوست، کفشهای طبی و نرم و به کارگیری روفرشی در خانهها استفاده کنند.
نحوه یافتن دارو در کشور
قبلا بارها از مشکلات نایابی و کمیابی دارو شنیده و دیده بودم و اتفاقا این مسئله آخرهای هفته بود که مجددا سراغم
آمد و برای پیدا کردن یک آمپول به هر دری زدم و سر از اکثر داروخانهها درآوردم، اما مأیوس و نومید دستخالی از آنان
خارج شدم. به دوستان شاغل در این حوزه پناه بردم که آدرس سامانه پیام کوتاه 201490 را دادند. سامانهای که برای
یافتن داروهای کمیاب راهاندازی شده و مکانیزم آن از این قرار است که شما شهر*منطقه *نام دارو را به صورت
انگلیسی و صحیح وارد میکنید و سپس پیامکی دریافت میکنید که آدرس و تلفن داروخانه یا داروخانههایی که این
دارو، در آنها موجود است را به شما میدهد.
با اندک امیدی که داشتم پیامک را فرستادم و در کمال ناباوری دیدم که این مکانیزم به درستی عمل کرد و با معرفی یک
داروخانه و سپس مراجعه به آن توانستم آمپول را بیابم. ناگفته نماند که قیمت دارو از 4 ماه قبل که آن را 67.000 تومان
گرفته بودم به 140.000 تومان افزایش یافته بود اما علیرغم تمامی این اوصاف، خوشحالم که چنین سیستمی راه
اندازی شده تا اندکی به معضل و بحران دارو کمک کند. نکته جالب اینکه صبح امروز هم یکی از بستگان تماس گرفت و
عنوان کرد که برای شرایط بحرانی بیمارش و یافتن دارویی که مانع از لخته خون میشود، بیشتر داروخانههای تهران را
زیرپا گذاشته است و از من سراغ کسانی را میگرفت که امکان خریداری و ارسال آن را از کشورهای دیگر داشته
باشند. بلافاصله نام دارویش را به این سامانه پیامک زدم و آدرس دو داروخانه را که ارسال شده بود، برایش فرستادم و
پیگیر که شدم با آنها تماس گرفته بود و هر دو داروخانه آن فرصها را داشتند.
امید به اینکه با یافتن هر دارو همنوعی بهبود مییابد، باعث شد تا موضوع این سامانه را با شما نیز به اشتراک بگذارم.
مطمئن باشید با اوضاع حاد دارویی کشور و مسائلی که در این چند روزه شاهد آن بودهام، خیلی ها نیازمند این شماره
هستند، پس در اشتراک آن با سایرین درنگ نکنید.
برنامه سمینارهای خارجی
نشانه های قوز قرنیه
قرنیه به طور طبیعی شکلی گرد یا کروی دارد، ولی
در کراتوکونوس (قوز قرنیه) قرنیه برآمده و مخروطی
شکل و به اصطلاح کله قندی می شود. این مساله
روی انکسار نور هنگام ورود به چشم تاثیر می گذارد
و سبب کاهش وضوح بینایی می شود. کراتوکونوس
ممکن است در یک یا هر دو چشم رخ دهد، ولی در ۹۰
درصد موارد، در هر دو چشم دیده می شود.
همچنین به طور مرتب شماره چشم تغییر و افزایش
پیدا می کند.
شیوع قوز قرنیه در کشورهای آمریکایی یک نفر در هر ۲۰۰.
نفر است، اما در ایران ۳۰ برابر بیشتر شیوع دارد و
معمولا در نوجوانان طی ۱۳ تا ۱۵ سالگی تظاهر پیدا
می کند. این بیماری بعد از ۳۰ یا ۳۵ سالگی کند و
بعد از ۴۵ سال متوقف می شود.
اصلاح دید در مراحل ابتدایی بیماری با عینک و
سپس با لنز تماسی ممکن خواهد بود. متخصصان در
زمان پیشرفت بیماری از لنز تماسی سخت نیز
استفاده می کنند و چنانچه روند پیشرفت بیماری کم
باشد، از حلقه های داخل چشم برای اصلاح دید
بیمار استفاده می شود
در مراحل پیشرفته، پیوند قرنیه انجام می شود. در
مراحلی که ثابت شد بیماری پیش رونده است، با
تاباندن اشعه ماورای بنفش به قرنیه و با استفاده از
محلول ویتامین B۲، می توان از پیشرفت بیماری
جلوگیری کرد. در کشورمان چند سالی است که
درمان این بیماری شروع شده است. این بیماری
بیشتر جنبه ارثی دارد، ولی عامل آن معلوم نیست.
همچنین در کسانی که دارای حساسیت فصلی و
خارش چشم هستند؛ مالش چشم می تواند باعث
ایجاد کراتوکونوس شود.
احیای شبکیه چشم با همجوشی سلولی
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
محققان «مرکز تنظیم ژنومی» (CRG) در بارسلونا موفق به احیای شبکیه چشم با استفاده از بازبرنامهریزی عصبی شدند. به گزارش انجمن آرپي(تي یلم)،به نقل ازسرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هماکنون خطوط تحقیقاتی مختلفی برای بررسی امکان احیای بافت از طریق بازبرنامهیزی سلولی وجود دارند که یکی از مکانیسمهای مورد مطالعه، بازبرنامهریزی از طریق همجوشی سلولی است. پیا کازما، رییس گروه احیا و بازبرنامهریزی مرکز تنظیم ژنومی و تیم علمیاش از روش همجوشی سلولی برای بازبرنامهریزی عصبهای شبکیه استفاده کردند. این مکانیسم شامل وارد کردن سلولهای بنیادی مغز استخوان به درون شبکیه آسیبدیده است. سلولهای غیرقابلتمایز جدید با نورونهای شبکیه همجوشی داشته و قابلیت احیای بافت را به دست میآورند.
این نخستین بار است که دانشمندان موفق به احیای شبکیه و بازبرنامهزیزی نورونهای آن از طریق همجوشی هستهیی داخل بدن شدهاند.
