لنزهاي زيبايي سلامت چشم را تهديد مي كنند عدسی تماسی لنز لنز رنگی متخصصان چشم پزشكي هشدار دادند: استفاده دائمي از لنزهاي چشمي كه مصارف زيبايي دارند، به چشمها آسيب ميرساند و سلامت آنها را تهديد ميكند. پژوهشگران در مقالهاي پزشكي در اين زمينه خاطرنشان كردند: امروزه شما ميتوانيد با استفاده از لنزهاي چشمي رنگي و آرايشي كه پس از ورود به بازار در سالهاي اخير به سرعت به يك وسيله مهم مد و زيبايي تبديل شد، چشمهايتان را به هر رنگي كه ميخواهيد مثلا آبي، سبز دريايي يا قهوهاي دربياوريد، اما بسياري از مصرف كنندگان متوجه مضرات استفاده بيش از حد از اين لنزها نيستند. متخصصان چشم پزشكي تاكيد كردهاند كه استفاده زياد از لنزهاي رنگي براي چشم خطرناك و مضر است. اين متخصصان ميگويند: اگرچه در برخي افراد لنزها ميتوانند در صورت استفاده مكرر باعث بروز آلرژي شوند،اما در صورتي هم كه آلرژي بروز نكند باز هم كاربرد مداوم لنز حتي لنزهاي طبي كه به جاي عينك استفاده ميشوند، به چشمها آسيب ميرساند. لنزهاي تماسي چشم اغلب بايد بعد از سن 18 سالگي استفاده شوند. هم چنين بايد دانست كه لنز را نبايد به طور منظم و به عنوان جايگزين دائمي عينك به كار برد. اگر لنز دائما روي چشم باشد در واقع حكم صفحهاي را دارد كه روي چشم را ميپوشاند و در نتيجه از رسيدن اكسيژن به بافتهاي اين ناحيه ممانعت ميكند كه اين وضعيت براي چشم ها مطلوب نيست. بعلاوه برخي ديگر از متخصصان معتقدند كه استفاده زياد از لنز ميتواند سبب بروز عفونتهاي چشمي شود. منبع (منابع): اپتومتریست
در مواقع سرماخوردگي كمتر از لنز استفاده كنيد
عدسی تماسی
سرماخوردگی
لنز
پزشكان توصيه ميكنند؛ در مواقع سرماخوردگي حتيالمقدور از لنز استفاده نكنيد و يا در صورت ضرورت، زمان استفاده از آن را كاهش دهيد.
پزشكان ميگويند؛ قرمزي، خارش و تحريك پذيري چشمها در مواقع سرماخوردگي افزايش پيدا ميكند، به همين خاطر بهتر است كه يا در اين گونه مواقع لنزها را از چشم خود خارج كنيد و يا زمان كمتري از آنها استفاده نماييد.
دكتر ويليام بنيامين، استاد چشم پزشكي در دانشگاه آلاباما در بيرمنگهام در اين باره ميگويد: سرماخوردگي و آنفلوآنزا علائم خشكي يا تحريك پذيري چشمها را چه با وجود داشتن لنز و چه بدون لنز، ايجاد ميكند كه استفاده از لنز اين مشكل را تشديد ميكند.
وي افزود: داروهاي آنتي هيستامين كه براي بهبود زكام در سرماخوردگي مصرف ميشوند اغلب مشكلات و علائم چشمي را تشديد ميكنند. بنابراين بهترين كار براي پيشگيري از تشديد ناراحتيهاي چشمي پرهيز از به كار بردن لنز و يا كاهش زمان استفاده از آن است.
منبع (منابع):
اپتومتریست
رفع عيوب انكساري چشم با عينك در مقايسه با لنز عوارض كمتري دارد
عدسی تماسی
عینک یا عدسی تماسی
يک چشم پزشك تاکيد کرد: کساني که علاقمند به استفاده از لنز به جاي عينک هستند بهتر است بيرون از منزل از لنز و درمنزل از عينک استفاده كنند.
دکتر محمدرضا مشکوة، متخصص چشم و فلوشيپ قرنيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمان ، در گفتوگو با ايسنا گفت: لنز وسيلهاي است که عيوب انکساري چشم را اصلاح ميکند که بعضي ترجيح ميدهند به جاي عينک از آن استفاده کنند که از نظر پزشکان بهترين وسيله براي رفع عيب انکساري چشم، عينک است زيرا عوارض آن از ساير وسايل ديگر براي اصلاح عيوب چشم کمتر است.
وي در ادامه افزود: استفاده ازلنز بهتر است براي سنين زير 18 سال تجويز نشود. چون در سنين پايين به علت عدم رعايت بهداشت، عوارض جبران ناپذيري در افراد ايجاد ميشود.
اين متخصص اظهار داشت: براي رفع عيوب انکساري ساده و استيگمات کم از لنزهاي نرم استفاده ميشود و براي استيگمات بالا، لنزهاي سخت براي بيمار تجويز ميشود.
وي گفت: اگرچه استفاده از لنز در آب و هواي مرطوب بهتر از گرم و خشک است؛ اما، استفاده از آن در استان کرمان بلامانع است اما بهتر است افراد در جاهاي آلوده، حاوي ذرات گرد و خاک، محيط هاي بسته، آلوده و خشک کمتر از لنز استفاده كنند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمان در خصوص انوع مختلف لنز گفت: لنزهاي روزانه که فقط يك بار قابل استفاده هستند، لنزهايي که هر سه ماه يک بار تعويض ميشوند و نيز لنزهايي كه تا زماني که کيفيت آنها مناسب است (اغلب دو الي سه سال) مورد استفاده قرار ميگيرند.
دکتر مشکوة اظهار داشت: يکسري لنزها حاوي درصد آب بيشتري هستند که بيماران زمان طولانيتري از آن استفاده ميكند البته به افراد توصيه ميشود که در هنگام خواب حتماً لنز را از چشم خود خارج نمايند چون احتمال درآمدن آن در هنگام خواب وجود دارد و يا ممکن است به چشم آسيب برساند به خصوص چنانچه لنز حاوي آب کمتري است حتماً هنگام خواب از چشم خارج شود.
وي تصريح کرد: افرد بايد در حمام و استخر شنا نيز لنز را بيرون آورند چون ممکن است از چشم خارج شود و از آنجايي که بيرنگ است، پيدا کردن آن مشکل است.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي يادآور شد: چنانچه لنز به طور ناگهاني از چشم خارج شود و روي زمين بيفتد، جهت استفاده مجدد بايد آن را ضدعفوني كرد سپس آن را داخل چشم قرار داد.
