انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی واشتارگارت در ایران
به وب سایت اختصاصی بیمارانRP خوش امدید
سری لوازم آشپزخانه فیلیپس جاروبرقی فیلیپس اتو بخار فیلیپس ریش تراش فیلیپس لومیا فیلیپس

نویسندگان
پیوند ها
امکانات

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 547
بازدید دیروز : 509
بازدید هفته : 1056
بازدید ماه : 4086
بازدید کل : 169422
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2

Alternative content



دریافت كد ساعت


پیج رنک


رنک الکسا

با کلیک بر روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید
درباره وب سایت
به انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی[RP]ـ تی یلم خوش آمدید.
اخرین مطالب
ارشیو مطالب
پیوند های روزانه
نظر دهید نظر

...::::داربست های ژل آلژینات تقویت شده با نانوالیاف ژلاتین برای مهندسی بافت قرنیه::::...

**به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم،مقاله ای به نقل از بنیان با عنوان:داربست های ژل آلژینات تقویت شده با نانوالیاف ژلاتین برای مهندسی بافت قرنیه**

کمبود شدید اهداکننده قرنیه در حال حاضریک بحران بین المللی در زمینه بهداشت عمومی است . برای پاسخگویی به افزایش تقاضا برای پیوند قرنیه نیاز به تولید جایگزین هایی برای این بافت اهدایی است. تلاش های کنونی برای طراحی داربست هایی برای بازسازی بافت قرنیه شامل استفاده از مواد گران قیمت است . با این حال، این داربست های قرنیه هنوز فاقد ساختار فیبری بسیار سازمان یافته هستند که بتوانند به عنوان یک جزء تحمل کننده فشاردربافت طبیعی عمل کنند. این مطالعه نشان می دهد که هیدروژل های تقویت شده با نانوالیاف شفاف می توانند از پلیمرهای طبیعی ارزان، غیر ایمنوژنیک و به راحتی در دسترس برای تقلید ساختار قرنیه ایجاد شوند. از الکترواسپینینگ برای تولید نانوالیاف ژلاتین استفاده گردید که سپس با هیدروژل آلژینات نفوذ پذیرشد. وارد کردن نانوالیاف الکتروریسی شده به هیدروژل ها، خواص مکانیکی آنها را بهبود بخشده و سبب ایجاد کامپوزیت های قوی از نظرمکانیکی شد. این هیدروژل های تقویت شده با نانوالیاف می توانند به عنوان جایگزین هایی برای بافت اهدا یی در پیوند قرنیه بکار روند.

 


...::::حذف ژن ضد پیری عامل مؤثر در تخریب ماکولا::::...

حذف ژن ضد پیری عامل مؤثر در تخریب ماکولا
حذف ژن ضد پیری Kolotho موجب القای تخریب ماکولای وابسته به ژن که یکی از دلایل اصلی کوری درافراد سالخورده می باشد، می گردد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان؛یک تیم تحقیقاتی گزارش کردند که حذف ژن ضد پیری موجب القای تخریب شبکیه در موش می شود که ممکن است در تخریب ماکولای وابسته به ژن که یکی از دلایل اصلی کوری درافراد سالخورده می باشد، دخیل باشد. دانشمندان نقش کلیدی ژن مهارکننده پیری به نام Klotho را در حفظ شبکیه انسان و موش کشف کردند. آنها بیان کردند که حذف بیان Kolotho منجر به مشاهده علائم هر دو نوع تخریب ماکولا-مرطوب و خشک- در انسان گردید.

Kolotho هورمونی است که توسط برخی اندام ها و بافت ها سنتز و ترشح می شود و خصوصیات ضد پیری دارد. در حدود 15 سال پیش دانشمندان ژاپنی گزارش کردند که جهش در Kolotho موجب کوتاه شدن عمر موش ها از 2 سال به 2 ماه می شود و افزایش بیان آن موجب افزایش طول عمر موش ها گردید. دانشمندان به 4 عملکرد اصلی  Kolotho  درشبکیه انسان پی بردند که موجب ایجاد این عقیده شد که این ژن برای صحت عملکرد این بافت حساس به نور ضروری می باشد. این ژن موجب افزایش فعالیت ژن های سنتز کننده رنگدانه های بینایی جذب کننده نور در سلول های شبکیه می شود. همچنین این ژن موجب افزایش بیان ژن هایی می شود که درمقابل استرس های اکسیداتیو آسیب رسان به شبکیه حفاظت می کنند. Kolotho فاکتور رشد اندوتلیال رگی را مهار کرده و بنابراین در مهار رشد رگ های خونی در چشم نقش مهمی را بازی می کنند که دلیل اصلی تخریب ماکولای مرطوب می باشد. این ژن همچنین فاگوسیتوز بخش خارجی فتورسپتورها را در شبکیه تنظیم می کند. این فرآیند اجازه باززایی فتورسپتورها را می دهد و اگر این عملکرد حذف گردد، فتورسپتورها تخریب شده و موجب کوری می شوند. به گفته دکتر Golestaneh ، Kolotho می تواند هدف درمانی تخریب ماکولای وابسته به ژن باشد. روش ژن درمانی و سلول درمانی قادر به القای بیان جدیدی از Kolotho در شبکیه پیرمی تواند باشد. اما قبل از استفاده از این روش ها باید ارتباط بین کاهش بیان Kolotho با تخریب عملکرد ماکولا در انسان مورد بررسی قرار گیرد.


...::::80 درصد نابینایی ها و اختلالات دید در دنیا قابل پیشگیری است::::...

تحقیقات جهانی نشان می دهد با افزایش سن ، اختلالات دید و نابینایی ها بیشتر می شود و 80 درصد این اختلالات قابل پیشگیری است .

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار واحد مرکزی خبر،مدیرگروه مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت موسسه ملی تحقیقات سلامت، در نخستین همایش اپیدمیولوژی بیماری های چشم ، با اعلام این خبر افزود : به همین دلیل توجه به برنامه های سلامت سالمندان ، جدی است .

دکتر بهزاد دماری گفت:در ایران 700 هزار نابینا و افراد دارای اختلال دید در گروه سنی 50 سال داریم.
وی تصریح کرد:75 درصد این افراد به علت آب مروارید،عیوب انکساری ، دیابت یا آب سیاه نابینا شده اند و می توان با توجه بیشتر به برنامه سلامت سالمندان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد .



...::::285 ميليون نفر در جهان مبتلا به اختلال ديد هستند::::...

*رئيس اولين سمينار اپيدميولوژي بيماري‌هاي چشم و نابينايي گفت:نابينايي و كم‌بينايي از جمله بيماري‌هايي هستند كه كل سلامت فرد را تحت‌تأثير قرار مي‌دهد*

 

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛در اولين سمينار اپيدميولوژي بيماري‌هاي چشم و سلامت بينايي دكتر دماري، رئيس سمينار گفت: مؤلفه‌هاي اجتماعي در سلات چشم هم نقش بسيار مهمي دارند، پس بهبود سلامت چشم نيازمند دخالت‌هاي اجتماعي است.

وي افزود: طبق آماري كه توسط سازمان جهاني بهداشت در سال 2012 منتشر شده است، 285 ميليون نفر در جهان اختلال ديد دارند كه 19 ميليون نفر در جهان اختلال ديد دارند كه 19 ميليون نفر آن‌ها كودك هستند و 60% آن‌ها عيوب انكساري دارند. 


::::بیماری تراخم در آستانه حذف از کشور::::

هماهنگ کننده کشوری برنامه های پیشگیری از نابینایی و ناشنوایی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت : تراخم در کشور ما در مرحله حذف است و به زودی گواهینامه حذف تراخم را از سازمان بهداشت جهانی می گیریم.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار واحد مرکزی خبر؛دکتر علیرضا مهدوی درحاشیه نخستین همایش اپیدمیولوژی بیماری های چشم افزود : بیماری تراخم تا چند سال قبل شایع و یکی از علل مهم و از علل اولیه نابینایی در کشور بود.
وی گفت: الان میان فارغ التحصیلان جدید چشم پزشکی ، کمتر چشم پزشکی حتی در دوران تحصیل خود تراخم فعال دیده است.
مهدوی افزود: این امرحاصل خدمات اولیه بهداشتی است که در سطح کشور ارائه می شود .
هماهنگ کننده کشوری برنامه های پیشگیری از نابینایی و ناشنوایی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی افزود: در کشور در زمینه بقیه بیماری ها نیز کار می شود و مراقبت های اولیه چشمی در نظام سلامت از سالها قبل ادغام شده و در شرایط خوبی است.


...::::عیوب انکساری شایع ترین علت نابینایی و اختلالات بینایی در کودکان::::...

هماهنگ کننده کشوری برنامه های پیشگیری از نابینایی و ناشنوایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در کنار برخی بیماری های مادرزادی، شایع ترین علل کم بینایی و نابینایی کودکان عیوب انکساری چشم است.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار واحد مرکزی خبر؛دکتر علیرضا مهدوی در مصاحبه اختصاصی حاشیه نخستین همایش اپیدمیولوژی بیماری های چشم، افزود: طرحی آزمایشی اجرا کردیم و در آن نوزادان در بدو تولد، دو تا سه ماهگی و کودکان چهار تا شش سالگی، از نظر عوارض چشمی معاینه شدند .
وی گفت: با مشاهده هر عارضه ای نوزاد و کودک به سطوح بالاتر درمانی و پزشک متخصص ارجاع شدند.
مهدوی افزود: این طرح به مدت پنج تا شش سال و تا سال 90 اجرا شد و برخی استان ها تا سال 91 هم این طرح را اجرا کردند و هم اکنون اطلاعات به دست آمده جمع آوری شده و در مرحله ارزشیابی است.
هماهنگ کننده کشوری برنامه های پیشگیری از نابینایی و ناشنوایی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی افزود : خدمات مراقبتی چشم پزشکی در خدمات سلامت ادغام شده و بیشترین کسانی که از این خدمات بهره می برند گروه سنی کودکان و نوجوانان هستند که در بدو ورود به مدرسه، هنگام ورود به مقطع اول راهنمایی و چهار تا شش سالگی از نظر عیوب انکساری معاینه و بررسی می شوند.
مهدوی با بیان اینکه پیشگیری از هر درمانی بهتر است، گفت : مراقبت منظم بینایی و مراجعه به چشم پزشک یا اپتومتریست، حداقل سالی یک بار برای همه افراد به خصوص در سنین کودکی و نوجوانی لازم است.
نخستین همایش اپیدمیولوژی بیماریهای چشم ، صبح امروز در بیمارستان فارابی آغاز به کار کرد و تا عصر امروز به کار خود ادامه می دهد.