محققان حاضر در این پروژه یک گذرگاه سیگنالدهنده را شناسایی کردهاند که هنگام فعالشدن به نورونها امکان بازبرنامهیزیشدن از طریق همجوشی با سلولهای مغز استخوان را میدهد.
این کشف نه تنها به دلیل کاربردهای پزشکی ممکن برای احیای شبکیه بلکه به دلیل احیای احتمالی دیگر بافتهای عصبی از اهمیت فراوانی برخوردار است.
مطالعه جدید نشان میدهد که احیای بافتهای عصبی از طریق همجوشی سلولی در پستانداران ممکن است و همچنین این تکنیک نوین را به عنوان مکانیسمی بالقوه برای احیای بافت عصبی پیچیدهتر توصیف میکند.
جزئیات این مطالعه در Cell Reports منتشر شد.
انگليس درمان جديدي را براي انسداد رگ شبکيه تائيد کرده که يکي از رايجترين دلايل از دست دادن بينايي است.
اين دارو از طريق تزريق مستقيم درون چشم در فرايندي هفت دقيقهاي اعمال ميشود.
انسداد رگ شبکيه زماني رخ ميدهد که يک لخته خوني در رگي در شبکيه شکل گرفته و منجر به تورم ماکولا در وسط شبکيه ميشود.
اين بخش مسئول مشاهده رنگ و جزئيات است. در صورت عدم درمان، اين تورم موسوم به تورم ماکولا مي تواند به نابينايي منجر شود.
داروي جديد موسوم به ranibizumab که با نام Lucentis تجويز ميشود، با توقف اثرات فاکتور رشد اندوتليال عروقي عمل ميکند. اين امر از گشاد شدن عروق خوني و رشد رگهاي جديد جلوگيري کرده و به چشم اجازه ميدهد ترميم يافته و از ترشح خون و خونابه جلوگيري کند.
مايع توليد شده بطور طبيعي جذب مجدد شده و تورم کاهش مييابد.
اين فرآيند تزريق جديد که بطور روزانه انجام شده و حدود هفت دقيقه طول ميکشد، عوارض جانبي ساير درمانها را ندارد.
يک سوزن 0.3 ميليمتري از طريق سفيدي چشم وارد زجاجيه، ماده ژلهاي بين عدسي و شبکيه شده، دارو در آنجا آزاد ميشود و به درون شبکيه نفوذ ميکند.
بيماران پس از آن ميتوانند به خانه بروند اما بايد براي سه روز از قطرههاي آنتيبيوتيک چشم به منظور جلوگيري از عفونت استفاده کنند. اين درمان به دليل امکان بروز مجدد شرايط بايد تکرار شود.
منبع:ایسنا
پیوند سلول شبکیه، راهی برای بازگرداندن بینایی
دانشمندان برای بازگرداندن بینایی به افرادی که به یک نوع معمول نابینایی مبتلا هستند، قدم بسیار مهمی برداشته اند.
پژوهشگران کالج لندن موفق شده اند سلول های گیرنده نور حساس به نور را به چشم افراد نابینا پیوند بزنند. این سلول ها از شبکیه چشم ترکیبی گرفته شده بودند که در سلول پایه جنینی موش کوررنگ رشد کرده بودند. بسیاری از اشکال نابینایی، از جمله دژنراسیون ماکولار مربوط به کهولت سن، رتینیت پیگمنتوزا و نابینایی ناشی از بیماری دیابت، به دلیل از بین رفتن سلول های شبکه چشم به وجود می آیند.
پژوهشگران می گویند به نظر می رسد که سلول های پیوندی به طور طبیعی در شبکیه چشم موش رشد کردند و ارتباطات عصبی مورد نیاز برای برقراری ارتباط و ارسال اطلاعات مربوط به بینایی به مغز را شکل داده اند.
این شیوه در آینده راهی برای تامین نامحدود سلول های سالم گیرنده نور به شبکیه چشم انسان فراهم می کند.
پروفسور رابین علی یکی از محققان این پروژه می گوید: «دانشمندان طی سال های اخیر در استفاده از سلول های پایه بسیار کارکشته شده اند و با استفاده از آن ها انواع سلول های بزرگسالان و بافت های متفاوت را تولید کرده اند. اما استفاده از این سلول ها برای نسخه برداری از ساختار پیچیده شبکیه چشم در آزمایشگاه بسیار دشوار بوده و احتمالاً علت آن این است که نوع کشت سلول هایی که مورد استفاده قرار می گیرند توانایی بازآفرینی روند تولید یک سلول عادی را نداشتند.»
پژوهشگران این سلول ها را با استفاده از شیوه کشت سه بعدی ابتکاری ژاپن پرورش دادند. دانشمندان سپس این سلول ها را با سلول هایی مقایسه کردند که به صورت طبیعی کشت داده شده بودند تا مطمئن شوند که این سلول ها از نظر بیولوژیک شبیه هستند. آن ها سپس حدود ٢٠٠ هزار سلول را پیوند زدند و آن را به شبکیه چشم موشی تزریق کردند که کوررنگ بود.
سلول های تزریقی سه هفته بعد شبیه سلول های عادی و سلول های گیرنده نور کامل و بالغ بودند. بعد از گذشت شش هفته از عمل جراحی، سلول ها هنوز آنجا بودند و محققان متوجه شدند که با اجزا و سلول های شبکیه موجود، ارتباطات عصبی برقرار کرده اند.
پروفسور علی می گوید:"فن آوری نوین سه بعدی رشد عادی را بهتر تقلید می کند و این به معنای آن است که ما می توانیم سلول ها را در مرحله درست و یا دقت انتخاب، و آنها را خالص کنیم تا مطمئن باشیم که پیوند با موفقیت انجام می شود. قدم بعدی این خواهد بود که با پیشرفت این فن آوری، از سلول های انسان استفاده کنیم و بتوانیم آزمایش های بالینی را شروع کنیم."