دکتر مشکوة اضافه کرد: بيماران حتماً بايد لنزها را در هنگام شب در داخل محلولهاي ضدعفوني کننده قرار دهند تا بعد از چهار تا پنج ساعت به خوبي ضدعفوني شده و در هنگام صبح پس از خارج كردن از محلول با سرم فيزيولوژي شسته و سپس داخل چشم قراردهند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي كرمان تاکيد کرد: ظرف نگهداري لنز بايد هر دو ماه يک بار تعويض شود چون دچار جرم گرفتگي شده و چنانچه لنز فقط در سرم نگهداري شود به علت آميب ممکن است زخم قرنيه از نوع زخم آميبي ايجاد شده و آسيبهاي جدي به چشم وارد كند.
دکتر مشکوة در ادامه يادآور شد: قرار دادن لنز در داخل چشم با آموزشهاي ساده انجام مي شود و افراد بايد ابتدا دستهاي خود را با آب و صابون شسته و در فضاي آزاد (بدون استفاده از حوله و دستمال ) خشک كنند، ناخنها بايد کوتاه باشند و دست با قرنيه تماس پيدا نکند، همچنين برداشتن آن هم با حوصله انجام گيرد.
اين متخصص چشم در ادامه به لنزهاي درماني اشاره و تصريح کرد: براي برخي بيماريها نظير قوز قرنيه و استيگمات نامنظم صرفاً لنزهاي سخت تجويز ميشود که جنبه زيبايي ندارد و براي درمان اصلاح ديد استفاده ميشود.
وي در ادامه در خصوص لنزهاي رنگي به ايسنا گفت: افراد سعي کنند از لنزهاي رنگي که از انواع نرم هستند، استفاده نکنند مگر در موارد خاص و در اين مورد هم سعي كنند کيفيت آن مناسب باشد.
دکتر مشکوة ضمن انتقاد از برخي از آرايشگاهها که لنز رنگي به مشتريان ارائه ميدهند، توصيه کرد: افراد نبايد جهت استفاده از لنزهاي رنگي به آرايشگران مراجعه نمايند چون برخي از اين لنزها قبلاً در چشم افراد ديگري قرار گرفته است که كاملا غيربهداشتي است.
وي تاكيد كرد: انواع لنزها بايد حتما تحت نظارت متخصص چشم تجويز شود.
اين پزشک متخصص، اندازه گيري شعاع لنز را مهم دانست و افزود: جابه جايي طبيعي لنز در چشم حدود يک ميليمتر است اما چنانچه اين جا به جايي بيشتر يا کمتر باشد باعث ايجاد ناراحتي براي افراد ميشود؛ بنابراين تعيين شعاع لنز بايد حتما تحت نظر پزشک متخصص انجام شود.
وي در پايان درخصوص لنز از نوع بلاک پوپيل گفت: اين نوع لنز بيشتر جنبه زيبايي دارد و براي بيماراني تجويز مي شود که قرنيه چشم آنها سفيد شده باشد.
مطالب مرتبط:
تاريخچه مختصرى از عدسى هاى تماسى
استفاده از عينک شنا در استخر ضروريست
چشم و بینایی
التهاب چشم
عینک شنا
يك متخصص چشم گفت: كلر موجود در آب استخرها موجب تحريك و قرمزي چشم ميشود و استفاده از عينك شنا براي پيشگيري از آسيب به چشم ضروريست.
دكتر فواد حقي در گفتوگو با خبرنگار ايسنا ، اظهار داشت: قرمزي و التهاب چشم پس از خروج از استخر نشانه آسيب به چشم است و در استخر بايد حتما از عينك شنا استفاده شود.
وي افزود: كلر موجود در آب استخرها موجب تحريك چشم ميشود و در درازمدت براي سلامت چشم مشكلساز خواهد شد.
دكتر حقي درباره استفاده از قطرههاي استريل چشمي پس از خروج از آب استخر، تصريح كرد: اصولا نيازي به ضدعفوني چشم نيست زيرا اشك موجود در درون چشم اين كار را به خوبي انجام ميدهد.
اين متخصص چشم خاطرنشان كرد: در صورتي كه چشم فردي خشك است و اشك زيادي توليد نميكند، ميتواند به صورت كوتاه مدت از قطرههاي چشمي استفاده كند، ولي استفاده طولاني مدت به چشم آسيب ميرساند.
وي اضافه كرد: قطرههاي استريل چشمي با تنگ كردن عروق چشم مانع از قرمزي چشم ميشوند و نقشي در ضدعفوني چشم ندارند. بهترين روش براي حفظ بهداشت چشم پس از خروج از آب استخر، حمام كردن و شست و شوي صورت و اطراف چشم است.
نابينايان بينايى خود را باز مى يابند
چشم و بینایی
نابینایی
بنا بر اظهارات محققان نابينايي افرادي که شبکيه چشم آنها آسيب ديده با استفاده از جريانات مغناطيسي قابل درمان است دانشمندان موفق به توليد جريانات مغناطيسي اي شده اند که مي تواند التيام بخش شبکيه هاي پاره شده و يا جدا شده چشم باشد شبکيه ، لايه نازک و حساس در برابر نور است که بخشي از بافت پشتي چشم را تشکيل مي دهد که اگر اين بخش به دليل صدمه يا بيماري پاره و يا جدا شود، بينايي فرد دچار اختلال مي شود و در صورت درمان نکردن ، ممکن است منجر به کوري شود. در بريتانيا هر سال 10 هزار نفر از پارگي شبکيه رنج مي برند که به طور متداول براي درمان از مايع سيليکات براي بازگرداندن شبکيه به محل اصلي خود استفاده مي شود؛ ليکن محققان بر اين عقيده اند که جريانات مغناطيسي براي حل اين مشکل، آسانتر عمل ميکنند.