 

...::::تشخیص بیماری چشمی رتینیت پیگمنتوزا با استفاده از تست ادرار::::...

تشخیص بیماری چشمی رتینیت پیگمنتوزا  با استفاده از تست ادرار
*مطالعه ای در دانشگاه Duke صورت گرفت که نشان داد دولیکول موجود در ادرار بیماران با موتاسیون های ژنی که موجب رتینیت پیگمنتوزا یا RP می شود مرتبط است*

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان از medicalxpress، رتینیت پیگمنتوزا بیماری ارثی تخریب کننده است که موجب اختلالات شدید بینایی و کوری می شود.  محققین به این منظور به آنالیز سلول های کشت داده شده از خانواده ای پرداختند که سه نفر از فرزندان آن ها مبتلا به رتینیت پیگمنتوزا بودند. آن ها ژنوم این خانواده را توالی یابی کردند و دریافتند که فرزندان مبتلا به رتینیت پیگمنتوزا دارای دو نسخه جهش یافته در ژن دهیدرودولیکول دی فسفاتاز سینتاز(DHDDS) هستند که آنزیمی را می سازد که مسئول سنتز ترکیبات آلی به نام دولیکول است.مطالعات قبلی آنالیز نمونه های ادرار با استفاده از اسپکتروفتومتری جرمی و کروماتوگرافی مایع در افراد دارای بیماری های کبدی وجود دولیکول را نشان داد. آن ها افراد مختلف را آنالیز کردند و دریافتند که در همه آن ها دولیکول 19 وجود داشت اما در سه تن از این افراد دولیکول 18 و جود نداشت و هر سه این افراد نیز مبتلا به رتینیت پیگمنتوزا بودند. والدینی که هر کدام یک نسخه از ژن DHDDS جهش یافته را حمل می کردند سطح متوسطی از دولیکول 19 و سطوح بالایی از دولیکول 18 را در مقایسه با فرزندان سالم شان نشان دادند.به نظر می رسدارزیابی دولیکول می تواند به طور موثری نشان دهد که رتینیت پیگمنتوزا به طور عمده به دلیل جهش در DHDDS و نه به دلیل جهش های دیگر ایجاد می شود.محققین امیدوار هستند تا بتوانند باارزیابی دولیکول به عنوان یک تست تشخیصی اولیه برای بیماران رتینیت پیگمنتوزا با متابولیسم دولیکول غیر طبیعی استفاده کنند و از آن جا که نمونه ای ادرار در مقایسه با نمونه های خون پروفایل مجزاتری را ارئه دادند به نظر می رسد به کارگیری این روش ،گزینه ای مناسب در تشخیص این بیماری باشد.


...::::برگزاری همایش اپیدمیولوژی بیماری های چشم::::...

نخستین همایش اپیدمیولوژی بیماری های چشم در بیمارستان فارابی در حال برگزاری است .
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"دبیر علمی این همایش در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت : بالابردن آگاهی های عمومی درباره بهداشت بینایی و اهمیت آن در جامعه و بازآموزی و افزایش آگاهی همکاران چشم پزشک و اپتومتریست و پزشکان عمومی مهمترین هدف همایش یک روزه است.
دکتر علی رضا لاشیئی افزود : در این همایش نشست های تخصصی درباره «شواهد در اپیدمیولوژی بیماریها و سلامت چشم » ، « سیاست گذرای برای سلامت چشم »‌ و « کم بینایی و معلولیت » و کارگاه های آموزشی تخصصی با موضوع « غربالگری رتینوپاتی دیابتی » ، « ابزارهای سنجش کیفیت زندگی در بینایی » و « هوش مصنوعی » برگزار می شود .
وی گفت : در این همایش همچنین درباره مولفه های اجتماعی تعیین کننده در سلامت چشم و دسترسی همگانی به سلامت چشم بحث و تبادل نظر خواهد شد .
دبیر علمی این همایش همچنین گفت : اهداف اصلی سلامت بینایی محقق نمی شود مگر با همکاری متولیان مختلف بهداشت و سلامت در جامعه و امسال سعی کردیم در این همایش میان همکاران خود در بخش سلامت و بهداشت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و شهرداری ها ، ارتباط منطقی و شبکه ای برای همکاری ایجاد کنیم .
لاشیئی افزود : شهرداری به دلیل اجرای کارهای فرهنگی زیاد از جمله ایجاد خانه های فرهنگ شهرداری ، زمینه مناسبی برای آگاهی بخشی به مردم دارد .
وی تأکید کرد : نابینایی ، کم بینایی یا معلولیت های بینایی می تواند منجر به عوارض بسیار زیاد اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و فردی شود و برای کاهش این مشکلات ، باید در بخش های مختلف همکاری ایجاد شود .


...:::: وزیر بهداشت:اختلالات بینایی کودکان با ارجاع به موقع قابل پیشگیری است ::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایرنا؛دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی به مناسبت روز جهانی بینایی (امروز ۱۸ مهر) در گفت و گوی اظهار داشت: مراجعه به موقع به چشم پزشکی از اهمیت بسزایی برخوردار است البته کودکان در بدو تولد مورد معاینات چشم قرار می گیرند اما لازم است والدین بیماری های چشم کودکان را در سه سالگی و قبل از رفتن به مدرسه به طور جدی پیگیری کنند.

هاشمی خاطرنشان کرد: تنبلی چشم یکی از اختلالات بینایی به شمار می رود که پس از سن ۹ سالگی، هیچگونه درمانی دارد و سن طلایی برای درمان این بیماری بین چهار تا شش سال است بنابراین بهتر است کودکان را به موقع نزد چشم پزشک برد.

وی یادآور شد: اختلالات بینایی حتی گاهی با تجویز یک عینک، قابل پیشگیری است.

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود به موفقیت های کشور در زمینه علم چشم پزشکی اشاره کرد و گفت: چشم پزشکی در کشور ما خیلی رشد کرده و دستاوردهای خوب بسیاری داشته است.


اندازه بزرگتر اندازه بزرگتر...::::ویزیت چشم پزشکی رایگان است::::...

*روز جهانی نابینایی روزی است که متعهد می شویم به هر فرد روی کره زمین دید کامل اختصاص دهیم دومین پنجشنبه اکتبر هر سال به نام روز جهانی بینایی نامگذاری شده است ،بزرگداشت این روز در بیمارستان فارابی تهران برگزار شد*

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛دکتر علیرضا لاشه ای، دبیر علمی اولین سمینار اپیدميولوژی بیماری های چشم اظهار داشت:هدف از برگزاری این سمینار را بالا بردن آگاهی مردم دانست و گفت: این سمینار به دو دلیل برگزار می شود، افزایش آگاهی های عمومی در مورد اهمیت سلامت چشم و بینایی، هماهنگی با مراکز جهانی که عهده دار سلامتی و بهداشت چشم در دنیا هستند.

وی با بیان اینکه پاسداشت سلامت چشم در چند سال اخیر هر ساله در بیمارستان فارابی برگزار می شود گفت:  سعی بر این است که  اهمیت بینایی و سلامت بینایی را در جامعه گسترش دهیم.

لاشه ای در ادامه گفت: در این دوره  مردم را  به خانه های سلامت اطراف بیمارستان فارابی دعوت کردیم تا در این مراکز با مقوله سلامت چشم و بینایی آشنا شوند و حتی سالمندان  تحت ویزیت  رایگان چشم پزشکی قرار می گیرند.

 

 

 


به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از سایت طب سنتی اسلامی

1ـ افتادگی چشم و پف زیر آن (ناشی از افزایش بلغم در چشم است) :

الف) روغن مالی ملاج سر با روغن سیاه دانه یا استفاده از تاج نمکی (داخل

 کیسه پارچه ای نمک دریا ریخته شبها به مدت یکی دو ساعت روی سر

 می گذاریم.)

ب) ترک و یا کاهش جدی سردیها مخصوصا شبانگاه

ج ) ارده با شیره انگور هفته ای ۴ وعده صبحانه

 2- درمان عفونت چشم :

الف) شبی یک قطره عسل داخل چشم بچکانید.(۷ الی ۱۴ شب) 

ب ) بعد از دو هفته یک دوره ۷ الی ۱۴ شب شستشو با عرق رازیانه

ج ) ماساژ چشم

 3- درمان گل مژه :

شبی یک قطره عسل داخل چشم بچکانید.(۱ الی ۳ شب) 

 4- درمان شب کوری :(۴۰ الی ۱۲۰ روز)

الف) سوپ برگ یونجه یا سالاد آن هفته ۲ الی ۳ مرتبه

ب ) ضماد یونجه پخته شده روی چشم از شب تا صبح بماند.

 5- درمان تیک عصبی چشم :(۱۲۰ روز طول درمان است.)

الف) استشمام عطر شبانگاه

ب ) فسنجان بادام درختی ۲ الی ۳ وعده

ج ) ماساژ سر و کف پا

د) ترک و یا کاهش جدی سردیها مخصوصا شبانگاه

ه) روغن مالی ملاج سر با روغن سیاه دانه

و ) شبی یک لیوان عرق بهارنارنج به همراه یک قاشق مرباخوری فرنجمشک

 و کمی عسل

 6- درمان آب مروارید :

الف) شستشوی چشم با عرق رازیانه (۴۰ شب)

ب) شبی یک قطره آب لیموی تازه داخل چشم (۴۰ شب)

ج ) بعداز آبلیمو ۴۰ شب شبی یک قطره عسل داخل چشم بچکانید.

د ) حجامت ماستوئید(پشت گوش)

ه ) دو هفته بعد حجامت ناحیه گیجگاهی

* با تکرار این روش درمان می شود.

 7- درمان قوز قرنیه :

الف) روغن مالی ملاج سر با روغن سیاه دانه یا کنجد 

ب)  شستشوی چشم با عرق رازیانه (۴۰ شب) 

ج) بادکش پشت گوش ۷ الی ۱۴ مرحله

* توجه : انجام بادکش فقط باید زیر نظر متخصص طب سنتی باشد.

 8- درمان کاهش دید چشم :

الف)  شستشوی چشم با عرق رازیانه هرشب مداوم

ب ) اگر دید بسیار کم شده حجامت ماستوئید

ج) دو هفته بعد حجامت ناحیه گیجگاهی

د ) خوراک بادام درختی روزی ۱۴ عدد

 9- درمان شوره مژه :

روغن مالی مژه با روغن بنفشه

 10- درمان ناخنک چشم :

الف) شستشوی چشم با عرق رازیانه

ب ) روغن مالی ملاج سر با روغن سیاه دانه

ج ) حجامت سر

د ) دو هفته بعد حجامت ناحیه گیجگاهی

* توجه : با تکرار حجامت ها و در بعضی موارد با تشخیص طبیب زالو اندازی

و حتی فصد ناحیه گیجگاهی درمان اتفاق خواهد افتاد.

