در هر جایی کامپیوتر وجوددارد و برخی از ما مجبوریم بیشتر از ۱۲ ساعت را با این وسیله سپری کنیم. استفاده از کامپیوتر خیلی برای چشم زیان آور است و سبب کاهش دید چشم و بیماری های چشمی دیگر می شود. امروز در این بخش درباره این موضوع بحث می کنیم. چکار کنیم که چشم هنگام کار با کامپیوتر اذیت نشود.
تقریبا تمام قسمت های زندگی شما با کامپیوتر عجین شده است. کامپیوترها همه جا هستند و بعضی از ما مجبوریم روزی ۱۲ تا ۱۴ ساعت جلوی صفحه کامپیوتر بنشینیم. این کار برای چشمانتان خیلی مضر است و باعث خستگی، قرمزی، خارش چشم ها و بدتر شدن تدریجی دید چشم می شود. بهترین کار برای جلوگیری از چنین علائمی دور ماندن از کامپیوتر است که این کار به خاطر دلایل زیادی برای تعدادی از افراد غیرممکن است. با این حال شما با استفاده از راهکارهای ساده می توانید هنگام کار با کامپیوتر از چشمانتان محافظت کنید:
۱٫ محیط کار خود را به طرز صحیحی سازمان دهی کنید…. نور محل کار را چک کنید. مطمئن شوید در اتاق تاریک کار نمی کنید. کامپیوتر خود را جایی قرار دهید که تشعشع، بازتاب یا سوسو زدن نور اذیتتان نکند. بهترین فاصله را از صفحه مانیتور داشته باشید و آن را حفظ کنید. فراموش نکنید مانتیور باید کمی پایین تر از خط افق دید شما قرار گیرد. باید صفحه مانتیور را کمی به سمت مخالف خود کج کنید. مطمئن شوید که کنتراست صفحه مانیتور به درستی تنظیم شده باشد. صفحه مانیتور را از کثیفی و اثر انگشت پاک کنید. اگر علامت های روی صفحه یا نشانه های درون یک متن را نمی توانید ببینید، آنها را بزرگ تر کنید.
۲٫ ورزش های چشمی انجام دهید… این کار به نظر عجیب و پیچیده می آید، اما به طور قطع راحت بوده و زمان زیادی از شما نمی گیرد. علاوه براین شما می توانید تمرین های چشمی را هرجایی که بخواهید مثل محل کار انجام دهید.
۳٫ با دست چشم ها را لمس کنید…این مورد یک نوع تکنیک یوگا برای کمک کردن به استراحت سیستم عصبی است و دید چشم را حفظ می کند. کف دست هایتان را بهم بمالید تا وقتی بین دست هایتان احساس گرما کنید. سپس چشم های خود را با کف دست ها بپوشانید. مطمئن شوید که دست ها بر روی پیشانی روی هم بیفتند. آرام باشید. تا زمانی که می توانید در این حال بمانید اما حداقل زمان ۳۰ ثانیه باشد. بهترین مقدار زمان ۴ دقیقه است، اما اگر احساس می کنید لازم است زمان را طولانی تر کنید این کار را بکنید. توصیه می شود هنگام این تمرین به چیزی که شادتان می کند فکر کنید.۴٫ بین کارتان وقفه ایجاد کنید… کارتان اهمیتی ندارد از آن مهم تر دید چشمتان است. پس هر نیم ساعت یا هر یک ساعت کار یک وقفه ایجاد کنید (اما هرقدر این استراحت بیشتر باشد بهتر است). هر نیم ساعت ۵ دقیقه و هر ۱ساعت ۱۰ دقیقه استراحت کنید. به یک شیء در فاصله دور بنگرید، یا اگر امکان دارد بلند شوید و چند دقیقه ای در اطراف بگردید.
۵٫ زیاد پلک بزنید… وقتی افراد برای مدت زمان طولانی به چیزی (مثلا مانیتور) زل زده اند، به ندرت پلک می زنند و این باعث سوزش و خشک شدن چشم می شود. پس وقتی با کامپیوتر کار می کنید بیشتر پلک بزنید.
۶٫ از قطره های چشمی استفاده کنید… قطره های چشمی برای مرطوب تر کردن چشم هایتان در زمانیکه فراموش کرده اید پلک بزنید و چشمانتان بیش از اندازه خشک شده اند عالی هستند. اگر چشم هایتان پیش از این سوزش داشته می توانید از قطره ها استفاده کنید (با یک دکتر مشورت کرده تا تشخیص دهد چه قطره ای برایتان مناسب است).
این دستورها در محافظت از چشمانتان هنگام کار با کامپیوتر واقعا مفید هستند. اما حتی اگر از این دستورها استفاده کنید باز هم باید حداقل هر شش ماه یکبار برای چک کردن سلامت چشمانتان به دکتر مراجعه کنید.
به گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"به نقل از دکتر سلام :
در این بخش اطلاعات کامل و مفیدی در باره بیماری چشمی آب سیاه با یکی از چشم پزشکان گفتگویی انجام شده است که باهم می خوانیم
آیا میدانید چرا به بیماری گلوکوم یا آب سیاه، دزد بیصدای بینایی میگویند؟ چنین عنوانی از آنجا به این بیماری پیشرونده چشمی داده میشود که بدون نشانه قبلی و در مراحل پیشرفته خود را بروز میدهد و به دنبال افزایش فشار داخلی چشم به وارد شدن آسیب به عصب بینایی و نابینایی منجر میشود.
اما جای خوشحالی است که این بیماری خطرناک با تشخیص و رسیدگی زودرس به کمک درمان های دارویی، لیزر و جراحی قابل کنترل و تا حد قابل توجهی درمان است. گرچه به گفته دکتر قاسم فخرایی، جراح و متخصص چشم، بیمار مبتلا به گلوکوم حتی پس از طی مراحل درمانی و کنترل بیماری اش باید تا پایان عمر تحت نظر قرار بگیرد.
این فوق تخصص گلوکوم می گوید: از آنجا که در بیشتر مبتلایان به آب سیاه، پیشرفت بیماری و اثرات تخریبی آن بر عصب بینایی با نشانه های ظاهری چون کاهش و تاری دید همراه نیست، چکاپ های سالانه چشمی در همه افراد پس از چهل سالگی و بخصوص در کسانی که سابقه بیماری گلوکوم در خانواده شان وجود دارد، از عوارض حاد و غیرقابل برگشت بیماری آب سیاه جلوگیری می کند.
وقتی دیدتان تیره و تار می شود
از آنجا که درون کره چشم ما پر از مایع است که به طور دائم از طریق کانال هایی به بیرون از چشم نیز جریان دارد؛ نه تنها تغذیه بافت های داخلی چشم بخوبی صورت می گیرد، بلکه فشار داخلی این عضو نیز با خروج مقادیر مشخصی از مایع داخلی آن تنظیم می شود. حال ممکن است علت های مختلفی از جمله علل ژنتیک، ارثی، مادرزادی و نیز ساختاری موجب بسته شدن این کانال ها و افزایش فشار داخل چشمی شود.
متخصصان چشم با شرح اثرات بسته شدن این کانال ها یا زاویه چشم در واقع به علت بروز بیماری آب سیاه می رسند و معتقدند: افزایش فشار داخل چشم موجب آسیب به عصب بینایی می شود؛ عصب اصلی انتقال دهنده پیام های بینایی به مغز که آسیب به آن موجب اختلال در میدان بینایی و در نهایت نابینایی می شود.