آنها همچنين افزودند که اين شيوه موثرتر خواهد بود؛ چرا که با اين عمل ، جريان فوق به منطقه هايي از چشم راه مي يابد که دسترسي مستقيم به آن ، با آهنرباي خارجي بسيار مشکل است.تاکنون تمام آزمايش ها تحت شرايط آزمايشگاهي صورت گرفته است ، اما يک گروه پزشکي از موسسه ويرجينياتچ واقع در ايالت ويرجينيا، اميدوارند که بتوانند در طول يک سال تحقيقات خود را بر روي حيوانات انجام دهند تا از نتايج آن در انسانها استفاده شود در اين شيوه ، ذرات ريز کبالت يا اکسيددوفر با يک مايع سيليکاتي آميخته شده و تبديل به يک ماده مغناطيسي خارجي مي شود از آنجا که کبالت ممکن است به يک ماده سمي تبديل شود، اين گروه تحقيقاتي به جاي استفاده از مواد آهني ، ماده اکسيددوفر استفاده مي کنند همچنين بايد يقين حاصل کرد که اين مواد سيال با گذشت زمان خاصيت مغناطيسي خود را از دست نمي دهند و بنا بر اين به طور دايمي قابل استفاده خواهند بود. مواد مغناطيسي به عنوان عايق صوتي براي ضبطهايي با کيفيت صداي بسيار خوب و نيز براي کار گذاشتن موتورها به کار گرفته مي شوند
جودي ريفل ، دانشمند شيمي در ويرجينياتچ از علم نانوتکنولوژي استفاده کرد. در اين فرآيند، ذرات ريز از صدم نانومتر، برابر يکصدم قطر هر رشته موي انسان از مواد مغناطيسي تهيه و در چشم استفاده مي شود. او اظهار کرد: استفاده از مواد مغناطيسي در موارد ديگر پزشکي از قبيل استفاده از داروهاي شيمي درماني ، درمان تومورهاي غيرقابل دسترسي تومورهاي داخلي ، مغز، شش و پروستات نيز امکانپذير است.پل ساليوان ، جراح مشاور در بيمارستان چشم پزشکي مورفيلد هشدار داد که اگر اين مواد با بافتها سازگاري داشته باشند، بيشترين مقدار سيليکات آنها طي پديده امولسيون تحليل مي روند که اين امر اثرات مفيد کار را کاهش مي دهد وي افزود: هم اکنون مطالعات کوتاه مدتي بر روي تاثير سيليکات بر چشم صورت گرفته است در حالي که عوارض آن ممکن است در سالهاي آتي بروز کند دکتر ساليوان اظهار کرد که حرکت چشم ممکن است سبب ترکيدن حبابهاي مايع و تبديل به حبابهاي کوچکتر شود.
منبع (منابع):
روزنامه جام جم
خط كج و درشت نشاندهنده ضعف چشم
چشم و بینایی
مصرف ويتامين آ به ميزان کافي در پيشگيري از عارضه هاي چشمي موثر است دکتر عبداللهي متخصص بيماري هاي چشم و عضو هيات علمي دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار ايسنا بيان کرد: دانش آموزاني که دچار ضعف عيوب انکساري آمبليوپي يا تنبلي چشم اختلالات عصب بينايي و يا علل مادرزادي هستند، در صورت بي توجهي والدين بتدريج چشم آنها ضعيف تر مي شود و افت تحصيلي دانش آموز را به دنبال دارد وي افزود: گاهي نوشتن کلمات به صورت کج و بيش از حد درشت يکي از علتهاي اساسي در تضعيف چشم کودکان است ، که بايد هر چه سريعتر براي درمان آن به چشم پزشک مراجعه کنند.
وي با اشاره به تاثير کار مداوم با رايانه تاکيد کرد: بهتر است ، افراد در فواصل مختلف استراحت و با نگاه به فاصله هاي دور، چشم را از حالت انقباض خارج کنند و براي کار مجدد آماده شوند علي رغم باور غلط مردم مبني بر مصرف بي رويه آب هويج و تاثير خوب آن در چشم ، خوردن بيش از حد آن ، نيز عوارضي به دنبال دارد.
منبع (منابع):
روزنامه جام جم
درمان جديد براى بيمارى لکه سياه
بیماریهای مربوط به چشم
لکه سیاه
ممکن است در ميان دوستان و نزديکان خود فردي را سراغ داشته باشيد که به بيماري چشمي «لکه سياه» دچار است و نمي تواند از چشم خود بخوبي استفاده کند. در اين صورت هر چه سريعتر اين خبر را به او برسانيد: «اين بيماري تقريبا درمان شده است.» در حال حاضر بيش از 15ميليون امريکايي مبتلا به بيماري لکه سياه هستند و احتمال مي رود که از ناحيه شبکيه چشم خود کور شوند ؛ اما چشم پزشکان به وسيله کاشت يک تلسکوپ مينياتوري در چشم اين بيماران ، بينايي را به چشم آنها باز مي گردانند. هم اکنون مرکزي در «ساراتوگاي» کاليفرنيا با نام «مرکز تکنولوژي مراقبت از بينايي» براي بررسي کارآيي و ميزان ايمني روش کاشت اين تلسکوپ در چشم از بيماران ثبت نام به عمل مي آورد. طول اين تلسکوپ 4ميلي متر و قطر آن 3ميلي متر است و يک تيوپ سيليکون دارد و لنزي در آن وجود دارد و هر دو انتهاي آن به وسيله کوارتز پوشيده شده است.
اين وسيله درحقيقت به جاي عدسي چشم قرار مي گيرد و به کمک قرنيه تصوير تقويت شده اجسام را روي قسمتي از شبکيه که سالم است ، مي اندازد و اين کار تنها روي يک چشم انجام مي شود که کار ديد رو به جلو را به عهده دارد و براي مطالعه هاي ضروري و تشخيص صورتها و اجسام به کار مي رود و کار ديدهاي جانبي به عهده چشم ديگر است.
تاکنون اين عمل روي 14بيمار انجام شده است و نتيجه رضايت بخشي به دست آمده است ؛ البته اين نتيجه در بيماراني که بيماري آنها حادتر بوده مطلوبتر بوده است ، عوارض جانبي اين عمل در حد عمل آب مرواريد است.
مسلما اين عدسي ها ديد 20سال پيش را به فرد باز نمي گردانند؛ اما در هر حال به او کمک مي کنند تا بتواند بهتر از گذشته ببيند. مدت اين عمل جراحي 45دقيقه است و بيماران بايد به مدت 4ساعت در خانه بمانند؛ اما چندين ماه طول مي کشد تا بتوانند خود را با اين روش جديد ديدن تطابق دهند. در اين روش يک چشم روي جزييات دقيق اجسام تمرکز مي کند و چشم ديگر دور يا نزديک را خواهد ديد.
منبع (منابع):
روزنامه جام جم (ترجمه : نويد چينى فروش)
چشم كودكان 3 برابر بزرگسالان از UV خورشيد آسيب ميبيند
چشم و بینایی
اشعه فرابنفش
کودکان
رئيس مركز تحقيقات اپتيك و لنز ايران هشدار داد چشم كودكان 3 برابر بزرگسالان بيشتر از اشعه UV خورشيد آسيب ميبيند كه اين موضوع، لزوم استفاده اجباري كودكان از عينكهاي آفتابي را ضروري ميكند.