 11- درمان سوزش و قرمزی و التهاب چشم :

از ترکیب (آبلیموی تازه + روغن بادام شیرین) شبی یک قطره داخل چشم . 

 12- درمان آب ریزش شدید چشم :

الف ) شبی یک قطره عسل داخل چشم بچکانید.(۷ الی ۱۴ شب)

ب ) ترک و یا کاهش سردیها (۴۰ شب)

 13- درمان مگس پران چشم :

الف) شستشوی چشم با عرق رازیانه

ب) حجامت سر 

ج ) دو هفته بعد حجامت ناحیه گیجگاهی 

 14- درمان گل مژه :

ترکیبی از گل ختمی , آویشن و اسپرزه را با شیر داغ یا آب جوش خمیر کرده

و روی پلک بگذارید و روی آن را بسته و نرم نگه دارید تا سر باز کند . و سپس

 با دم کرده آویشن شستشو شود . در یک جلسه حجامت ناحیه گیجگاهی یا

 فقط 2 عدد زالو کنار چشم یا زیر پلک بیاندازید.

 15-درمان آب سیاه :

الف) حجامت ماستوئید(پشت گوش)

ب) دو هفته بعد حجامت ناحیه گیجگاهی

ــ برگرفته از سایت طب سنتی اسلامی http://tebebartar.blogfa.com


...::::13 باور غلط درباره چشم::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم" این باور ها از این قرارند:

1- مطالعه در نور کم به چشم‌ها آسیب می‌رساند:
استفاده از چشم‌ها در نور کم باعث آسیب به آنها نمی‌شود. فراموش نکنید از زمانی که همه فعالیت‌های مرتبط با بینایی مانند مطالعه و خیاطی، زیر نور شمع یا چراغ‌های نفتی و یا گازی صورت می‌گرفت، مدت زیادی نمی‌گذرد.اگر قرار بود این اتفاق بیفتد سال‌های قبل همه باید نابینا می‌شدند! البته شکی نیست که همه افراد برای سهولت در مطالعه و جلوگیری از خستگی چشم باید از نور «مناسب» استفاده کنند.

2- عینک زدن (یا نزدن) باعث آسیب به چشم می‌شود: 

عینک‌ها به‌طور معمول جهت بهبود دید به کار می‌روند. عدم‌استفاده از عینک یا استفاده از عینک نامناسب باعث آسیب فیزیکی چشم نمی‌شود. درواقع عینک سبب تقویت و یا تضعیف بینایی نمی‌شود. باور غلط دیگری که وجود دارد این است که استفاده از عینک از سنین خردسالی موجب بدتر شدن قدرت بینایی می‌شود که اینطور هم نیست.

3- استفاده از لنزهای تماسی جلوی پیشرفت نزدیک‌بینی را می‌گیرد: 

بعضی از افراد بر این باورند که استفاده از لنزهای تماسی به‌مرور زمان، باعث اصلاح بینایی و در نتیجه عدم‌نیاز به استفاده از عینک یا لنز خواهد شد. هیچ یافته علمی‌ای مبنی براینکه استفاده از لنزهای تماسی باعث بهبود ضعف بینایی یا کندشدن روند کاهش بینایی شود، وجود ندارد.

4- نشستن نزدیک تلویزیون در کودکان، نشان‌دهنده ضعیف بودن چشم آنهاست: 

کودکان از توانایی انطباق بالاتری نسبت به بزرگسالان برخوردار هستند، در نتیجه معمولاً مطالب خواندنی را به چشمشان نزدیک می‌کنند یا نزدیک به تلویزیون می‌نشینند. هیچ دلیلی مبنی بر اینکه این عادت باعث آسیب به چشم شود وجود ندارد و معمولاً با رشد کودک به فراموشی سپرده می‌شود.

5- استفاده از تلویزیون و کامپیوتر باعث ضعیف شدن چشم می‌شود: 

استفاده از کامپیوتر یا سایر دستگاه‌های تصویری باعث آسیب به چشم نمی‌شود. هرچند در اثر کار بسیار نزدیک با کامپیوتر یا مطالعات طولانی‌مدت، به‌دلیل کاهش پلک زدن و در نتیجه خشک شدن سطح قرنیه، خستگی یا ناراحتی چشم رخ می‌دهد، استراحت گهگاه چشم و نگاه کردن به بالا یا به کنج‌های اتاق و یا به اشیاء دور، می‌تواند از خستگی چشم بکاهد.

6- انحراف چشم اطفال به مرور زمان بهبود می‌یابد:

انحراف واقعی چشم در اطفال به مرور زمان بهبود نمی‌یابد. گرچه در برخی از کودکان به‌دلیل پهن بودن پل بینی ممکن است که چشم‌ها لوچ به‌نظر برسند که این حالت با رشد کودک کاهش می‌یابد اما کودک دچار انحراف واقعی چشم، برای جلوگیری از ایجاد دو‌بینی، تنها از یک چشم استفاده می‌کند و بنابراین چشم دچار انحراف، از بینایی خوبی برخوردار نخواهد شد.تنها راه درمان هم این است که کودک مجبور به استفاده از چشم ضعیف شود و به همین دلیل هم برای درمان تنبلی چشم، چشم سالم کودک باید به‌طور متناوب بسته شود. انحراف چشم می‌تواند توسط عینک، قطره‌های چشمی یا جراحی اصلاح شود و هرچه این اقدامات زودتر صورت گیرد نتایج بهتری به‌دست خواهد آمد. تمام کودکان دچار انحراف چشم باید توسط چشم پزشک معاینه شوند.

7- مشکلات چشمی باعث افت یادگیری در کودک هستند: 

مشکلات خواندن، درک مسائل ریاضی یا سایر مشکلات یادگیری در کودکان، معلولیت‌های یادگیری نامیده می‌شوند و هیچ دلیل علمی‌ای دال بر اینکه مشکلات بینایی باعث این اختلالات می‌شوند یا تمرینات چشمی می‌توانند این حالت را بهبود بخشند، وجود ندارد.مشکلات یادگیری یک اختلال آموزشی است، نه یک اختلال بینایی؛ در نتیجه کودکان دچار آن، نیاز به کمک آموزگار یا افراد متخصص در امور تربیتی دارند. البته قبل از انجام هرگونه مشاوره یا اقدام درمانی، کودک باید توسط چشم‌پزشک جهت اصلاح مشکلات احتمالی بینایی دقیقاً معاینه شود.

8- خوردن هویج باعث بهبود بینایی چشم می‌شود: 

هویج حاوی مقادیر زیادی از ویتامین Aاست که برای سلامت بینایی ضروری است اما مقدار مورد نیاز بدن به ویتامینA خیلی اندک است و بسیاری از مواد غذایی دیگر نیز حاوی این ویتامین هستند.
رژیم غذایی خوب تمام نیازهای ویتامینی فرد برای دید مناسب را فراهم می‌سازد، به علاوه مصرف مقادیر اضافی ویتامین‌ها، به‌خصوص ویتامین‌های محلول در چربی (E ،D ،A ) می‌تواند ضرر داشته باشد.

9- مطالعه متن‌های ریز به چشم افراد دچار کاهش بینایی آسیب می‌رساند:

باورهای غلط بسیاری در این خصوص که افراد دچار کاهش بینایی یا سالمندان دچار کاهش بینایی نباید زیاد از چشمشان استفاده کنند، وجود دارد. همچنین این باور نادرست وجود دارد که خواندن متن‌های ریز باعث تشدید و تسریع کاهش بینایی می‌شود.در این مورد شاید مقایسه دوربین با چشم انسان بتواند به درک موضوع کمک کند. عکس گرفتن از اشیای بسیار کوچک سبب خراب شدن دوربین نمی‌شود، پس ما هم نباید نگران باشیم که از چشمانمان حداکثر استفاده را می‌بریم!

10- آب مروارید وقتی به‌وجود می‌آید که دید نزدیک چشم ضعیف شود:

اینطور نیست. گاهی اوقات افراد مسن که قادر به مطالعه روزنامه یا مطالب در فاصله‌های نزدیک نبوده‌اند، به مرور زمان مجدداً قادر به مطالعه مطالب بدون استفاده از عینک می‌شوند. این حالت به‌دلیل شروع روند آب مروارید و در نتیجه افزایش قدرت انکساری عدسی و دید نزدیک این افراد است. بنابراین درصورت اصلاح خود به خود نزدیک‌بینی در یک فرد مسن باید احتمال ایجاد آب مروارید را مطرح کرد.

11- جراحی آب‌مروارید تنها وقتی باید انجام شود که به‌طور کامل رسیده باشد:

آب مروارید یک پرده ایجاد شده در جلوی چشم نیست بلکه حالت ابری و غبار‌آلود شدن عدسی چشم است.با توجه به روش‌های جراحی‌ای که قبلاً وجود داشت، عمل آب‌مروارید باید تا رسیدن (کامل‌شدن) آب مروارید به تعویق می‌افتاد اما در حال حاضر مختل شدن واضح بینایی را دلیل انجام عمل جراحی می‌دانند و همین‌که اختلال بینایی باعث ناتوانی فرد در انجام کارهای روزمره یا مورد علاقه وی شود، می‌تواند تحت عمل جراحی آب مروارید قرار گیرد.

12- پیوند چشم انسان عملی است که در کشورهای پیشرفته انجام می‌شود:

در حال حاضر عمل پیوند کامل چشم به‌دلیل ناتوانایی‌های علمی و عملی موجود غیرممکن است. چشم‌ها توسط ریسمان‌های باریکی به نام عصب بینایی به مغز متصل می‌شوند.هر عصب بینایی حاوی بیش از یک میلیون رشته عصبی بوده و در نتیجه غیرقابل پیوند است، به همین دلیل چشم‌ها هرگز از جایگاهشان به هنگام جراحی جدا نمی‌شوند.البته سال‌هاست که عمل پیوند قرنیه (قسمت شفاف و قدامی چشم) انجام می‌پذیرد و گاهی این عمل با عمل پیوند چشم اشتباه گرفته می‌شود. عمل پیوند قرنیه در ایران هم سال‌هاست که انجام می‌شود.

13- استفاده از عینک باعث وابسته شدن فرد به آن می‌شود: 

عینک‌های طبی جهت اصلاح عدم‌وضوح بینایی تجویز می‌شوند، بنابراین به‌دلیل واضح شدن دید، افراد تمایل به استفاده بیشتر از آنها دارند؛ گرچه این حالت شبیه وابستگی به عینک است ولی در حقیقت به خاطر تمایل فرد به واضح‌تر دیدن است.


