انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی واشتارگارت در ایران
به وب سایت اختصاصی بیمارانRP خوش امدید
سری لوازم آشپزخانه فیلیپس جاروبرقی فیلیپس اتو بخار فیلیپس ریش تراش فیلیپس لومیا فیلیپس

نویسندگان
پیوند ها
امکانات

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 150
بازدید دیروز : 413
بازدید هفته : 621
بازدید ماه : 1748
بازدید کل : 167084
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2

Alternative content



دریافت كد ساعت


پیج رنک


رنک الکسا

با کلیک بر روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید
درباره وب سایت
به انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی[RP]ـ تی یلم خوش آمدید.
اخرین مطالب
ارشیو مطالب
پیوند های روزانه
نظر دهید نظر
...::::هزینه سنگین درمان بیماران چشمی اسید پاشی::::...
دبیر علمی بیست و سومین کنگره انجمن چشم پزشکی ایران از بالا بودن قیمت های لنزهای چشمی برای درمان برخی از بیماری های چشم پزشکی در کشور خبر داد و گفت: قیمت سرسام آور برخی از این لنزها باعث شده که بیماران دچار آسیب های چشمی ناشی از اسیدپاشی نتوانند برای درمان اقدام کنند.

 به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار مهر، دکتر هوشنگ فقیهی صبح دوشنبه در نشست خبری بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن پزشک چشمی ایران که از 6 تا 9 آبان ماه امسال در مرکز همایشهای رازی برگزار می شود اظهار داشت: در حال حاضر یک میکروچیپست (آرگوس) بیش از 83 هزار دلار است و یک لنز بوستون 7 هزار دلار هزینه درد که اغلب بیماران نمی توانند این هزینه ها را تامین کنند.

 



نظر دهید نظر
...::::رفع عیوب انکساری در کودکان از مهم ترین چالش های چشم پزشکی::::...
 
نایب رییس انجمن چشم پزشکان گفت: درگیری‌های چشمی ناشی از دیابت، سیاهی گلوکوم و آب مروارید، در کنار رفع عیوب انکساری در کودکان از مهم‌ترین چالش‌های حوزه چشم پزشکی است.

 به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر حمید احمدیه در نشست خبری بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران، گفت: امسال بیست و سومین کنگره سراسری انجمن چشم پزشکی از ششم تا نهم آبان ماه در مرکز همایش‌های رازی برگزار می‌شود. برخلاف گذشته که برگزاری کنگره سالیانه متکی به دانشگاه‌های علوم پزشکی بود، اما در دو سال اخیر انجمن عهده‌دار برگزاری کنگره است و یک دبیرخانه ثابت برای کنگره تشکیل داده است.

 

 

 



نظر دهید نظر

...:::: ترمیم بینائی چشم با سلولهای بنیادی ::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازکنجکاو؛گروهی از دانشمندان آمریکایی برای اولین بار موفق شدند با استفاده از سلولهای پوست بخش های آسیب دیده ی شبکیه چشم موش را ترمیم کنند و قدرت بینائی را تا حد قابل توجهی بهبود بخشند.

نتایج تحقیقات دانشمندان "موسسه تحقیقات چشم شپنس"در این تحقیقات،ازسلولهای پوست سلولهای بنیادی پرتوان القایی (iPSC ) را به دست آوردند.

 



نظر دهید نظر

...:::: نورهای ال ای دی به شبکیه چشم صدمه میزند ::::...

 


 




نتايج تحقيقات انجام شده توسط پژوهشگران اسپانيايي در دانشگاه ” کامپلوتنس ” شهر مادريد نشان داده است که محصولات LED که تحت عنوان محصولات ايمن و سازگار با محيط ‌زيست فروخته مي‌شوند مي توانند به شبکيه چشم صدمه بزند.

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از سلامت نیوز؛نورهاي ال اي دي ( LED ) سطوح بالايي از تشعتشع در نوار آبي نور رنگين کمان است که طي زمان مي تواند به شبکيه صدمه بزند.
دکتر سليا سانچز راموس محقق اين پروژه اظهارداشت: شبکيه يک بافت بسيار حساس است که چشم را پوشانده و هرگز دوباره رشد نمي کند و يا زماني که صدمه ببيند نمي توان آن را تعويض کرد.

وي اضافه کرد: شبکيه هاي آسيب ديده به زودي به يک وضعيت اپيدمي تبديل مي شود و علت اصلي آن استفاده گسترده از رايانه، تلفن هاي همراه، نمايشگرهاي تلويزيون و حتي چراغ هاي راهنمايي رانندگي و چراغ هاي خياباني است که به تدريج ال اي دي ها جايگزين آنها شده اند.

وي يادآور شد: انتظار مي رود که با گذشت زمان اين مشکل وخيم تر هم بشود چرا که طول عمر انسانها بيشتر مي شود و کودکان در سالهاي نخست زندگي خود به جاي کاغذ بيشتر از دستگاه هاي الکترونيک به ويژه براي انجام تکاليف درسي استفاده مي کنند. چشمها براي نگاه مستقيم به نور طراحي نشده اند آنها براي ديدن با نور طراحي شده اند.

اين در شرايطي است که ما مي توانيم با تأثيرات خطرناک اشعه ها مقابله کنيم که اين امر با استفاده از محافظ مناسب، بستن چشمها براي تعديل شرايط امکان پذير است.

همچنين براساس توصيه محققان افزودن غذاهاي غني از ويتامين A چون فلفل و اسفناج مي تواند در محافظت از چشم ها موثر باشد.

 

 


...::::اجرای طرح غربالگری بینائی در 20 پایگاه سیار و ثابت دماوند::::...
 
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبر نگاری مهر؛معاونت امورفرهنگی و واحد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اداره بهزیستی دماوند از اجرای طرح سنجش بینایی در بیش از 20 خانه بهداشت و مرکز درمانی این شهرستان خبر داد.

منیره بیگلربیگی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بیماری تنبلی چشم یا "آمبلیوپی" سبب كاهش دید یكطرفه یا دوطرفه و بعضاً منجر به نابینایی می شود، اظهار داشت: با تشخیص و پیشگیری به هنگام اختلالات بینایی، می توان از بسیاری آسیبها و نابینایی های مطلق در بزرگسالی جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: مربیان و کارشناسان منطقه در تمامی خانه های بهداشت و پنج مرکز بهداشتی شهری، کودکان یک تا چهارساله را با دستگاه "ایچارت" و کودکان چهار تا شش ساله را با دستگاه "پلاس اپتیک" معاینه می کنند.

این مسئول افزود: طرح سنجش بینایی از مهرماه سال گذشته آغاز شد و بازخورد خوبی هم بدنبال داشت و به همین دلیل این طرح را امسال نیز از ابتدای شهریور آغاز کردیم.

بیگلربیگی عنوان کرد: چهار پایگاه دائم شامل معاونت پیشگیری بهزیستی دماوند، مجتمع "حورا"، شهر "کیلان" و مهدکودک "آبسرد" در تمامی سال به منظور معاینات مستمر و با عنایت به اینکه بیماری تنبلی چشم در کودکان تا سنین شش سالگی نهفته است و پیشگیری به موقع از این بیماری عامل مهمی در پروسه درمانی محسوب می شود، مستقر هستند.

بیگلربیگی در پایان گفت: با شروع سال جدید مهدهای کودک و مدارسی که دارای پیش دبستانی باشند نیز مورد اجرای این طرح قرار می گیرند.


 ...::::خوراکی هایی که قدرت بینائی را افزایش می دهند::::...
در برخی مطالعات آشکار شده است که رژیم‌غذایی حاوی ویتامین ث و ای،‌ بتاکاروتن، روی و اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند از بیماری‌های چشمی ناشی از افزایش سن و سالخوردگی پیشگیری کند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از جام نیوز؛بیش از 25 میلیون نفر از مردم جهان به مشکلات و اختلالات بینایی نظیر آب مروارید مبتلا هستند که این مشکلات می‌توانند عامل نابینایی در افراد بالای 55 سال باشند. این بیماری‌ها اغلب به دلیل پدیده اکسیداسیون و بروز التهاب در چشم‌ها ایجاد می‌شوند اما تحقیقات حاکی از آن است که مواد خوراکی حاوی ریزمغذی‌هایی موسوم به «لوتئین» و «زاگزانتین» می‌توانند احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن چشمی را کاهش دهند.

در برخی مطالعات آشکار شده است که رژیم‌غذایی حاوی ویتامین ث و ای،‌ بتاکاروتن، روی و اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند از بیماری‌های چشمی ناشی از افزایش سن و سالخوردگی پیشگیری کند. برخی از خوردنی‌های مفید در این زمینه عبارتند از:

*ذرت ؛ اسفناج ؛ بروکلی ؛ تخم مرغ ؛ پرتقال *


...:::: دوربینی عاملی برای انحراف چشم در کودکان ::::...
 
انحراف چشم به دلایل مختلفی ایجاد می شود یکی از دلایل ایجاد این انحراف دوربینی در کودک است که می توان با تجویز عینک دوربینی و انحراف را برطرف کرد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛دکتر هرمز شمس اظهار داشت:انحراف چشم یکی ازمشکلاتی است که بعضی افراد به خصوص در کودکان وجود دارد برای انحراف چشم دلایل مختلفی وجود دارد.

وی ادامه داد: گاهی انحراف چشم به دلیل این است که کودک دوربین است و دوربینی باعث انحراف چشم شده است که با تجویز عینک دوربینی را اصلاح می کنند.

شمس عنوان کرد: گاهی اوقات علت انحراف چشم براساس سابقه ی خانوادگی است که این انحرافات معمولی نیستند و باید به وسیله عمل جراحی انحراف را درمان کرد، در گذشته تصور بر این بود که در کودکان نباید قبل از 6 سالگی عمل جراحی چشم صورت گیرد ولی امروزه توصیه بر این است تا 2 سالگی کودک اقدام به عمل جراحی باعث ترمیم سریع انحراف خواهد شد.

وی تصریح کرد: انحراف چشم ممکن است دراثر عوامل دیگر مانند ایجاد ضربه به چشم، وجود غده های چشمی و ابتلا به بعضی از بیماریهای چشم ایجاد شود که برای اصلاح انحراف چشم دلیل انحراف را بررسی کرد و براساس تشخیص درمان را تصریح کرد.

شمس تشریح کرد: گاهی ممکن است انحراف چشم همراه با تنبلی چشم باشد که هرکدام را باید جدا مورد درمان قرار داد. توصیه می شود در کودکان که دچار انحراف هستند هر چه سریع تر انحراف چشم ها را برطرف کرد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"دانشمندان انگليسي اعلام كردند سلول هاي بنيادي جنيني مي توانند به گيرنده هاي تصويري تبديل و در سلول هاي شبكيه چشم ادغام شوند و بدين ترتيب به درمان كاهش بينايي فرد كمك كنند. محققان دانشگاه كالج لندن گزارش دادند كه آنها با استفاده از سلول هاي بنيادي جنيني به توليد گيرنده هاي تصويري ميله مانند موفق شدند و آنها را به شبكيه چشم موش پيوند زدند.
نتايج اين تحقيق نشان مي دهد كه سلول هاي بنيادي جنيني روزي مي توانند به عنوان درمان كننده بيماري هاي چشمي استفاده شوند و مي توان اين سلول ها را براي درمان بيماري هايي مانند رتينيت پيگمنتوزا، دژنراسيون ماكولا و ساير بيماري هاي وخيم چشمي كه موجب از دست دادن بينايي مي شوند، به كار برد.
اين محققان روش جديدي ابداع كرده اند كه با استفاده از آن سلول هاي بنيادي جنيني در حال رشد به سلول هاي چشمي نابالغ تبديل مي شوند و اين سلول ها خود را به ساختارهاي سه بعدي مشابه ساختارهايي كه در شبكيه در حال رشد ديده مي شود، تبديل مي كنند. محققان اين ساختارهاي سه بعدي را در محيط آزمايشگاهي به شبكيه چشم موش پيوند زدند. آنها با سلول هاي طبيعي چشم ادغام شدند و اتصالات سيناپسي تشكيل دادند. 
درحالي كه هنوز سال ها زمان لازم است تا اين فناوري در آزمايش بر روي انسان استفاده شود، هم اكنون محققان در ژاپن براي درمان بيماري ماكولاي چشم آزمايش هاي باليني بر روي سلول هاي بنيادي جنيني انجام مي دهند. محققان مي گويند به زودي يك منبع جايگزين سلول هاي بنيادي به نام سلول هاي بنيادي چند كاره به عنوان درماني براي بيماري هاي چشم مورد استفاده قرار مي گيرد.نتیجه این مطالعه در نشریه Nature Biotechnolog منتشر شده است.


...::::برگزاري همايش ملي سلولهاي بنيادي و اختلالات بينايي در اصفهان::::...