پرويز زرين بخش، چشم پزشك با اعلام اين خبر افزود: كودكان معمولاً زمان بيشتري را در خارج از خانه به سر ميبرند و در مقايسه با افراد بالاي 25 سال كه10 درصد اشعهUVخورشيد وارد چشم آنان ميشود،75 درصد اين اشعه به چشم كودكان وارد ميشود كه اين مساله فوريت محافظت چشم كودكان را در مقابل اشعه UV نشان ميدهد
وي با اشاره به صدمات چشمي ناشي از اشعه UV ادامه داد: اشعه UVباعث تاثير بر سلولهاي گابلت شده، خشكي چشم و كاهش حس قرنيه را به همراه داشته، سبب ايجاد بيماري «ناخنك» در چشم ميخورد.
به گفته زرين بخش آثار اشعه UV در افرادي كه داراي قرنيه نازك هستند، شديدتر بوده و ميزان اشعه بيشتري وارد چشم آنان ميشود.
وي اضافه كرد: افرادي كه عمل ليزيك و PRK انجام ميدهند، نيز جزو افراد در معرض خطر به شمار ميروند.
اين چشم پزشك گفت: نازك شدن قرنيه ميتواند ميزان اشعه UV را عبور داده، ايجاد كاتاراكت و آب مرواريد را تسريع ميكند.
زرين بخش با اشاره به يك پژوهش انجام شده از سوي محققان ژاپني اظهار داشت: در بهار، پاييز و تابستان رنج نميبرند از عينك آفتابي و كلاه محافظتي استفاده نميكنند.
اين در حاليست كه در اين ساعتها اغلب افراد فعاليتهاي خارج از خانه انجام ميدهند و بيشتر در معرض خطرند.
وي با اشاره به اينكه در دسترسترين وسيله محافظت، عينكهاي آفتابي هستند، تصريح كرد: عينكهاي معمولي بيكفيت تنها نصف اشعه UVرا كنترل ميكنند. استفاده از اين عينكها سبب باز شدن مردمك و ورود اشعه UV بيشتر به چشم مي شود. بنابراين ضروري است، افرادي كه قصد تهيه عينك آفتابي دارند، حتما با چشم پزشك مشورت كنند.
منبع (منابع):
اپتومتریست
اختراع عينك منحصر به فردي كه خود را با چشم كاربر تنظيم ميكند
عینک طبی
يك دانشمند انگليسي موفق به ابداع عينك جديدي شده است كه مطابق با توان چشمي كاربر تغيير ميكند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، اين عينك منحصر به فرد به گونهاي طراحي شده است كه ميتواند بدون كمك چشم پزشك خود را با چشم بيمار تطبيق دهد.
رسانههاي محلي هند اعلام كردند كه يك ميليون جفت از اين عينكهاي ابداعي دانشمند انگليس به زودي در هند توزيع خواهد شد.
دكتر جوشوآ سيلور ــ استاد بازنشسته فيزيك دانشگاه آكسفورد ــ اميدوار است كه ابداع جديدش بتواند به يك ميليارد نفر از مردم كشورهاي در حال توسعه كه نيازمند عينك هستند كمك كند تا براي اولين بار و تنها ظرف يك دهه به اين وسيله ساده اما ضروري براي حفظ بينايي افراد دسترسي پيدا كنند.
وي حتي در نظر دارد كه برنامهاي را در هند آغاز كند تا ظرف يك سال يك ميليون نفر از مردم اين كشور به عينكهاي جديد خودتنظيم دست يابند.
در واقع هم افراد دوربين و هم نزديك بين ميتوانند از اين عينكها استفاده كنند، چون وقتي روي صورت قرار بگيرد، خود را متناسب با وضعيت عدسي چشم كاربر تنظيم ميكند.
نحوه طراحي اين عينك استثنايي بدين ترتيب است كه كل عينك از جنس پلاستيك ساخته شده و داراي كيسههاي ظريفي حاوي مايع است.
اين كيسهها به سرنگهايي وصل هستند كه در دسته عينك قرار گرفتهاند.
در هر دسته عينك و در امتداد سرنگ، عقربه كوچكي قرار دارد كه كاربر ميتواند با چرخاندن آن به مايع داخل عدسي عينك اضافه كرده و يا از مقدار آن بكاهد. به اين شكل فرد ميتواند بدون نياز به چشم پزشك عينك را مطابق چشم خود تنظيم كند و سپس سرنگها را از داخل دستههاي عينك خارج كند.
عينک باعث تغيير حالت و گود افتادن چشمها نميشود
عینک طبی
عینک یا عدسی تماسی
لنز
يک متخصص و جراح چشم گفت: برخلاف تصور مردم از نظر علمي به هيچ وجه ثابت نشده که استفاده از عينک موجب تغيير در حالت چشم يا تغيير در رنگ پوست اطراف چشم و گود افتادن آن شود.
دکتر عليرضا کشتکار جعفري جراح استرابيسم و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي تهران، در خصوص تأثير عينک در انحراف چشم تصريح کرد: در بعضي مواقع عينک غير از واضح کردن تصوير بر روي شبکيه، بعضي از انواع انحراف چشم را هم درمان ميکند.
وي در ادامه افزود: البته استفاده نادرست و نابهجا از عينک هم ميتواند باعث انحراف چشم شود ولي اين اتفاق در موارد بسيار نادر است.
دکتر كشتكار جعفري در خصوص علت تجويز عينک گفت: در اکثريت موارد هنگامي که اختلال در ديد وجود داشته باشد و علت اين اختلال اشکال در سطوح منکسر کننده (برگشت دهنده نور) و يا شکست دهنده نور باشد عينک تجويز مي شود.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران عينک را وسيلهاي فقط براي بهتر ديدن دانست و افزود: استفاده از عينک باعث تغيير در شماره چشم نمي شود بلکه تنها براي بهتر ديدن به کار برده مي شود و تغييري در ساختمان چشم ايجاد نميکند.
وي در ادامه افزود: البته استفاده از عينک براي کودکان در صورت لزوم بايد تجويز شود. چون تجويز عينک باعث رشد طبيعي سيستم بينايي کودک خواهد شد در حالي که در بزرگسالان اين چنين نيست. بنابراين کودکان حتماً بايد در صورت لزوم از عينک استفاده کنند.
اين متخصص و جراح چشم در مورد به کار بردن لنز به جاي عينک گفت: استفاده از لنز ممکن است عوارضي را در پيش داشته باشد و در موارد خيلي استثنايي استفاده از آن توصيه ميشود.
وي در پايان تصريح کرد: هنگامي که نمره چشمها تفاوت زيادي با هم دارند براي جلوگيري از اختلال در اندازه تصوير از لنز استفاده مي شود، ولي استفاده از عينک به مراتب بهتر از لنز است.