پزشکان با تزريق سلول هاي بنيادي مغز استخوان به عنبيه چشم موفق به بازسازي شبکيه چشم شدند.
به گزارش خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران پزشکان موفق به بازسازي شبکه چشم شدند.
پزشکان در مرکز تحقيقاتي بارسلونا با استفاده پيوند سلول هاي بنيادي مغز استخوان با عنبيه چشم سبب بهبودي ان شدند.
محققان اظهار داشتند: براي اولين بار تزريق سلولهاي بنيادي مغز استخوان به شبکيه چشم موش هاي آسيب ديده متوجه بهبود شرايط شبکيه چشم و افزايش قدرت ديد در بين موش هايي که مشکل داشتند شد.
پزشکان معتقدند: اين کشف نه تنها در بهبود سيستم شبکه اي چشم موثر بلکه باعث بهبود سيستم شبکه عصبي خواهد بود.
مسئول تيم تحقيق ميگويد: با انجام آزمايشات روي انسان ها به نتايج مطلوب مورد نظر رسيده و از آن براي بهبود سيستم عصبي استفاده خواهند کرد.
فوق تخصص بيماري هاي شبكيه چشم گفت: اكنون روش هاي جديدي در مورد درمان بيماري هاي شبكيه چشم مطرح است كه از اين ميان مي توان به دارو درماني، ژن درماني، سلول درماني و شبكيه مصنوعي به عنوان تازه ترين روش ها نام برد.
دكتر محمد رياضي اصفهاني روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار داشت: برخي از اين روش ها مرحله تحقيقاتي خود را گذرانده و اكنون به مرحله باليني و درمان رسيده و برخي ديگر در مرحله تحقيقاتي قرار دارند.
** دارو درماني
----------------------------
فوق تخصص بيماري هاي شبكيه چشم در مورد داروهاي جديدي كه براي درمان بيماري هاي شبكيه به كار مي رود، گفت: نسل جديد اين داروها بر روي برخي فاكتورهاي حياتي بدن انسان اثر مي كند به اين صورت كه گيرنده هاي آن فاكتورها را مهار و يا شبيه آن فاكتورها عمل مي كند.
رياضي ادامه داد: از اين داروها مي توان به فاكتورهاي مهاركننده گيرنده هاي VEGS اشاره كرد؛ VEGS يكي از عوامل اصلي ايجاد تورم و يا رشد عروق نابجا در چشم و حتي قسمت هاي ديگر بدن به شمار مي رود.
وي افزود: با استفاده از اين داروها مي توان از ايجاد اين عروق نابجا جلوگيري كرد همچنين در صورتي كه اين عروق به وجود آمده باشند، مي توان با استفاده از اين داروها آنها را درمان كرد و تورم هاي ايجاد شده در شبكيه چشم را كاهش داد.
فوق تخصص بيماري هاي شبكيه چشم ادامه داد: اين داروها به داخل چشم تزريق مي شوند و گاهي لازم است كه تزريق اين داروها در فواصل مشخصي تكرار شود.
رياضي با بيان اينكه هر ساله به تعداد داروهاي مورد مصرف براي درمان بيماري هاي شبكيه افزوده مي شود، گفت: داروهاي جديد نسبت به نسل قبلي خود كارآيي بيشتري دارند و از طريق مهار فاكتورهاي بيماري زا مي توانند بيماري هاي شبكيه را درمان كنند.
وي اظهار داشت: اين روش به صورت روزمره براي درمان بيماران در كشور مورد استفاده قرار مي گيرد و در دسترس بيماران سراسر كشور است.
** ژن درماني
---------------------
استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران در مورد روش ژن درماني اظهار داشت: اين روش براي درمان بيماري هاي ژنتيكي به كار مي رود.
رياضي گفت: بيماري هاي ژنتيكي به اين صورت هستند كه برخي پروتئين ها در اثر اختلالي كه در جرم هاي آنها به وجود آمده، شكل طبيعي خود را از دست مي دهند، درپي برهم خوردن ساختار طبيعي پروتئين ها، عملكرد آنها نيز ازحالت طبيعي خارج مي شود.
وي ادامه داد: در اين روش ژن سالم را وارد ژنوم يك ويروس مي كنند سپس اين ژن سالم را به همراه آن ويروس وارد چشم مي كنند؛ ويروس باعث ايجاد عفونت در چشم مي شود، همراه با اين عفونت آن ژن وارد سلول هاي طبيعي شده و باعث مي شود سلول ها بتوانند پروتئين طبيعي ايجاد كنند.
رياضي با بيان اينكه استفاده از اين روش درماني در مرحله تحقيقاتي قرار دارد، افزود: محققان در مطالعات تحقيقاتي خود توانسته اند برخي بيماران را معالجه و ديد آنها را تا حدود زيادي برگردانند.
وي گفت: تنها برخي مراكز تحقيقاتي بزرگ دنيا اكنون درحال انجام ادامه تحقيقات در اين زمينه هستند؛ اين روش درماني براي تبديل شدن به يك روش درماني جامع بايد مراحل زيادي را طي كند.
رياضي يادآوري كرد: روش ژن درماني اميدهاي زيادي براي درمان بيماري هاي چشمي ژنتيكي براي بيماران و جامعه پزشكي ايجاد كرده است.
**سلول درماني
-----------------------------------------
فوق تخصص بيماري هاي شبكيه چشم گفت: استفاده از سلول هاي بنيادي روش ديگري براي درمان بيماري هاي شبكيه چشم است.
رياضي افزود: اين روش نيز در مرحله تحقيقاتي قرار دارد و سال ها زمان لازم است تا بتوان آن را بر روي بيماران مورد استفاده قرار داد.
** شبكيه مصنوعي
---------------------------------------
استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران در اين مورد نيز توضيح داد: استفاده از شبكيه مصنوعي يكي ديگر از روش هاي درماني در دست تحقيق براي درمان بيماري هاي شبكيه چشم است.