البته دکتر فخرایی با تاکید بر این که تخریب عصب بینایی در بیماری گلوکوم در بیشتر موارد بتدریج و بدون پیش آگهی اتفاق می افتد، می گوید: به دنبال بالارفتن فشار داخلی چشم ابتدا سلول های عصبی چشم در اطراف میدان بینایی آسیب می بیند که با افت بینایی در شخص همراه نیست، اما وقتی این آسیب به مرکز بینایی برسد، بیمار در معرض نابینایی قرار می گیرد و درمان بیماری اش تقریبا ممکن نیست.
مبتلایان به آب مروارید در خطر نیستند
بیماری آب مروارید که با تارشدن عدسی چشم آغاز می شود و با افزایش تیرگی و کدر شدن عدسی، بینایی را دچار اختلال می کند و برخلاف آب سیاه براحتی و قبل از آن که آب مروارید کاملا درشت بشود، قابل درمان است. از آنجا که بیماران مبتلا به آب مروارید پیشرفته نیز دچار بسته شدن زاویه چشم می شوند و در خطر افزایش فشار داخلی چشم قرار می گیرند، این واهمه برایشان وجود دارد که درمعرض خطر ابتلا به آب سیاه نیز قرار بگیرند، اما دکتر فخرایی چنین احتمالی را بر اساس بررسی های صورت گرفته برای مبتلایان به آب مروارید بسیار بعید می داند.
این جراح چشم با تاکید بر این که درمان های آب سیاه اعم از لیزر، جراحی و دارو درمانی با هدف به تعویق انداختن سیر پیشرفت بیماری و جلوگیری از ورود آب سیاه به مراحل حاد خود صورت می گیرد، می گوید: خوشبختانه با امکانات درمانی و داروهای موثر فعلی در اغلب موارد اگر بموقع اقدام به درمان بشود، امکان توقف بیماری وجود دارد.
در آن دسته از بیمارانی که بیماری آب سیاه به شکل حاد و به طور ناگهانی بروز می کند به علت بروز علائم ظاهری چون قرمزی چشم، افت بینایی، دیدن هاله نور اطراف اجسام، سردرد و تهوع امکان کنترل بیماری با اقدامات اورژانسی وجود دارد، اما در موارد دیگر، تشخیص زودهنگام بیماری تنها از طریق چکاپ های سالانه بخصوص پس از چهل سالگی بویژه در شرایطی که زمینه ارثی نیز محتمل باشد، فراهم است.
گلوکوم؛ از نوزادی تا بزرگسالی
به گفته دکتر فخرایی، گلوکوم مادرزادی در نوزادان و شیرخواران با علائمی چون اشک ریزش، ترس از نور و جمع کردن پلک ها مشخص می شود. گاهی نیز قرنیه چشم بزرگ و کدر می شود. البته درمان آن در همان مراحل نوزادی از طریق جراحی ممکن است، اما این بیماری در بزرگسالان به غیر از مواردی که بیماری به طور ناگهانی و با درد، قرمزی، تاری دید، رویت هاله در اطراف نورها، سردرد و تهوع نمایان می شود تا به مراحل بسیار پیشرفته نرسد، هیچ گونه نشانه ای ندارد و هر فرد بظاهر سالمی نیز ممکن است به آن مبتلا باشد.
این فوق تخصص گلوکوم تاکید می کند: گلوکوم در بسیاری موارد ابتدا علامت خاصی ندارد. دید طبیعی بوده و دردی وجود ندارد، اما با ادامه یافتن بیماری، بیمار متوجه می شود هر چند اشیایی را که جلویش قرار دارند خوب می بیند، ولی اشیایی را که در کنار قرار داشته و باید از گوشه چشم به آنها نگاه کند، بخوبی نمی تواند ببیند یعنی دید کناری ندارد. ناگفته نماند فشار بالای چشم، سن بالای ۴۰ سال، سابقه فامیلی ابتلا به گلوکوم، دوربینی، فشارخون بالا، دیابت و استفاده درازمدت از کورتون ها می تواند فرد را مستعد ابتلا به گلوکوم کند.
..::::آیا افتادگی پلک قابل درمان است؟!::::..
وقتی حجم افتادگی چشم زیاد باشد به کنارههای چشم تاثیر میگذارد و دید خارجی چشم را محدود میکند و موجب خستگی پلک بالا میشود. بنابراین عمل جراحی علاوه بر زیبایی جنبه درمانی نیز دارد. آیا افتادگی پلک قابل درمان است؟! به گزارش افکارنیوز، یک فوق تخصص و جراح پلاستیک گفت: افتادگی پلک توسط جراحی پلاستیک برطرف میشود اما ماندگاری آن بستگی به سن بیمار و میزان عارضه دارد. دکتر محمد حسین حسامی رستمی اظهار کرد: افتادگی پلک حاصل پایین افتادن ابروها و اضافه شدن پوست پلک در سنین میانسالی و پیری است که زمان به وجود آمدن آن علاوه بر سن، به نژاد و شرایط زندگی بستگی دارد. وی ادامه داد: وقتی حجم افتادگی چشم زیاد باشد به کنارههای چشم تاثیر میگذارد و دید خارجی چشم را محدود میکند و موجب خستگی پلک بالا میشود. بنابراین عمل جراحی علاوه بر زیبایی جنبه درمانی نیز دارد. این فوق تخصص و جراح پلاستیک در رابطه با جراحیهای افتادگی چشم، گفت: در صورتی که شکل افتادگی پلک چشم غیر ضروری باشد، عمل جراحی برایشان مضر است و به چشمها آسیبهای جدی وارد میکند. حسامی رستمی در تشریح نوع عمل افتادگی پلک چشم تشریح کرد: پلک بالا را به اندازهای که طراحی کردیم باز میکنیم. گاهی ابروها را از طریق همین برش مقداری بالاتر میبریم و با اتصال آن به استخوان لبه حدقه چشم، عضله اخم را از بین میبریم. وی افزود: ماندگاری این عمل به شدت گرفتاری و زمان بروز عارضه بستگی دارد. در صورتی که در سنین پایین اتفاق بیفتد امکان بازگشت بیشتر است اما اگر فردی برای اولین بار در سنین بالا اقدام کند به دلیل کیفیت و قوام پوست، عمل جراحی ماندگاری بیشتری هم دارد.
پزشکان به تازگی دریافته اند که نوعی رابطه مستقیم بین میزان خروپف در هنگام خواب و بروز بیماری های چشمی وجود دارد.
به" گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل از خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ براساس جدیدترین پژوهش ها که افراد بر روی حدود هزار فرد بزرگسال بالای 40 سال در فاصله سالهای 2000 تا 2004 انجام دادند، دریافتند که از این میان، افرادی که در خواب دچار آپنه تنفسی یا همان قطع تنفس ناگهانی و خروپف بوده تا 1/6 برابر بیشتر از افرادی که خروپف نمی کردند دچار بیماری آب سیاه چشم شده اند.
گفتنی است، براساس این پژوهش دانشمندان علت این امر را فشار به شبکیه چشم ها به علت خروپف ، قطع تنفس و نرسیدن اکسیژن کافی به مغز می دانند.
بررسی ها نشان می دهند: بیماری آب سیاه چشم در صورت عدم درمان در افراد می تواند منجر به کوري و از دست دادن دید در آنها شود.
پزشکان هنوز در حال یافتن علل بیشتری برای درک علت این رابطه هستند.
..::::گردهمايي چشم پزشکان خراسان::::..
به گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم"گردهمایی چشم پزشکان خراسان برگزار مي شود.
زمان:جمعه ۸ شهریور ۱۳۹۲
ساعت ۲۰ تا ۲۲:۳۰
مکان:مشهد،سالن همایش های نظام پزشکی مشهد
..::::تشخیص افسردگی از روی چشم::::..