...::::جالب‌ترین دانستنی‌ها در مورد چشم::::...

دانشمندان چندی پیش به این نتیجه رسیده اند که انسان ها می توانند در طول روز بیش از ۱۵ هزار بار پلک بزنند. این بدین معنی است که حتی قوی ترین دستگاه ها و برف پاک کن های امروزی نیز نمی توانند به این میزان رسیده و دچار هیچ مشکلی نشوند.

هر روز دنیای اطراف خود را می بینیم، با آن ارتباط برقرار می کنیم و از داشتن چشمانی بینا لذت می بریم اما آیا همه چیز را در مورد این چشم ها می دانید و با دانستنی های جالب آن آشنا میباشید؟

چشم عضوی از بدن است که به هر حال همه اعضای بدن ما مهم می باشند و نبود آن ها می تواند سبب بروز مشکلات بسیاری شود. در مورد چشم چیزهای خاصی می دانیم اما دانستنی هایی می باشند که در مورد چشم کمتر گفته می شوند ولی بهتر است آن ها را بدانید.

** آب داخل چشم

یکی از ساده ترین مواردی که در مورد چشم همه می دانیم خیس شدن آن در مواقعی است که بر اثر محیط مردمک چشم خشک شده است. اما این نکته را شاید ندانید که آب داخل چشم بسیار متفاوت تر از آنجه فکر می کنیم است. این اب از سه ماده مختلف که شامل، چربی ، یک ماده مخاطی خاص و آب می باشند تشکیل شده است. این سه ماده دقیقا به همان مقدار خاص که باید با هم ترکیب شوند. این سه ماده را مغز با توجه به میزان خشکی چشم با هم ترکیب می کند.

** با چشم نمی بینیم

همیشه می گویم ما با نگاه کردن و با کمک چشم هایمان است که می توانیم دنیای اطراف خود را ببینیم ولی این نکته غلط است! همه انسان ها با استفاده از مغزشان است که می توانند دنیای اطراف را ببینند. اطلاعات دنیای اطراف ما با استفاده از چشم ها به رابط های عصبی و سپس به مغز می رسد. در این بخش ناحیه گرافیکی مغز تصویر را پردازش می کند و ما می توانیم آن را ببینیم و ضعیف شدن جشم هم دقیقا همینچاست که نمی تواند سیگنال های درست را ارسال کند.

** چند بار پلک میزنید؟

میزان پلک زدن و سرعت آن همیشه یکی از مواردی بوده است که انسان ها به دنبال شمارش آن بوده اند. دانشمندان چندی پیش به این نتیجه رسیده اند که انسان ها می توانند در طول روز بیش از ۱۵ هزار بار پلک بزنند. این بدین معنی است که حتی قوی ترین دستگاه ها و برف پاک کن های امروزی نیز نمی توانند به این میزان رسیده و دچار هیچ مشکلی نشوند.

** چشم هم رشد می کند؟

تمامی اعضای بدن رشد خود را تا یک سن خاصی ادامه می دهند اما چشم ها دقیقا تا ۷ سالگی رشد می کنند. در حالی که اعضایی مانند بینی و گوش تا پایان عمر ردش خود را ادامه می دهند. یکی از دلایل درمان های زود هنگام نیز به همین سبب است چرا که چشم ها قبل از ۷ سالگی می توانند به راحتی درمان شوند اما پس از آن کمی زمان و مراقبت های بیشتری نیاز دارند.


..::::عوارض چشمی دود سیگار ::::..

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"پزشکی . نت : درباره اثرات زیانبار دود سیگار بسیار شنیده ایم اما اخیرا روشن شده که دود سیگار با تاثير‌گذاري منفي بر سلول‌هاي شبكيه چشم، موجب تخريب اين سلول‌ها، كاهش بينايي و پيرچشمي در افراد سيگاري نیز مي‌شود. ضمن اینکه عوارض چشمي ناشي از دود سيگار درمان قطعي ندارند و داروهاي موجود تنها موجب كاهش اين عوارض مي‌شوند.

 

دكتر محبوبه قادرپناه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه خوزستان، اظهار داشت: دود سيگار حاوي مواد مضر و آسيب رساني مانند قطران، مونوكسيد كربن و نيكوتين است كه علاوه بر عوارضي چون سرطان ريه، سرطان دهان و زبان، سرطان معده و پروستات، سلامت چشم را نيز تهديد مي‌كند.

 

 

 

وي افزود: دود سيگار سلول‌هاي لكه زرد شبكيه چشم در افراد سيگاري را تخريب كرده و موجب كاهش بينايي و پيرچشمي زودرس در اين افراد مي‌شود. همچنين عوارض ديگري از جمله سوزش، قرمزي و كوچكي مردمك چشم را نيز به همراه دارد. مردمك چشم سيگاري‌ها كوچك‌تر از ديگر افراد است.

 

 

 

وي با بيان اين كه بهترين راه براي كاهش عوارض بينايي ناشي از دود سيگار ترك سيگار است، خاطرنشان كرد: براي درمان عوارض چشمي ناشي از دود سيگار در افراد سيگاري محدوديت وجود دارد. زيرا داروهاي موجود با نيكوتين موجود در خون افراد سيگاري واكنش نشان داده و موجب سرطان ريه مي‌شود.

 

 

 

دكتر قادرپناه عنوان كرد: كودكان و نوزداني كه زمينه ابتلا به حساسيت و آلرژي را دارند، در مواجهه با دود سيگار دچار تحريك و قرمزي چشم مي‌شوند.

 


كساني كه مزاجشان سرد است اگر استمرار در مصرف فرآورده‌هاي سرد داشته باشد طبعا مستعد آب مرواريد خواهند بود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛دكتر حسين مهدوي فپتوتراپيست (درمان با گياهان دارويي)درخصوص درمان آب مرواريد با گياهان دارويي گفت: تمام بيماري‌ها اگر به مرحله حاد نرسيده باشد با داروهاي گياهي قابل درمان است و در مورد آب مرواريد يك فرآورده‌اي است كه از رازيانه تهيه مي‌َود كه براي آب مرواريد چشم بسيار موثر است به شرطي كه بيماري در مراحل اوليه باشد.

وي اظهار داشت: بيماري يعني وجود يك اختلال در بدن كه از نظر فيزيولوژيكي ساختار بدن را با مشكل مواجه مي‌كند.



 
پس از این عارضه بیماری عفونی چشم جزو علت های اصلی مراجعه به چشم پزشکی در این دوران محسوب می شود.
 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرگزاری دانا؛فوق تخصص پلاستیک و ترمیمی چشم با بیان اینکه تنبلی چشم، شایع ترین عارضه دوران بازگشایی مدارس است اظهار کرد: پس از این عارضه بیماری عفونی چشم جزو علت های اصلی مراجعه به چشم پزشکی در این دوران محسوب می شود.

دکتر فرزاد پاکدل فوق تخصص پلاستیک و ترمیمی چشم، با توجه به آغاز فصل مدارس و شایع ترین علت های مراجعه دانش آموزان به چشم پزشکی بیان کرد:



...::::غربالگری بینایی برای مبتلایان دیابت در شهرهای بزرگ/شیوع نابینائی در یک درصد جمعیت::::...

رئیس اداره چشم وزارت بهداشت گفت: برخی مطالعات حاکی از آن است که در تهران کمتر از یک درصد و در شهرهای دیگر بالای یک درصد جمعیت نابینا هستند و بیماران دیابتی از جمله افراد در معرض خطر نابینایی هستند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از سلامت نیوز؛علیرضا مهدوی اظهار داشت: وزارت بهداشت مطالعات مختلفی را برای شناسایی بیماری‌های چشمی و تأثیرگذار و کم‌بینایی یا نابینایی جمعیت کشور در دستور کار دارد و چند مطالعه در تهران و خوزستان انجام شده است که حجم نمونه‌های گرفته شده حاکی از آن است که نابینایی در یک درصد جمعیت شیوع دارد.
وی افزود: طبق آمار موجود در تهران کمتر از یک درصد افراد و در سایر مناطق کشور حدود 2 برابر این رقم نابینا هستند که این رقم شباهت زیادی به آمار کشورهای توسعه یافته دارد البته رقم مطلوب سازمان بهداشت جهانی زیر 3 دهم درصد در هر جمعیتی است.

 



...::::مناسب ترین عینک برای کودکان کدام است؟ ::::...

استفاده از عینک آفتابی غیر استاندارد در کودکان موجب بروز بیماری های تخریب بافت چشم می شود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازجوان ایرانی؛دكتر بهرام شاه ميراني،جراح و متخصص چشم گفت: بهداشت چشم كودكان بسيار مهم بوده اما گاهي والدين فقط براي معاينه دوربيني، نزديك بيني و ديگر اختلالات بينايي نزد متخصص برده در حالي كه مراقبت از چشم كودكان در برابر نور آفتاب هم بسيار مهم است.

 



...::::کارگران صنایع شیمیایی قربانیان اصلی آسیب‌های  چشمی ناشی  از  محیط کار::::...

معاون پژوهشی بیمارستان فارابی گفت:بیشترین مراجعات اورژانسی برای آسیب‌های چشمی مربوط به ورود جسم خارجی فلزی به چشم یا سوختگی‌های شیمیایی ناشی از کار با مواد شیمیایی است.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازسلامت نیوز؛هوشنگ لاشیئی در مورد تأثیر خطرهای شغلی بر سلامت بینایی اظهار داشت: اگر چه افرادی که به طور ممتد پشت کامپیوتر کار می‌کنند و مجبورند ساعت‌های طولانی به طور مستمر به مانیتور یا تلویزیون نگاه کنند نیز دچار آسیب‌های چشمی می‌شوند اما این آسیب در حد خشک شدن چشم و خستگی مفرط چشم‌ است.

فوق تخصص جراحی شبکیه چشم با تأکید براینکه نگاه ممتد به صفحه نمایشگر سبب می‌شود تا واکنش چشم برای پلک‌زدن کاهش یابد، افزود:

 



...:::: شاخص شیوع نابینائی به زیر یک درصد رسید ::::...