رياضي با بيان اينكه در اين روش از كيت هاي الكترونيكي استفاده مي شود، افزود: اين كيت ها بر روي شبكيه چشم قرار داده مي شود و از طريق دوربين هايي كه خارج از كره چشم است اين كيت ها تحريك مي شوند تا بتوانند اطلاعات تصويري كه از دوربين هاي ويديويي مي آيد، به بقاياي شبكيه انتقال دهند.
وي ادامه داد: به اين طريق بيماراني كه قسمتي از شبكيه چشم آنها از بين رفته است، مي توانند ديد مختصري پيدا كنند.
اولین جراحی شبکیه چشم در بیمارستان میلاد انجام گرفت.
به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از مدیریت روابط عمومی و امور بین الملل بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی میلاد، دکتر محمود رضا فیض مدیر عامل و نایب رییس هیات مدیره بیمارستان افزود: با تلاش و مساعدت هیات مدیره بیمارستان دستگاه های پیشرفته برای جراحی شبکیه چشم خریداری شد به گونه ای که بیمارستان این قابلیت را دارد هر هفته تعدادی عمل جراحی در این خصوص انجام دهد.
وی هزینه آزاد جراحی شبکیه چشم را در حدود 3/5 میلیون عنوان کرد و گفت: این در حالی است که بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی می توانند به صورت رایگان از این خدمت بهره مند شوند.
دکتر فیاض جراحی به روش بدون بخیه را از ویژگی های دستگاه جدید خریداری شده دانست و اظهار داشت: متخصصین جراحی شبکیه در بیمارستان میلاد قابلیت و توان انجام حداقل 15 مورد عمل جراحی را دارند.
وی جراحی شبکیه چشم را عمل پیچیده ای دانست که لازمه اش وجود دستگاه های پیشرفته است و گفت: این عمل وقت زیادی می گیرد و بسته به نوع عمل بین یک تا 5 ساعت زمان برای انجام آن لازم می باشد.
درمان بیماریهای شبکیه به کمک سلولهای بنیادی میسر شد
سرگروه اعضای " چشم پژوهشگاه رویان" گفت: فاز مطالعاتی و تحقیقات آزمایشگاهی و مطالعات حیوانی درمان
بیماریهای شبکیه به کمک سلولهای بنیادی به پایان رسیده است و نتایج بیانگر دستیابی محققین ایرانی به
سلولهای قابل پیوند در انسان است.
به گزارش انجمن آرپی(تی یلم)دکتر لیلا ستاریان سرگروه اعضای " چشم پژوهشگاه رویان" در گفتگو با "بنیان" اظهار داشت: فاز مطالعاتی و تحقیقات
آزمایشگاهی و مطالعات حیوانی درمان بیماریهای شبکیه به کمک سلولهای بنیادی به پایان رسیده است و نتایج بیانگر
دستیابی محققین ایرانی به سلولهای قابل پیوند در انسان است.
وی افزود: بر همین اساس مراحل کار مقدماتی برای تهیه وسایل ، آزمایشگاهها و اتاق عملهای مناسب برای پیوند در
انسان شروع شده است و با گرفتن مجوز از وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت کار پیوند شروع خواهد شد.
وی در تشریح این تحقیق افزود: نتایج طرحهای تحقیقاتی و مطالعات در حیوانات آزمایشگاهی نشان داده که بیماریهای
چشمی مرتبط با نقص در عملکرد سلولهای اپیتلیوم رنگدانهدار بینایی را میتوان به طور نسبی با استفاده از
سلولهای بنیادی تمایز یافته به سلولهای اپیتلیوم رنگدانهدار بینایی درمان کرد.
به گفته دکتر ستاریان مهمترین این نوع بیماریها، نابینایی مربوط به سن می باشد.
(Age macular degeneration; AMD) که از سنین میانسالی شروع شده و به تدریج با از بین رفتن سلولها به نابینایی منجر می شود.
وی اضافه کرد : اشتارگارت(Stargardt) بیماری ژنتیکی مرتبط با نقص در عملکرد سلولهای اپیتلیوم رنگدانهدار بینایی
است که افراد جوان و نوجوان را درگیر مینماید که امید میرود با استفاده از سلولهای بنیادی بتوان این بیماری را هم تا
حدی درمان کرد.
به گفته این محقق پژوهشگاه رویان، از آنجائیکه این بیماریها منشا ژنتیک دارند از سلولهای خود فرد نمیتوان برای
پیوند استفاده کرد، پس بنابراین منشا سلولهای پیوندی از سلولهای بنیادی جنینی خواهد بود که طی فرایندی شصت روزه به سلولهای اپی تلیوم رنگدانه دار بینایی متمایز شدهاند.
وی همچنین گفت: در جهان و همچنین در ایران طرحهای تحقیقاتی زیادی در مورد پیوند سلولهای بنیادی در چشم در
حال اجرا است که اکثرا در مرحله مطالعه بر روی حیوان متمرکز است، اما تعداد معدودی از طرحها به مرحله کارآزمایی
بالینی در انسان رسیده است به طوری که نتیجه یکی از طرحها نشان دهنده بهبود نسبی بینایی در دو فرد مبتلا به
بیماری AMD و اشتارگارت، چهار ماه پس از پیوند سلولهای اپیتلیوم رنگدانه دار مشتق از سلولهای بنیادی جنینی بوده است.
دکتر ستاریان با تایید درمان برخی بیماریهای شبکیه در پژوهشگاه رویان بیان داشت: سن افراد داوطلب برای درمان به
کمک این روش تحقیقاتی " میانسالی" است که اگر نتایج قطعی بی خطر بودن و در عین حال مناسب بودن این اقدام
درمانی ثابت شود، هزینه درمان در ایران مسلما کمتر از سایر کشورها خواهد بود.