به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم،دکتر استون میلر متخصص اعصاب در دانشگاه موناش در ملبورن و دستیاران وی نتایج این یافته خود را در مجله پیشرفتهای آکادمی ملی علوم منتشر کردهاند.
محققان استرالیایی امیدوارند که با کمک یک پدیده بصری به زودی بتوانند به روشی موثر برای تشخیص زودهنگام اختلال روانی مانیا - افسردگی دست پیدا کنند. دکتر استون میلر متخصص اعصاب در دانشگاه موناش در ملبورن و دستیاران وی نتایج این یافته خود را در مجله پیشرفتهای آکادمی ملی علوم منتشر کردهاند.
میلر میگوید: ما میدانیم که مانیا افسردگی (افسردگی - شیدایی) یا اختلال دوقطبی یک اختلال روانی به شدت موروثی است، اما دانشمندان جهان در زمینه کشف ژنهایی که در بروز اختلال دو قطبی دخیل هستند با مشکلات زیادی مواجه بودهاند.
وی خاطرنشان میکند که یکی از مشکلات اصلی در تشخیص مبتلایان به این اختلال این است که تشخیص بیماری ممکن است قابل اطمینان نباشد.
میلر و دستیارانش تلاش کردند تا برای تشخیص مانیا - افسردگی یک نشانگر بیولوژیک پیدا کنند که برای تکمیل تشخیص بالینی قابل استفاده باشد. با این هدف آنها روی یک پدیده بصری که به طور مصنوعی ترغیب میشود موسوم به «رقابت دوچشمی» مطالعه کردند. هر روز چشمهای چشم و راست انسان چیزهایی را میبیند که مغز تصاویر ورودی از دو چشم را با هم ترکیب میکند تا به ما امکان دهد فواصل را درک کنیم.
میلر میگوید؛ در برخی افراد ممکن است هر چشم تصویر متفاوتی را در یک لحظه ببیند که این وضعیت غیرطبیعی است یعنی به جای ترکیب دو تصویر از دو چشم، مغز ابتدا روی یک تصویر یک چشم تمرکز میکند و بعد روی تصویر چشم دیگر پرت میشود. این پدیده «پرتاب ادراکی» میتواند به درک بهتر مانیا - افسردگی و در نهایت تهیه آزمایشی برای تشخیص بیماری کمک کند.
محققان وجود ریزمغذیهای مفید را در چای سبز تأیید کردند . این نوشیدنی که خاصیت آنتیاکسیدانی دارد در برابر بیماریهای چشمی مقاومت میکند.
به گزارش "انجمن آرپي و اشتارگارت ايران ـ تي یلم"به نقل از ایسنا، در این گزارش جدید اولین مستندات موجود در مورد عدسی، شبکیه و سایر بافتهای چشمی که چگونه این مواد را جذب میکنند ارائه میدهد و بیان میکند چای سبز ممکن است بتواند در برابر کوری، آب سیاه و سایر بیماریهای متداول از چشم محافظت کند.
چای سبز با نام «کاتچینز» در بین آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامینC ، ویتامینE، لاتین و زیناتین توانایی حفاظت از چشم را دارد. اگرچه تا کنون کسی به درستی پی نبرده است کاتچین چای سبز چگونه از معده عبور کرده و به بافت چشم میرسد. اما آنالیز بافت چشمی نشان میدهد ساختار چشمی چگونه مقدار قابل توجهی از این مواد را جذب میکند.
نتایج نشان میدهد این چای به خوبی در برابر فشارهای اکسایشی از چشم محافظت میکند.
این گیاه ایرانی محافظ بینایی است
به گزارش "انجمن آرپي و اشتارگارت ایران ـ تي یلم"پژوهشگران استرالیایی در مطالعات خود دریافتند که زعفران دارای یکی از فاکتورهای کلیدی در پیشگیری از کاهش قدرت بینایی و نابینایی است.
این مطالعات که در یکی از مراکز چشم پزشکی و تحقیقات بینایی استرالیا انجام شد، نشان داد که گیاه زعفران اثرات قابل ملاحظه ای بر روی ژن هایی دارد که عملکرد سلول های بینایی را تنظیم می کنند.
در ادامه این تحقیق، تعدادی از بیماران مبتلا به تحلیل ماکولار وابسته به سن (نوعی عارضه چشمی ناشی از پیری)، مورد آزمایشات بالینی قرار گرفتند.
در این بررسی ها مشخص شد که درمان به موقع این بیماران با مکمل های حاوی عصاره زعفران می تواند آسیب وارده به سلول های بینایی را ترمیم نماید.
براساس این پژوهش، عصاره زعفران نه تنها سلول های گیرنده نوری در چشم را از تخریب حفظ می کند، بلکه می تواند از بیماری هایی همچون تحلیل ماکولار و التهاب رنگدانه ای شبکیه چشم (نوعی بیماری چشمی ژنتیکی و مهم ترین عامل شب کوری) پیشگیری نموده و همچنین آنها را بهبود بخشد.
منبع:seemorgh.com
..::::علایم سرطان چشمی نوزاد::::..
سرطان ريتنو بلاستوم یکی از سرطان هاي چشمی شایع در نوزادان است که دارای علایم مهمی بوده که باید پدر و مادران به آن توجه داشته باشند. مرجع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان علایم سرطان چشمی نوزادبه گزارش عرش نیوز، دکتر علیرضا رجعتی حقی، فوق تخصص شبکیه اظهار داشت: سرطان ريتنو بلاستوم یکی از سرطان های چشم است که در کودکان و نوزادان شایع است و ممکن است نوزادی که به دنیا می آید دارای این سرطان چشمی باشد. وی به علایم این سرطان شایع در بچه ها اشاره کرد و گفت: برجستگی کره چشم، عدم بینایی، درد چشم ها، بالا بودن فشار چشم و بی توجهی طفل به نور و حرکت از علایم آن است که باید مادران و پدران آن را جدی بگیرند. این فوق تخصص افزود: در اکثر موارد بلافاصله پس از تشخیص عمل جراحی صورت می گیرد.
..::::اشک مصنوعی را بدون تجویز دکتر مصرف نکنید!::::..
"به گزارش انجمن آرپی واشتارگارت ایران ـ تی یلم"استفاده از اشک مصنوعی زمانی توسط پزشک تجویز می شود که چشم فرد خشک شده و وی در آن جسم خارجی مانند شن و نمک را احساس می کند. دکتر مهران نیکخو ،فوق تخصص قرنيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران خاطرنشان کرد: در چشم دو قسمت اشک داریم یک قسمت غده ای اشکی که بیشتر به بیان احساسات فرد می پردازد مانند گریه در مراسم ها این غده در طول زمان فعالیت آن کم شده و اهمیتی از نظر سلامت چشم ندارد. غده ای دیگری که وجود دارد مسئول اشکی هست که باید به صورت عادی روی چشم فرد باشد و منشأ آن در جای دیگری است و نشانگر سلامت چشم می باشد. وی تصریح کرد: اگر کارکرد این غدد کمتر شود بیمار احساس می كند در چشم وی جسم خارجی مانند شن و نمک وجود دارد و با سوزش چشم همراه است. نیکخو اظهار داشت: این پدیده معمولاً در خانم های بالای 50 سال مشاهده می شود که بعد از معاینه توسط پزشک متخصص و تشخیص دکتر برای خشکی چشم، قطره اشک مصنوعی به فرد تجویز می شود. وی توصیه کرد: که افراد نباید از اشک مصنوعی بدون تجویز پزشک استفاده کنند./
..::::سردرد هایی که چشم هایتان را تار می کند::::..