*شیوع نابینائی در کشورمان به علت افزایش سطح ارتقاء کیفیت علمی رشته های چشم پزشکی و غربالگری بیماری های چشمی در ایران نسبت به کشورهای اطراف سیر نزولی در پیش گرفت*

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگارعلمی باشگاه خبرنگاران؛دکتر علیرضا مهدوی رئیس اداره چشم وزارت بهداشت در حاشیه نشست خبری سمینار روز جهانی بینایی که امروز در بیمارستان چشم فارابی تهران برگزار شد،اظهار داشت:امروزه در کشورمان برخلاف سال های گذشته از نظر ارتقا سطح علمی و آگاهی عموم افراد و همچنین تدابیر وزارت بهداشت در حوزه غربالگری بیماری های شایع چشمی هم اکنون در کشورمان شاهد حذف این گروه از بیماری ها هستیم به ویژه بر خلاف سالهاي گذشته که بسیاری از بیماری های چشمی به علت نبود آگاهی عموم افراد و یا کمبود فاکتورهای درمانی منجر به نابینایی می شده است این آمار هم اکنون نسبت به کشورهای هم جوار که بالای 2 دهم درصد است در کشور ما به زیر یک درصد رسید. 
 
وی همچنین در ادامه با اشاره به طرح ها و برنامه های وزارت بهداشت و درمان در خصوص غربالگری بیماری های چشمی تاکید کرد: سیاست وزارت بهداشت همچنان منوط بر پیشگیری قبل از ابتلا است که در این خصوص با توجه به جلساتی که در وزارت بهداشت در زمینه خدمت رسانی به مناطق محروم در راستای ارتقای بیش از پیش خدمات پیشگیری به ویژه در حوزه بیماری های چشمی و ناشنوایی صورت گرفته تدوین سند جامعه بیماری های پیشگیری، کنترل و درمان نابینایی و کم بینایی برای نخستین بار در کشور است. 

رئیس اداره چشم وزارت بهداشت با اشاره به تدوین سند مذکور اظهار داشت: این سند امسال و با همت تمام تلاشگران وزارت بهداشت و جامعه چشم پزشکی به منظور بهره مندی کلیه آحاد جامعه به ویژه مناطق محروم از خدمات بهتر چشم پزشکی صورت گرفته است که هم اکنون در مرحله بررسی و تدوین قرار دارد این در حالی است که در حال حاضر کشور ما از نظر دسترسی به منابع علمی معتبر و همچنین مدارج علمی در تمام حوزه های بهداشتی به ویژه در بخش چشم پزشکی هم پای جهان پیش می رود.


...:::: خشکی چشم را چگونه درمان کنیم ::::...

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازمرآت؛اشک برای سلامت کلی چشم و دید واضح ضروری است. خشکی چشم در افراد در سنین بالای ۵۰ شایع است. کمبود ترشح اشک در میان زنان بخصوص پس از یائسگی نیز شایع‌تر است.

درمان خشکی چشم بستگی به علت آن دارد. ابتدا پزشک باید تعیین کند آیا علت زمینه‌ای وجود دارد یا نه. اگر بیماری زمینه‌ای وجود داشته باشد، این بیماری درمان می‌شود. اگر دارویی که برای درمان بیماری دیگری مصرف می‌شود، باعث خشکی چشم شده باشد، پزشک‌تان ممکن است داروی‌تان را عوض کند. اگر لنزهای تماسی باعث خشکی چشم‌های شما شده باشد، چشم‌پزشکتان ممکن است استفاده از نوع دیگر از لنز را به شما توصیه کند، یا از شما بخواهد ساعت‌های استفاده از لنزتان را کاهش دهید.

چشم‌پزشکان برای حل مشکل خشکی چشم ممکن است از عمل بستن منافذ خروجی اشک در گوشه‌های داخلی پلک‌ها که اشک را به درون بینی می‌فرستند، استفاده کنند.



...:::: رابطه سن و خشکي چشم ::::...


*خشکي چشم بستگي به سن افراد دارد و اکثرا در افراد مسن ديده مي شود و براي درمان آن بايد به دکتر متخصص مراجعه شود*

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازعرش نیوز؛دکتر هاشم احدي ، جراح و متخصص بيماري هاي چشمي و فوق تخصص قرنيه  گفت: علت خشکي چشم بسته به سن افراد متفاوت است. خشکي چشم در افراد مسن به دليل کمبود ترشح اشک و در افراد جوان به دليل التهاب لبه پلک رخ مي دهد.
وي در ادامه افزود: علائم و نشانه هاي اين بيماري سرخي چشم، التهاب چشم، تاري ديد گذرا مي باشد و اين که فرد احساس جسم خارجي در چشم خود مي کند.

وي در ادامه تصريح کرد: اين بيماري با معاينه معمولي پشت دستگاه تشخيص داده مي شود و مي توان با تستهايي که با آنها مي توان دقيق گفت اشک مريض کم است يا نه به وجود خشکي چشم پي برد.

وي درباره ي نحوه ي درمان خشکي چشم گفت: درمان اين بيماري مربوط به التهاب لبه پلک باشد با درمان لبه پلک خشکي چشم برطرف مي شود و اگر اشک چشم کم باشد از اشک مصنوعي براي درمان خشکي چشم استفاده مي شود.

وي درپايان تصريح کرد: در مواردي که خشکي چشم خيلي خيلي شديد باشد ممکن است از روش جراحي براي درمان اين بيماري استفاده کرد.

 

 


...:::: کنگره چشم پزشکی میزبان استادان برجسته جهان ::::...

 

استادان برجسته جهان از کشورهای آمریکا و اروپا در کنگره امسال چشم پزشکی ایران شرکت می کنند. با وجود گسترش مراکز چشم‌ پزشکی در تهران و حتی در شهرستان‌ های بزرگ، دسترسی مردم در مناطق روستایی و سخت گذر برای تشخیص زودهنگام بیماری‌ های چشمی فراهم نیست.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازپایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،هوشنگ فقیهی،در نشست خبری بیست و سومین کنگره چشم‌ پزشکی،گفت: هر ساله در کنگره چشم‌ پزشکی، آخرین دستاوردهای این حوزه برای متخصصان ارائه می‌ شود. بیماری‌ های شبکیه، قرنیه، آب‌ سیاه و جراحی‌ های ترمیمی از سرفصل‌ های  کنگره امسال است.

وی حضور استادان برجسته جهان از کشورهای آمریکا و اروپا را یکی دیگر از نقاط قوت کنگره امسال چشم پزشکی برشمرد و گفت: بیماری‌ هایی مانند آب‌ سیاه و گلوکوم از جمله بیماری‌ های همه گیر در کشور است که چشم‌ پزشکان ایرانی به مدد اطلاعات روز، موفقیت‌ های خوبی در درمان با استفاده از تجهیزات روز مانند فمتوسکند و لیزر دارند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی گفت: با وجود گسترش مراکز چشم‌ پزشکی در تهران و حتی در شهرستان‌ های بزرگ، دسترسی مردم در مناطق روستایی و سخت گذر برای تشخیص زودهنگام بیماری‌ های چشمی فراهم نیست.

فوق تخصص شبکیه گفت: امکان درمان بینایی قربانیان اسیدپاشی تا حد زیادی وجود دارد، اما بیشتر بیماران توان تأمین هزینه میلیونی این جراحی‌ها را ندارند و دولت باید این افراد را جزو بیماران خاص محسوب کند.

 


 ...::::انگشتری کاربردی ویژه نابینایان::::... 

*از آنجایی که نابینایان قادر به دیدن نیستند خواندن هم برای آن ها معنایی ندارد اما کسب علم را دوست دارند و به همین دلیل است که از خط بریل استفاده می کنند و با حس لامسه می توانند کتابی را مطالعه کنند*

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازگروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، کتاب هایی که به خط بریل باشد بسیار کم پیدا می شود از این رو نابینایان با ادامه تحصیل مشکل دارند و تنها تا سطحی می توانند پیش بروند که کتاب های مخصوص وجود داشته باشد. با اینکه کتاب های صوتی و موارد دیگری هم برای این افراد اماده شده است اما بازهم مشکلات درس خواندن همیشه وجود داشته است.

"یونگ جیونگ" طراح کره ای است که به تازگی یک انگشتر بسیار جالب و کاربردی برای نابینایان طراحی کرده است که می تواند علم و سطح آموزش را میان این افراد به طرز قابل توجهی رشد دهد.



این انگشتر که به "رینگ چشم" شناخته می شود توانایی آن را دارد تا حروف را به خط بریل تبدیل کند و از طریق رابط های حسی آن را به انگشتان فرد نابینا می رساند. این باعث می شود تا یک نابینا دیگر تنها به کتاب های بریل اکتفا نکرده و همه کتاب ها را بخواند.

این انگشتر به صورت یک اسکنر کار خواهد کرد زیرا بر روی آن یک دوربین قرار داده شده که حرف را تشخیص داده و به مرکز پردازش ارسال می کند. در این بخش پس از پردازش حسگرها فعال شده و شکل حروف را در انگشتر به خط بریل ایجاد می کنند.

این انگشتر همچنین یک سیستم صوتی نیز دارد که به صورت بلوتوثی به هدفون متصل شده و کتاب را برای شما صوتی می خواند. این انگشتر در آینده می تواند راهی برای تحصیل بیشتر نابینایان گشوده و آن ها را از انزوا خارج کند.




 


...::::وقتی چشم‌ها رنگ خون می‌گیرد::::...

 
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از عرش نیوز؛کم خوابی یا استفاده بیش از حد از چشم ها در شرایط بد محیطی یا نور نامناسب بخصوص در مواردی که چشم فرد دچار اختلال هایی چون عیوب انکساری، انحرافات مخفی یا خشکی های خفیف چشم باشد، می تواند باعث تشدید ناراحتی بیمار شده و به صورت قرمزی خود را نشان دهد.
وقتی چشم‌ها رنگ خون می‌گیرد

کم خوابی یا استفاده بیش از حد از چشم ها در شرایط بد محیطی یا نور نامناسب بخصوص در مواردی که چشم فرد دچار اختلال هایی چون عیوب انکساری، انحرافات مخفی یا خشکی های خفیف چشم باشد، می تواند باعث تشدید ناراحتی بیمار شده و به صورت قرمزی خود را نشان دهد.

 



...::::راه اندازی کلینیک ویژه تخصصی بینایی سنجی دانشکده پیراپزشکی مشهد::::...

رئیس دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کلینیک ویژه تخصصی بینایی سنجی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه اندازی شده است.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرگزاری تسنیم؛عباس عظیمی خراسانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این مرکز با حضور اعضای هیئت علمی و کارشناسان بینایی سنجی به منظور ارائه خدمات تخصصی به شهروندان و زائران بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) راه اندازی شده است.