برگزاري همايش ملي سلولهاي بنيادي و اختلالات بينايي در اصفهان
 
*همایش ملی سلولهای بنیادی و اختلالات بینایی در پژوهشگده زیست فناوری رویان در اصفهان برگزار شد*
 
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان، در این همایش یک روزه 70 نفر از متخصصان چشم پزشکی و بیولوژیست های کشورمان آخرین یافته های علمی سلولهای بنیادی چشمی برای درمان اختلالات بینایی را بررسی کردند.
دبیر علمی این همایش گفت: 10 مقاله در این همایش به صورت سخنرانی ارائه شد .
دکتر نصر اصفهانی آشنایی با روند مولکولی تکوین طبیعی چشم ، درمان اختلالات بینایی با سلولهای بنیادی وآشنایی با روند تمیز سلولهای بنیادی به سلولهای شبکیه در شرایط آزمایشگاهی و ساخت چشم اولیه در آزمایشگاه را از اهداف برگزاری این همایش بیان کرد.
دکتر امیر پور عضو هیئت علمی گروه آناتومی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم در این همایش از موفقیت تحقیقات آزمایشگاهی در تمایز سلولهای پیش ساز به سلول های عصبی شبکیه با استفاده از سلولهای اپی تلیال رنگدانه ای چشم وکیکو پروتئین shh خبرداد و گفت : در این روش سلولهای شبکیه به چشم خرگوش تزریق شده و سلولها جایگزین سلول های ضایعه دیده شدند.
وی مدت پژوهش دستیابی به این موفقیت را 2 سال برشمرد و گفت : این دستاورد علمی برای بیماران آسیب دیده عصب چشمی کاربرد دارد.
سه نوع اختلال بینایی شامل شب کوری ، نابینایی مربوط به سن و اشتارگات (شایع ترین اختلال بینایی در سنین پایین و جوانان ) ، از طریق سلولهای بنیادی قابل درمان است.

 


..::::پژوهشگاه رويان به سلولهاي قابل پيوند در انسان براي درمان اختلالات بينايي دست يافت::::...

 

*محقق گروه زيست شناسي تكويني پژوهشگاه رويان گفت: اين پژوهشگاه به سلول‌هاي قابل پيوند در انسان براي درمان اختلالات بينايي و بيماري‌هاي شبكيه به كمك سلول‌هاي بنيادي دست يافته است* به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم؛به نقل ازبنیان،ليلا ستاريان  در همايش سلولهاي بنيادي و اختلالات بينايي در اصفهان اظهار كرد: پژوهشگاه رويان با انجام مطالعات و تحقيقات آزمايشگاهي و حيواني به سلولهاي قابل پيوند رنگدانه دار شبكيه (RPE) دست يافته است.
وي تصريح كرد: در صورت پيوند موفقيت آميز اين سلولها، مي توان به درمان بيماري هايي مانند نابينايي مربوط به سن (AMD) و اشتارگارت (Stargardt) اميد بيشتري داشت.

وي با بيان اينكه اكنون تمام امكانات فناوري و علمي را براي انجام اين پيوند به انسان داريم، گفت: مهمترين مشكل ما براي انجام اين كار مسائل مالي است كه با رفع شدن آن كار پيوند به انسان را آغاز مي كنيم.   

اين كارشناس اضافه كرد: اجازه پيوند سلولهاي بنيادي براي درمان بيماري هاي بينايي توسط كنوانسيونهاي جهاني صادر شده و در اين زمينه كارهاي كلينيكي انساني در دنيا در حال انجام است. 
ستاريان با اشاره به اينكه سلولهاي رنگدانه دار شبكيه قابل پيوند از سلولهاي بنيادي جنيني به دست آمده است، اظهار كرد: روشي را به كار برديم تا اين سلولها به صورت خالص درآمده و عملكرد مناسب داشته وي ادامه داد: پس از پيوند اين سلولها به نمونه موشهاي آزمايشگاهي ثابت شد كه سلولهاي RPE در جايگاه مناسب در شبكيه چشم قرار گرفته و باعث بهبود بينايي شده است.  اين كارشناس با تاكيد بر اينكه امروزه فناوري سلولهاي بنيادي و سلول درماني روشي مهم براي جايگزيني سلولهاي از دست رفته است، گفت: كشورهاي پيشرفته مانند ژاپن سرمايه گذاري زيادي براي پيوند سلولهاي بنيادي به ويژه در درمان اختلالات بينايي مي كند. ستاريان تصريح كرد:ارجحيت براي درمان اختلالات بينايي با سلولهاي بنيادي است و ما نيز بايد در اين جهت حركت كنيم.

...::::مرد نابینا با کمک دندانش بینا شد::::...

یان تیبتس مرد 43 ساله نابینا پس از 16 سال نابینائی؛با کمک یک عمل جراحی عجیب و نادر و با استفاده از<دندانش>توانست برای نخستین بار چهره ی دوقلوهای چهار ساله اش را ببیند.

پزشکان «بیمارستان چشم ساسکس» در بیرمنگام انگلیس موفق شدند با کمک دندان «یان» بینایی را پس از 16 سال به او بازگردانند.
 
«یان» با خوشحالی گفت: تا قبل از اینکه بتوانم فرزندانم را ببینم آنها تنها برایم دو جسم بودند و فقط می‌توانستم از روی صدایشان آنها را از هم تشخیص دهم.
 
«یان» که در گذشته راننده جرثقیل بوده است 16 سال پیش و در اثر یک حادثه و پریدن قطعه ای فلزی به چشمش طی یک دوره دو ساله ابتدا بینایی چشم راستش را از دست داد و سپس طی یک حادثه دیگر بینایی چشم چپ وی نیز دچار آسیب شده و وی بخش اعظم بینایی خود را از دست داده بود.
 
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت - تی یلم"به نقل از «مدیکال دیلی»، «یان» در ماه دسامبر سال گذشته میلادی در نهایت موافقت خود را با انجام یک عمل جراحی غیر معمول روی چشمانش اعلام می‌کند.
 
این عمل جراحی «استئو ادونتو کراتوپروستزیس» (OOKP) نام دارد. این تکنیک در سال 1963 میلادی توسط یک جراح چشم پزشک ایتالیایی به نام «بنه‌دتو استرامپلی» ارائه شده که طی آن از دندان و استخوان‌های لثه برای نگه داشتن یک مجرای بینایی استفاده می‌شود. مراحل این عمل بسیار پیچیده است و از دو مرحله تشکیل می‌شود که شامل قرار دادن یک لنز پلاستیکی در حفره‌ای در داخل سیلندر بینایی ساخته شده از دندان می‌شود.
 
این شیوه تنها روی بیمارانی موثر است که شبکیه چشم آنها همچنان فعال و سالم است. پس از آن لنز ساخته شده داخل چشم بیمار کاشته می‌شود و از آنجا که این لنز از اندامهای بدن خود بیمار ساخته شده از سوی عضو پس زده نمی‌شود و کاملا پذیرفته می‌شود.
 
در حال حاضر این عمل جراحی در انگلیس تنها از سوی «کریستوفر لیو» در «بیمارستان چشم پزشکی ساسکس» انجام می‌شود اگرچه این شیوه مشابه در ژاپن و اروپا نیز انجام شده است.                            

منبع:ایسنا


عینک های جدید با تکنیک به کارگیری سنسورهای بسیار حساس و انتقال آن به حسگرهای مغزی به وسیله رابط ها به نابینایان و کم بینایان امکان دیدن داد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، محققان موفق به ساخت سیستمی برای کمک به مسیریابی نابینایی شدند.

پژوهشگران دانشگاه نوادا به کمک طراحی جدید، یک عینک ساختند که با قرار گرفتن آن در جلو صورت فرد نابینا یا کم بینا او را به مسیرهای دلخواه وی هدایت می کنند.

هزینه 140 هزار دلاری این سیستم جدید کمی آنرا غیر قابل دست یافتنی کرده اما تاکنون حدود 550 متقاضی با پرداخت هزینه خواستار تولید آن شدند.

نواتار (NAVATAR) نام این سیستم جدید طراحی شده است که مهندسان آن را قابل نصب حتی در اتومبیلها دانسته و معتقد اند این سیستم که به نقشه جامع گوگل و صل است به صورت راهنما نیز عمل می کند.

این اختراع که کمی غیر عادی به نظر می رسد محققان را به فکر اتصال آن به مغز نابینایان انداخته تا به کمک آن حس ادراکی محیط را نیز بتوانند به آنها منتقل کنند.


...::::اجتماع، نابینایان و افسردگی::::...
 
بسیاری از افرادی که در کنار ما زندگی می کنند از نعمت بینایی محروم هستند و این امر زندگی این افراد را تا حد زیادی با اختلال مواجه کرده است، در این میان رفتار اطرافیان و اجتماع است که می توانند از میزان مشکلات این افراد و بروز مشکلات روحی در این گروه آسیب پذیر کم کند.
مرجع : www.yjc.ir
اجتماع، نابینایان و افسردگی

*به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از
 عرش نیوز ،

دکتر منفرد گویا، روانشناس گفت: یکی از مسائلی که نابینایان دارند نحوه برخورد نادرست با آنها است، نخستین برخوردی که هر یک از ما به افراد دارای نقص عضو داریم دید ترحم آمیز است و این امر تا حد زیادی برای شخص دارای نقص عضو ناراحت کننده است و موجب بهم ریختگی او می شود. 
 
وی یاد آور شد: افراد مبتلا به نقص عضو به ویژه نابینایان در طول زمان با مسئله نابینایی خود کنار می آیند و در مقابل، خواستار برآورده شدن نیازهایشان به عنوان یک انسان واقعی هستند، اما متاسفانه به علت دید ترحم آمیز اطرافیان و جامعه گرفتار بحران های روحی، افسردگی و در نهایت کناره گیری از اجتماع و حتی حرفه و شغل می شوند. 
 
این کارشناس روانشناسی در ادامه افزود: افراد جامعه نیز در قبال این گروه وظایفی برعهده دارند که نبود توجه به این مسئله خسارات روحی جبران ناپذیری برای نابینایان به همراه دارد درحالی که در صورت وجود فرهنگسازی در جامعه این مشکل قابل حل خواهد بود. 
 
وی با اشاره به تاثیر تفاوت های جنسیتی در نابینایان اظهار کرد: همانطور که به طور کلی تفاوت های جنسیتی بین زن و مرد موجب به وجود آمدن حالات روحی مختلف در افراد می شود، به همین میزان آسیب پذیری زنان در مواجهه با این مشکل بیشتر از مردان است. 
 
وی در پایان افزود: شخصی که از ابتدا نابینا است نسبت به دریافت محرک های بیرونی در مقابل فردی که بر اثر حادثه گرفتار این عارضه شده، متفاوت است. 
 

فردی که نابینا نیست و درگير اين عارضه می شود ممکن است آسیب روحی بیشتری ببیند، اما شخصی که از ابتدا نابینا است باوجود اینکه هیچ گونه نمادی در ذهنش شکل نگرفته است سازگاری روحی بیشتری نسبت به محیط دارد.


...::::برگزاری همایش ملی سلول های بنیادی و اختلالات بینائی در اصفهان::::...

 

همایش ملی سلولهای بنیادی و اختلالات بینایی امروز در پژوهشگده زیست فناوری رویان در اصفهان برگزار شد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"در این همایش یک روزه 70 نفر از متخصصان چشم پزشکی و بیولوژیست های کشورمان آخرین یافته های علمی سلولهای بنیادی چشمی برای درمان اختلالات بینایی را بررسی کردند.
دبیر علمی این همایش گفت: 10 مقاله در این همایش به صورت سخنرانی ارائه شد .
دکتر نصر اصفهانی آشنایی با روند مولکولی تکوین طبیعی چشم ، درمان اختلالات بینایی با سلولهای بنیادی وآشنایی با روند تمیز سلولهای بنیادی به سلولهای شبکیه در شرایط آزمایشگاهی و ساخت چشم اولیه در آزمایشگاه را از اهداف برگزاری این همایش بیان کرد.
دکتر امیر پور عضو هیئت علمی گروه آناتومی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم در این همایش از موفقیت تحقیقات آزمایشگاهی در تمایز سلولهای پیش ساز به سلول های عصبی شبکیه با استفاده از سلولهای اپی تلیال رنگدانه ای چشم وکیکو پروتئین shh خبرداد و گفت : در این روش سلولهای شبکیه به چشم خرگوش تزریق شده و سلولها جایگزین سلول های ضایعه دیده شدند.
وی مدت پژوهش دستیابی به این موفقیت را 2 سال برشمرد و گفت : این دستاورد علمی برای بیماران آسیب دیده عصب چشمی کاربرد دارد.

سه نوع اختلال بینایی شامل شب کوری ، نابینایی مربوط به سن و اشتارگارت (شایع ترین اختلال بینایی در سنین پایین و جوانان ) ، از طریق سلولهای بنیادی قابل درمان است.


...::::جراحی کاتاراکت به طور قابل ملاحظه ای ریسک مرگ و میر در سالمندان را کاهش می دهد::::...

 *به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"مقاله ای به نقل از سایت ONE Network با عنوان:جراحی کاتاراکت به طور قابل ملاحظه ای ریسک مرگ ومیر در سالمندان را کاهش می دهد*                                        

مطالعه ای که جدیدا در استرالیا انجام شده است ثابت شده که اصلاح اختلال دید ایجاد شده بواسطه کاتاراکت در سالمندان 40 درصد مرگ و میر را نسبت به سالمندانی که این مشکل را دارند اما جراحی نمیکنند کاهش میدهد

 

 

نویسندگان این مقاله اظهار می کنند که عامل اصلی این کاهش مرگ و میر مشخص نیست اما فاکتورهای دخیل احتمالا شامل سلامت فیزیکی و احساسی
 
 
 
 

 

خوش بینی و بهبود اعتماد به نفس ناشی از زندگی مستقل به دنبال اصلاح نقص بینایی ناشی از کاتاراکت می باشد
 
 
 
 

 

نقطه قوت این مطالعه پیگیری طولانی مدت و مناسب و اصلاح فاکتور های مداخله گر می باشد و نقطه ضعف ان حجم پایین نمونه است.
 
 
 
 

 


Optic Atrophy

...::::پژوهشگاه رویان به سلول های قابل پیوند در انسان برای درمان اختلالات بینائی دست یافت::::... 