جدیدترین روشهای درمانی گلوکوم معرفی میشوند
سلامت نیوز : یک فوق تخصص گلوکوم ضمن تاکید بر اینکه مراجعه منظم و زودهنگام به چشم پزشک برای جلوگیری از پیشرفت بیماری گلوکوم (آب سیاه) ضروری است، عنوان کرد: شیوع این بیماری چشمی در افراد بالای 40 سال و یا دارای سابقه خانوادگی بالاتر است. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دکتر قاسم فخرایی، با بیان اینکه گلوکوم از جمله بیماریهای چشمی است که به آسیب عصب بینایی منجر میشود، گفت: در اغلب موارد افزایش فشار داخل چشمی باعث بروز این صدمه میشود، البته درصد کمی از بیماران چنین شرایطی ندارند و فشار داخل چشمشان چندان بالا نیست. این فلوشیپ چشم پزشکی ادامه داد: در این بیماری سلولهای عصب بینایی بتدریج از بین میروند و در نتیجه بیمار دچار افت بینایی میشود. گلوکوم بیشتر در افراد بالای 40 سال و اشخاصی که سابقه خانوادگی گلوکوم دارند مشاهده میشود. فخرایی با بیان اینکه بیماری آب سیاه افراد را در دو نوع حاد و مزمن گرفتار میکند که معمولا در نوع حاد آن، بیماران دچار علائم شدید و ناگهانی میشوند، گفت: فشار داخل چشم در آب سیاه حاد بهطور ناگهانی افزایش مییابد و بیماران دچار درد چشم، افت دید، سردرد، درد اطراف چشم و قرمزی چشم میشوند. وی در ادامه گفت: در نوع مزمن گلوکوم که شایع است، فشار داخل چشم بتدریج افزایش مییابد. به همین دلیل فرد معمولا متوجه بیماری خود نمیشود و خیلی دیر به پزشک مراجعه میکند. در واقع مراجعه در مرحلهای صورت میگیرد که بیماری بسیار پیشرفت کرده است. این چشم پزشک خاطرنشان کرد: اقدامات درمانی در هر مرحله از گلوکوم تنها برای حفظ وضعیت موجود است و نمیتوان دید از دست رفته بیمار را به حالت اولیه برگرداند. بنابراین مراجعه منظم و زودهنگام به چشم پزشک برای جلوگیری از پیشرفت بیماری ضروری است. به گفته وی در مراحل اولیه بیماری دارو تجویز میشود. همچنین برخی انواع لیزر میتواند به عنوان جایگزینی برای یک یا دو دارو عمل کند، ولی اثر آنها با گذشت زمان کاهش پیدا میکند. فخرایی اضافه کرد: در مواردی ممکن است دارو و لیزر هیچ کدام به درمان جواب ندهد که در چنین شرایطی باید به فکر راهحلهای دیگر مثل جراحی باشیم. وی که در بیست و سومین کنگره بینالمللی سالیانه انجمن چشم پزشکان ایران اداره کننده سمپوزیومی تحت عنوان "روشهای نوین درمان برای بیماران گلوکومی"است، در این باره توضیح داد: این برنامه به مدت یک ساعت و نیم برگزار خواهد شد و در خلال آن دیدگاههای تازهتری در درمان بیماران گلوکومی مورد بحث قرار خواهد گرفت. این فوق تخصص گلوکوم از حضور سه میهمان خارجی از کانادا و ایالات متحده آمریکا در این سمپوزیوم اطلاع داد و گفت: مدعوین، به ارائه روشهای نوین در برخورد و تشخیص بیماری گلوکوم خواهند پرداخت. بر اساس این گزارش، بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران از تاریخ ششم تا نهم آبان ماه سال جاری در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود. علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر از بیست و سومین کنگره چشم پزشکی می توانند با شماره تلفن 66919061- 66917617 تماس حاصل فرمایند
|
|
|
زشت ترین چشم های دنیا+ تصاویر |
|
به گزارش انجمن آرپی(تی یلم)به نقل از جوان ایرانی: چشم، عضوی مهم و در عین حال پرکار در بدن است که هر گونه اشکال در آن می تواند بسیار بد و ناخوشایند باشد. برخی مواقع این عضو می تواند به حالتی عجیب و نادر تبدیل شود. گاهی نیز انسان ها با استفاده از چشم هایشان سعی در ثبت رکوردهای مختلف می کنند.
** دو مردمک در یک چشم
یکی از بیماری های عجیبی که افراد مختلفی در دنیا به آن مبتلا هستند “دومردمک” نام دارد که در این بیماری فرد داخل چشمانش دو مردمک دارد. تاریخ نگاران چینی اعلام کرده اند که وزیر کشور چین در سال های ۹۹۵ میلادی دچار این مشکل بوده است.”لیو چونگ” با این مشکل عجیبش باز هم توانسته بود به مقام بالایی برسد و البته چهره ای وحشتناک داشته است. این روزها نیز افرادی هستند که به این مشکل مبتلا هستند اما تعداد آن ها زیاد نیست.
** مردی بدون چشم راست
نداشتن یک چشم شاید عجیب نباشد اما در مورد “بیلی اون” این موضوع کمی متفاوت است. او به طور کامل چشم راست ندارد و بر روی صورتش یک سوراخ بزرگ ایجاد شده است. در سال ۲۰۰۹ او دچار یک سرطان بدخیم شد که پزشکان برای جلوگیری از پیشرفت آن مجبور به تخلیه تمام و کمال چشمانش شدند. او این روزها با استفاده از این چشم نداشته کسب در آمد می کند و نقش زامبی ها را بازی می کند. او حتی می تواند دستش را از دهان به چشمش برساند.
** چشمان بیرون زده
“کیم گودمن” چند سالی است که با حرکت عجیب خود همه را شگفت زده کرده است او رکورددار خارج کردن چشمش از حدقه است. انی خانم در شیکاگو زندگی می کند و چشمانش می تواند ۱۲ میلیمتر از داخل کاسه چشم خارج شود. اندازه خروج چشم های او در سال ۲۰۰۷ به ثبت رسید.