"به گزارش انجمن آرپی واشتارگارت ایران ـ تی یلم"از شایع ترین علائم فشار زیاد سر اختلال بینایی شامل تاری دید، دو بینی از علائم چشمی این مشکل است. به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، دکتر رضا معتمد متخصص مغز و اعصاب گفت: فشار داخل جمجمه ای به فشار درون کاسه سر مغز و مایع مغزی نخاعی درون آن گفته می شود. فضای داخل جمجمه فضای بسته ای است که قابلیت باز شدن ندارد. خون از طریق سرخ رگ وارد مغز می شود و از طریق سیاه رگ خارج می شود. وی افزود: محتویات داخل جمجمه شامل بافت خود مغز که به طور متوسط در بزرگسالان 1400 گرم وزن دارد(80 درصد) خون داخل مغز(10 درصد فشار) مایع مغزی نخاعی(10 درصد فشار) می باشد. وی گفت:برای حفظ حد تعادل فشار داخل جمجمه لازم است تعادل بین این 3 جزء پایدار باشد. وی به تعدادی از علت های فشار داخل جمجمه اشاره کرد: 1-محتویات مغز مثل تومور مغزی آبسه مغزی و حوادث عروقی مغزی 2- مقدار مایه مغزی نخاعی و یا اختلال در جذب آن وجود داشته باشد باعث هیدرو سفالی و افزایش فشار داخل جمجمه می شود 3-اختلال در عملکرد عروقی(رگ) وی افزود: بافت مغز دارای توانایی خود تنظیمی برای تنظیم قطر عروقی مغزی جهت ثابت نگه داشتن جریان خون مغز و با فشار مغز در حد طبیعی است. وی گفت: اولین علامت افزایش فشار داخل جمجمه کاهش سطح هوشیاری، سردرد در بیماران هوشیار که صبح ها شدیدتر است، تهوع استفراغ جهنده که از علائم دیررس است، سرگیجه به صورت احساس سبکی سر، اختلال بینایی شامل تاری دید، دو بینی که شایع ترین علائم چشمی این مشکل است. وی گفت: عوارض این بیماری بیرون زدگی مغز، دیابت بی مزه، ترشح زیاد هورمونی آنتی دیوتیک و احتباس مایعات در بدن است و همچنین از راه های درمان محدودیت مصرف مایعات باعث کاهش حجم در گردش فشار داخل جمجمه می شود. حجم در گردش فشار داخل جمجمه می شود کاهش دما باعث کاهش میزان متابولیسم سلول های مغزی و افت فشار داخل جمجمه می شود اشاره کرد.
..::::کوری؛ تهدیدی برای بیماران دیابتی::::..
"به گزارش انجمن آرپی واشتارگارت ایران ـ تی یلم"سلامت نیوز : دکتر رجب پورگفت دیابتی ها هرگونه تاری دید ، نقاط سیاهرنگ در چشم را جدی بگیرند. مدیر آموزش و پژوهش بنیاد بین المللی دیابت به وجود امدن عارضه «رتینوپاتی» یا بروز عوارض چشمی بیماری دیابت را یکی از مهم ترین مشکلات در بیماران دیابتی دانست . به گزارش سلامت نیوز ؛ وی افزود: افراد مبتلا به دیابت به معاینه سالانه چشم ها نیازمندند. این معاینه در بیماران دیابتی نوع یک، 5 سال پس از تشخیص ودر بیماران دیابتی نوع دو به محض تشخیص و سپس معاینه انجام می پذیرد. بهترین راه پیشگیری نگه داشتن قند خون در حد طبیعی است.زیرا اگر قند موجود در خون کنترل نشود ممکن است که منجر به عارضه چشمی در فرد شود. در رتینوپاتی چه اتفاقی می افتد؟؟ هنگامی که قند خون شما بالا می رود و کنترل نشده است به عروق کوچک شبکیه آسیب می رسد .این رگ های خونی ممکن است متورم شوند بشکنند و باعث خونریزی شوند . پس از آن ده ها رگ خونی جدید به وجود می آید که بسیار شکننده هستند و به آسانی خون ریزی میکنند. این مراحل به تدریج به شبکیه چشم آسیب می رساند و باعث تاری دید ، مشاهده ی نقاط سیاهرنگ در چشم و کوری می شود. برای مراقبت از چشم انجام معاینات منظم چشمی برای همه افراد جامعه توصیه می شود اما این امر برای کسانی که دارای سابقه خانوادگی ، بیماری های زمینه ای مثل دیابت و فشار خون هستند از اهمیت ویژه ای برخوردار است غذای چشم: آیا به راستی خوردن هویج برای بینایی مفید است ؟ دکتر رجب پور گفت هویج به علت داشتن ویتامین A غذای چشم شما محسوب می شود همچنین استفاده از اسفناج ،آجیل ، پرتقال ، ماهی ، غلات سبوسدار در یک رژیم غذایی سالم برای سلامت چشم های شما مفید است.غذاهایی که دارای مواد آنتی اکسیدان ،اسید های چرب ،امگا3 و ویتامین های Eو C و بتاکاروتن هستند حتما در برنامه غذایی تان بگنجانید.البته دیابتی های عزیز توجه داشته باشند که مصرف بیش از حد هویج باعث بالا رفتن قند خون می شود پس حتمابا پزشکتان مشورت نمایید. بیشتر: سلامت نیوز (تندرستی): بیماری ها:کوری؛ تهدیدی برای بیماران دیابتی::.
سرطان ريتنو بلاستوم یکی از سرطان هاي چشمی شایع در نوزادان است که دارای علایم مهمی بوده که باید پدر و مادران به آن توجه داشته باشند.
به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم،دکتر علیرضا رجعتی حقی، فوق تخصص شبکیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: سرطان ريتنو بلاستوم یکی از سرطان های چشم است که در کودکان و نوزادان شایع است و ممکن است نوزادی که به دنیا می آید دارای این سرطان چشمی باشد.
وی به علایم این سرطان شایع در بچه ها اشاره کرد و گفت: برجستگی کره چشم، عدم بینایی، درد چشم ها، بالا بودن فشار چشم و بی توجهی طفل به نور و حرکت از علایم آن است که باید مادران و پدران آن را جدی بگیرند.
این فوق تخصص افزود: در اکثر موارد بلافاصله پس از تشخیص عمل جراحی صورت می گیرد.
..::::چشم، کلید پیشبینی زودهنگام آلزایمر::::..
"به گزارش انجمن آرپی واشتارگارت ایران ـ تی یلم"محققان آمریکایی با توسعه دو آزمایش جدید، امکان تشخیص زودهنگام نشانههای اولیه شکلگیری بیماری آلزایمر از طریق چشم را فراهم کردند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، متخصصان مغز و اعصاب معتقدند که ارتباطی بین حجم آمیلوئید در چشم و میلیوئید در مغز وجود دارد؛ پلاک های آمیلوئید، نشانگر کلیدی بیماری آلزایمر محسوب میشود.
پروفسور «کیت بلک» مدیر دپارتمان جراحی مغز و اعصاب مرکز پزشکی سینای در لس آنجلس تأکید می کند: مراحل اولیه شکل گیری نشانگرهای بیماری آلزایمر از جمله ایجاد پلاک های آمیلوئید در اغلب افراد مربوط به اوایل دهه 50 عمر است.
محققان با توسعه دو آزمایش شاخص آمیلوئید شبکیه توسط محققان شرکت NeuroVision و آزمایش Sapphire II توسط شرکت Cognoptix، شکل گیری نشانه های اولیه بیماری را از یک دهه قبل (از شروع بیماری) مورد بررسی قرار دادند.