*محقق گروه زیست شناسی تکوینی پژوهشگاه رویان گفت:این پژوهشگاه به سلول های قابل پیوند در انسان برای درمان اختلالات بینائی و بیماری های شبکیه به کمک سلولهای بنیادی دست یافته است*به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازايرنا ، ليلا ستاريان روز پنجشنبه در همايش سلولهاي بنيادي و اختلالات بينايي در اصفهان اظهار كرد: پژوهشگاه رويان با انجام مطالعات و تحقيقات آزمايشگاهي و حيواني به سلولهاي قابل پيوند رنگدانه دار شبكيه (RPE) دست يافته است.
وي تصريح كرد: در صورت پيوند موفقيت آميز اين سلولها، مي توان به درمان بيماري هايي مانند نابينايي مربوط به سن (AMD) و استارگارت (Stargardt) اميد بيشتري داشت.
وي با بيان اينكه اكنون تمام امكانات فناوري و علمي را براي انجام اين پيوند به انسان داريم، گفت: مهمترين مشكل ما براي انجام اين كار مسائل مالي است كه با رفع شدن آن كار پيوند به انسان را آغاز مي كنيم.
اين كارشناس اضافه كرد: اجازه پيوند سلولهاي بنيادي براي درمان بيماري هاي بينايي توسط كنوانسيونهاي جهاني صادر شده و در اين زمينه كارهاي كلينيكي انساني در دنيا در حال انجام است.
ستاريان با اشاره به اينكه سلولهاي رنگدانه دار شبكيه قابل پيوند از سلولهاي بنيادي جنيني به دست آمده است، اظهار كرد: روشي را به كار برديم تا اين سلولها به صورت خالص درآمده و عملكرد مناسب داشته باشد.
وي ادامه داد: پس از پيوند اين سلولها به نمونه موشهاي آزمايشگاهي ثابت شد كه سلولهاي RPE در جايگاه مناسب در شبكيه چشم قرار گرفته و باعث بهبود بينايي شده است.
اين كارشناس با تاكيد بر اينكه امروزه فناوري سلولهاي بنيادي و سلول درماني روشي مهم براي جايگزيني سلولهاي از دست رفته است، گفت: كشورهاي پيشرفته مانند ژاپن سرمايه گذاري زيادي براي پيوند سلولهاي بنيادي به ويژه در درمان اختلالات بينايي مي كنند.
ستاريان تصريح كرد: ارجحيت براي درمان اختلالات بينايي با سلولهاي بنيادي است و ما نيز بايد در اين جهت حركت كنيم.


...::::سه نوع اختلال بینائی با سلول های بنیادی قابل درمان است::::...

یک متخصص چشم گفت:سه نوع اختلال بیماری شامل شب کوری؛نابینائی مربوط به سن؛اشتارگارت ازطریق سلول های بنیادی قابل درمان است.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازايرنا، دكتر عليرضا دهقاني روز پنجشنبه در همايش سلول هاي بنيادي و اختلالات بينايي در اصفهان افزود: يكي از اين اختلالات شب كوري يا همان رتينيت پيگمانتوزا (Retinit Pigmentosa) است كه بيشتر سلول هاي استوانه اي را درگير مي كند.
وي با بيان اينكه اكنون درمان خاصي براي اين بيماري وجود ندارد، تصريح كرد: اختلال ديد شب يكي از علائم اصلي اين بيماري است و به مرور زمان پيشرفت مي كند.
متخصص گروه چشم بيمارستان فيض اصفهان اظهار كرد: كاهش تدريجي و پيشرونده ميدان بينايي محيطي نيز از ديگر علائم اين بيماري است.

وي اختلال دوم بينايي را كه با سلول هاي بنيادي قابل درمان است را نابينايي مربوط به سن (AMD) دانست و گفت: اين بيماري علت اصلي كاهش شديد ديد مركزي در افراد بالاي ۵۰ سال است.
اين پزشك متخصص با بيان اينكه اين بيماري شايعترين دليل كاهش بينايي در جوامع صنعتي است افزود: اين بيماري مي تواند سبب كاهش ديد تدريجي شود.

وي بيماري سوم را اشتارگات عنوان و اظهار كرد: اين مورد شايعترين اختلال بينايي در سنين پايين و جوانان است.



...::::تولید غدد اشک و غدد بزاقی در محیط آزمایشگاه::::...

تولید غدد اشک و غدد بزاقی در محیط آزمایشگاه
دانشمندان با استفاده از سلول های بنیادی موش موفق به تولید غدد بزاقی و غدد اشک در محیط آزمایشگاه شدند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ANI  محققین دانشگاه توکیو بیان کردند که تولید غدد بزاقی و غدد اشک در محیط آزمایشگاه در درمان سندرم چشم خشک و دهان خشک که به دلیل اختلال در عملکرد غدد بوجود می آید، کمک مؤثری خواهد کرد. دکتر Tsuji به همراه تیم تحقیقاتی خود در شرایط آزمایشگاهی دو غده را از سلول های پیش ساز رشد داده و این اندام اولیه را به موش ها پیوند زدند. نتایج نشان داد که اندام های پیوند زده شده با بافت های اطراف به خوبی عمل می کند و به اعصاب و مجاری مرتبط می شود.

غدد اشکی که به غدد lacrimal نیز معروف می باشد، قطرات اشک را ترشح می کند و غدد بزاقی به تحریکات غذایی به درستی پاسخ می گوید و از دهان موش ها بر علیه عفونت حفاظت می کند. اما در ارتباط با استفاده عملی از این غدد ترشحی مهندسی شده چندین مشکل وجود دارد و به بانک مناسبی از سلول های بنیادی نیاز است.


 

...::::5 نکته برای سلامتی چشم::::... 

۵ نکته برای سلامتی چشم

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"با وجود اهمیت دید چشم، بیشتر مردم نسبت به این مسئله بی توجه هستند. کوری و آسیب های چشمی مسئله ای ساده نیست.

می خواهیم ۵ نکته در مورد سلامتی چشم به شما یادآور شویم تا همه دیدی بهتر داشته باشیم. 

 

۱) از بیماری های چشمی مطلع باشید و مداوماً برای دادن تست بینایی نزد پزشک بروید

بیشتر مشکلات بینایی از بیماری های چشم مثل پیری چشم، آب آوردن چشم، بیماری های دیابت شبکیه و آب مروارید ناشی می شود.

در پیری چشم، سفت و سخت شدن رگ های چشم از ورود اکسیژن و مواد غذایی جلوگیری کرده و باعث می شود که به شبکیه چشم آسیب برسد. ۵۴ درصد بیماریهای چشم در آمریکا مربوط به این بیماری است.

آب آوردن چشم بیماری است که به عصب های چشم که اطلاعات بینایی را از مغز به چشم منتقل می کند صدمه می زند. به خاطر اینکه تا تعداد زیادی از این عصب ها خراب نشوند و صدمه نبینند، مشکلی برای بینایی فرد ایجاد نمی شود، بیش از نیمی از افراد مبتلا به این بیماری اصلاً از آن خبر ندارند و زمانی متوجه می شوند که دیگر خیلی دیر شده است.

بیماری های دیابت شبکیه یکی از عوارض مزمن بیماری دیابت است.

 



...::::درمان بیماری های خطرناک چشم با لیزر جدید::::...

نوعی لیزر جدید به دانشمندان «موسسه چشم Truhlsen» در مرکز پزشکی دانشگاه نبراسکا کمک خواهد کرد درمان بهتری را برای بیماری‌های خطرناک چشم ارائه دهند

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازافکارنیوز، این لیزر پیشرفته قادر است از نابینایی بسیاری از افراد مبتلا به بیماری‌های جدی جلوگیری کند.

در ۲۲ جولای، نخستین بیمار مبتلا به «رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو» با این لیزر درمان شد. این بیماری دشوارترین مرحله بیماری‌های چشم است که از دیابت ناشی می‌شود.

به گفته «دیانا دو ام دی»، دانشیار و متخصص چشمی که نخستین درمان را با این لیزر انجام داد، تکنولوژی مزبور مهم‌ترین لیزر لبه تیغ جهان است که هم‌اکنون در دسترس است.

این فناوری به متخصصان امکان اعمال تعدادی از نقاط لیزری را در الگوهای متنوع می‌دهد و در مقایسه با لیزهای معمولی، موثرتر، ایمن‌تر و کارآمدتر گزارش شده است.

لیزرهای معمولی در تعداد الگوها و پالسی که می‌توانند به کار برند، محدود هستند، در حالی که لیزر جدید امکان هدف‌قراردادن پیشرفته‌تری را می‌دهد.

لیزر ارائه‌شده درمانی را برای بیماری‌های نادر چشم شامل انسداد وریدی شبکیه، گلوکوم نئوواسکولار و اشک‌های شبکیه ارائه می‌دهد.

علاوه بر این، با توانایی کاربرد میکروپالس، این شیوه می‌تواند با درمان‌های دیگر به منظور درمان «ادم ماکولای دیابتی»، رایج‌ترین عامل از دست دادن بینایی در بیماران دیابتی، ترکیب شود.

نرخ دیابت در امریکا در حال افزایش است، بنابراین، بیماران بیشتری می‌توانند از درمانی که فناوری جدید در اختیار می‌گذارد، بهره ببرند.

نام کامل این لیزر، «لیزر چندنقطه‌ای فوق اسکن» است و توسط شرکت «کانتل مدیکال» که دفتر مرکزی آن در پاریس است، ساخته شده است.


...::::درمان انواع مختلف بیماری‌های شبکیه چشم در زاهدان::::...

رئیس بیمارستان چشم پزشکی الزهراء زاهدان گفت: محققان مرکز فوق تخصصی چشم پزشکی الزهراء زاهدان موفق به درمان انواع مختلف از بیماری‌های شبکیه چشم شدند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان، علیرضا مالکی در این باره اظهار داشت: نتایج اولیه تحقیقات محققان چشم پزشکی جنوب شرق کشور، نوید موفقیت در درمان نوین بیماری‌های شبکیه چشم را می‌دهد.

وی افزود: محققان این مرکز موفق شدند با روشی بسیار کم هزینه و بدون عوارض جانبی سایر درمان‌ها، به درمان انواع مختلفی از بیماری‌های شبکیه چشم از جمله بیماری‌های چشمی دیابتی، افراد سالخورده و نوزادان نارس بپردازند.سرپرست تیم تحقیقاتی چشم پزشکی الزهراء زاهدان با اشاره به موفقیت‌آمیز بودن اجرای این تحقیق بر روی تعدادی از هم استانی‌ها بیان کرد: در مدت زمان کوتاهی پس از انجام این درمان، آثار بهبود بیماری در بیماران مشاهده شد.مالکی گفت: محققان در این روش، آنزیم پلاسمین را از خون بیمار جداسازی و به چشم تزریق می‌کنند.

وی تصریح کرد: تا کنون جداسازی آنزیم از خون بیمار با همکاری واحد تحقیقات مرکز انتقال خون کشور انجام می‌شد که به زودی با تجهیز آزمایشگاه در مرکز فوق تخصصی چشم پزشکی الزهراء زاهدان تمامی مراحل در همین مرکز انجام می‌شود.این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به روش‌های قبلی درمان بیماری‌های شبکیه چشم اشاره و بیان داشت: تا کنون این بیماری‌ها توسط عمل جراحی درمان می‌شد که هزینه‌های درمانی سنگین و در برخی موارد با عوارض جانبی همراه بود که خوشبختانه این درمان نوین با کمترین عارضه جانبی همراه و بسیار کم هزینه است.

مالکی افزود: این روش نوین که تا پیش از این در اختیار تعداد کمی از کشورهای پیشرفته دنیا بوده است با اتمام مرحله تحقیقاتی، صرفه‌جویی ارزی زیادی را برای کشورمان به دنبال خواهد داشت.


...::::روش های نوین درمانی در حوزه ی چشم پزشکی ارائه می شود::::...

دبیر علمی بیست و سومین کنگره ی سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران گفت:روش های نوین درمانی در حوزه ی چشم پزشکی برای درمان بیماری های پیشرفته و پیچیده چشمی در این کنگره مطرح می شود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران- تی یلم"به نقل از انجمن چشم پزشكي ايران، دكتر هوشنگ فقيهي اظهار داشت: در پانل هاي اين كنگره، افراد داراي بيماري هاي پيچيده چشمي معرفي و بيماري آنها بررسي مي شود. در اين پانل ها مواردي كه حتي پس از مشاوره هاي پزشكي براي چشم پزشكان قابل تشخيص نبوده و براي درمان به نتيجه مطلوبي نرسيده اند، مطرح و درمورد ادامه روند درمان براي دستيابي به بهترين نتيجه، نظرخواهي مي شود.
وي ادامه داد: همچنين متخصصان دعوت شده از ساير كشورها، در اين پانل ها و كارگاه ها به ارايه آخرين دستاوردهاي حوزه چشم پزشكي مي پردازند كه در نتيجه آن سطح علمي متخصصان ايراني نيز افزايش مي يابد.
وي گفت: در اين كنگره بيماري هاي مهم چشمي همچون بيماري هاي مربوط به قرنيه، شبكيه و استرابيسم، گلوكوم و اكولوپلاستيك واربيت مطرح و بررسي مي شود.
بيست و سومين كنگره ساليانه انجمن چشم پزشكي ايران از ششم تا نهم آبان ماه امسال در مركز همايش‌هاي بين المللي رازي تهران برگزار مي‌شود.


 


...::::مفاهیم: سلول‌ بنیادی چیست؟::::...