منبع (منابع):
اپتومتریست به نقل از ایسنا
مطالب مرتبط:
رفع عيوب انكساري چشم با عينك در مقايسه با لنز عوارض كمتري دارد
شیوه رفتار با کودکی که نیاز به عینک دارد
عینک طبی
کودکان
بعضی کودکان به دلیل ضعیف شدن دید خود به عینک نیاز پیدا و تعدادی از آن ها از به کاربردن عینک در مدرسه وهنگام خواندن درس امتناع می کنند.
به گزارش «Healthday»، کارشناسان چند نکته را برای انتخاب و استفاده از عینک توصیه می کنند:
- فریم هایی را انتخاب کنید که درست اندازه صورت کودک باشد، روی صورت او فشار نیاورد و از روی آن سر نخورد و سنگین نباشد.
- از شماره لنز یا عینک کودک مطمئن باشید.
- در ابتدا کودک را تشویق کنید روزی چند ساعت و سپس برای مدت طولانی تری از عینک استفاده کند.
- در نهایت و کم کم گذاشتن و برداشتن عینک را هماهنگ با برنامه های روزانه او، هنگام بیدارشدن و خوابیدن، کنید.
- هر از گاهی شما هم به چشم خود عینک بزنید تا او تشویق شود از عینک خود استفاده کند.
منبع (منابع):
سایت انجمن اپتومتری خراسان
مطالب مرتبط:
چشم كودكان 3 برابر بزرگسالان از UV خورشيد آسيب ميبيند
انواع عدسی عینک ؛ دو دید یا تدریجی؟
راهنمای انتخاب عدسی عینک طبی
تدریجی
دو دید
دو کانونه
پروگرسیو
زمانیکه سن افراد به حدود چهل سال میرسد ، چشم قدرت تطابق خود را از دست میدهد و در نتیجه بدون عینک نمیتوان مطالعه کرد یا اجسام نزدیک را بخوبی دید. این مسئله برای افرادی که پیش از آن به عینک نیاز نداشته اند چندان مشکل ساز نیست چون با مراجعه به متخصصین و خرید عینک مناسب مشکل حل می شود ولی افرادیکه پیش از آن هم عینک داشتهاند با مشکل پیچیدهتری مواجه میشوند چون باید همیشه دو عینک همراه خود داشته باشند.
عينك - چشم و بينايى - طرح ملى پيشگيرى از كاهش ديد و نابينايى اجرا مى شود
طرح ملى پيشگيرى از کاهش ديد و نابينايى اجرا مى شود
وزير بهداشت و درمان اعلام کرد: طرح ملي پيشگيري و بررسي علل اصلي کاهش ديد و نابينايي در ايران ، به وسيله اين وزارتخانه و حمايت سازمان هاي بين المللي اجرا مي شود. به گزارش ايسنا، دکتر پزشکيان افزود: در حال حاضر سالانه يک برنامه غربالگري کشوري براي کودکان 3تا 6ساله و يک پيگيري کامل پزشکي در زمينه چشم و گوش صورت مي گيرد.
او با بيان اين که الگوي بيماري ها تغيير يافته است ، تصريح کرد: شهرنشيني ، صنعتي شدن و ماشيني شدن جوامع موجب شده است که در برابر بيماري هاي دنياي جديد قرار بگيريم ، براي مثال سال گذشته در ايران حدود 37هزار مرگ به دليل آسيب ديدگي ناشي از حوادث رخ داده است و ميزان مرگهاي ناشي از بيماري هاي قلبي عروقي 9/13در 10هزار و يا 35درصد کل مرگها را در بر مي گيرد. دکتر پزشکيان بااشاره به مشکلات بينايي جمعيت کشور، اظهار کرد: براساس طرح کشوري براي سنجش سلامت و بيماري جمعيت ، مشخص شد که حدود 4/2 تا 1/3 درصد آمبليوپي و 25تا 28درصد عيوب انکساري در کشور وجود دارد.
همچنين بيماري هاي آب مرواريد، گلوکوما، عيوب انکساري ، آمبليوپي و رتينوپاتي ديابت ، مهمترين علل نابينايي و کاهش ديد در ايران هستند. وي تصريح کرد: تعداد يکهزار و 420چشم پزشک و يکهزار و 230کارشناس بينايي سنجي در ايران وجود دارد، اين بدان معناست که به ازاي هر يک ميليون نفر جمعيت ، 20چشم پزشک و 18بينايي سنج در کشور وجود دارد.
منبع : روزنامه جام جم
عينك - چشم و بينايى - نابينايان بينايى خود را باز مي يابند
چشم و بينايى
--------------------------------------------------------------------------------
صفحه اول
عمومى
چشم وبينايى
صنفى
اعضا
گوناگون
پيوندها
--------------------------------------------------------------------------------
نابينايان بينايى خود را باز مى يابند
بنا بر اظهارات محققان نابينايي افرادي که شبکيه چشم آنها آسيب ديده با استفاده از جريانات مغناطيسي قابل درمان است دانشمندان موفق به توليد جريانات مغناطيسي اي شده اند که مي تواند التيام بخش شبکيه هاي پاره شده و يا جدا شده چشم باشد شبکيه ، لايه نازک و حساس در برابر نور است که بخشي از بافت پشتي چشم را تشکيل مي دهد که اگر اين بخش به دليل صدمه يا بيماري پاره و يا جدا شود، بينايي فرد دچار اختلال مي شود و در صورت درمان نکردن ، ممکن است منجر به کوري شود. در بريتانيا هر سال 10 هزار نفر از پارگي شبکيه رنج مي برند که به طور متداول براي درمان از مايع سيليکات براي بازگرداندن شبکيه به محل اصلي خود استفاده مي شود؛ ليکن محققان بر اين عقيده اند که جريانات مغناطيسي براي حل اين مشکل، آسانتر عمل ميکنند.آنها همچنين افزودند که اين شيوه موثرتر خواهد بود؛ چرا که با اين عمل ، جريان فوق به منطقه هايي از چشم راه مي يابد که دسترسي مستقيم به آن ، با آهنرباي خارجي بسيار مشکل است.تاکنون تمام آزمايش ها تحت شرايط آزمايشگاهي صورت گرفته است ، اما يک گروه پزشکي از موسسه ويرجينياتچ واقع در ايالت ويرجينيا، اميدوارند که بتوانند در طول يک سال تحقيقات خود را بر روي حيوانات انجام دهند تا از نتايج آن در انسانها استفاده شود در اين شيوه ، ذرات ريز کبالت يا اکسيددوفر با يک مايع سيليکاتي آميخته شده و تبديل به يک ماده مغناطيسي خارجي مي شود از آنجا که کبالت ممکن است به يک ماده سمي تبديل شود، اين گروه تحقيقاتي به جاي استفاده از مواد آهني ، ماده اکسيددوفر استفاده مي کنند همچنين بايد يقين حاصل کرد که اين مواد سيال با گذشت زمان خاصيت مغناطيسي خود را از دست نمي دهند و بنا بر اين به طور دايمي قابل استفاده خواهند بود. مواد مغناطيسي به عنوان عايق صوتي براي ضبطهايي با کيفيت صداي بسيار خوب و نيز براي کار گذاشتن موتورها به کار گرفته مي شوند جودي ريفل ، دانشمند شيمي در ويرجينياتچ از علم نانوتکنولوژي استفاده کرد. در اين فرآيند، ذرات ريز از صدم نانومتر، برابر يکصدم قطر هر رشته موي انسان از مواد مغناطيسي تهيه و در چشم استفاده مي شود. او اظهار کرد: استفاده از مواد مغناطيسي در موارد ديگر پزشکي از قبيل استفاده از داروهاي شيمي درماني ، درمان تومورهاي غيرقابل دسترسي تومورهاي داخلي ، مغز، شش و پروستات نيز امکانپذير است.پل ساليوان ، جراح مشاور در بيمارستان چشم پزشکي مورفيلد هشدار داد که اگر اين مواد با بافتها سازگاري داشته باشند، بيشترين مقدار سيليکات آنها طي پديده امولسيون تحليل مي روند که اين امر اثرات مفيد کار را کاهش مي دهد وي افزود: هم اکنون مطالعات کوتاه مدتي بر روي تاثير سيليکات بر چشم صورت گرفته است در حالي که عوارض آن ممکن است در سالهاي آتي بروز کند دکتر ساليوان اظهار کرد که حرکت چشم ممکن است سبب ترکيدن حبابهاي مايع و تبديل به حبابهاي کوچکتر شود.