این آزمایش غیر تهاجمی شبکیه می تواند ابزار تشخیصی دقیق محسوب شده و وجود پلاک های آمیلوئید را به عنوان نشانگر نخست شکلگیری بیماری آلزایمر از روی چشم مورد بررسی قرار دهد.
این دو آزمایش تشخیصی با اندازهگیری میزان فوتونها، ذرات نور تابیده شده به داخل چشم، نشانههای نخست بیماری را پیشبینی میکنند.
با کمک این روش پزشکان در آینده نزدیک قادر خواهند بود خطر ابتلا به بیماری در 20 سال آینده یا شکلگیری اولیه بیماری را بموقع تشخیص دهند.
..::::نخوردن آب به بینایی آسیب می زند ::::..
"به گزارش انجمن آرپی واشتارگارت ایران ـ تی یلم"
نخوردن آب به بینایی آسیب می زند منبع:باشگاه خبرنگاران دکتر شمس، رئیس انجمن چشم پزشکی ایران در مصاحبه با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: کمبود آب در بدن می توانند بسیار خطرناک باشد خصوصا می تواند باعث خارج شدن مایع چشم شود و در برخی از افراد باعث شود از شبکیه کنده شود.به گفته وی چشم افرادی که نزدیک بین هستند یا دیابت دارند در اثر کم خوری آب آسیب های جدی می بینند.دکتر شمس افزود: همه افراد باید به مقدار لازم آب بخورند تا به چشمشان آسیب نرسد. کمبود آب می تواند باعث عود التهاب چشمی در بیماران شود. در پایان وی تاکید کرد: افراد می توانند با استفاده از شستشو با چای و نوشیدن آب از خستگی و آسیب به چشم ممانعت کنند.
..::::مواد معدنى مفيد براى چشمان::::..
"به گزارش انجمن آرپی واشتارگارت ایران ـ تی یلم"چشم برای سلامتی خود به بعضی از مواد معدنی نیز نیاز دارد. برای مثال سلنیوم به جذب ویتامین E و ساخته شدن آنتی اكسیدان ها در بدن كمك می كند. غذاهای دریایی از جمله مواد غذایی حاوی مقادیر زیاد سلنیوم هستند. روی نیز به جذب ویتامین A كمك كرده و همچنین بخشی از یك آنزیم است كه تعداد رادیكال های آزاد را كم می كند. مطالعات نشان داده اند كه روی، چشم را در برابر شب كوری محافظت می كند. روی در غذاهای دریایی، جوانه گندم و آجیل یافت می شود. 2- اسیدهای چرب ضروری بسیاری از مردم نمی توانند باور كنند كه چربی ها نیز برای سلامتی لازم هستند. اسیدهای چرب در واقع زیر بنای چربی ها هستند و بعضی از آنها از این جهت " ضروری " خوانده می شوند كه بدن نمی تواند آنها را بسازد و باید حتماً از طریق مواد غذایی تأمین شوند. اسیدهای چرب ضروری شامل چربی های اشباع نشده اُمگا-3 و اُمگا-6 هستند اُمگا-3 اصلی، آلفا-لینولنیك اسید است و مشتقات شامل ایكوزاپنتانوئیك اسید (EICOSAPENTAEONIC ACID)، داكوزاهگزانوئیك اسید (DACOSAHEXAENOIC ACID) و چند تركیب دیگر است. اُمگا-6 اصلی نیز لینولئیك اسید است كه مشتقات آن تاثیری در سلامت چشم و بینایی ندارند. اسیدهای چرب ضروری در تكامل بینایی در نوزادان نقش دارند. كمبود این مواد ( به ویژه اُمگا-3 ) در بزرگسالان ممكن است سبب كاهش دید شود. مطالعات نشان داده كه كمبود طولانی مدت ممكن است سبب تخریب شبكیه شود. بدن هر دو نوع اسید های چرب ضروری را به پروستاگلاندین ها تبدیل می كند كه یكی از اثرات آنها كمك به خروج مایع چشم و تنظیم فشار داخل چشم است. مقدار توصیه شده مصرف اسیدهای چرب ضروری برای اُمگا-3، 65/0 گرم و برای اُمگا-6، 44/4 گرم است، ولی بسیاری از محققین نسبت مصرف اُمگا-6 به اُمگا-3 را مهم می دانند. مقدار مناسب این نسبت 1 به 1 تا 4 به 1 است، در حالیكه در بیشتر رژیم های غذایی این نسبت بسیار بیشتر از این است. بنابراین مقدار مصرف اُمگا-6 در مقایسه با اُمگا-3 در بسیاری از رژیم های غذایی باید كاهش یابد. بهترین منبع تأمین اُمگا-3 ماهی است و مقدار توصیه شده مصرف دو بار در هفته است. نكته ای كه باید به آن توجه داشت این است كه روغن ماهی رادیكال های آزاد تولید می كند ، به همین دلیل كسانی كه زیاد ماهی یا روغن ماهی مصرف می كنند، باید به میزان كافی آنتی اكسیدان به ویژه ویتامین E مصرف كنند. نكته قابل توجه دیگر این است كه بیشتر اُمگا-6 مصرفی از روغن نباتی حاصل می شود، به همین دلیل استفاده از روغن مایع می تواند میزان اُمگا-6 مصرفی را تا حد زیادی كاهش دهد. خلاصه تحقیقات نشان داده است كه آنتی اكسیدان ها خطر ابتلا به كاتاراكت را كاهش می دهند.
..::::کم بینایان و نابينايان با موبايل مى توانند كتاب بخوانند::::..
به گزارش ایران موبایل این فنآوری در نمایشگاه سالانه فنآوری توانبخشی Annual Assistive Technology Exhibition در انستیتو ملی نابینایان کانادا ارایه شد. فنآوری KNFB Reader در قالب یک وسیله قابل حمل و دستی مانند موبایل قابل استفاده است. گوشی نوکیا N82 به عنوان اولین وسیله همراه برای این منظور در فرانسه و انگلیس مورد استفاده قرار گرفته است. کاربر میتواند با استفاده از این فنآوری از متون عکس گرفته و سپس با فشار دادن یک دکمه روی دوربینی با کیفیت گوشی نوکیا N82 مطالب را به شکل صوتی بشنود. در واقع این فنآوری، عکس متن را به صوت تبدیل میکند. کاربر نابینا میتواند به این شیوه به موضوع و متن اسناد، آهنگها، منوها و بسیاری از متون چاپی با صدای رسا و قابل تنظیم گوش کند. فنآوری KNFB Reader توسط فردی به نام ری کورتسویل ابداع شده است. این فرد اولین سیستم تبدیل متن چاپی به صوت را در دنیا اختراع کرده است.
..::::بهداشت چشم در طب سنتی::::..
چشم بعد از مغز پیچیده ترین عضو بدن است و حدود ۸۵ درصد از دریافت های ما از طریق چشم است.
به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل از سه نسل، چشم تنها قسمتی است که می تواند در هر زمانی چه در شب و چه در روز صددرصد فعال باشد و ماهیچه های آن جزو قوی ترین عضلات بدن است. چشم انسان یکی از عجایب خلقت است و ما هر روز بدون توجه به این امر ساعت ها پشت رایانه می نشینیم و موضوعات مختلف را نگاه می کنیم و صحنه های زیبای طبیعت را می نگریم. اشیای دور و نزدیک را می بینیم و خود را از خطرات احتمالی دوروبرمان حفظ می کنیم. این عضو به دلیل تماس با محرک های بیرونی بیشتر در معرض آسیب قرار دارد و از همین رو باید از آن مراقبت بیشتری شود.