اغلب سلول‌های بدن انسان عملا قادر به تقسیم نیستند و بسیاری از زمان تولد تا مرگ شخص بدون تقسیم شدن حضور دارند.

البته بعضی بافتهای بدن نظیر خون، پوست و لوله گوارش دارای چرخه بازسازی سریعی هستند و در هر روز ممکن است چندین سلول جدید بسازند. به عنوان مثال یک مرد متوسط با وزن 70 کیلوگرم در هر روز 1011×2 سلول خونی می سازد. همچنین روزانه میلیونها سلول پوستی و گوارشی ساخته می شود. سلولهای بنیادی سلول‌هایی هستند که قادر به همانندسازی خود هستند و نیز می توانند طی فرایند تمایز به یک یا انواعی از سلولهای بالغ تبدیل شوند.

به طور کلی سلول‌های بنیادی به سه دسته تقسیم می‌شوند:

سلول‌های بنیادی بزرگسال (Adult stem cells)،

سلول‌های بنیادی جنینی (Embryonic stem cells)

سلول‌های بنیادی بند ناف (Umbilical cord stem cells).

سلول‌های بنیادی بزرگسال مانند همه سلولهای بنیادی دیگر دو ویژگی مشترک دارند؛ اول اینکه قادر به ساخت کپی های خود به مدت طولانی می باشند و دوم اینکه می توانند به سلولهای بالغی با خصوصیات مورفولوژیک شناخته شده و با عملکرد اختصاصی تبدیل شوند.

این سلولها قادر نیستند به همه نوع سلول تمایز پیدا کنند بلکه تنها قادرند به سلولهای بالغ همان بافتی که در آن هستند تبدیل شوند (مثلا سلولهای بنیادی مغز استخوان که به سلولهای خونی تبدیل می شوند). سلولهای بنیادی بزرگسال بسیار کم و نادر هستند به عنوان مثال از هر 10 تا 15 هزار سلول مغز استخوان تنها یک سلول از نوع سلولهای بنیادی است.  منشا و چگونگی شکل گیری این سلولها به طور دقیق مشخص نیست و فرضیات مختلفی برای آن مطرح شده است از جمله اینکه این سلولها در هنگام تمایز جدا از بقیه مانده و تمایز نیافته اند. امروزه  سلولهای بنیادی از بافتهای مختلفی از جمله خون، مغز، نخاع، لوله گوارش، پوست، عضلات و غیره جدا شده‌اند.

نام سلولهای بنیادی جنینی (رویانی) از منشا آنها یعنی رویان گرفته شده است. در واقع این سلولها از یکی از مراحل ابتدایی تشکیل و توسعه جنین بنام مرحله بلاستوسیتی گرفته می شوند. به طور اختصاصی سلولهای بنیادی جنینی از توده سلولی درونی بلاستوسیت در مرحله پیش از لانه گزینی در دیواره رحم به دست می آیند. این سلولها هم قادر به همانندسازی خود هستند و هم قادرند به انواعی از سلولهای مختلف تمایز یابند.

دسته سوم سلولهای بنیادی سلولهای بند ناف هستند که همانطور که از نامشان بر می آید از خون بند ناف در هنگام وضع حمل جدا می شوند و قابل نگهداری هستند تا در آینده در صورت لزوم برای همان بچه یا اعضای خانواده وی و یا برای شخص دیگری استفاده شوند.

امروزه محققان در حال بررسی و آزمایش امکان کاربرد سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای مختلف می باشند. از جمله بیماریهایی را که امیدهای زیادی به درمان آنها می رود می توان به آلزایمر و پارکینسون، آسیبهای نخاعی، دیابتها‌ (از طریق جایگزین نمودن سلولهای پانکراتیک ترشح کننده انسولین)، بیماریهای کرونری قلب (با جایگزینی سلولهای ماهیچه ای قلب)، بیماریهای کبدی مثل سیروز و غیره اشاره نمود.

*دکتر رضا کاظمی اسکویی
 دستیار تخصصی بیوتکنولوژی دارویی
 دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

 

درباره سلول هاي بنيادي

سلول‌هاي‌ بنيادي‌ داراي‌ دو ويژگي‌ اساسي‌ يعني‌ توانايي‌ تقسيم‌ شدن‌ و توليد سلول‌هايي‌ با خواص‌ يكسان‌ و ايجاد انواع‌ سلول‌هاي‌ تمايز يافته‌ هستند. براساس‌ توان‌ تمايزي‌، سلول‌ها را مي‌توان‌ به‌ انواع‌ ذيل‌ تقسيم‌ كرد:

1) سلول‌هاي همه‌ توان: ‌اين‌ سلول‌ها مي‌توانند همه‌ سلول‌ها اعم‌ از سلول‌هاي‌ فرد و سلول‌هاي‌ برون‌ جنيني‌ (جفت‌) را بسازند مانند سلول تخم و يا هريك از سلول‌هاي يك‌ جنين‌ دو سلولي‌ كه‌ هر سلول‌ آن‌ مي‌تواند‌ يك‌ فرد كامل‌ را بسازد.

2) سلول‌هاي پرتوان: سلول‌هايي‌ هستند كه‌ مي‌تواند غالب‌ يا همه‌ سلول‌هاي‌ فرد را بسازند. مثلا سلول‌هاي‌ بنيادي‌ جنيني‌ تحت ‌شرايط خاص‌ مي‌توانند يك‌ فرد را بسازند ولي‌ قادر به‌ ايجاد سلول‌هاي‌ برون‌ جنيني‌ (جفت‌) نيستند. سلول‌هايي‌ كه‌ از گنادهاي‌ جنيني‌ بدست‌ مي‌آيند و به‌ آن‌ سلول‌هاي‌ زاينده‌ جنيني‌ گفته‌ مي‌شود نيز جز‌ اين دسته هستند. سلول‌هاي‌ تمايز نيافته‌ سرطان‌ جنيني‌ مشتق‌ از تراتوكارسينوما نيز پرتوان هستند. تراتوكارسينوما‌، تومورهاي‌ تمايز يافته‌ خوش‌خيم‌ هستند كه‌ داراي‌ جمعيت‌هاي‌ تمايز نيافته ‌زيادي‌ هستند.

3) سلول‌هاي چند توان:‌ تعداد محدودتري‌ از انواع‌ سلولي‌ را مي‌توانند ايجاد كنند. مانند سلول‌هاي‌ بنيادي‌ واقع‌ در بافت‌هاي‌ بزرگسالان‌

سلول‌هاي بنيادي با دو ويژگي زيستي، توان نوسازي و قدرت تمایز، توجه محققان را در استفاده از آنها در طب ترميمي و درمان بدخيمي‌ها به خود جلب كرده است. به عنوان مثال مغز انسان حاوي سلول‌هاي بنيادي عصبي نادري است كه در شرايط خاص مي‌توان آنها را كشت و افزايش داد. ضمن آنكه مي‌توان با استفاده از ريزمحيط‌هاي خاصي آنها را به طرف سلول‌هاي مورد نظر تمايز داد

پژوهشكده رويان


...::::اطلاعات شگفت انگیز درباره چشم::::...

چشم

گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران _تی یلم"اطلاعات شگفت انگیز درباره چشم:

1-چشم ها بعد از مغز، پیچیده ترین عضو بدن شما هستند.

2- چشم ها بیش از 2 میلیون بخش فعال دارند.

3- چشم ها در هر ساعت 36000 بایت (bits: واحد اندازه گیری اطلاعات) اطلاعات را تهیه می کنند.

4- در شرایط مناسب و صحیح می توانند روشنایی یک منبع نور را در فاصله 5/22 کیلومتری تشخیص دهند.

5- نزدیک به 85 درصد کل معلومات شما از طریق چشم ها به دست می آید.

6- چشم ها از 65 درصد مسیرهای منتهی به مغز استفاده می کنند.

7- چشم ها می توانند فوراً صدها ماهیچه و اندام را در بدن شما فعال کنند.

8- در طی یک عمر طبیعی، چشم ها می توانند مانند یک دوربین، 24 میلیون عکس از دنیای اطرافتان برای شما بگیرند.

چشم

 

9- ماهیچه هایی که از داخل، چشم های شما را حرکت می دهند، قوی ترین عضلات برای این کار هستند. این عضلات 100 برابر قوی تر از مقدار مورد نیاز هستند.

چشم

10- کره چشم افراد بزرگسال حدود 5/2 سانتیمتر قطر دارد. از کل سطح کره چشم، فقط یک ششم آن یعنی قسمت جلویی آن در معرض دید قرار دارد.

11- چشم ها تنها قسمتی از بدن هستند که می توانند در هر زمانی صد در صد فعال باشند، شب یا روز و بدون هیچ استراحتی.

پلک های چشم و ماهیچه های خارجی چشم نیاز به استراحت دارند، حالت لیز بودن و نرمی سطح چشم بایستی از نو تجدید شود، ولی خود چشم ها هرگز نیاز به استراحت ندارند.

با این همه، هر چند وقت یک بار به چشم هایتان استراحت دهید.

12-بینایی چشم ها؛با ارزش ترین حس برای شماست.لذا به خوبی از آنها مراقبت کنید و در حفظ سلامتی آنها کوشا باشید.


استفاده از لنزهای تماسی چشم جهت اصلاح عیوب انکساری از سال‌ها قبل در ایران و جهان متداول شده است. این لنزها که روی قرنیه چشم قرار می‌گیرند انواع مختلفی دارند که بسته به نظر پزشک یکی از آنها برای بیمار تجویز می‌شود.
 
اگر چه شرایط استفاده و نحوه نگهداری لنزها ممکن است با هم تفاوت‌هایی داشته باشد اما نکاتی جهت استفاده از رایج‌ترین نوع لنز که لنز تماسی نرم می‌باشد.
 
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازایسنا؛دکتر محمد ملک‌احمدی، جراح و متخصص چشم پزشکی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، در خصوص استفاده از لنزهای چشمی اظهار داشت:



...::::تخم‌مرغ چگونه باعث تقویت چشم ها میشود::::...

تخم مرغ ماده ای غذایی حاوی پروتئین های با کیفیت بالا است که تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن در آن وجود دارد و ترکیبات "لوتئین" و "گزانتین" موجود در تخم‌مرغ موجب سلامت چشم ‌می‌شود و افراد سالم می‌توانند روزانه یک عدد تخم‌مرغ بخورند.


 به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم‌درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، گفت: ترکیبات "لوتئین" و "گزانتین" موجود در تخم‌مرغ موجب سلامت چشم ‌می‌شود و افراد سالم می‌توانند روزانه یک عدد تخم‌مرغ بخورند.

حفظ توده عضلانی سالمندان با مصرف تخم‌مرغ

سمانه عزیزی افزود: پروتئین تخم‌مرغ نقش مهمی در ایجاد سیری دارد و سالمندان می توانند با نظر پزشک معالج خود برای حفظ  توده عضلانی، تخم‌مرغ بخورند.

این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به ترکیبات "کولین" در تخم‌مرغ، عنوان کرد: "کولین" ماده‌ای ضروری برای متابولیسم در بدن است و نقش مهمی در تکامل مغز جنین دارد.

عزیزی اظهارداشت: عامل تولید کلسترول خون، اسیدهای چرب اشباع  و ترانس هستند و کلسترول تخم‌مرغ خطری برای سلامت مصرف‌کنندگان ندارد.

وی یادآور شد: مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ در افراد سالم و سه عدد در هفته برای دیابتی‌ها و بیماران قلبی عروقی مفید است.


آیا شما حتی با استفاده از عینک هم مشکل بینایی دارید؟

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی

یلم"به نقل ازایستنا، به گفته متخصصان موسسه ملی بینایی آمریکا، اگر شما به دلیل خوب ندیدن در انجام فعالیت‌های روزمره خود با مشکل مواجه هستید، ممکن است به کم‌ بینایی مبتلا باشید.

متخصصان این موسسه اظهار می‌کنند: در حالی که از دست دادن بینایی به دلیل بالا رفتن سن در افراد طبیعی است اما کم‌بینایی علامت طبیعی از پیری نیست.

برخی از علائم هشدار دهنده کم‌ بینایی عبارتند از

- دشواری در تشخیص چهره دوستان و آشنایان.

- مشکل داشتن در انجام فعالیت‌هایی از قبیل خیاطی یا مطالعه.

- دشواری در تشخیص رنگ‌ها و لباس‌ها.

- مشکل داشتن در انجام فعالیت‌های منزل به دلیل اینکه احساس می‌کنید چراغ‌ها مانند گذشته پرنور نیستند.

- مشکل داشتن در خواندن تابلوهای موجود در خیابان‌ها یا سردر مغازه‌ها.

به گفته متخصصان موسسه ملی بینایی آمریکا، در صورت مشاهده هر یک از این علائم در خود به پزشک مراجعه کنید.


..::::انحراف‌ چشم در سنین مختلف درمان‌های متفاوتی دارد::::..

 به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"، دکتر عباس عطارزاده، در تعریف استرابیسم (انحراف چشم) گفت: تعریفی که ما از استرابیسم در چشم پزشکی داریم با تعریف بیمار و همراهان وی کمی متفاوت است. وقتی دو چشم به یک شیء نگاه می‌کنند تصاویر، روی نقاط مشابه، همسان و همگن شبکیه می‌افتد و باعث می شود شیء را سه بعدی ببینیم، اما در صورتی که تصاویر روی نقاط همگن شبکیه نیفتد، فرد از نظر چشم پزشکی دچار انحراف چشم شده است. این در حالی است که ممکن است فرد در ظاهر هیچگونه جا به جایی چشم نسبت به حالت طبیعی نداشته باشد.