** قرار دادن دندان در چشم
نابینا شدن مشکلی است که ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد و در شرایط خاصی است که برخی می توانند بینای خود را بار دیگر به دست بیاورند.”مارتین جونز” کسی است که با یک روش بسیار عجیب بیناییش بازگشت. پزشکان بخشی از دندان او را در داخل چشمش قرار دادند و به این وسیله او بار دیگر می تواند ببیند. البته پس از او پزشکان توانستند ۶۰۰ نفر دیگر را نیز با این حرکت بینا کنند.
|
علایم خشکی چشم با حساسیت بالا به درد مرتبط است
پژوهش محققان انگلیسی نشان میدهد که حساسیت به درد و تحمل آن با علایم بیماری خشکی (DED) چشم مرتبط است.
به گزارش انجمن آرپی(تی یلم) به نقل ازایسنا منطقه اصفهان، دکتر "جل ویهف" از دانشگاه کینگز لندن و همکارانش برای کشف نقش احتمالی حساسیت به درد در بیماران مبتلا به علائم (DED)، هزار و 622 دوقلوی مونث 20 تا 83 را مورد مطالعهای مقطعی قرار دادند.
پرسشنامههای شاخص بیماری سطحی چشم (OSDI) توسط زیرمجموعهای از 689 زن تکمیل شد. تست حسی کمی نیز برای ارزیابی حساسیت و تحمل درد نیز انجام شد.
محققان دریافتند که 27 درصد از شرکتکنندگان این تحقیق به عنوان مبتلایان به (DED) گروه بندی شدند. پس از بررسی نتایج مشخص شد که حساسیت درد بالا و تحمل پایین درد با علائم (DED) مرتبط است.
نویسندگان این تحقیق میگویند که کنترل علائم (DED) پیچیده است و پزشکان باید علاوه بر درمان این شرایط، تصویر جامعی از این بیماری را نیز در نظر داشته باشند.
این پژوهش در مجله انجمن پزشکی آمریکا تحت عنوان "Ophthalmology" منتشر شده است.
پس از لیزیک چشم، بیماران بهتر است طی هفته اول موقع خواب از محافظ چشمی (شیلد) یا عینک محافظ استفاده شود.
به گزارش نامه به نقل از سایت آفتاب ، بیماران باید پس از عمل به دستورات زیر عمل کنند.
بلافاصله پس از عمل لیزیک دید چشمتان تار است. نگران نباشید. این حالت طبیعی و قابل انتظار است.
صبح روز بعد که از خواب بیدار شوید، بینائی شما شفافیت قابل توجهی خواهد داشت.بینائیتان طی دو تا سه هفته آینده شفافتر نیز خواهد شد.
(بهتر است طی هفته اول موقع خواب از محافظ چشمی (شیلد) یا عینک محافظ استفاده کنید).
قطره های چشمی را طبق دستور پزشک استفاده کنید.
کار های چشمی، مثل رانندگی، تلویزیون، مطالعه و ..... تا جائیکه میزان بینائی شما کافی باشد و خسته نشوید، منعی ندارد. چند هفته اول، بیرون از منزل از عینک آفتابی استفاده کنید.
مراقب باشید که طی ماه اول چشمتان را مالش ندهید زیرا این کار ممکن باعث جابجا شدن فلپ (لایه بریده شده قرنیه) شود؛ گرچه پس از چند روز از گذشت عمل احتمال جابجایی فلپ خیلی کم است ولی بهر حال باید احتیاط کنید.
حد اقل طی سه هفته اول پس از عمل، از آرایش لبه پلک ها و اطراف چشم اجتناب کنید.
دو تا سه هفته پس از عمل استخر نروید و پس از آن نیز از عینک شنا استفاده کنید. حداقل تا سه ماه پس از عمل شیرجه نزنید.
بیماران لیزیک معمولا پس از عمل هیچگونه ناراحتی ندارند. اگر چشمتان درد یا ناراحتی داشت و یا بینائیتان بجای بهتر شدن کاهش یافت، بلافاصله با پزشک معالجتان مراجعه کنید.
خشکی چشم بعد از عمل لیزیک حداقل بصورت گذرا شایع است. این حالت باعث سوزش، احساس خشکی و جسم خارجی در چشم، و یا حتی تاری بینائی می شود. بسیاری از جراحان توصیه می کنند که در چند هفته اول پس از عمل لیزیک از قطره های اشک مصنوعی ترجیحا بدون ماده نگهدارنده استفاده شود. دیگر جراحان ممکن است برای پیشگیری از عوارض خشکی چشم، قبل از عمل پیشنهاد بستن موقت مجرای خروجی اشک را با "وسیله مسدود کننده مجرای اشک" بدهند و بعدا هر موقع که لازم باشد، براحتی آن را برمی دارند.
● چرا لیزیک باعث خشکی چشم می شود؟
لیزیک ممکن است در بعضی افراد باعث خشکی چشم شود. این مشکل بخصوص زمانی پیش می آید که قبل از عمل لیزیک زمینه خشکی چشم وجود داشته باشد. در طی عمل لیزیک، لایه ای از قرنیه ( بنام فلپ) بلند شده و بستر قرنیه به منظور اصلاح نزدیک بینی، دور بینی و آستیگماتیسم با لیزر تراش داده می شود. از نظر آناتومیک، زمانی که فلپ لیزک برداشته می شود؛ طبعا اعصاب قرنیه نیز بریده می شوند. سلامت این اعصاب برای تحریک ترشح اشک ضروری است. بنابراین، در بعضی مواقع، به طور موقت تحریک ترشح اشک کم شده و ترشح اشک کاهش می یابد و در نتیجه منجر به خشکی چشم بعد از عمل لیزیک می شود.