درباره چگونگی مراقبت از چشم یکی از متخصصان طب سنتی دکتر ابوالفضل شیردل با دسته بندی مواردی که باید از آن پرهیز کرد و رعایت نکاتی که به تقویت بینایی کمک می کند، می گوید: اگر می خواهید چشم سالم داشته باشید باید از مواردی که باعث آسیب به چشم می شود، پرهیز کنید.
*موارد آسیب رسان عبارت است از:
(۱)پرهیز از گریه زیاد، گریه کردن متعادل برای چشم مفید است و سموم زائد را دفع می کند و علاوه بر آن باعث بهبود یافتن خلق و خوی فرد می شود اما باید از گریه زیاد پرهیز کرد.وی می گوید: ترکیب شیمیایی اشک چشم متناسب با حالات مختلفی است که باعث گریه کردن فرد می شود.به عنوان نمونه ترکیب شیمیایی اشک شادی با اشک فرد به علت غم و غصه فرق می کند.
(۲)باید چشم را از هوای خیلی گرم یا خیلی سرد محافظت کرد.
۳))نگاه نکردن به نورهای درخشان و خطوط ریز به خصوص در طولانی مدت در این موارد بهتر است کاربران رایانه و یا افرادی که با خطوط ریز سروکار دارند، در محیط کار از سبزه، پوستر یک منظره استفاده و هر از چندگاه به آن نگاه کنند.
(۴)به پشت خوابیدن برای سلامت چشم ضرر دارد زیرا متخصصان طب سنتی معتقدند خوابیدن به پشت باعث می شود بخارات مواد غذایی بدهضم و دیرهضم معده به چشم ضرر برساند.
۵))نرم و متعادل نگه داشتن طبع و پرهیز از مصرف زیاد خوراکی هایی مانند پیاز
۶))حمام کردن زیاد هم به چشم آسیب می رساند.
۷))حجامت و فصد زیاد بدون نظر پزشک
(۸)بیدار خوابی یا خوابیدن بسیار
(۹)مصرف نمک و سرکه بیش از حد
۱۰))با شکم پر خوابیدن
۱۱))جماع بسیار
(۱۲)در مسیر باد نشستن که ممکن است افراد به صورت مستقیم ساعت ها در مسیر باد بنشینند این کار در طولانی مدت باعث تغییر مزاج چشم می شود.
۱۳))نگاه کردن به برف به ویژه در بیابان و صحرا
(۱۴)نگاه کردن مستقیم به خورشید و اجسام نورانی
●موارد تقویت کننده
(۱)سرمه سنگ کشیدن
(۲)باز کردن چشم در آب تمیز
(۳)نگاه به چهره زیبا ( که چهره های زیبا باید از محارم فرد محسوب شوند(
۴))نگاه کردن به آب جاری و سبزه
درفصل سرما باید از لباس تیره و برای چشم از سرمه استفاده کرد به این صورت که به اندازه دوبند انگشت به پهنای یک بند انگشت سرمه کشید و هر از چند گاه به آن نگاه کرد. جالب است بدانید که سربازان غربی از این روش استفاده می کنند و پماد تیره رنگی زیر چشم می کشند. دکتر شیردل با اشاره به این که در فصل سرما استفاده از عینک سبز و آبی توصیه شده است، می افزاید: در مواردی که چشم به علت سرما آسیب دید، چشم را با بخار گندم بخور دهید و تا زمانی که چشم بهبود نیافته است از حضور در هوای سرد بپرهیزید.
دکتر شیردل بهترین سرمه را سرمه سنگ اصفهان می داند که در کوهپایه های آن قرار دارد و عده کمی از کارشناسان با توجه به مشخصات آن قادر به شناسایی این سنگ هستند نقل شده است که پیامبر(ص) هر چشم را به تعداد فرد می کشیدند/از امام صادق(ع) نقل است که سرمه باعث روییدن مو می شود ریزش اشک را از بین می برد، آب دهان را گوارا می کند و دیده را جلا می بخشد
مواد غذایی و سبزیجات بسیاری نیز هستند در تقویت چشم ها بی تاثیر نخواهند بود.
اینکه هویج موجب تقویت چشم و بینایی می شود ، تکرارمکررات و امر ثابت شده است اما مواد غذایی و سبزیجات بسیاری نیز هستند در تقویت چشم ها بی تاثیر نخواهند بود.
به گزارش" انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"دکتر زارع ، چشم پزشک در گفت و گو با خبرنگار مجله پزشکی مادر از انواع مواد غذایی که موجب تقویت چشم و بینایی می شوند گفت: راههای زیادی برای تقویت طبیعی بینایی چشم وجود دارند. برخی از مواد خوراکی که به آنها اشاره خواهیم کرد در تقویت دید چشم موثر هستند.
ویتامین A یکی از ویتامینهای بسیار مهم است و در بسیاری از فعالیتهای حیاتی بدن نقش دارد. ویتامین A در رشد و نمو مؤثر است. ویتامین A در کیفیت بینایی مؤثر است. مصرف هویج که دارای ویتامین A است واقعاً برای تقویت چشم مؤثر است. اما سبزیجات و میوه های دیگری همانند سیب زمینی، کلم، کدو، اسفناج، سیر، فلفل دولمه ای، انبه و طالبی نیز بی تاثیر نخواهد بود. اما مواد غذایی مانند جگر سیاه و جگر مرغ نیز در تقویت چشم بی تاثیر نیستند. چرا که این مواد غذایی و میوه و سبزیجات حاوی مقادیری از ویتامین A هستند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: برای تقویت چشم نیاز به ویتامین E نیزاست، بهترین منبع ویتامین E آجیل و روغن های گیاهی است. تخمه آفتاب گردان، بادام، فندق، بادام زمینی و انبه دارای ویتامین E هستند.
زارع یاد آور شد: چای سبز هم به دلیل دارا بودن ویتامین C و E به تقویت چشم کمک می کند و نوشیدن یک فنجان چای سبز در روز، راه مناسبی برای تقویت بینایی است
گوجه فرنگیها سرشار از لیکوپن هستند و لیکوپن آنتیاکسیدانی است که برای سلامت چشم نیز بسیار مفید است.
این چشم پزشک از مواد خوراکی که موجب کاهش دید می شوند می گوید: برخی از مواد خوراکی و غذایی موجب کاهش بینایی میشود توصیه میکنیم که از مصرف بیش از اندازه شکر، پاستا، نان، حبوبات و چربی، آرد تصفیه شده بپرهیزید.
..::::آب مرواريد و پير پوستي ، شايع ترين عوارض مواجهه بيش از حد با نور خورشيد::::..
"به گزارش انجمن آرپی واشتارگارت ایران ـ تی یلم"
به نقل ازخبرگزاري آريا-رييس مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت آب مرواريد، پير پوستي و كك و مك را از شايعترين عوارض مواجهه بيش از حد با پرتوهاي فرا بنفش خورشيد عنوان كرد.دكتر كاظم ندافي رييس مركز سلامت محيط كار گفت: پرتوهاي فرا بنفش خورشيدي يكي از مهمترين عوامل خطر زيست محيطي در تمام دنيا محسوب مي شود و همه انسانها از طريق مواجهه با نور خورشيد و بسياري از منابع انسان ساخت مورد استفاده در صنعت ،تجارت و تفريح در معرض پرتو هاي فرا بنفش قرار دارند.