عظیمی خراسانی درباره خدمات ارائه شده در این کلینیک گفت:‌ تجویز نمره عینک برای رفع عیوب انکساری، بررسی و تجویز عینک به کنک داروهای سیکلوپلژیک، بررسی نارسایی‌های بینایی کودکان و بزرگسالان، بررسی و تشخیص نارسایی‌های اختلال دید دو چشمی و درمان غیر دارویی، انجام آزمون‌های تشخیصی بیماری‌های بخش قدامی چشم از قبیل آب سیاه و آب مروارید، تجویز وسایل کمک بینایی در افراد کم بینا و تشخیص اختلالات حرکتی چشم (انحرافات چشمی) از جمله خدمات ارائه شده در این مرکز است.

وی تمرینات اورتوپتیک به منظور درمان غیر جراحی اختلالات حرکتی چشم، اندازه‌گیری میدان بینایی، ارزیابی دید رنگ و بعد، انجام تست‌های ویژه از قبیل توپوگرافی، پاکیمتری، بینایی درمانی به روش‌های غیر دارویی و غیر جراحی فیکسیشن‌های غیر طبیعی، آمبلیوپ تراپی (درمان تنبلی چشم) و تمرینات ویژه جهت ارتقای مهارتهای بینایی برای شاغلین در حرفه‌ها، ورزشکاران از دیگر خدمات این مرکز برشمرد.

رئیس دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرش در این مرکز را روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه از ساعت 15 تا 19 اعلام و خاطرنشان کرد:‌ در این مرکز، کارکنان و دانشجویان از 15درصد تخفیف بهره مند می‌شوند.

 


...::::تنبلی چشم در اطفال نسبت به دو دهه قبل کاهش پیدا کرده است::::...

چشم‌ها جزء کوچک و مهمی از بدن هستند ولی نقش بزرگی در زندگی بازی می‌کنند. وقتی همه بخش‌های چشم را یک به یک نام می‌بریم به نظر عضو پیچیده‌ای می‌آید، اما مکانیسم اصلی بینایی نسبتا ساده است.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از سلامت نیوز؛اطفال در گروه سنی 4 تا 6 سال که یک دوره طلایی برای آنها است در دوره ریسک اختلالات بینایی بالاتری قرار دارند که باید معاینات حتما انجام شود زیرا در این سنین اگر اختلالات بینایی مثل تنبلی چشم، انحرافات چشمی و غیره کشف نشوند بیماری به سختی اصلاح می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر گفت‌وگویی را با آقای «دکتر محمدرضا زرّین » متخصص اپتومتری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر انجمن علمی اپتومتری ایران انجام دادیم که به شرح زیر است:

معاینات چشمی کودکان چگونه است و در چه زمانی تخصصی می‌شود؟

اطفال گروه خاصی هستند که معاینات چشمی و درمان‌های خاص و تخصصی دارند. در اطفال با مشکلات بینایی و چشمی بهتر است سالی دو بار معاینات چشمی را داشته باشند. در صورتی که مشکلات بینایی مثلا کاهش بینایی یک یا دو چشم، انحراف مخفی یا آشکار در یک یا دو چشم و کاهش پتانسیل‌های بینایی به دلایل مختلف بینایی در اطفال مشاهده کردیم باید با بررسی‌های تخصصی درمان اختصاصی را انتخاب و شروع کنیم.

 



چشم ...:::: آسیب چشمی پایتخت نشینان به دلیل آلودگی هوا ::::...

دبیر اجرایی بیست و سومین کنگره سراسری چشم‌پزشکی ایران با اشاره به اینکه هیچ بیمار چشمی به خارج از کشور اعزام نمی‌شود از آسیب‌های بیماری‌های چشمی پایتخت‌نشینان به دلیل آلودگی هوا خبر داد.

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرگزاری تسنیم، مسعود ناصری‌پور در نشست خبری بیست‌وسومین کنگره سالانه انجمن چشم‌پزشکان ایران و در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره چگونگی بیماری‌های چشم در تهران به دلیل آلودگی هوا اظهار داشت: آلودگی هوا در مجموع سلامت افراد را به خطر می‌اندازد و درباره ناحیه چشم نیز این مسئله مستثنی نیست و عوارض متعدد حساسیت و بیماری‌های خارج چشم نیز به دلیل آلودگی هوا گریبان افراد را می‌گیرد.

وی در ادامه افزود: در بیست و سومین کنگره سالانه انجمن چشم‌پزشکان ایران نیز سید حسن هاشمی وزیر بهداشت که عضو علمی انجمن نیز به حساب می‌آید در طی 4 روز برگزاری این کنگره حضور خواهد یافت.

 



 

...:::: ایران در تشخیص و درمان بیماری های چشمی در ردیف 20 کشور برتر دنیا قرار دارد ::::...

فوق تخصص قرنیه چشم گفت:ایران در زمینه تشخیص و درمان بیماری های چشمی در زمره پیشرفته ترین کشورهای دنیا است و طبق آمار از نتایج درمانی و مقالاتی که در سطح بین المللی از سوی پزشکان ایرانی ارایه شده است؛ایران جزو 20 کشور برتر دنیا به شمار می رود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار علمی ایرنا؛دكتر احمد سلامت اظهار داشت: علاوه بر اين ايران از نظر تشخيص، درمان و توليد علم در زمينه چشم پزشكي و تجهيزات چشم پزشكي يكي از برترين كشورهاي منطقه خاورميانه است.
وي گفت: ايران در زمينه تشخيص و درمان بيماري هاي چشمي هيچ كمبودي نسبت به كشورهاي اروپايي و آمريكايي ندارد و هيچ بيماري از ايران براي درمان به كشورهاي ديگر اعزام نمي شود بلكه بيماران زيادي از كشورهاي همسايه براي درمان به ايران مي آيند.
سلامت در مورد وضعيت تجهيزات چشم پزشكي ايران نيز اظهار داشت: مراكز دانشگاهي و بيمارستان هاي بزرگ كشور داراي تجهيزات پيشرفته متناسب با علوم روز دنيا هستند و برهمين اساس پزشكان مي توانند با استفاده از آخرين روش هاي علمي بيماران را درمان كنند.
فوق تخصص قرنيه درمورد استفاده از روش سلول درماني در درمان بيماري هاي چشمي در ايران گفت: تحقيقات پايه اي در زمينه سلول درماني در حوزه چشم پزشكي در كشور ما در دست انجام است.
سلامت توضيح داد: در مورد بيماري آب سياه و بيماري هاي چشمي مرتبط با عوارض شبكيه و ديابت استفاده از سلول هاي بنيادي اكنون درمرحله تحقيقاتي در ايران هم تراز با برخي كشورهاي پيشرفته دنيا درحال انجام است.


...::::آب مروارید بیشترین عمل جراحی در حوزه چشم پزشکی::::...
 
دبیر علمی بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران گفت: جامعه ما در زمینه چشم پزشکی سطح قابل قبولی دارد، چرا که تجهیزات مناسب روز و متخصصان کارآمدی در حال فعالیت هستند اما تا سطح مطلوب فاصله زیادی داریم.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکترهوشنگ فقیهی در نشست خبری بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران افزود: کنگره‌های انجمن بدون شک در بهبود وضعیت چشم پزشکی کشور تاثیرگذار بوده چرا که در این کنگره‌ها، آخرین دستاوردهای علمی به چشم پزشکان ارائه می‌شود. همین‌طور آخرین دستاوردها توسط شرکت‌های تجهیزات پزشکی به این شرکت‌کنندگان معرفی می‌شود. تقریبا برای انجام اقدامات چشم پزشکی نیاز به اعزام به خارج از کشور نداریم، مگر برخی از موارد خاص که در دنیا منحصر به فرد است.

 



...::::هزینه سنگین درمان بیماران چشمی اسید پاشی::::...
دبیر علمی بیست و سومین کنگره انجمن چشم پزشکی ایران از بالا بودن قیمت های لنزهای چشمی برای درمان برخی از بیماری های چشم پزشکی در کشور خبر داد و گفت: قیمت سرسام آور برخی از این لنزها باعث شده که بیماران دچار آسیب های چشمی ناشی از اسیدپاشی نتوانند برای درمان اقدام کنند.

 به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار مهر، دکتر هوشنگ فقیهی صبح دوشنبه در نشست خبری بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن پزشک چشمی ایران که از 6 تا 9 آبان ماه امسال در مرکز همایشهای رازی برگزار می شود اظهار داشت: در حال حاضر یک میکروچیپست (آرگوس) بیش از 83 هزار دلار است و یک لنز بوستون 7 هزار دلار هزینه درد که اغلب بیماران نمی توانند این هزینه ها را تامین کنند.

 



...::::رفع عیوب انکساری در کودکان از مهم ترین چالش های چشم پزشکی::::...
 
نایب رییس انجمن چشم پزشکان گفت: درگیری‌های چشمی ناشی از دیابت، سیاهی گلوکوم و آب مروارید، در کنار رفع عیوب انکساری در کودکان از مهم‌ترین چالش‌های حوزه چشم پزشکی است.

 به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر حمید احمدیه در نشست خبری بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران، گفت: امسال بیست و سومین کنگره سراسری انجمن چشم پزشکی از ششم تا نهم آبان ماه در مرکز همایش‌های رازی برگزار می‌شود. برخلاف گذشته که برگزاری کنگره سالیانه متکی به دانشگاه‌های علوم پزشکی بود، اما در دو سال اخیر انجمن عهده‌دار برگزاری کنگره است و یک دبیرخانه ثابت برای کنگره تشکیل داده است.

 

 

 



...:::: ترمیم بینائی چشم با سلولهای بنیادی ::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازکنجکاو؛گروهی از دانشمندان آمریکایی برای اولین بار موفق شدند با استفاده از سلولهای پوست بخش های آسیب دیده ی شبکیه چشم موش را ترمیم کنند و قدرت بینائی را تا حد قابل توجهی بهبود بخشند.

نتایج تحقیقات دانشمندان "موسسه تحقیقات چشم شپنس"در این تحقیقات،ازسلولهای پوست سلولهای بنیادی پرتوان القایی (iPSC ) را به دست آوردند.

 



...:::: نورهای ال ای دی به شبکیه چشم صدمه میزند ::::...

 


 




نتايج تحقيقات انجام شده توسط پژوهشگران اسپانيايي در دانشگاه ” کامپلوتنس ” شهر مادريد نشان داده است که محصولات LED که تحت عنوان محصولات ايمن و سازگار با محيط ‌زيست فروخته مي‌شوند مي توانند به شبکيه چشم صدمه بزند.