در مواقعی که خشکی چشم پس از لیزیک متوسط تا شدید باشد؛ گاهی اوقات به علت عدم ثبات لایه اشکی، بینائیتان تار خواهد بود. ممکن است جراح لیزیک خشکی چشمتان را قبل از انجام عمل لیزیک درمان کند تا در دوره پس از عمل، راحت باشید.همه افرادی که عمل لیزیک می شوند، در دوره پس از عمل به قطره های اشک مصنوعی و یا نرم کننده نیاز خواهند داشت. بنابراین در طی مشاوره قبل از عمل باید هر گونه علامت ناشی از خشکی چشم و مصرف هر دارویی که ممکن است منجر به خشکی چشم شود را به جراحتان اطلاع دهید. به این ترتیب، جراح لیزیک قادر خواهد بود که اقدامات لازم در جهت نیل به بهترین نتیجه ممکن را، انجام دهد. خوشبختانه، در نهایت همه علائم خشکی چشم پس از عمل لیزیک موقتی بوده با گذشت زمان تدریجا کاهش یافته و طی چند ماه از بین می روند.
اگر کسی بتواند از عینک و لنز استفاده کند ، بدون شک عوارض کمتری نسبت به انجام این عمل خواهد داشت.
عمل لیزیک به منظور استفاده نکردن از عینک ، عمل زیبایی است، افرادی که در خصوص استفاده از عینک دچار ناراحتی و مشکل هستند یا مجبور به استفاده از عینکهایی با شماره های بالا هستند ، می توانند تحت نظر و تشخیص پزشک از عمل لیزیک استفاده کنند. کارشناسان انجام عمل لیزیک در افراد زیر را صلاح نمی دانند.
۱) بیماران کمتر از ۱۸ سال و یا بالای ۴۰ سال که به سوی پیر چشمی می روند و پیرچشمی با لیزیک درمان نمی شود.
۲) افرادی که دارای هر نوع عارضه چشمی از قبیل آب سیا، آب مروارید، قوز قرنیه، نامنظمی در سطوح قرنیه، فشار بالای چشم ها، التهاب چشمی و تبخال چشمی هستند.
۳) افراد مبتلا به بیماری های نقص ایمنی، روماتیسم قلبی عروقی شدید و دیابت کنترل نشده.
۴) افرادی که داروی درمان آکنه و داروهای کنترل میگرن مصرف می کنند.
۵) کسانی که از خشکی چشم رنج می برند.
بر اساس تحقیقات انجام شده، فواید لیزیک شامل درد اندک، دوره بهبودی و ترمیم کوتاه ، قابلیت تکرار عمل پس از سه ماه و اصلاح دید بلافاصله پس از عمل است.
با وجود مزایای ذکر شده برای لیزر درمانی چشم، افراد نزدیک بین ضعیف ،بیش از ۲%، متوسط ۶%، بالا ۹% و خیلی بالا تا ۱۵% احتیاج به عمل مجدد خواهد داشت.
همچنین تحقیقات نشان داده است عمل لیزیک به سه عامل اندازه مردمک، ضخامت قرنیه و میزان ضعف بینایی بستگی دارد.
به هر حال آنچه که بیماران باید بدانند این است که لیزر همیشه جایگزین مناسبی برای عینک نیست و بیمار باید قبل از عمل بداند که ممکن است دید چشم او کاملا طبیعی نشود و بازهم ضعف چشمی باقی بماند.
رازهایی كه چشم پزشكان نمیگویند
مطالعه درنور كم به چشمان شما آسیب نمیرساند. بدترین چیزی كه ممكن است...
۱ـ هرگز از دستمال كاغذی یا دستمالهای توالت برای پاك كردن شیشه عینك خود استفاده نكنید.
این دستمالها از چوب ساخته شده اند و شیشههای عینك شما را خش میاندازند.
۲ـ عینكهای آفتابی پولاریزه برای كم كردن حساسیت نسبت به نور و بازتاب آن از اجسام براق، بسیار مناسب هستند، اما برای دیدن صفحههای موبایل یا سیستمهای راهیاب، شما را با مشكل مواجه خواهند كرد. این مشكل حتی برای دیدن صفحههای دستگاههای خودپرداز جدیتر خواهد بود.
۳ـ بسیاری از ما فكر میكنیم، پس از یك جراحی چشم، بسرعت میتوانیم به زندگی عادی خود برگردیم، اما در واقع برای بسیاری از افراد، این زمان، مقادیری بیشتر طول میكشد. پس از اینكه مجبور شویم روی یك متن چند صفحهای تمركز كنیم، متوجه میشویم آنقدرها هم كه فكر میكنیم كار سادهای نیست و به زمانی بیش از این نیاز است.
۴ـ بسیاری از مردم میدانند كه اشعه ماوراء بنفش (UV) به پوست آسیب جدی میرساند، اما نمیدانند كه این اشعه برای چشمان نیز مضر است. آیا شما از كسانی هستید كه تنها زمانیكه آسمان آفتابی است، عینك میزنید؟ مثل این میماند كه بگویید من فقط گاهی اوقات سیگار میكشم!
عینك آفتابیای را انتخاب كنید كه به اندازه كافی برای جلوگیری از ورود اشعه از بالا و پایین بزرگ باشند حتی اطراف آن نیز ضخیم باشد، اگر از لنز استفاده میكنید محافظ UV را بخواهید.
۵ـ بهرغم این كه نسلهای مختلف، درباره فواید هویج، به فرزندان خود بسیار گفتهاند، هویج بهترین غذا برای چشمها نیست. البته شاید بتوان این امتیاز را بیشتر به اسفناج، كلم پیچ و دیگر سبزیجات با برگ تیره نسبت داد.
6 ـ قطرههای چشم (از هر نوع)، اگر در یخچال نگهداری شوند، سوزش كمتری ایجاد میكنند.
۷ـ بعضی پزشكان بیماران را جهت جراحی آب مروارید تحت فشار قرار میدهند. اگر برای جراحی با مشكلات مالی مواجه هستید باید گفت كه صبر كردن برای این جراحی آسیبی به چشمهای شما نمیرساند. آب مروارید فقط دید شما را با مشكل روبرو میكند مانند این است كه از یك پنجره كثیف به بیرون نگاه كنید.