وي با بيان اين كه مقادير كم پرتوهاي فرا بنفش براي انسان سودمند و براي توليد ويتامينD ضروري است، گفت: پرتو هاي فرا بنفش همچنين براي درمان برخي از بيماري ها نظير راشيتيسم،پسوريازيس و اگزما كاربرد دارد.
دكتر ندافي در عين حال خاطر نشان كرد: مواجهه طولاني مدت انسان با پرتو هاي فرا بنفش خورشيدي ممكن است منجر به ايجاد طيف وسيعي از عوارض بهداشتي حاد و مزمن بر پوست مانند، پيري زودرس، سرطان پوست، واكنش هاي التهابي و آب مرواريد درچشم ها و ضعف سيستم ايمني بدن شود.
رييس مركز سلامت محيط و كار آفتاب سوختگي و برنزه شدن را از شايع ترين عوارض حاد شناخته شده مواجهه با تابش بيش از حد پرتو هاي فرابنفش عنوان كرد و افزود:همچنين قرار گرفتن در معرض پرتوهاي فرا بنفش باعث ايجاد تغييراتي در پوست از جمله : كك ومك ،خال ،و از بين رفتن خاصيت ارتجاعي پوست و درنتيجه چين و چروك ،خشكي و زبري پوست مي شود.
وي در ادامه به ديگر اثرات مخرب پرتوهاي فرا بنفش بر پوست اشاره كرد و گفت: سرطان پوست را از عوارض مزمن اشعه فرا بنفش عنوان كرد و يادآور شد: يكي از شايع ترين سرطان ها و در عين حال قابل پيشگيرترين سرطان ها ،سرطان پوست است.
دكتر ندافي در ادامه گفت: پرتو هاي فرا بنفش يكي از عوامل مهم در ايجاد بيماريهاي چشمي نظير آب مرواريد و سرطان چشم، دژنراسيون ماكولا، ناخنك و سوختگي قرنيه چشم يكي از شايع ترين آثار پرتوهاي فرابنفش است.
وي افزود: اين مشكل در افرادي كه ورزش اسكي انجام مي دهند و افرادي كه به دريا مي روند نيز ديده مي شود.احساس وجود جسم خارجي در چشم، سوزش و خارش، درد شديد و قرمزي از علا ئم التهاب قرنيه چشم ناشي از تابش شديد پرتوهاي فرابنفش است.
دكتر ندافي ايجاد بيماري هاي چشمي از جمله آب مرواريد را از ديگر عوارض مزمن مواجهه با پرتو هاي فرا بنفش عنوان كرد و افزود: در واقع يكي از عوامل مهمي كه در ايجاد بيماري هاي چشمي نقش دارد، پرتوهاي فرا بنفش است. براي جلو گيري از اين پرتوها توصيه مي شود حتي المقدور از عينك هاي آفتابي و به ويژه لنز هاي پلاستيكي (از جنس پلي كربنات) استفاده شود.
رييس مركز سلامت محيط كار با بيان اين كه در زمستان ، برف ممكن است شدت پرتوهاي فرا بنفش را دو برابر افزايش دهد خاطر نشان كرد: براي جلو گيري از عوارض پرتوهاي فرا بنفش از كلاه مناسب و لبه دار و لباس هاي آستين دار استفاده شود و همچنين استفاده فراوان از كرم هاي ضد آفتاب و حتي الامكان قرار گرفتن در سايه براي پيشگيري از اين عوارض توصيه مي شود.
|
..::::باید و نبایدهای استفاده از کرم دور چشم:::::.. |
|
مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد، کرم اگر مطابق با پوست نباشد و با آن سازگار نباشد باعث عکس العمل های پوستی و عارضه های پوستی شدید می شود. |
|
به "گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران -تي یلم"به نقل از خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛ چرک و سیاهی از عارضه های پوستی هستند که بیشتر در نواحی چشم ایجاد می شوند و با دانستن نکاتی ساده می توان آسیب های پوستی را از بین برد. بررسی ها نشان می دهند کرم های دور چشم تا حدودی کمک می کنند تا مشکلات چشم ها از بین برود و از پوست چشم در مقابل آفتاب محافظت کند. استفاده از کرم های ضد چروک، از سن 30 سالگی به بعد برای چشم ها ضروری است. با افزایش سن پوست دور چشم نازک و آسیب پذیرتر می شوند که با استفاده از کرم های دور چشم در شبها و قبل از خواب می توان روند پیری چشم ها را به تاخیر انداخت. استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی چشم ها و لنزهای رنگی سبب آسیب رساندن و پیر کردن پوست چشم می شود
|
..::::وقتی پلک چشم میپرد::::..
"به گزارش انجمن آرپی واشتارگارت ایران ـ تی یلم"
پرش پلک چشم که به شکل غیرارادی رخ می دهد گاهی اوقات به قدری شدید است که باعث بسته شدن کامل پلک و بعد باز شدن آن می شود. عرش نیوز، پرش پلک، آسیبی به شما نمی زند، ولی می تواند آزار پریدن پلک چشم دهنده باشد. هنگام پرش چشم، در حقیقت عضلات پلک دچار گرفتگی و اسپاسم می شوند. پرش پلک خطری ندارد، ولی گاهی اوقات علامت یک اختلال حرکتی مزمن است، به خصوص اگر سایر قسمت های صورت نیز دچار گرفتگی واسپاسم شوند. برخی علل پرش پلک چشم عبارتند از: 1- مصرف الکل 2- روشنایی نور 3- مصرف کافئین مثل قهوه 4- خستگی 5- جراحت سطح چشم یا داخل پلک چشم 6- کمبود خواب 7- کشیدن سیگار 8- استرس 9- وزش باد مشکلات و بیماری های زیر نیز با پرش پلک همراه می باشند: 1- بلفاریت (ورم پلک) 2- خشکی چشم ها 3- انتروپیون (برگشت لبه پلک به درون چشم) 4- حساسیت به نور 5- چشم صورتی (ورم ملتحمه چشم) 6- التهاب داخل چشمی (یووئیت) 7- رشد غیرطبیعی مژه ها به سمت داخل چشم اگر دچار خشکی چشم هستید، با مصرف اشک مصنوعی (که در داروخانه های فروشند) پرش چشم خفیف برطرف می شود
..::::افزایش ابتلا به نزدیکبینی با تلفنهای همراه::::..
"به گزارش انجمن آرپی واشتارگارت ایران ـ تی یلم"
در سال ۲۰۳۳ میلادی بین ۴۰ تا ۵۰ درصد افراد ۳۰ ساله به بیماری نزدیکبینی مبتلا خواهند شد که این اتفاق به دلیل استفاده نادرست از گوشیهای هوشمند رخ میدهد. افزایش ابتلا به نزدیکبینی با تلفنهای همراه به گزارش عرش نیوز، آیا شما هم طی چند سال گذشته دچار دوبینی شدهاید؟ آیا هنگام مشاهده نمایشگر تلفنهمراه آن را به چشم خود بسیار نزدیک میکنید و برای مطالعه کتابها نیز با چنین مشکلی مواجه هستید؟ پزشکان در جریان بررسی جدید خود به این نتیجه رسیدهاند که تلفنهای همراه این اتفاق را موجب شدهاند. به گزارش فارس به نقل از سینت، "دیوید آلامبی"( David Allamby) از متخصصان و جراحان چشم به مردم توصیه کرده است که در هنگام استفاده از تلفنهمراه آن را در فاصله منطقی از چشمان خود نگه دارند و به این صورت روی کلمات و اطلاعات موجود در آن تمرکز کنند. این جراح چشم بر این باور است که استفاده از تلفنهای همراه طی چند سال اخیر باعث ضعیفتر شدن چشم مردم و افزایش دوبینی در آنها شده است. او بر اساس نتایج حاصل از یک مطالعه جدید اعلام کرد، از زمانی که نخستین تلفنهای همراه در اختیار انگلیسیها قرار گرفت تعداد آنهایی که به اختلالات بینایی مبتلا شدهاند 35 درصد افزایش یافت. کارشناسان بر این باورند که مردم در جریان استفاده از تلفنهمراه این دستگاه را نسبت به کتابها و روزنامهها بیش از اندازه به چشمان خود نزدیک میکنند. این اتفاق باعث میشود تا ژنهای نزدیکبینی بیش از گذشته در افراد فعال بماند. در حالی که تا پیش از این سن تثبیت اختلالات بینایی در افراد 21 سال اعلام شده بود، هماکنون این روند در سنین بالاتر نیز مشاهده میشود. این جراح چشم میگوید، در سال 2033 میلادی بین 40 تا 50 درصد افراد 30 ساله به بیماری نزدیکبینی مبتلا خواهند شد که این اتفاق در جریان استفاده نادرست از گوشیهای هوشمند رخ میدهد.