منبع : روزنامه جام جم
لنزهاي تماسي چيست ؟
آموزش - همشهری آنلاین:
لنزهای نماسی قطعات کوچک پلاستیکی هستند که بر روی قرنیه چشم قرار داده میشوند، و دید چشم مبتلا به عیوب انکساری را تصحیح میکنند.
کوهنوردی در ارتفاعات بدون عینک محافظ باعث نابینایی موقت می شود
دکتر عباس عظیمی خراسانی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر افزود: تشعشات نور خورشید به ویژه در فصل تابستان در صورت عدم رعایت نکات ایمنی لازم ، می تواند به بینایی افراد آسیب وارد کند.
وی با بیان اینکه اگر وجود تشعشات خورشید برای مشاهده اجسام بسیار لازم است اما این تشعشات مفید می تواند برای چشم افراد مضر هم باشد ، گفت: تشعشات خورشید دارای ماورای بنفش و مادون قرمز است که می تواند موجب اختلال در بینایی افراد شود. چون تشعشات مادون قرمز باعث تولید امواج حرارت شده که علاوه بر آسیب رساندن به بافت های چشم که بسیار حساس است ، می تواند به دیر بافت های بدن نیز صدمه بزند.
رئیس انجمن علمی بینایی سنجی ایران تصریح کرد: تشعشات ماورای بنفش 2 نوع امواج A و B را تولید می کند که امکان ورود یکی از امواج اولی به جو زمین وجود دارد که می تواند خطراتی برای چشم داشته باشد و در نوع دیگر آن نیز در سطح کوهستانها ، دریا و بیابان ها انعکاس می یابد که در صورت ورود به چشم موجب نابینایی موقت چشم می شود.
نوشیدن قهوه در پیشگیری از اسپاسم مخاطره آمیز پلك و جلوگیری از نابینایی موثر است
تحقیقات نشان داد: نوشیدن قهوه میتواند از بروز اسپاسم (گرفتگی عضلانی) پلك كه ممكن است منجر به نابینایی شود، پیشگیری كند.
افسردگی و نابینایان
با بررسی آمارهای بینالمللی و توجه به متجاوز از چهارصد میلیون معلول و ناتوان در سراسر جهان و افزایش چشمگیر این جمعیت اهمیت تعلیم و تربیت، رفاه، اشتغال و بالاخره نحوه زندگی افراد استثنایی آشکارتر میشود.
آمارهای منتشره نشان میدهد از هر ده نفر مردم جهان یک نفر شناخته یا ناشناخته با معلولیت یا کمبودی درگیر است. با این حساب با توجه به تلاش و کوشش که در یکی دو قرن گذشته در ارائه فرصتهای اموزشی و شغلی افراد نابینا مبذول شده است از مجموع 650 هزار نفر جمعیت نابینای ایالت متحده، تنها چیزی، رقمی حدود 30% افراد مذکور از مزایای تحصیلی و شغلی مناسب برخوردار و بقییه افراد شاید تنها به صرف نگرش نامسائدی که نسبت بهمعلولیت نابینایی خود دارند از این مزایا محروم ماندهاند. این در حالی است که این کشور بیشترین امکانات را از نظر اقتصادی، فرهنگی، علمی، اجتماعی و تکنولوژی در اختیار دارد. بر اساس آمار گزارش سالانه انستیتو بینالمللی نابینایان هدلی در سال 1989 تعداد کل جمعیت نابینایان دنیا در حدود 40 ملیون نفر برآورد شده است. از این تعداد حدود 66% جمعیت در کشور فقیر و عقب نگه داشته آسیا و آفریقا زندگی میکنند که در بعضی از موارد از حداقل امکانات مربوط به زمینههای آموزشی و شغلی نیز برخوردار نیستند. تا کنون آمار دقیق در خصوص درصد افراد نابینا نسبت به جمعیت کل کشور ایران ارائه نشده است. لیکن بر اساس درصد برآوردهای سازمان بینالمللی تعداد این افراد در کشور ما حدود 5 در 1000 تخمین زده شده است. بنابراین، تعداد نابینایان 250 تا 300 هزار نفر برآورد میشود. در بسیاری از موارد، تطابق با نابینایی و چگونگی پذیرش معلولین از سوی اجتماع فشار روانی فراوانی را بر شخص نابینا وارد میسازد که میتواند سلامت روانی وی را خدشهدار سازد. اکثر مردم برداشتهای غلطی از فلسفه نابینایی دارند، همین نگرش تطابق فرد نابینا را با اجتماع دشوار میسازد.
پروفسور کافمن معتقد است، علت اینکه افراد بیش از هر معلولیت دیگری از نابینایی و روبرو شدن با افراد نابینا واهما دارند، این است که به برقراری ارتباط اولیه با انها خود را دچار سردرگمی میبینند. زیرا مردم قبل از استفاده از شیوه بیان در برقراری ارتباط به ازای نگاهشان از افراد نابینا پاسخی دریافت نمیکنند. این عدم ارتباط اغلب واکنشهای نامطلوبی را در نابینایان برمیانگیزد.