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از سلامت نیوز؛نورهاي ال اي دي ( LED ) سطوح بالايي از تشعتشع در نوار آبي نور رنگين کمان است که طي زمان مي تواند به شبکيه صدمه بزند.
دکتر سليا سانچز راموس محقق اين پروژه اظهارداشت: شبکيه يک بافت بسيار حساس است که چشم را پوشانده و هرگز دوباره رشد نمي کند و يا زماني که صدمه ببيند نمي توان آن را تعويض کرد.

وي اضافه کرد: شبکيه هاي آسيب ديده به زودي به يک وضعيت اپيدمي تبديل مي شود و علت اصلي آن استفاده گسترده از رايانه، تلفن هاي همراه، نمايشگرهاي تلويزيون و حتي چراغ هاي راهنمايي رانندگي و چراغ هاي خياباني است که به تدريج ال اي دي ها جايگزين آنها شده اند.

وي يادآور شد: انتظار مي رود که با گذشت زمان اين مشکل وخيم تر هم بشود چرا که طول عمر انسانها بيشتر مي شود و کودکان در سالهاي نخست زندگي خود به جاي کاغذ بيشتر از دستگاه هاي الکترونيک به ويژه براي انجام تکاليف درسي استفاده مي کنند. چشمها براي نگاه مستقيم به نور طراحي نشده اند آنها براي ديدن با نور طراحي شده اند.

اين در شرايطي است که ما مي توانيم با تأثيرات خطرناک اشعه ها مقابله کنيم که اين امر با استفاده از محافظ مناسب، بستن چشمها براي تعديل شرايط امکان پذير است.

همچنين براساس توصيه محققان افزودن غذاهاي غني از ويتامين A چون فلفل و اسفناج مي تواند در محافظت از چشم ها موثر باشد.

 

 


...::::اجرای طرح غربالگری بینائی در 20 پایگاه سیار و ثابت دماوند::::...
 
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبر نگاری مهر؛معاونت امورفرهنگی و واحد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اداره بهزیستی دماوند از اجرای طرح سنجش بینایی در بیش از 20 خانه بهداشت و مرکز درمانی این شهرستان خبر داد.

منیره بیگلربیگی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بیماری تنبلی چشم یا "آمبلیوپی" سبب كاهش دید یكطرفه یا دوطرفه و بعضاً منجر به نابینایی می شود، اظهار داشت: با تشخیص و پیشگیری به هنگام اختلالات بینایی، می توان از بسیاری آسیبها و نابینایی های مطلق در بزرگسالی جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: مربیان و کارشناسان منطقه در تمامی خانه های بهداشت و پنج مرکز بهداشتی شهری، کودکان یک تا چهارساله را با دستگاه "ایچارت" و کودکان چهار تا شش ساله را با دستگاه "پلاس اپتیک" معاینه می کنند.

این مسئول افزود: طرح سنجش بینایی از مهرماه سال گذشته آغاز شد و بازخورد خوبی هم بدنبال داشت و به همین دلیل این طرح را امسال نیز از ابتدای شهریور آغاز کردیم.

بیگلربیگی عنوان کرد: چهار پایگاه دائم شامل معاونت پیشگیری بهزیستی دماوند، مجتمع "حورا"، شهر "کیلان" و مهدکودک "آبسرد" در تمامی سال به منظور معاینات مستمر و با عنایت به اینکه بیماری تنبلی چشم در کودکان تا سنین شش سالگی نهفته است و پیشگیری به موقع از این بیماری عامل مهمی در پروسه درمانی محسوب می شود، مستقر هستند.

بیگلربیگی در پایان گفت: با شروع سال جدید مهدهای کودک و مدارسی که دارای پیش دبستانی باشند نیز مورد اجرای این طرح قرار می گیرند.


 ...::::خوراکی هایی که قدرت بینائی را افزایش می دهند::::...
در برخی مطالعات آشکار شده است که رژیم‌غذایی حاوی ویتامین ث و ای،‌ بتاکاروتن، روی و اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند از بیماری‌های چشمی ناشی از افزایش سن و سالخوردگی پیشگیری کند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از جام نیوز؛بیش از 25 میلیون نفر از مردم جهان به مشکلات و اختلالات بینایی نظیر آب مروارید مبتلا هستند که این مشکلات می‌توانند عامل نابینایی در افراد بالای 55 سال باشند. این بیماری‌ها اغلب به دلیل پدیده اکسیداسیون و بروز التهاب در چشم‌ها ایجاد می‌شوند اما تحقیقات حاکی از آن است که مواد خوراکی حاوی ریزمغذی‌هایی موسوم به «لوتئین» و «زاگزانتین» می‌توانند احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن چشمی را کاهش دهند.

در برخی مطالعات آشکار شده است که رژیم‌غذایی حاوی ویتامین ث و ای،‌ بتاکاروتن، روی و اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند از بیماری‌های چشمی ناشی از افزایش سن و سالخوردگی پیشگیری کند. برخی از خوردنی‌های مفید در این زمینه عبارتند از:

*ذرت ؛ اسفناج ؛ بروکلی ؛ تخم مرغ ؛ پرتقال *


...:::: دوربینی عاملی برای انحراف چشم در کودکان ::::...
 
انحراف چشم به دلایل مختلفی ایجاد می شود یکی از دلایل ایجاد این انحراف دوربینی در کودک است که می توان با تجویز عینک دوربینی و انحراف را برطرف کرد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛دکتر هرمز شمس اظهار داشت:انحراف چشم یکی ازمشکلاتی است که بعضی افراد به خصوص در کودکان وجود دارد برای انحراف چشم دلایل مختلفی وجود دارد.

وی ادامه داد: گاهی انحراف چشم به دلیل این است که کودک دوربین است و دوربینی باعث انحراف چشم شده است که با تجویز عینک دوربینی را اصلاح می کنند.

شمس عنوان کرد: گاهی اوقات علت انحراف چشم براساس سابقه ی خانوادگی است که این انحرافات معمولی نیستند و باید به وسیله عمل جراحی انحراف را درمان کرد، در گذشته تصور بر این بود که در کودکان نباید قبل از 6 سالگی عمل جراحی چشم صورت گیرد ولی امروزه توصیه بر این است تا 2 سالگی کودک اقدام به عمل جراحی باعث ترمیم سریع انحراف خواهد شد.

وی تصریح کرد: انحراف چشم ممکن است دراثر عوامل دیگر مانند ایجاد ضربه به چشم، وجود غده های چشمی و ابتلا به بعضی از بیماریهای چشم ایجاد شود که برای اصلاح انحراف چشم دلیل انحراف را بررسی کرد و براساس تشخیص درمان را تصریح کرد.

شمس تشریح کرد: گاهی ممکن است انحراف چشم همراه با تنبلی چشم باشد که هرکدام را باید جدا مورد درمان قرار داد. توصیه می شود در کودکان که دچار انحراف هستند هر چه سریع تر انحراف چشم ها را برطرف کرد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"دانشمندان انگليسي اعلام كردند سلول هاي بنيادي جنيني مي توانند به گيرنده هاي تصويري تبديل و در سلول هاي شبكيه چشم ادغام شوند و بدين ترتيب به درمان كاهش بينايي فرد كمك كنند. محققان دانشگاه كالج لندن گزارش دادند كه آنها با استفاده از سلول هاي بنيادي جنيني به توليد گيرنده هاي تصويري ميله مانند موفق شدند و آنها را به شبكيه چشم موش پيوند زدند.
نتايج اين تحقيق نشان مي دهد كه سلول هاي بنيادي جنيني روزي مي توانند به عنوان درمان كننده بيماري هاي چشمي استفاده شوند و مي توان اين سلول ها را براي درمان بيماري هايي مانند رتينيت پيگمنتوزا، دژنراسيون ماكولا و ساير بيماري هاي وخيم چشمي كه موجب از دست دادن بينايي مي شوند، به كار برد.
اين محققان روش جديدي ابداع كرده اند كه با استفاده از آن سلول هاي بنيادي جنيني در حال رشد به سلول هاي چشمي نابالغ تبديل مي شوند و اين سلول ها خود را به ساختارهاي سه بعدي مشابه ساختارهايي كه در شبكيه در حال رشد ديده مي شود، تبديل مي كنند. محققان اين ساختارهاي سه بعدي را در محيط آزمايشگاهي به شبكيه چشم موش پيوند زدند. آنها با سلول هاي طبيعي چشم ادغام شدند و اتصالات سيناپسي تشكيل دادند. 
درحالي كه هنوز سال ها زمان لازم است تا اين فناوري در آزمايش بر روي انسان استفاده شود، هم اكنون محققان در ژاپن براي درمان بيماري ماكولاي چشم آزمايش هاي باليني بر روي سلول هاي بنيادي جنيني انجام مي دهند. محققان مي گويند به زودي يك منبع جايگزين سلول هاي بنيادي به نام سلول هاي بنيادي چند كاره به عنوان درماني براي بيماري هاي چشم مورد استفاده قرار مي گيرد.نتیجه این مطالعه در نشریه Nature Biotechnolog منتشر شده است.


...::::برگزاري همايش ملي سلولهاي بنيادي و اختلالات بينايي در اصفهان::::...

برگزاري همايش ملي سلولهاي بنيادي و اختلالات بينايي در اصفهان
 
*همایش ملی سلولهای بنیادی و اختلالات بینایی در پژوهشگده زیست فناوری رویان در اصفهان برگزار شد*
 
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان، در این همایش یک روزه 70 نفر از متخصصان چشم پزشکی و بیولوژیست های کشورمان آخرین یافته های علمی سلولهای بنیادی چشمی برای درمان اختلالات بینایی را بررسی کردند.
دبیر علمی این همایش گفت: 10 مقاله در این همایش به صورت سخنرانی ارائه شد .
دکتر نصر اصفهانی آشنایی با روند مولکولی تکوین طبیعی چشم ، درمان اختلالات بینایی با سلولهای بنیادی وآشنایی با روند تمیز سلولهای بنیادی به سلولهای شبکیه در شرایط آزمایشگاهی و ساخت چشم اولیه در آزمایشگاه را از اهداف برگزاری این همایش بیان کرد.
دکتر امیر پور عضو هیئت علمی گروه آناتومی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم در این همایش از موفقیت تحقیقات آزمایشگاهی در تمایز سلولهای پیش ساز به سلول های عصبی شبکیه با استفاده از سلولهای اپی تلیال رنگدانه ای چشم وکیکو پروتئین shh خبرداد و گفت : در این روش سلولهای شبکیه به چشم خرگوش تزریق شده و سلولها جایگزین سلول های ضایعه دیده شدند.
وی مدت پژوهش دستیابی به این موفقیت را 2 سال برشمرد و گفت : این دستاورد علمی برای بیماران آسیب دیده عصب چشمی کاربرد دارد.
سه نوع اختلال بینایی شامل شب کوری ، نابینایی مربوط به سن و اشتارگات (شایع ترین اختلال بینایی در سنین پایین و جوانان ) ، از طریق سلولهای بنیادی قابل درمان است.