وی افزود: از نظر بیمار و همراهان وی انحراف چشم هنگامی اتفاق می‌افتد که در ظاهر چشم‌ها سرجای خودشان نبوده و یکی از چشم‌ها در بالا یا پایین و یا داخل یا خارج قرار گرفته باشد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره زمان تشخیص استرابیسم توضیح داد: در بعضی مواقع انحراف چشم در بدو تولد توسط متخصص قابل تشخیص است. اما معمولا تشخیص آن در 3-4 ماهگی نوزاد امکان‌پذیر است.

وی هشدار داد: زمانی که استرابیسم در زمان کودکی تشخیص داده نشود به مرور زمان می‌تواند باعث شود یکی از چشم‌ها تصویر را به علت دو بینی یا جابجایی از مغز حذف کند. این مسئله تنبلی چشم را به همراه دارد.

دکتر عطارزاده درباره نقش عوامل وراثتی و محیطی در بروز استرابیسم گفت: برخی انحرافات چشمی به صورت ارثی منتقل می‌شوند. از سوی دیگر فلج اعصاب چشمی، شکستگی در پی ضربه به استخوان‌های حدقه و درگیری ماهیچه‌ها در شکستگی یا جابه‌جایی، در رفتن محل اتصال عضله به حدقه و ایجاد تومورهای داخل مغز که روی اعصاب فشار وارد کنند از جمله عوامل دیگری هستند که ممکن است در هر سنی فرد را درگیر استرابیسم کنند.

وی در رابطه با درمان انحراف چشم گفت: انحراف‌ چشم در سنین مختلف درمان‌های متفاوتی دارد و به طور کلی در هر سطحی از بیماری قابل درمان است.

دکتر عطارزاده افزود: سعی بر این است که انحرافات چشم را در مرحله‌ای تشخیص بدهیم که دید دو چشمی در حال تکامل است. در سنین یک‌و‌نیم سالگی، دوسالگی، سه سالگی و بعضی موارد تا هفت سالگی تشخیص بیماری اهمیت دارد. اما از سن هفده سالگی به بعد به علت تکامل دید، حساسیت کمتری وجود دارد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن بیان اینکه اگر بیماری به صورت اکتسابی ایجاد شده باشد، بیمار از دوبینی شکایت می‌کند، اظهار کرد: ولی اگر انحراف چشم به شکل ارثی و یا از زمان کودکی وجود داشته باشد، دیگر دوبینی مشکل فرد نیست بلکه مغز، خود به خود تصویر یکی از چشم‌ها را حذف کرده است. در این صورت فرد بیشتر برای زیبایی مایل به عمل جراحی است.

این فوق تخصص چشم در پایان خاطرنشان کرد: انحراف چشم از بدو تولد تا پایان عمر در هر مرحله درمان‌های خاصی دارد که قابل انجام است. ولی ممکن است برخی از عوارض که در دوران طفولیت بر جای می‌گذارد در صورت عدم مراجعه در سنین بالا برگشت ناپذیر باشد.

وی افزود: در بیست و سومین کنگره سالیانه چشم پزشکی ایران و در روز ششم آبان ماه جلسه‌ای برنامه‌ریزی شده است که طی آن به طور کامل به بیماری استرابیسم خواهیم پرداخت.

دکتر عطارزاده همچنین با بیان اینکه در این سمپوزیوم، مهمانی خارجی دارای درجه فوق تخصص، تازه‌ترین مباحث مطرح در حوزه چربی‌های حدقه و اتصالات ماهیچه‌های چشم به حدقه را ارائه می‌کند، گفت: در ادامه چندین سخنرانی درباره ماهیچه‌های مایل چشم در 4-5 قسمت توسط چشم پزشکان داخل کشور ایراد خواهد شد.

استاد چشم پزشکی شیراز دلیل انتخاب این موضوع را لزوم دقت بالا در عمل جراحی و اهمیت تشخیص این ماهیچه‌ها دانست و گفت: جلسه با بحث و گفت‌و‌گو پیرامون همین موضوع پایان خواهد یافت.

بر اساس این گزارش، بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران از تاریخ ششم تا نهم آبان ماه امسال در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار می‌شود.


..:::: نمناکی چشم از مشکلات سالمندان است::::..

دکتر احمد شجاعی در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه نمناک بودن چشم‌ها یکی از مشکلاتی است که اغلب سالمندان از آن رنج می‌برند، گفت: در این حالت به نظر می‌رسد فرد در حال گریه کردن است و یا شیء به داخل چشم او فرو رفته است.

وی گفت: آبریزش چشم مشکلی متداول به ویژه در بین سالخوردگان است که مسدود شدن یکی از مجراهای اشک متداول‌ترین علت آن است اما دلایل مختلف دیگری نیز ممکن است وجود داشته باشد.

دکتر شجاعی در ادامه افزود: علت این امر تنگ شدن مجرای اشک ریزی در چشم افراد سالمند است، بر اثر این عارضه کانال‌هایی که وظیفه زهکشی اشک چشم را بر عهده دارند به درستی عمل نمی کنند اشک چشم به جای جمع شدن توسط کانال‌ها،‌ بر روی صورت سرازیر می شود.

این جراح و متخصص چشم پزشک گفت: اگر علائم خفیف باشند ممکن است نیازی به درمان نباشد. اما چنانچه فرد سالمند در اثر این اتفاق دارای ناراحتی و استرس باشد می توان با انجام عمل جراحی نسبت به باز کردن مجرای اشکی اقدام کرد.


...::::توسعه نقشه ژنتیکی برای بیماری های صعب العلاج::::...

توسعه نقشه ژنتیکی برای بیماری های صعب العلاج
دانشمندان دانشگاه شیکاگو از بیماری هایی با علل شناخته شده ژنتیکی برای انجام یکی از گران ترین آنالیزهای عوامل ژنتیکی که در بیماری های پیچیده وصعب العلاج نقش دارند استفاده کردند.

 به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"به نقل ازبنیان برگرفته ازسایتmedindia، امروزه این محققین یکی از گسترده ترین تجزیه و تحلیل ها تا به امروز را در مورد عوامل ژنتیکی که در بیماری های پیچیده نقش دارند انجام دادند که در آن از یک بیماری ژنتیکی با علل شناخته استفاده کردند تا راهنمای آن ها در این کار باشد.

آن ها با استفاده از پرونده بیش از 120میلیون بیمار و شناسایی روند وقوع این بیماری در بین صدها نفر، یک نقشه ژنتیکی منحصر به فرد خلق کردند که پتانسیل راهنمایی محققین و پزشکان در تشخیص و شناسایی فاکتورهای خطر است تا بتوانند زمانی درمان های لازم را علیه این بیماری های پیچیده انجام دهند.

دکتر Rzhetsky در این زمینه می گوید: ما برای اولین بار دریافته ایم که تقریبا هر بیماری پیچیده ژنتیکی دارای پیوستگی منحصر به فرد با بیماری های ساده ژنتیکی است. این مسئله لزوما بارکدهایی از لوکوس های ژنی خاص را به ما می دهد که به ما کمک می کند پیچیدگی های ژنتیکی بیماری های پیچیده را حل کنیم.

اغلب بیماری های انسانی پیچیده هستند و به دلیل ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی و شیوه زندگی ایجاد می شوند. از طرف دیگر طیفی از بیماری های مندلی مانند فیبروز کیستیک و کم خونی داسی شکل وجود دارند که به دلیل ناهنجاری ها به دلیل یک ژن اتفاق می افتند. برخی از اختلالات مندلی شناخته شده خطر ابتلا به بیماری های پیچیده تر را ایجاد می کنند اما وقوع هم زمان آن ها تاکنون در مقیاس کوچک اتفاق افتاده است.

به منظور تعیین  هر گونه ساختار ژنتیکی مشترک بین این دسته بندی از بیماری ها، Rzhesky و تیم خود با استفاده از الگوریتم محاسباتی به تجزیه و تحلیل بیش از 120 میلیون پرونده از بیمارستان های سراسر آمریکا و دانمارک پرداختند. آن ها روند  وقوع هر دو بیماری پیچیده و مندلی در یک بیمار را بررسی کردند و دریافتند که بیشتر از آن چه که انتظار داشتند بود. آن ها ارتباط بین 65 بیماری پیچیده که تقریبا همه سیستم های بدن را تحت تاثیر قرار می دهند مانند آرتریت، افسردگی، سرطان ریه و 95 بیماری مندلی را مورد مطالعه قرار دادند.این مطالعه می تواند به عنوان گامی بلند در جهت یافتن راه حلی در  درمان انواع  بیماری ها  صعب العلاج  باشد.


..::::درمان بیماری‌های خطرناک چشم با لیزر جدید::::..

درمان بیماری‌های خطرناک چشم با لیزر جدید

 به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"نوعی لیزر جدید به دانشمندان «موسسه چشم Truhlsen» در مرکز پزشکی دانشگاه نبراسکا کمک خواهد کرد درمان بهتری را برای بیماری‌های خطرناک چشم ارائه دهند. مرجع : isna.ir/ درمان بیماری‌های خطرناک چشم با لیزر جدیدبه گزارش عرش نیوز ، این لیزر پیشرفته قادر است از نابینایی بسیاری از افراد مبتلا به بیماری‌های جدی جلوگیری کند.   در 22 جولای، نخستین بیمار مبتلا به «رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو» با این لیزر درمان شد. این بیماری دشوارترین مرحله بیماری‌های چشم است که از دیابت ناشی می‌شود.   به گفته «دیانا دو ام دی»، دانشیار و متخصص چشمی که نخستین درمان را با این لیزر انجام داد، تکنولوژی مزبور مهم‌ترین لیزر لبه تیغ جهان است که هم‌اکنون در دسترس است.   این فناوری به متخصصان امکان اعمال تعدادی از نقاط لیزری را در الگوهای متنوع می‌دهد و در مقایسه با لیزهای معمولی، موثرتر، ایمن‌تر و کارآمدتر گزارش شده است.   لیزرهای معمولی در تعداد الگوها و پالسی که می‌توانند به کار برند، محدود هستند، در حالی که لیزر جدید امکان هدف‌قراردادن پیشرفته‌تری را می‌دهد.   لیزر ارائه‌شده درمانی را برای بیماری‌های نادر چشم شامل انسداد وریدی شبکیه، گلوکوم نئوواسکولار و اشک‌های شبکیه ارائه می‌دهد.   علاوه بر این، با توانایی کاربرد میکروپالس، این شیوه می‌تواند با درمان‌های دیگر به منظور درمان «ادم ماکولای دیابتی»، رایج‌ترین عامل از دست دادن بینایی در بیماران دیابتی، ترکیب شود.   نرخ دیابت در امریکا در حال افزایش است، بنابراین، بیماران بیشتری می‌توانند از درمانی که فناوری جدید در اختیار می‌گذارد، بهره ببرند.   نام کامل این لیزر، «لیزر چندنقطه‌ای فوق اسکن» است و توسط شرکت «کانتل مدیکال» که دفتر مرکزی آن در پاریس است، ساخته شده است.


...::::بیماریهای چشم دیابتی (رتینوپاتی)::::...
 آموزش تصویری » عوارض و درمان دیابت » عوارض دیابت » بیماریهای چشم دیابتی (رتینوپاتی)

 

آناتومی چشم

کره چشم توسط محفظه استخوانی متشکل از استخوان‌های جمجمه و فک بالا محافظت شده و به وسیله عضلات چشم (۶ عضله) در این محفظه ثابت می­شود. عضلات چشم، به ما این امکان را می‌دهند  تا با ایجاد ...



...::::بیماری در ستون فقرات که به نابینایی منجر خواهد شد ::::...

.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"به نقل ازفتاحی رئیس انجمن AS ایران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: از جمله بیماری های ستون فقرات که شیوع آن در 17 سالگی و نهایتا 35 سالگی است که شیوع آن بیشتر در آقایان است.

وی عنوان کرد: بیماری که در ستون فقرات است و با خشکی بدن، تاری دید، به سختی بلند شدن از خواب همراه است که معمولا این بیماری برای خانم ها، گردنشان را درگیر می کند.

وی افزود: این بیماری بعد از مدتی ستون فقرات را خشک و از حالت صافی به منحنی تبدیل خواهد کرد.

وی عنوان کرد: مبتلایان به این بیماری باید هر شش ماه یکبار به چشم پزشکی مراجعه کنند و در صورت عدم مراجعه، کوری را به دنبال خواهد داشت.

وی اظهار داشت: 50 درصد مبتلا به این بیماری به صورت ژنتیکی است و اگر کسی HLA_B27 خونش مثبت باشد، به احتمال پنجاه و پنج درصد فرزندانشان هم به این بیماری در آینده مبتلا خواهند شد.


 

...::::چشم های خود را فدای زیبایی نکنید::::...

    
  به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"به نقل ازصندوقچه خبرنو؛ این روزها برخی خانم‌ها در اروپا و آمریکا به تقلید از ستارگان سینما مایلند با استفاده مداوم از مژه‌های مصنوعی زیبایی چشمان خود را دوچندان کنند اما این کار خطرهای خاص خود را دارد. متاسفانه بیشتر زنانی که از مژه‌های مصنوعی استفاده می‌کنند، توصیه متخصصان را مبنی بر اینکه این مژه‌ها می‌توانند محلی مناسب برای تجمع جرم و باکتری باشند، جدی نمی‌گیرد در حالی که تحقیقات نشان داده‌اند استفاده از مژه مصنوعی فرد را مستعد ابتلا به عفونت‌های چشمی و حساسیت می‌کند و باعث بروز علایمی ناخوشایند از قبیل ترشحات چشمی، سوزش، خارش، تورم و ناراحتی شدید چشمی و حتی ریزش مژه می‌شود که مطمئنا هیچ خانمی دوست ندارد دچار چنین مشکلاتی شود.