به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تی یلم،به نقل ازخبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ شالازيون، تورمي كيستي در پلك ميباشد كه در اثر التهاب مزمن يكي از غده-هاي كوچك توليدكننده چربي (غدد ميبومين) كه در پلك-هاي بالا و پايين قرار دارند به وجود مي آيد.
شالازیون معمولاً یک واکنش التهابی در برابر ترشحات چربی بهدام افتاده میباشد و باکتری در ایجاد آن نقشی ندارد, هرچند ممکن است شالازیون به طور ثانویه دچار عفونت باکتریایی بشود.
شالازیون در مقایسه با گلمژه، دورتر از لبه پلک روی می دهد (گرچه می توان تورم تدریجی را در نزدیکی لبه پلک حس کرد) و نوک آن بیش تر به سمت داخل یا به طرف بینی است. شالازیون گاهی می تواند باعث تورم ناگهانی کامل پلک گردد.
اگر شالازيون بزرگ باشد ممكن است با مختل كردن شكل چشم و ايجاد آستيگماتيسم، باعث تاري ديد شود. شالازيون ممكن است با يكي يا تركيبي از روش هاي زير درمان گردد:
- قطره آنتي بيوتيك و قطره يا تزريق استروييد
- كمپرس گرم: كمپرس گرم ممكن است به شيوه هاي گوناگون به كار گرفته شود. سادهترين روش, قرار دادن پارچه حوله اي تميز و خيس شده با آب گرم بر روي پلك بسته، به مدت 10-5 دقيقه، 4-3 بار در روز ميباشد. براي دستيابي به حرارت كافي، پارچه حولهاي را چندين بار با آب گرم خيس كنيد.
- ماساژ يا فشار دادن ترشحات غده اي
- جراحي : عمل جراحي شالازيون جهت خارج كردن ترشحات، معمولاً از پشت پلك انجام ميشود
چنانچه شالازیون چندین بار در یك ناحیه ایجاد شود، چشمپزشك ممكن است برای بررسی از نظر مشكلات جدی تر، اقدام به نمونه برداری (بیوپسی) نماید.
..::::نقش حیاتی سیستم کمپلمان در تخریب اولیه ماکولا::::..
تحقیقات جدید، بیان می کند که فعالیت سیستم کمپلمان با ایجاد اختلال در ماتریکس خارج سلولی وساختار ترشح شده از سلول های شبکیه چشم، نقش مهمی در ایجاد رسوب های پایه ای که یکی از مرحله اولیه در تخریب ماکولا می باشد، بازی می کند.
به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم،به نقل از بنیان از medicalxpress ،با مطالعه بر روی موش های ترانس ژنیک (تراریخت) مشخص شد که خاموش کردن سیستم کمپلمان که بخشی از سیستم ایمنی می باشد، بیماری تخریب ماکولا مهار می شود. تخریب ماکولا که به دوصورت بروز می کند، یکی از علل از دست رفتن بینایی است. تخریب ماکولای جوانی یا اولیه شامل چندین اختلال وراثتی است که دربچه ها یا افراد جوان مشاهده می شود و درمقابل تخریب ماکولای وابسته به سن(AMD) در افراد مسن اتفاق می افتد که این شایع ترین دلیل کوری در افراد بالای 65 سال در کشورهای در حال توسعه می باشد. در هر دونوع بیماری تخریب ماکولای وراثتی و وابسته به سن، بینایی مرکزی از بین می رود. مکمل های غذایی می تواند روند پیشرفت این بیماری را کاهش دهند.
طبق مطالعات قبلی تنوع در ژن های کد کننده اجزای سیستم کمپلمان، فاکتور مهمی برای بیماری AMD به شمار می رود. به همین دلیل، جهت درمان این بیماری، داروهایی که فعالیت سیستم کمپلمان را مهار می کنند، مطرح می باشند. اما هنوز مشخص نشده که چگونه تغییر در سیستم کمپلمان، منجر به بیماریAMD می گردد.
"نقش حیاتی سیستم کمپلمان در تخریب اولیه ماکولا"
نتایج جدید، پیشنهاد می کند که فعالیت سیستم کمپلمان با ایجاد اختلال در ماتریکس خارج سلولی وساختار ترشح شده از سلول های شبکیه چشم، نقش مهمی در ایجاد رسوب های پایه ای که یکی از مرحله اولیه در تخریب ماکولا می باشد، بازی می کند. این رسوب های پایه ای، پیش ساز های لکه هایی بر روی شبکیه چشم می باشند. آنها تجمعات پروتئین ها و لیپیدها در خارج از سلول های شبیکه هستند. این پیش سازها، ازعلایم اصلی، پیشرفت بیماری تخریب ماکولا می باشد. این یافته ها مفاهیم مهمی را در استفاده از داروهایی که در جهت درمان تخریب ماکولا بر سیستم کمپلمان اثر دارند، در بر دارد.
محققین از مدل های موشی با تخریب ماکولای وراثتی(Doyne Honeycomb Retinal Dystrophy/Malattia Leventinese (DHRD/ML) ) استفاده کردند. این موش ها با ایجاد جهش p.Arg345Trp در ژن EFEMP1 بوجود آمده اند. این جهش موجب بوجود آمدن پیش سازهای لکه ها در سلول های شبکیه چشم در بیماران DHRD/ML می شود و رسوب های پایه ای در این موش ها فراوان ایجاد می گردد. این رسوب ها بین سلول های اپیتلیال رنگدانه ای شبکیه و غشای پایه آن که غشای Bruch نامیده می شود و شامل ماتریکس خارج سلولی است، تشکیل می شود. بنابراین رسوب های پایه ای شامل اجزای ماتریکس خارج سلولی هستند که به میزان غیرعادی وجود دارند. این موضوع کاملأ منطقی است، بدلیل آنکه پروتئین EFEMP1 از سلول های شبکیه چشم ترشح شده و برای بلوغ فیبرهای الاستین که بخشی از غشای Bruch است نیاز می باشد.
مطالعات پروتئومیکس پیشنهاد می کند که ماتریکس خارج سلولی تغییر یافته، پاسخ ایمنی محلی را که شامل فعال شدن سیستم کمپلمانت است، تحریک می کند. سیستم کمپلمانت بخشی از سیستم ایمنی ذاتی ما است که به دفع عفونت کمک می کند اما تحت شرایط خاصی موجب آسیب به سلول و بافت می گردد.
صفحه قبل 1 ... 17 18 19 20 21 ... 36 صفحه بعد
تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است