یکی دیگر از واکنشهای رایج که شخص نابینا احتمالاٌ ممکن است ظاهر سازد، افسردگی است. حالت افسردگی میتواند در افراد مستعد ایجاد نگرانی کند و ار آن جایی که افسردگی معمولاٌ به دنبال تجارب ناراحت کننده به وجود میآید، بنابراین افراد نابینا و نیمهبینا به علت وجود نقصی در خود احتمالاٌ مستعد ابتلا به افسردگی هستند. اتکا به دیگران از عواملی است که باعث اضطراب و افسردگی در نابینایان میشود و میزان این اضطراب در دختران نابینا بیش از پسران نابینا است.
همچنین زندگی در محیطهایی غیر از محیط گرم خانواده همچون مؤسسات شبانه که نمیتوتنند محیط مناسبی برای رفع فشارهای درونی فرد نابینا باشند، سبب میشود شخص نابینا به فردی افسرده و بدبین تبدیل شود. هر اندازه جامعهای در برابر افراد استثنایی احساس مسئولیت بیشتری نماید و منابع مالی و انسانی زیادتری را به این امر اختصاص دهد، آن جامعه دارای فرهنگ و اقتصادی پیشرفتهتر است.
ادامه دارد.....
تاثیر داروی آلزایمر در درمان گلوکوما
جام جم آنلاين: داروهایی که روند آلزایمر را کند می کنند به حفاظت چشم بیمارانی که در معرض خطر آسیب چشمی ناشی از گلوکوما قرار دارند کمک می کند.
به گزارش بی بی سی ، محققان کالج لندن می گویند شباهت های زیادی بین این دو بیماری وجود دارد اما تاکید می کنند که همه بیماران مبتلا به گلوکوما الزاما به آلزایمر مبتلا نمی شوند.
در حال حاضر اطلاعات جامعی درباره منشا گلوکوما در دست نیست با این حال بیماران برای کاهش فشار داخل چشم که به بینایی صدمه می زند تحت جراحی و دارو درمانی قرار می گیرند.
برخی بیماران مبتلا به آن فشار چشم طبیعی دارند اما باز هم بینایی خود را از دست می دهند و به گفته محققان ارتباط باآلزایمر نشانه هایی از علل ایجاد کننده گلوکوما را مشخص می کنند که منجر به درمان می شود.
آنها برای اولین بار دریافته اند رابطه مشخصی بین علل ایجاد کننده آلزایمر و یکی از مکانیسم های اصلی ایجاد گلوکوما وجود دارد اما این بدان معنی نیست که همه مبتلایان به آلزایمر دچار گلوکوما می شوند و یا بالعکس زیرا گلوکوما ریسک فاکتورهای متعددی دارد که در ایجاد آن دخالت دارند.
غذایی سرشار از اسید آمینه های ضروری
چای در درمان بیماری های چشمی موثر است
چای و قهوه از نوشیدنی های عام پسند دنیا به شمار می روند. در بعضی کشورها، قهوه نسبت به چای طرفدار بیشتری دارد.
ترکیبات این دو نوشیدنی تقریبا یکسان است و به یک شیوه هم درست می شود برای مثال هر دوی این نوشیدنی ها بوته هایی هستند که در زمین رشد می کنند و برای این است که شباهت زیادی به هم دارند اما میوه آنها متفاوت است البته مواد مغذی آنها بسیار شبیه یکدیگر است.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا منطقه خراسان، چای انواع مختلفی دارد و هر نوع آن نیز خواص مختص به خود را دارد. البته خواص مشترکی هم وجود دارد از جمله اینکه همگی دارای آنتی اکسیدان هستند .
باید گفت که چای سبز و سفید نسبت به بقیه چای ها مفیدتر می باشند. چای سیاه خواص شیمیایی بیشتری نسبت به چای های دیگر دارد.
چای محتوی فلوراید است که فواید زیادی برای دندان ها و استخوان ها دارد همچنین مقدار کافئین موجود در چای یک دوم قهوه می باشد. چای متابولیسم بدن را افزایش داده و در درمان بیماری های چشمی موثر است.
هشدارهایی در مورد استفاده از چای
هنگام مصرف چای باید توجه داشته باشید که چای دارای کافئین است و کافئین بیش از اندازه موجب اعتیاد می شود و در صورتی که حس کنید به چای اعتیاد دارید سریعا پزشک خود را در جریان بگذارید. البته در صورتی که از بیماری های کلیوی رنج می برید باید در مصرف چای احتیاط بکنید.
نکاتی در مورد چای
بیش از نیمی از افراد چای را با قند، شکر یا هر شیرینی دیگر استفاده می کنند البته باید توجه داشته باشید که این مواد همراه با چای بعضی از خواص آن را از بین می برند و بهتر است که آن را بدون هیچ شیرینی استفاده کنید تا ارزش آن حفظ شود، همچنین چای را فقط ۳ تا ۵ دقیقه بجوشانید تا خواص خود را از دست ندهد.
براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی سایپتدفایند، بعضی از مردم داروهای گیاهی و جوشانده های طبیعی برای درمان برخی بیماری ها استفاده می کنند البته چای یکی از بهترین جوشانده های گیاهی به شمار می رود.
راهاندازی دومین بنیاد پیشگیری از بیماریهای ژنتیک در تهران مدیرکل بهزیستی استان تهران گفت: تا سه ماه آینده دومین بنیاد پیشگیری از بیماریهای ژنتیکی در تهران افتتاح خواهد شد، این مرکز به صورت رایگان به مراجعه کنندگان خدمات میدهد. ولیالله نصر در نخستین نشست خبری خود با اشاره به فعالیتهای سازمان بهزیستی اظهار داشت: بهزیستی ۵۳ نوع فعالیت و ۱۵۰ زیر فعالیت به جامعه هدف خود ارائه میکند. که هر نوع از این فعالیتها در جای خودش مهم محسوب میشود. وی تصریح کرد: هدف اصلی از اجرای فعالیتهای سازمان بهزیستی سربازگرداندن فرد به شرایط اولیه زندگی است. ضمن اینکه توانمندسازی سرلوحه همه خدمات سازمان بهزیستی قرار دارد.نصر خاطر نشان کرد: سازمان بهزیستی استان تهران در حوزه توانبخشی و پیشگیری و مشارکت خدماتی را ارائه کرده است و سعی دارد از ظرفیتهای موجود برای حضور معلولان استفاده کند.مدیرکل بهزیستی استان تهران ادامه داد: قانون جامع حمایت از معلولان که در سال ۸۳ به تصویب مجلس رسید گام خوبی برای حمایت از معلولان بود. اما این قانون در اجرا با مشکلاتی روبرو است.