التهاب پوست پلک

دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید: «چسب مژه مصنوعی می‌تواند باعث التهاب پوست پلک و زمینه‌ساز اگزما و حساسیت شود، البته ممکن است این عوارض در اولین نوبت بروز نکنند ولی فرد بعد از چند بار استفاده از مژه مصنوعی معمولا دچار مشکل می‌شود».


واکنش حساسیتی به چسب مژه

چسب مژه مصنوعی حاوی ماده سرطان‌زای فرمالدیید است و با توجه به واکنش شدید حساسیتی برخی خانم‌ها باید بگوییم «این محققان ژاپنی با بررسی پرونده 100 زن، استفاده از مژه‌های مصنوعی را شایع‌ترین علت مشکلات چشمی و پلک اعلام کرده‌اند. مژه‌های مصنوعی حاوی فلزات سمی و مواد نگهدارنده شیمیایی هستند که خود دلیلی محکم برای خط کشیدن دور استفاده از آن است. توصیه می‌کنیم اگر به لاتکس حساسیت دارید، اول مطمئن شوید چسب مژه مورد استفاده‌ حاوی این ماده حساسیت‌زا نیست البته این تقریبا غیرممکن است زیرا این چسب‌ها بدون وجود لاتکس نمی‌توانند مژه را روی پلک نگه دارند. اگر نگرانید که آیا شما هم به مواد موجود در چسب مژه حساسیت دارید یا نه، باید به کلینیک‌های آلرژی مراجعه کنید تا آنجا تست‌های تشخیصی برایتان انجام شود.»


ریزش مژه‌ها
دکتر احسانی، دومین علت احتمالی ریزش مژه این 2 خانم (که در ابتدای مطلب، شرح مختصری از آنها ارایه شد) را فشار ناشی از نصب مژه مصنوعی می‌داند. محققان دانشگاه چشم‌پزشکی بریتانیا هم هشدار داده‌اند که در صورت آسیب فشاری به پیاز مژه، ممکن‌است فرد مژه‌های خود را برای همیشه از دست دهد. دکتر احسانی توصیه می‌کند: «هرگز برای زیبایی مژه‌های خود دنبال روش‌های خطرناک نروید و فقط از ریمل که به مراتب ارزان‌تر، ساده‌تر و در عین حال موثر است، استفاده کنید.


البته ریمل‌های نامرغوب هم به دلیل داشتن مواد تقلبی یا تاریخ‌گذشته می‌توانند باعث بروز حساسیت و عفونت در خانم‌ها شوند». این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، به این سوال که علت ریزش مژه‌ها در اثر استفاده از مژه مصنوعی، از ریشه خارج شدن آن است یا نه، اینطور پاسخ می‌دهد: «با استفاده از مژه مصنوعی، مژه‌ها از تنه قطع می‌شوند و نه ریشه ولی چون رشد مژه‌ها نسبت به سایر موهای بدن به مراتب کندتر است، این 2 خانم می‌توانند امیدوار باشند مژه‌هایشان ظرف 6-3 ماه آینده دوباره رشد کند.» او هشدار می‌دهد که: «این خانم‌ها در مدت رویش مجدد مژه‌ها اصلا نباید از مژه مصنوعی استفاده کنند و باید مصرف مواد آرایشی را کاهش دهند».

 

بسیاری از خانم‌ها فکر می‌کنند کاشت مژه، روش موثری است و برای این کار که هزینه زیادی هم دارد، به آرایشگاه‌ها مراجعه می‌کنند اما دکتر احسانی می‌گوید: «آرایشگاه هرگز برای شما مژه نمی‌کارد، ‌فقط مژه مصنوعی را با چسبی مقاوم‌تر نصب می‌کند.این روش هم همان‌ خطرهای استفاده از مژه مصنوعی را دارد و همچنین به دلیل تعداد بالای تک‌مژه‌ها و استحکام بیشتر چسب، فشار بیشتری وارد می‌کند. کاشت مژه روشی بسیار دشوار است و فقط به‌وسیله متخصص پوست و برای افرادی که دچار سانحه و سوختگی شده‌اند، انجام می‌شود.»


...::::روش‌های پیشگیری از «التهاب ملتحمه»::::...

 به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم": متخصصان چشم‌پزشکی می‌گویند با بازگشایی مدارس و بازگشت دانش‌آموزان به مدرسه موارد ابتلا به عفونت واگیردار «التهاب ملتحمه» افزایش می‌یابد.

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"به نقل از ایسنا ؛ «خلیلا بابینو» از کارشناسان نظام بهداشتی دانشگاه لویولا در این رابطه گفت: احتمال ابتلا به این بیماری در تمام طول سال وجود دارد اما معمولا با رفتن دانش‌آموزان به مدارس و از آنجایی که کودکان در مدرسه تماس زیادی با سطوح و اشیاء مختلف دارند این عارضه چشمی شایع‌تر می‌شود.

 

التهاب ملتحمه، مشکل حادی برای دانش‌آموزان، والدین و معلمان به حساب می‌آید. این بیماری زمانی بروز می‌کند که ملتحمه چشم یعنی غشاء نازک و شفافی که روی سفیدی چشم و سطح داخلی پلک‌ها را پوشانده‌ به دلیل التهاب، قرمز و متورم می‌شود.

 

برخلاف باورهای مرسوم بیماری التهاب ملتحمه همیشه ناشی از آلودگی‌های باکتریایی نیست. در عوض این بیماری می‌تواند ناشی از ویروس‌ها، مواد آلرژی‌زا و تحریک‌کننده نیز باشد. این انواع از التهاب ملتحمه چشم معمولا بدون درمان‌های اضافی برطرف می‌گردد.

 

اما باید دقت داشت که التهاب ملتحمه اگر عامل باکتریایی داشته باشد به شدت واگیردار است و می‌تواند به سرعت در محیط خانه یا کلاس درس شایع شود.

 

خلیلا بابینو در مورد روش‌های پیشگیری و کنترل التهاب ملتحمه چشم چند توصیه مطرح کرده که به شرح زیر است:

 

- دستان خود را به طور مرتب و در هر نوبت به مدت 15 تا 20 ثانیه شستشو دهید.

- هنگام نبودن آب و صابون از پاک‌کننده‌های الکلی استفاده کنید.

- هنگام بروز عفونت از مواد آرایشی استفاده نکنید.

- تا پایان بهبود یافتن این بیماری از گذاشتن لنز در چشم‌هایتان خودداری کنید.

- از تماس دست‌ها با چشم‌هایتان پرهیز کنید.

 

همچنین پزشکان تاکید دارند که حداقل تا 24 ساعت پس از درمان با آنتی‌بیوتیک از رفتن به محل کار یا مدرسه خودداری کنید.


...::::تصویربرداری تخصصی از چشم انسان به کمک گوشی هوشمند::::...


این ابزار ارزان که مخصوص گوشی‌های هوشمند ساخته شده می‌تواند به صورت تخصصی در اختیار متخصصان چشم و مراکز چشم‌پزشکی قرار گیرد و امکان عکس‌برداری از چشم را آسان کند.
 به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم" به نقل از فارس ؛ عکس‌برداری از شبکیه چشم بخشی از علم چشم‌پزشکی محسوب می‌شود که متخصصان به کمک آن می‌توانند اختلالات و 9بیماری‌های چشمی را در مردم درمان کنند. دوربین‌های مخصوص عکس‌برداری از شبکیه چشم ده‌ها هزار دلار قیمت دارند و این مسئله موجب شده است تا درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های کوچک نتوانند چنین فناوری گران‌قیمتی را در اختیار بگیرند.

محققان "موسسه چشم و گوش ماساچوست" روش جدیدی ارایه کرده‌اند که بر اساس آن می‌توان از طریق دوربین دیجیتالی گوشی‌های هوشمند از چشم خرگوش و انسان عکس‌برداری کرد.

این ابزار ارزان که مخصوص گوشی‌های هوشمند ساخته شده است، ابزاری محسوب می‌شود که می‌تواند به صورت تخصصی در اختیار متخصصان چشم و مراکز چشم‌پزشکی قرار گیرد و امکان عکس‌برداری از چشم را آسان کند.

گوشی‌های هوشمند امروزه به صورت معمول در مراکز چشم‌پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند تا شرایط و اختلالات چشمی بیمار را ثبت کنند.

لازم به ذکر است که پیش‌ از این هم ابزاری برای تصویربرداری از چشم انسان ساخته شده بود. اما به گفته کارشناسان، این ابزار که مخصوص گوشی هوشمند آیفون بود امکان کنترل مجزا و فوکوس روی بخش‌های مختلف چشم را فراهم نمی‌کرد و به همین خاطر چندان کاربردی نبود.

"شیتزو موکای"(Shizuo Mukai) از مدیران مرکز چشم و گوش ماساچوست در این خصوص توضیح داد: «روش جدید ارایه شده توسط ما فرآیندی آسان را در اختیار متخصصان می‌گذارد تا بتوانند با کیفیت بالا از چشم انسان تصویربرداری کنند و اختلالات چشمی را در بیماران تشخیص دهند».


...::::چشم هاي عجيب اين دختر 21 ساله!::::...
چشم هاي عجيب اين دختر 21 ساله!! +تصویر


به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"به نقل ازعرش نیوزاين دختر 21 ساله استراليايي، از چهار سال قبل دچار يک وضعيت عجيب در چشم هايش شده است. او هر سه روز چشمانش به مدت 72 ساعت بسته مي شود و بعد از سه روز دوباره و خود به خود پلک هايش باز مي شوند.

ناتالي آدلر مي گويد: «شب قبل از بسته شدن چشم هايم، کاملا حس مي کنم که مي خواهد چنين اتفاقي بيفتد؛ چون پلک هايم به تدريج سنگين مي شوند».
  بيماري ها و اختلالات بينايي متعددي وجود دارند که مي توانند باعث از بين رفتن ناگهاني بينايي شوند. از اختلالات داخل چشمي و عصبي گرفته که فعاليت سلول هاي نوري چشم را با مشکل مواجه مي کنند تا مشکلات عصبي و عضلاني پلک که باعث افتادگي پلک مي شوند، اما اينکه يک اختلال چشمي و نابينايي شکل دوره اي به خود بگيرد و مدام تکرار شود، جزو موارد نادري است که اغلب توجيهي براي آن وجود ندارد.
مشکل ناتالي آدلر، هم يکي از اين موارد نادر است.بعد از بسته شدن چشم ها، او فقط مي تواند از يک شکاف باريک پايين پلک چپش ببيند و براي اين کار مجبور است سرش را کاملا به عقب خم کند. به خاطر همين موضوع، او دچار گردن دردهاي شديدي شده است. وي مي گويد: «در سه روزي که چشمانم بسته است، در شقيقه هايم درد احساس مي کنم. حالت تهوع دارم و تمام بدنم درد مي کند و دردهاي گردن هم به اين مشکلات اضافه شده است».

قصه از کجا شروع شد؟
مشکلات ناتالي در 17سالگي و درست در يک شب امتحان، بعد از يک عفونت باکتريايي سينوس، به وجود آمده و طي اين چهار سال به هيچ وجه بهتر نشده است. مشکل ناتالي آدلر هر چه باشد، پزشکان هنوز نتوانسته اند تشخيص قطعي آن را مطرح کنند.

پزشکان چه مي گويند؟
دکتر کاترين مانکوسو، چشم پزشکي که پرونده ناتالي را پيگيري مي کند، مي گويد: «الان چهار سال است که او در حال درمان است اما هيچ تغييري به وجود نيامده است و ما هنوز راجع به علت بيماري او به تصميم واحدي نرسيده ايم».
چشم پزشک مسئول ناتالي هم از اظهارنظر خودداري کرده است. به غير از چشم پزشکان استراليايي، متخصصان اعصاب آمريکايي هم که مدارک اين دختر را بررسي کرده اند، سردرگم هستند.
دکتر سستاري، نورولوژيست فوق تخصص چشم و استاد دانشگاه هاروارد مي گويد: «هيچ بيماري شناخته شده اي وجود ندارد که علايم مشابه خانم ناتالي را به وجود آورد.» وي اغلب بعد از معاينه بيماران بررسي مي کند که علايم آنها ناشي از يک مشکل ارگانيک يعني اختلال در بدنشان است يا به خاطر يک کانورژن (تبديل مشکلات عصبي و رواني به علايم فيزيکي در بدن). به نظر او مورد ناتالي آدلر هم ممکن است يک کانورژن باشد که به خاطر مشکلات روحي و رواني ، علايم بدني عجيب را برايش به وجود آورده است.
دکتر سستاري بعضي مشکلات بدني خاص مثل آپراکسي پلک يا آسيب به بخشي از مغز به نام CCN و يا بلفارواسپاسم (اسپاسم عضلات پلک) را مثال مي زند که مي توانند باعث بسته شدن چشم شوند اما اينکه پلک ها باز و بسته شوند با هيچ کدام از بيماري هاي ذکر شده مطابقت ندارد. به عقيده دکتر سستاري و دکتر ويليام ديويد، علت اصلي اين مشکل مي تواند کانورژن باشد و تشخيص اين بيماري با رد کردن عوامل بيماري زاي ديگر امکان پذير است.