۸ـ مطالعه در نور كم به چشمان شما آسیب نمیرساند. بدترین چیزی كه ممكن است اتفاق بیفتد سردرد شدن شماست.
۹ـ اگر از لنزهای مدت دار استفاده میكنید، آنها را قبل از خواب در بیاورید. شانس عفونی شدن چشمها هنگام خواب با این لنزها ۱۰ تا ۱۵ برابر بیشتر است.
لنزهای مدت دار لنزهایی هستند كه میتوان آنها را تقریباً تا ۷ روز بدون اینكه نیازی به در آوردنشان به هنگام خواب باشد، استفاده كرد.
۱۰ـ زمانی كه به قطره چشم نیاز دارید، آن قطرهای را كه از خیلی وقت پیش در كابینت نگه داشتهاید، استفاده نكنید. اگر چشم شما عفونی شده باشد این قطره شاید قرمزی چشم را بهتر كند، اما ممكن است باعث بدتر شدن عفونت شود. برخی افراد چشم خود را به خاطر همین اشتباه از دست دادهاند.
۱۱ـ ورم ملتحمه همیشه خوش خیم نیست. برخی بیماران به خاطر این بیماری دچار حساسیت به نور شده یا بینایی خود را از دست میدهند. اما بسیاری از پزشكان آنتیبیوتیك را برای درمان آن تجویز كرده كه اگر مشكل ویروسی باشد هیچ كمكی نخواهد كرد. اما اگر مبتلا به ورم ملتحمه باكتریایی شده باشید، شاید چنین درمانی برای شما كارگر باشد.
۱۲ـ تستهای سالانه تنها راه برای جلوگیری از این بیماریها هستند. این اصلا خوب نیست كه منتظر بمانیم تا علائم بیماریهای چشمی به طور كامل ظاهر شوند و برایمان مشكلساز شوند تا به پزشك مراجعه كنیم. توجه داشته باشید، برخی بیماریهای چشمی تا زمانیكه بینایی شما را از بین نبرند، بروز نمیكنند.
۱۳ـ اگر شما بالای ۶۰ سال هستید و تصمیم به عمل جراحی لیزیك گرفتهاید، صبر كنید تا دچار آب مروارید شوید. سپس ما میتوانیم بینایی شما را طی جراحی آب مروارید ترمیم كنیم و بیمه نیز براحتی هزینه آن را پرداخت خواهد كرد.
ساخت گوش مصنوعی شبه واقعی از سلولهای غضروف گوسفند
به گزارش انجمن آرپی (تی یلم)محققان ماساچوست توانستهاند یک گوش مصنوعی مشابه نمونه واقعی را با استفاده از چاپگر سه بعدی و غضروف گوسفند تولید کنند.
به گزارش بنیان به نقل از ایسنا، توماس سروانتس بیمارستان عمومی ماساچوست با گروهی از جراحان پلاستیک برای واقعیتر ساختن هرچه ممکن این گوش را همراهی کرده است.
آنها سپس تعداد لازم از سلولهای غضروف را برای متناسبسازی مدلهای سفارشی در زیر پوست موشهای آزمایشگاهی پرورش دادند.
برای شکل دادن به این کاشتها، سیمهایی به قالبهای گوش اضافه شد که آنها را مانند گوش انسان قابل انعطاف کرده و تا میشوند.
دانشمندان اکنون در حال آمادهسازی این گوش برای کارآزماییهای بالینی هستند؛ با امید که بتوانند از آنها در عملهای جراحی پیوند در آینده نزدیک استفاده کنند.
از آنجایی که این فناوری قابل تنظیم بوده، دانشمندان مدعی هستند که میتوانند در نهایت از این فرآیند برای تولید گوشهای با ظاهر واقعی در مدت زمان سریعتر برای بیماران استفاده کنند.
یک مدل سه بعدی دیجیتالی با کمک یک جراح پلاستیک صورت برای اطمینان از درست بودن شکل و تناسب آن طراحی و ساخته شد.
مدل نهایی چاپ شده و برای تولید قالبی که در ادامه در امتداد حد فاصل خارجی تقسیم شده و دو قطعه را ارائه میکرد، در پلیدیمتیلسیلوکسان که یک ترکیب سیلیکونی خاص بوده، قالب گرفته شد.
این قالبها با کلاژن گاوی پر شد. این پروتئین طبیعی به پوست قابلیت ارتجاعی و استحکام میدهد.
محققان سپس سلولهای غضروف گوش را از گوسفندان جمعآوری کردند. این سلولها در زیر پوست موشها آزمایشگاهی کاشته شده و محققان سه ماه برای پرورش غضروف کافی در موشها برای جایگزین کردن با کلاژن گاوی مورد استفاده در قالبها وقت صرف کردند.
به گفته محققان، گوشهای قالب گرفته شده از وضوح کافی در منحنیها و خطوط برخوردار بوده که در صورت افزودن حتی یک لایه پوست به آن قابل تشخیص است.
همین محققان پیش از این یک پژوهش شاهد مثال را بر روی موشها با استفاده از سلولهای غضروف در یک قالب کولاژنی شبیه گوش انجام داده بودند اما در آن زمان این محصول در شکل دو بعدی مورد بررسی قرار گرفته بود.
سالانه هزاران کودک با ناهنجاری مادرزادی ﻣﻴﻜﺮوﺗﻴﺎ(گوش کوچک) به دنیا میآیند که در آن گوش خارجی به طور کامل شکل نمیگیرد. بسیاری از آنها از گوش داخلی سالم برخوردارند اما به دلیل نبود ساختار خارجی، کاهش شنوایی را تجربه میکنند.
نتایج این پژوهش در مجله Royal Society Interface منتشر شده است.
صفحه قبل 1 ... 45 46 47 48 49 ... 68 صفحه بعد
تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است