...::::ایران در علم چشم پزشکی هم سطح کشورهای پیشرفته اروپایی است::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"عضو هیات مدیره انجمن چشم پزشکی ایران گفت: چشم پزشکی ایران در جراحی و درمان بیماری ها هم سطح کشورهای پیشرفته اروپایی قرار دارد. هرمز شمس در حاشیه بیستمین همایش سالانه چشم تبریز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تعاملات متخصصان ایرانی با سایر چشم پزشکان دنیا افزایش یافته است، اظهار کرد: چشم پزشکی ایران حرف زیادی برای گفتن دارد. وی با اشاره به درمان بیماری های ژنتیکی توسط متخصصان علم ژنتیک گفت: در حال حاضر درمان بیماری های ژنتیکی در ایران انجام می شود. وی با بیان اینکه سلول های بنیادی پتانسیل تبدیل به هر سلولی را دارند، افزود: به زودی پزشکان ایرانی خواهند توانست از سلول های بنیادی برای درمان قرنیه های آسیب دیده استفاده کنند. شمس اظهار کرد: تحقیقات بر روی پیوندهای مصنوعی شبکیه چشم توسط محققان ایرانی بر روی حیوانات در حال انجام است. عضو هیات مدیره انجمن چشم پزشکی ایران گفت: سابقه پزشکی و چشم پزشکی در ایران به قبل از اسلام و دوران هخامنشیان بازمی گردد. وی تعداد اعضای انجمن چشم پزشکی ایران را یکهزار و ۵۰۰ پزشک عنوان کرد و افزود: با تأسیس دارالفنون در سال ۱۲۹۴ شمسی، آموزش چشم پزشکی مدون شروع و در سال ۱۳۲۶ انجمن چشم پزشکی ایران تأسیس شد. وی گفت: این انجمن متولی توسعه آموزش، پژوهش و درمان چشم پزشکی در ایران و منطقه بوده و همگام با دفاع از منزلت علمی و حقوق صنفی چشم پزشکان گام های مؤثری در ارتقاع دانش و خدمات چشم پزشکی برداشته است.
ازدواج های خویشاوندی از مهم ترین عوامل تشدید کننده بیماری های چشمی است
مبتلایان به اختلالات شدید قرنیه با استفاده ازفیت لنزتماسی نیازی به پیوند ندارند دبیرعلمی پنجمین کنگره جامعه اپتومتری ایران گفت :با ورود تکنولوژی فیت لنز تماسی جدید به کشور،نیاز به پیوند قرنیه برای مبتلایان به اختلالات شدید قرنیه ای مرتفع می شود . به گزارش جامعه اپتومتری ایران ،دکتر’ ابراهیم جعفر زاده پور ‘ در این مورد افزود : این عدسی های تماسی برای افرادی که دچار بیماری های خاص چشمی، خشکی بسیار شدید چشم و یا اختلالات شدید قرنیه هستند ، تجویز می شود و با استفاده از آنها بیماران نیاز به پیوند قرنیه و عمل های جراحی سخت نخواهند داشت . دانشیار گروه اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد ورود تکنولوژی فیت لنز تماسی به کشور گفت: این تکنولوژی جدید در پنجمین کنگره جامعه اپتومتری به مخاطبان معرفی می شود و ایران سومین کشور آسیایی است که به این تکنولوژی دست یافته و اکنون جزو کشورهای پیشرفته ارایه کننده خدمات بینایی در این زمینه است . این متخصص بینایی سنجی یادآور شد که این لنزها دائمی نیستند. در واقع عدسی های بسیار بزرگی هستند که بر روی سطح چشم قرار داده می شوند و قسمتی از سفیدی چشم را هم پوشش می دهند .این عدسی ها با ایجاد پلی بر روی سطح قرنیه باعث می شوند مایع مناسبی میان قرنیه و لنز پر شود و در نهایت ناهمواری های سطح قرنیه پوشانده شود. پنجمین کنگره جامعه اپتومتری ایران ۲۲ و۲۳ تیرماه امسال باحضور بیش از ۴۰۰ بینایی سنج و اپتومتریست از سراسر کشوردر هتل المپیک برگزار می شود .
برای افزایش دید چشم «زردآلو» بخورید
چکاندن آب لیمو و پیاز در چشم، راهکار درمان “آب سیاه” نیست
::::بازگشت بینایی دو مرد نابینا با پیوند شبکیه الکترونیک::::
بازگشت بینایی دو مرد نابینا با پیوند شبکیه الکترونیک دو مرد بریتانیایی که سالهاست نابیناهستند، قسمتهایی از بیناییشان را توسط عمل جراحی پیوند شبکیه باز یافتند. نان با پیوند شبکیه چشم الکترونیک که در بریتانیایی صورت گرفت توانستند ببینند. این دو قادر هستند نور و حتی بعضی اشکال را به وسیله شبکیه مصنوعی که پشت چشمشان جاسازی شده است ببیند و...
محققان انگليسي با پيوند سلولهاي گيرنده نور به شبكيه چشم موشهاي كور، موفق به درمان نابينايي آنها شد
محققان انگليسي با پيوند سلولهاي گيرنده نور به شبكيه چشم موشهاي كور، موفق به درمان نابينايي آنها شدند. 18 April 2012 یک مطالعه منتشر شده درمجله Nature نشان می دهد که محققان موسسه چشم پزشكي كالج لندن ، سلولهاي گيرنده نور (فتورسپتور) را از موشهاي سالم استخراج كرده و به شبكيه موشهاي شب كور پيوند زدند. دو نوع گيرنده نوري ميلهاي و مخروطي در چشم وجود دارد كه سلول هاي پيوندي از نوع سلولهاي نابالغ ميلهای و...
سلام بر دوستان عزیز
امروزدر این پست می خواهم درباره بیماری ریتنیت پیگمنتوزا (آر پی ) بنویسم. به طور کلی اختلالات بینایی در اثر عوامل مختلفی از ژنتیک تا بیماری ها و حوادث به وجود می آیند.
آرپی یک بیماری ژنتیکی با الگوی وراثتی بسیار پیچیده است. به طوری که تنها با استفاده از آزمایشات خاص ژنتیک می توان به وجود ژن آن در پدر و مادر پی برد و میزان ارث بری نیز بسته به غالب یا مغلوب بودن ژن، جنسیت فرزند و ...
صفحه قبل 1 ... 29 30 31 32 33 ... 36 صفحه بعد
تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است