درمان ها بي اثر است
پزشکان، بيماراني را مثال مي زنند که به خاطر کانورژن دچار علايم عصبي عجيب و غريبي مثل کوري هاي گذرا يا علايمي شبيه تشنج مي شوند، اما به هر حال تشخيص و درمان کانورژن بايد توسط يک روان پزشک انجام شود.
با اين همه در طي اين چهار سال، ناتالي آدلر، تنها درمان بلفارواسپاسم دريافت کرده است. تزريق سم بوتولينوم يا بوتاکس در يک مرحله باعث شد تا دوره بيماري آدلر کمي کوتاه تر شود و دردهاي وي نيز تا حدودي کاهش يابند. به نظر دکتر فانکوسو، با دريافت اين درمان، ناتالي توانست مدت بيشتري چشمانش را باز نگه دارد.
اين در حالي است که تقريبا اکثر پزشکان توصيه مي کنند، ناتالي درمان هاي روان پزشکي را به عنوان روش اصلي درمان انتخاب کند.

...::::پاکسازی خون از ویروس «هرپس»::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"به نقل ازایسنادشمن طول عمر و بینایی مغلوب شد

دانشمندان دانشگاه کمبریج برای اولین بار توانسته‌اند ویروس رایجی که می‌تواند طول عمر را کاهش داده و منجر به کوری شود را از خون انسان حذف کنند.

 
 

«سیتومگالوو ویروس» که نوعی ویروس هرپس بوده، در بدن حدود 70 درصد از افراد وجود داشته و با وجود اینکه باعث ایجاد بیماری نمی شود اما 3.7 سال از طول عمر را می کاهد.

این در حالیست که در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف تر این ویروس می تواند باعث بیماری های جدی و حتی کوری شود. این مشکل مخصوصا زمانی بیشتر است که تنها اهداکننده مغز استخوان به این ویروس مبتلا بوده و گیرنده سالم باشد.

«سیتومگالوو ویروس» در زمان خفتگی تنها چند ژن انگشت شمار را ابراز می کند که یکی از آنها «UL138» است.

دانشمندان برای بررسی تاثیرات این بیماری بر روی سلول ها، سلول های سالم انسان را در کنار سلول هایی قرار دادند که ژن «UL138» را در حضور اسیدهای آمینه نشاندار که تولید کننده پروتئین هستند، ابراز می کردند. آنها سپس از طیف سنجی جرمی برای شناسایی چگونگی تغییر ابراز پروتئین های سلولها توسط این ژن استفاده کردند.

آنها دریافتند که «سیتومگالوو ویروس» تولید پروتئینی موسوم به «MRP1» را که مواد شیمیایی سمی مانند داروی سرطانی «وین کریستین» را از سلول ها بیرون می راند، تعدیل می کند. اگر سلول های عفونی دیگر نتوانند این ماده شیمیایی را تخلیه کنند، شاید این امر باعث از بین رفتن آنها و حفظ سلول های سالم از سم شود.

محققان برای آزمایش این نظریه، از 15 داوطلب مبتلا به این ویروس نمونه خون گرفته، آنها را با داروی ضد سرطان «وین کریستین» درمان کرده و مجددا ویروس را فعال کردند. در نتیجه دیگر ویروس دیده نشده یا کاهش یافت.

این در حالیست که به گفته دانشمندان با توجه به عوارض جانبی شدید داروی «وین کریستین» احتمالا نمی توان آن را برای پاکسازی «سیتومگالوو ویروس» در افراد سالم یا بیماران پیوندی مورد استفاده قرار داد اما می توان از آن برای درمان خون یا سلول های بنیادی اهدایی از مغز استخوان پیش از پیوند استفاده کرد.


..::::پرسش و پاسخ درباره قوز قرنیه::::..

قوز قرنیه (کراتوکونوس) چیست؟

قوز قرنیه بیماری است که در آن قرنیه نازک شده و به سمت جلو برجسته می شود، این بیماری غیرالتهابی و معمولا دوطرفه است که اغلب دو سوم وسط قرنیه را درگیر و نوک برجستگی در قسمت وسط قرنیه کمی متمایل به پایین است. این بیماری موجب اختلال خفیف تا شدید بینایی می شود.

قوز قرنیه از چه سنی تظاهر می کند؟

این بیماری در همه نژادها دیده می شود و از هر 2000 نفر یک نفر به آن مبتلا می شود. در هر دو جنس تقریبا به طور مساوی درگیر می شوند. این بیماری معمولا در سن بلوغ یعنی بین سنین 10 تا 20 سال شروع می شود.

نخستین علامت آن چیست؟

معمولا بیماران مبتلا به قوز قرنیه با کاهش پیشرونده دید مراجعه می کنند که با عینک به صورت کامل اصلاح نمی شود ولی علائم دیگر شامل فوتوفوبی (حساسیت به نور)، دیدن سایه، دوبینی تک چشمی و سوزش چشم باشد. در موارد اولیه و نهفته، حدت بینایی می تواند طبیعی باشد.

آیا ظاهر چشم تغییر می کند؟

در مراحل خفیف و متوسط، ظاهر چشم تغییر نمی کند، در مراحل پیشرفته برجستگی نوک قرنیه با چشم معمولی هم قابل مشاهده است و اگر فرد به پایین نگاه کند باعث برجستگی پلک تحتانی می شود.

آیا با عینک قابل اصلاح است؟

در موارد اولیه برای بهبود دید از عینک استفاده می شود و عینک موجب اصلاح دید می شود ولی با پیشرفت بیماری دیگر عینک اختلال دید را اصلاح نمی کند.

چه موقع باید از لنز تماسی استفاده کنیم؟

 



...::::توفیق چشم پزشکان ایرانی در درمان انحراف چشم::::...
 
استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد: در حال حاضر انحراف‌ چشم در سنین مختلف درمانهای متفاوتی دارد و به طور کلی در هر سطحی از بیماری قابل درمان است.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل ازخبرگزاری مهر، دکتر عباس عطارزاده، در تعریف استرابیسم(انحراف چشم)، گفت: تعریفی که ما از استرابیسم در چشم پزشکی داریم با تعریف بیمار و همراهان وی کمی متفاوت است. وقتی دو چشم به یک شیء نگاه می‌کنند تصاویر، روی نقاط مشابه، همسان و همگن شبکیه می‌افتد و باعث می شود شیء را سه بعدی ببینیم، اما در صورتی که تصاویر روی نقاط همگن شبکیه نیافتد، فرد از نظر چشم پزشکی دچار انحراف چشم شده است. این در حالی است که ممکن است فرد در ظاهر هیچگونه جا به جایی چشم نسبت به حالت طبیعی نداشته باشد. وی بیان کرد از نظر بیمار و همراهان وی انحراف چشم هنگامی اتفاق می‌افتد که در ظاهر چشم‌ها سرجای خودشان نبوده و یکی از چشم‌ها در بالا یا پایین و یا داخل یا خارج قرار گرفته باشد.

 



...::::چشم‌های کویری::::...

«حیف نیست این مروارید‌ها را دور می‌ریزی.» این جمله را همگی بارها برای آرام‌کردن کودکانی که زیاد گریه می‌کنند به کار برده‌ایم که مفهومش در اصل این است که اشک ما چیزی فراتر از آب ساده است و واقعیت نیز همین است؛ یعنی اشک، ترکیبی از آب، چربی‌ها، پروتئین، مواد معدنی و مواد ضد باکتری است که سطح چشم را نرم و شفاف و دید مطلوب را امکان‌پذیر می‌سازد.

 
 

 

 

اما چه اتفاقی می افتد، اگر اشک چشم مان خشک بشود؛ یعنی مبتلا به بیماری خشکی چشم بشویم؟

 

 

 



...::::چطور خشکی چشم را درمان کنیم؟::::...

به گزارش" انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از همشهری آنلاین؛اشک برای سلامت کلی چشم و دید واضح ضروری است. خشکی چشم در افراد در سنین بالای ۵۰ شایع است. کمبود ترشح اشک در میان زنان به خصوص پس از یائسگی نیز شایع‌تر است.

درمان خشکی چشم بستگی به علت آن دارد.

ابتدا پزشک باید تعیین کند آیا علت زمینه‌ای وجود دارد یا نه. اگر بیماری زمینه‌ای وجود داشته باشد، این بیماری درمان می‌شود.

اگر دارویی که برای درمان بیماری دیگری مصرف می‌شود، باعث خشکی چشم شده باشد، پزشک‌تان ممکن است داروی‌تان را عوض کند.

 



...::::برای در امان بودن از ابتلا به آب مروارید ویتامین سی مصرف کنید::::...
 
چندین مطالعه اپیدمیولوژیکی نشان داده شده است که در افرادی که دچار آب مروارید هستند ،مصرف ویتامین ث انها کمتر از افرادی بوده است که دچار آب مروارید نشده اند.
برای در امان بودن از ابتلا به آب مروارید ویتامین سی مصرف کنید
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل ازعرش نیوز؛دکتر زهرا عبدالهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: ویتامین ث یک ماده انتی اکسیدانی قوی است که قادر است رادیکالهای آزاد اکسیژن موجود در فاز آبی سلولها و مایعات بین سلولی  و همچنین مایعات خارج سلولی را از بین برده و تخریب بافتها را به حداقل برساند.

 



باورهای غلط در تمام زمینه‌‌ها وجود دارد؛ باورهایی که ظاهرا علمی هستند اما معلوم نیست چگونه و توسط کدام دانشمند به اثبات رسیده است که معمولا عوام مردم پذیرفته‌اند، سلامت و بهداشت چشم نیز از این قاعده مستثنی نیست و باورهای نادرست رایجی در خصوص آن وجود دارد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل ازمیثم بدیعی مقدم- باورهای غلط در تمام زمینه‌‌ها وجود دارد؛ باورهایی که ظاهرا علمی هستند اما معلوم نیست چگونه و توسط کدام دانشمند به اثبات رسیده است که معمولا عوام مردم پذیرفته‌اند، سلامت و بهداشت چشم نیز از این قاعده مستثنی نیست و باورهای نادرست رایجی در خصوص آن وجود دارد.

از نظر دانش پزشکی، این باورها در بسیاری از موارد، نه تنها کمکی به بیمار نمیکند و باعث دورشدن آنان از راهکارهای مناسب درمانی نمیشود بلکه حتی میتواند خطراتی جدی هم برای سلامت فرد ایجاد کنند؛ برخی از باورهای غلط درباره چشم از این قرارند:

1- ضعف چشم ارثی نیست

اگر پدر و مادری چشمشان ضعیف باشد، معمولا فرزندشان هم چشمش ضعیف میشود، حتی عینکی شدن هم در بچههایی که پدر یا مادرشان عینکی است، شیوع بیشتری دارد.



...::::استاتین‌ها و خطر ابتلا به آب مروارید::::...


 "به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل ازسلامت نیوز : مطالعات جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد داروهای کاهنده کلسترول خون موسوم به «استاتین‌ها» می‌تواند خطر ابتلا به آب مروارید را افزایش دهد.داروهای کاهنده کلسترول خون از جمله «لیپیتور» و «زوکور» که برای کاهش کلسترول بد خون در افراد بزرگسال تجویز می‌شوند می‌توانند در بروز آب مروارید تاثیر داشته باشند.

؛ «ایشاک مانسی» از کارشناسان نظام سلامت تگزاس شمالی و محقق ارشد این مطالعه گفت: آب مروارید اصلی‌ترین دلیل ضعف بینایی و نابینایی به خصوص در افراد بزرگسال است.

 وی در حین تاکید کرد: نتایج این مطالعه هنوز ثابت نمی‌کند که این داروها عامل مستقیم بروز آب مروارید هستند اما آشکار می‌سازد که بین مصرف داروهای کاهنده کلسترول با خطر ابتلا به آب مروارید ارتباط وجود دارد.

 در این بررسی 14 هزار مرد و زن مورد مطالعه قرار گرفتند که گروهی از آنان از داروهای کاهنده کلسترول خون استفاده می‌کردند و مشخص شد افراد مصرف‌کننده این داروها، 27 درصد بیشتر در معرض ابتلا به آب مروارید هستند.

 مانسی همچنین اظهار داشت: تلاش کردیم تا اطلاعات مختلف را تقسیم‌بندی کنیم و یافته‌هایمان را از زوایای مختلف بررسی کنیم و در نهایت به این نکته رسیدیم که مصرف این داروها با خطر فزاینده ابتلا به آب مروارید ارتباط دارد.

 مانسی گفت: تجویز این داروها اصلی‌ترین راهکار برای درمان بیماری‌های قلبی است و بیماران نمی‌توانند براساس این یافته‌، مصرف داروهای استاتین را متوقف سازند و علاوه بر این مطالعات بیشتر روی تاثیرات این دارو بر سلامت چشم‌ها هنوز مورد نیاز است.


:::;علت آبریزش چشم و درمان آن::::
  یکی از مشکلاتی که اغلب سالمندان از آن رنج می برند،‌ نمناک بودن چشم ها است بطوری که به نظر می رسد فرد در حال گریه کردن است و یا شیء به داخل چشم او فرو رفته.

"به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم" به نقل از جام نیوز ؛ آبریزش چشم مشکلی کاملاً متداول به ویژه در بین سالخوردگان است. مسدود شدن یکی از مجراهای اشک متداول‌ترین علت آن است اما دلایل مختلف دیگری نیز می‌تواند داشته باشد. اگر علائم خفیف باشند ممکن است نیاز به درمان نداشته باشید. عمل جراحی معمولاً انسداد مجرای اشک را برطرف می‌کند. سایر درمان‌ها به علت انسداد بستگی دارد.

پژوهشگران در جدید ترین پژوهش های خود دریافته اند که پیر شدن یکسری نشانه ها و تأثیراتی را در بدن به جای می گذارد که توجه و رسیدگی زود به آن ها می تواند مانع از تحت تأثیر قرار گرفتن فرد شود.سالمندی و افزایش سن تنها شامل تغییر رنگ موها و چین و چروک بر روی صورت نیست و بر تمامی اعضای بدن اثر می گذارد.گفتنی است: بر این اساس یکی از مشکلاتی که اغلب سالمندان از آن رنج می برند،‌ نمناک بودن چشم ها است بطوری که به نظر می رسد فرد در حال گریه کردن است و یا شیء به داخل چشم او فرو رفته.

بررسی ها نشان می دهند: علت این امر تنگ شدن مجرای اشک ریزی در چشم افراد سالمند است. بر اثر این اتفاق چون کانال هایی که وظیفه ی زهکشی اشک چشم را بر عهده دارند به درستی عمل نمی کنند اشک چشم به جای جمع شدن توسط کانال ها،‌ بر روی صورت سرازیر می شود.پزشکان این اتفاق را عامل حاد پزشکی تلقی نمی کنند اما چنانچه فرد سالمند در اثر این اتفاق دارای ناراحتی و استرس باشد می توان با انجام عمل جراحی نسبت به باز کردن مجرای اشکی اقدام کرد.

كسانى كه مایلند چشمانشان سالم باشد بایستى نكات زیر را رعایت كنند.
1 - به جسم سفید و خیلى شفاف نگاه نكنند.
2 - از نگاه كردن به خطوط ریز و نقشه هاى خیلى دقیق كه موجب صرف نور زیاد است خوددارى شود.
3 - زیاد گریه نكنند.
4 - جلوى آتش شدید ننشینند.

5 - در آفتاب شدید و خورشید نگاه نكنند.

6 - سعى كنند كه باد قوى به چشم برخورد ننماید (مثل موتور سوارى و غیره ).
7 - به جسمى مدت زیاد بطور قائم نظر نیفكنند.
8 - از ورود گرد و خاك و دود به چشم جلوگیرى كنند.

9 - هواى بسیار گرم و هواى بسیار سرد و دیدن اشیاء روشن و درخشان كه بازتاب آنها موجب آزار چشم گردد مثل آینه ایكه مقابل آفتاب گرفته باشند و نور آنرا به چشم برسانند (خوددارى كنند)

10 - از زیاد بر پشت خوابیدن و خواب در هنگام پرى شكم و غذاى غلیظ و دیر هضم و خیلى گرم مثل سیر و پیاز بپرهیزند زیرا موجب زیان چشم است .
11 - خوردن بیش از اندازه نمك و طعام شور
12 - زیاد بیدارى و زیاد خوردن در شب
13 - جلوگیرى از بیوست شدید.

گیاهان موثر بردرمان آبریزش و خارش چشم        

روش های درمان:

الف:آب زیره مخلوط با عسل را بر روی پلک چشم بمالید و ماساز دهید.

ب. سرمه عسل به تنهایی یا مخلوط با آب پیاز جهت شفاف شدن. خا رش پلک و آب ریزش چشم مفید است. اگر آب رازیانه را در حالت تری و تازگی با عسل مخلوط و در چشم کودکانی که از آبریزش چشم شکایت دارند بچکانندیا از آن بخورند مفید واقع می شود.

اخطار! روشهای یاد شده حتما باید زیر نظر پزشک باشد.


 ...::::چشم ها هم ناخنک می زنند::::...

 "به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل از جوان ایرانی: دکتر زارع متخصص قرنیه، گفت: عارضه ناخنک چشم، به صورت یک برجستگی در گوشه داخلی چشم ظاهر می شود که بیشتر در سنین بالا رخ می دهد

 

وی افزود: این عارضه در آقایان بیشتر از خانم ها بوده و در صورت پیشرفت ناخنک چشم، همراه با علامت های همچون التهاب های دردناک خواهد بود.

 

این متخصص قرنیه تصریح کرد: هنگامی که ناخنک رشد می کند، درون قرنیه منجر به ایجاد آستیک مات شده و مانع از عبور نور به چشم ها می شود باعث دید کم در افراد خواهد شد.

 

گفتنی است: علائم ناخنک چشم، علاوه بر تابش طولانی مدت نور خورشید عواملی همچون گرد و خاک می تواند موجب ایجاد این عارضه شود.


...::::شناسایی جهش های جدید مرتبط با RP آرپی::::...

شناسایی جهش های جدید مرتبط با RP
محققان امریکایی با استفاده از توالی یابی کل DNA وآشکار شدن جهش های جدید، موفق به کشف ژن های جدید عامل نوعی نابینایی شده اند.

 

"به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل از بنیان به نقل از medicalxpress، بیماری Retinitis pigmentosa (RP) یک بیماری ژنتیکی است که منجر به نابینایی می شود و در اثر جهش هایی در 50 ژن رخ می دهد، ایجاد شود. روش های مرسوم برای شناسایی جهش های RP  و ژن های جدید RP شامل اسکرین توالی های کد کننده و غیر کد کننده DNA است.

محققان امریکایی و سوئیسی در مقاله ای که اخیرا در Proceeding of the National Academy of Sciences منتشر شده است، نتایج تحقیق خود را که در آن به آزمایش DNA با استفاده از تعیین توالی کل ژنوم پرداخته اند، ارائه داده اند  . در این تکنیک تنوع همه قسمت های ژنوم شامل نواحی کد کننده و نواحی غیر کد کننده مورد بررسی قرار گرفته است. نویسندگان مقاله فوق تعدادی از جهش های RP  منحصر به فرد را گزارش کرده اند. مثلا ژن NEKR مربوط به گیرنده های نوری شبکیه است و جهش هایی ساختاری دربازآرایی DNA مرتبط با اینترون ها. این مطالعه بر روی 16  بیمار غیر خویشاوند (امریکایی و ژاپنی) دچار RP  انجام شده است. در این بیماران،الگوی وراثتی بیماری اتوزومال مغلوب است و بیماری ARRP نام دارد. در این بیماری پیشرونده شبکیه تحلیل رفته و نابینایی ایجاد می شود. این محققان موفق به شناسایی جهش هایی در هفت ژن مرتبط با ARRP در هشت نفر از بیماران شده اند که شاملCERKL ،DFNB31،PDE68،EYS،CNGB1، RDH12  وUSH2A هستند. 14الل جهش یافته از میان 16 الل جدیدند. این مطالعه اهمیت تنوع نادر ساختاری را در بیماری هایی که با وراثت مندلی به ارث می رسند بیشتر آشکار کرده است.



پژوهشگران دانشگاه اوهایو با ترکیب توانایی تمرکز چشم انسان و دید زوایه باز چشم حشره ، لنزی را طراحی کرده اند که می تواند ابزارآلات پزشکی و تلفن های هوشمند را متحول کند.

"به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"
به نقل ارخبرگزاری مهر، نتایج این تحقیقات می تواند به تلفن های هوشمندی منجر شود که با کیفیت عکس دوربین های دیجیتالی قابل رقابت باشد و از سوی دیگر در علم پزشکی به جراحان کمک کنند تا درون بدن انسان را آنگونه که تا کنون امکان پذیر نبوده است ببینند.

چشم ما می تواند تمرکز و فاصله کانونی خود را تغییر دهد این در حالی است که چشم حشره از مولفه های اوپتیکی کوچک بسیاری ساخته شده که تمرکز را تغییر نمی دهند اما دید وسیع و بازی دارند.

"یی ژائو" استادیار مهندسی زیست پزشکی و چشم پزشکی می گوید: می توانیم این دو ویژگی را ترکیب کنیم در این صورت آنچه که به دست خواهیم آورد لنزهای زاویه باز با میدان دید عمیق است.

این پژوهشگران در آزمایش های خود نشان دادند که این لنزها می توانند تمرکز خود را در بین اجسام میکروسکوپی که در فواصل مختلف تنظیم شده بودند ، تغییر دهند.

نمونه اولیه این لنز یک پلیمر شفاف انعطاف پذیر است که با مایع  ژلاتینی شبیه مایع چشم انسان پر شده است.

این لنز کامپوزیتی از چندین کیسه مایع گنبدی شکل جداگانه است که گنبدهای کوچکی بر بالای یک گنبد بزرگ تر قرار گرفته اند.

به گفته ژائو هر گنبد قابل تنظیم است. وقتی که مایع به درون و بیرون لنز پمپ می شود، بخش های مختلف منبسط و منقبض شده و شکل کلی، جهت و تمرکز لنز را تغییر می دهند.  

پیشرفت های بیشتر این فناوری، می تواند آن را به ابزار مفیدی در لاپاراسکوپی تبدیل کند که در آزمایش های پزشکی و جراحی کاربرد دارد.

این لنزها به دلیل خاصیت قابل تغییر شکل می توانند در تلفن های هوشمند نیز کاربرد داشته باشند و تصاویری با عمق و زوم دوربین های دیجیتالی تهیه کنند.


...::::درمان شایع‌ترین نابینایی کهنسالان با دستاورد دانشمند ایرانی::::...

درمان شایع‌ترین نابینایی کهنسالان

محققان مدرسه پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی به همراه دانشمند ایرانی یافته‌های جدید خود را در درمان بهتر دژنراسیون ماکولا، شایع‌ترین نابینایی در مان کهنسالان، منتشر کرده‌اند.

"به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل از(ایسنا)، این مطالعه که با همکاری دکتر شاهین رفیعی، استاد دانشگاه کورنل، صورت گرفت، بر روی موش‌ها انجام شد.

در تحقیق انجام‌شده مشخص شد خانواده‌ای از داروها موسوم به مهارکننده‌های MDM2 در پسرفت‌ شریان‌های خونی غیرنرمال و مسئول از دست‌رفتن بینایی مرتبط با بیماری دژنراسیون ماکولا، بسیار کارآمد هستند.

دانشمندان امیدوارند این مهارکننده‌ها بار درمانی موجود بر روی هر پزشکان و بیماران مبتلا به این اختلال را کاهش دهد.

حدود 11 میلیون امریکایی به شکلی از دژنراسیون ماکولا مبتلا هستند و این بیماری شایع‌ترین عامل از دست‌رفتن بینایی در جهان غرب به شمار می‌آید.

افراد مبتلا به چنین اختلالی انجام بسیاری از فعالیت‌های روزانه مانند رانندگی، مطالعه و تماشای تلویزیون را بی‌نهایت دشوار می‌دانند.

هم اکنون، بهترین درمان ممکن برای دژنراسیون ماکولا نوعی آنتی‌بادی به نام anti-VEG است که به درون چشم تزریق می‌شود.

بیماران باید هر چهار تا هشت هفته یک بار، برای تزریق جدید این دارو به پزشک معالجشان مراجعه کنند که این امر زمانبر و هزینه‌بر است.

محققان حاضر در این پروژه امیدوارند درمانی ماندگار را ارائه دهند تا بیماران را از انجام تزریق‌های مکرر مصون دارد.

این امر خطر عفونت چشم را کاهش داده و به طور بالقوه‌ای از بار اقتصادی چنین شرایطی می‌کاهد.

تمامی بیماران مبتلا به دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن، با شکل "خشک" این بیماری مواجه می‌شوند که می‌تواند موجب بینایی مبهم یا نقاط کور شود.

در حدود 20 درصد از مبتلایان، این بیماری به شکل "تر" پیشرفت می‌کند و در آن شریان‌های خونی در چشم تشکیل می‌شوند که مایع یا خون از آن‌ها به بیرون نشت می‌کند و این عارضه موجب از دست رفتن بینایی می‌شود.

در حالی که anti-VEGF با هدف‌قراردادن مولفه‌های رشد که به شریان‌های خونی نشتی منجر می‌شوند، عمل می‌کند، مهارکننده‌های MDM2 خود شریان‌های خونی غیرنرمال را هدف قرار می‌دهند و موجب پس‌رفت آن‌ها و تاثیری ماندگار می‌شوند.

در این تحقیق رفیعی و همکارانش اثرهای مهارکننده‌های MDM2 را در کشت سلولی و در مدل موش‌های مبتلا به دژنراسیون ماکولا بررسی کردند.

آن‌ها دریافتند این دارو شریان‌های خونی مشکل‌زای مرتبط با دژنراسیون ماکولای «تر» را با فعال‌کردن نوعی پروتئین موسوم به p53 منسوخ می‌کند. این پروتئین تنظیم‌کننده غالب و تعیین‌کننده زنده‌بودن یا مرگ یک سلول است.

با فعال‌کردن p53، دانشمندان می‌توانند فرایند مرگ سلول را در این شریان‌های خونی غیرنرمال پایه‌ریزی کنند.

مهارکننده‌های تحت بررسی همچنین دارای مزایای قابل‌تصوری بر دیگر درمان‌هایی هستند که هم‌اکنون در چندین آزمایش بالینی در حال بررسی هستند.

از میان این آزمایش‌ها می‌توان به تشعشع با دوز پایین در حالت دژنراسیون ماکولای «تر» اشاره کرد.

روند تشعشعی با آسیب‌رساندن به دی ان ای سلول‌ها، منجر به افزایش p53 و مرگ سلول می‌شود.

این در حالی است که مهارکننده‌های MDM2، مولفه p53 را بدون آسیب‌رساندن به دی ان ای فعال می‌کنند.

علاوه بر این، آن‌ها می‌توانند از راه تزریق به چشم وارد شوند که این فرایند به تعدادی از درمان‌های تشعشی نیازمند جراحی، ارجحیت دارد.

جزئیات این موفقیت علمی در مجله Journal of Clinical Investigation منتشر شد.


صفحه قبل 1 ... 14 15 16 17 18 ... 36 صفحه بعد

تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است