 


..::::پژوهشگاه رويان به سلولهاي قابل پيوند در انسان براي درمان اختلالات بينايي دست يافت::::...

 

*محقق گروه زيست شناسي تكويني پژوهشگاه رويان گفت: اين پژوهشگاه به سلول‌هاي قابل پيوند در انسان براي درمان اختلالات بينايي و بيماري‌هاي شبكيه به كمك سلول‌هاي بنيادي دست يافته است* به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم؛به نقل ازبنیان،ليلا ستاريان  در همايش سلولهاي بنيادي و اختلالات بينايي در اصفهان اظهار كرد: پژوهشگاه رويان با انجام مطالعات و تحقيقات آزمايشگاهي و حيواني به سلولهاي قابل پيوند رنگدانه دار شبكيه (RPE) دست يافته است.
وي تصريح كرد: در صورت پيوند موفقيت آميز اين سلولها، مي توان به درمان بيماري هايي مانند نابينايي مربوط به سن (AMD) و اشتارگارت (Stargardt) اميد بيشتري داشت.

وي با بيان اينكه اكنون تمام امكانات فناوري و علمي را براي انجام اين پيوند به انسان داريم، گفت: مهمترين مشكل ما براي انجام اين كار مسائل مالي است كه با رفع شدن آن كار پيوند به انسان را آغاز مي كنيم.   

اين كارشناس اضافه كرد: اجازه پيوند سلولهاي بنيادي براي درمان بيماري هاي بينايي توسط كنوانسيونهاي جهاني صادر شده و در اين زمينه كارهاي كلينيكي انساني در دنيا در حال انجام است. 
ستاريان با اشاره به اينكه سلولهاي رنگدانه دار شبكيه قابل پيوند از سلولهاي بنيادي جنيني به دست آمده است، اظهار كرد: روشي را به كار برديم تا اين سلولها به صورت خالص درآمده و عملكرد مناسب داشته وي ادامه داد: پس از پيوند اين سلولها به نمونه موشهاي آزمايشگاهي ثابت شد كه سلولهاي RPE در جايگاه مناسب در شبكيه چشم قرار گرفته و باعث بهبود بينايي شده است.  اين كارشناس با تاكيد بر اينكه امروزه فناوري سلولهاي بنيادي و سلول درماني روشي مهم براي جايگزيني سلولهاي از دست رفته است، گفت: كشورهاي پيشرفته مانند ژاپن سرمايه گذاري زيادي براي پيوند سلولهاي بنيادي به ويژه در درمان اختلالات بينايي مي كند. ستاريان تصريح كرد:ارجحيت براي درمان اختلالات بينايي با سلولهاي بنيادي است و ما نيز بايد در اين جهت حركت كنيم.

...::::مرد نابینا با کمک دندانش بینا شد::::...

یان تیبتس مرد 43 ساله نابینا پس از 16 سال نابینائی؛با کمک یک عمل جراحی عجیب و نادر و با استفاده از<دندانش>توانست برای نخستین بار چهره ی دوقلوهای چهار ساله اش را ببیند.

پزشکان «بیمارستان چشم ساسکس» در بیرمنگام انگلیس موفق شدند با کمک دندان «یان» بینایی را پس از 16 سال به او بازگردانند.
 
«یان» با خوشحالی گفت: تا قبل از اینکه بتوانم فرزندانم را ببینم آنها تنها برایم دو جسم بودند و فقط می‌توانستم از روی صدایشان آنها را از هم تشخیص دهم.
 
«یان» که در گذشته راننده جرثقیل بوده است 16 سال پیش و در اثر یک حادثه و پریدن قطعه ای فلزی به چشمش طی یک دوره دو ساله ابتدا بینایی چشم راستش را از دست داد و سپس طی یک حادثه دیگر بینایی چشم چپ وی نیز دچار آسیب شده و وی بخش اعظم بینایی خود را از دست داده بود.
 
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت - تی یلم"به نقل از «مدیکال دیلی»، «یان» در ماه دسامبر سال گذشته میلادی در نهایت موافقت خود را با انجام یک عمل جراحی غیر معمول روی چشمانش اعلام می‌کند.
 
این عمل جراحی «استئو ادونتو کراتوپروستزیس» (OOKP) نام دارد. این تکنیک در سال 1963 میلادی توسط یک جراح چشم پزشک ایتالیایی به نام «بنه‌دتو استرامپلی» ارائه شده که طی آن از دندان و استخوان‌های لثه برای نگه داشتن یک مجرای بینایی استفاده می‌شود. مراحل این عمل بسیار پیچیده است و از دو مرحله تشکیل می‌شود که شامل قرار دادن یک لنز پلاستیکی در حفره‌ای در داخل سیلندر بینایی ساخته شده از دندان می‌شود.
 
این شیوه تنها روی بیمارانی موثر است که شبکیه چشم آنها همچنان فعال و سالم است. پس از آن لنز ساخته شده داخل چشم بیمار کاشته می‌شود و از آنجا که این لنز از اندامهای بدن خود بیمار ساخته شده از سوی عضو پس زده نمی‌شود و کاملا پذیرفته می‌شود.
 
در حال حاضر این عمل جراحی در انگلیس تنها از سوی «کریستوفر لیو» در «بیمارستان چشم پزشکی ساسکس» انجام می‌شود اگرچه این شیوه مشابه در ژاپن و اروپا نیز انجام شده است.                            

منبع:ایسنا


عینک های جدید با تکنیک به کارگیری سنسورهای بسیار حساس و انتقال آن به حسگرهای مغزی به وسیله رابط ها به نابینایان و کم بینایان امکان دیدن داد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، محققان موفق به ساخت سیستمی برای کمک به مسیریابی نابینایی شدند.

پژوهشگران دانشگاه نوادا به کمک طراحی جدید، یک عینک ساختند که با قرار گرفتن آن در جلو صورت فرد نابینا یا کم بینا او را به مسیرهای دلخواه وی هدایت می کنند.

هزینه 140 هزار دلاری این سیستم جدید کمی آنرا غیر قابل دست یافتنی کرده اما تاکنون حدود 550 متقاضی با پرداخت هزینه خواستار تولید آن شدند.

نواتار (NAVATAR) نام این سیستم جدید طراحی شده است که مهندسان آن را قابل نصب حتی در اتومبیلها دانسته و معتقد اند این سیستم که به نقشه جامع گوگل و صل است به صورت راهنما نیز عمل می کند.

این اختراع که کمی غیر عادی به نظر می رسد محققان را به فکر اتصال آن به مغز نابینایان انداخته تا به کمک آن حس ادراکی محیط را نیز بتوانند به آنها منتقل کنند.


...::::اجتماع، نابینایان و افسردگی::::...
 
بسیاری از افرادی که در کنار ما زندگی می کنند از نعمت بینایی محروم هستند و این امر زندگی این افراد را تا حد زیادی با اختلال مواجه کرده است، در این میان رفتار اطرافیان و اجتماع است که می توانند از میزان مشکلات این افراد و بروز مشکلات روحی در این گروه آسیب پذیر کم کند.
مرجع : www.yjc.ir
اجتماع، نابینایان و افسردگی

*به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از
 عرش نیوز ،

دکتر منفرد گویا، روانشناس گفت: یکی از مسائلی که نابینایان دارند نحوه برخورد نادرست با آنها است، نخستین برخوردی که هر یک از ما به افراد دارای نقص عضو داریم دید ترحم آمیز است و این امر تا حد زیادی برای شخص دارای نقص عضو ناراحت کننده است و موجب بهم ریختگی او می شود. 
 
وی یاد آور شد: افراد مبتلا به نقص عضو به ویژه نابینایان در طول زمان با مسئله نابینایی خود کنار می آیند و در مقابل، خواستار برآورده شدن نیازهایشان به عنوان یک انسان واقعی هستند، اما متاسفانه به علت دید ترحم آمیز اطرافیان و جامعه گرفتار بحران های روحی، افسردگی و در نهایت کناره گیری از اجتماع و حتی حرفه و شغل می شوند. 
 
این کارشناس روانشناسی در ادامه افزود: افراد جامعه نیز در قبال این گروه وظایفی برعهده دارند که نبود توجه به این مسئله خسارات روحی جبران ناپذیری برای نابینایان به همراه دارد درحالی که در صورت وجود فرهنگسازی در جامعه این مشکل قابل حل خواهد بود. 
 
وی با اشاره به تاثیر تفاوت های جنسیتی در نابینایان اظهار کرد: همانطور که به طور کلی تفاوت های جنسیتی بین زن و مرد موجب به وجود آمدن حالات روحی مختلف در افراد می شود، به همین میزان آسیب پذیری زنان در مواجهه با این مشکل بیشتر از مردان است. 
 
وی در پایان افزود: شخصی که از ابتدا نابینا است نسبت به دریافت محرک های بیرونی در مقابل فردی که بر اثر حادثه گرفتار این عارضه شده، متفاوت است. 
 

فردی که نابینا نیست و درگير اين عارضه می شود ممکن است آسیب روحی بیشتری ببیند، اما شخصی که از ابتدا نابینا است باوجود اینکه هیچ گونه نمادی در ذهنش شکل نگرفته است سازگاری روحی بیشتری نسبت به محیط دارد.


...::::برگزاری همایش ملی سلول های بنیادی و اختلالات بینائی در اصفهان::::...

 

همایش ملی سلولهای بنیادی و اختلالات بینایی امروز در پژوهشگده زیست فناوری رویان در اصفهان برگزار شد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"در این همایش یک روزه 70 نفر از متخصصان چشم پزشکی و بیولوژیست های کشورمان آخرین یافته های علمی سلولهای بنیادی چشمی برای درمان اختلالات بینایی را بررسی کردند.
دبیر علمی این همایش گفت: 10 مقاله در این همایش به صورت سخنرانی ارائه شد .
دکتر نصر اصفهانی آشنایی با روند مولکولی تکوین طبیعی چشم ، درمان اختلالات بینایی با سلولهای بنیادی وآشنایی با روند تمیز سلولهای بنیادی به سلولهای شبکیه در شرایط آزمایشگاهی و ساخت چشم اولیه در آزمایشگاه را از اهداف برگزاری این همایش بیان کرد.
دکتر امیر پور عضو هیئت علمی گروه آناتومی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم در این همایش از موفقیت تحقیقات آزمایشگاهی در تمایز سلولهای پیش ساز به سلول های عصبی شبکیه با استفاده از سلولهای اپی تلیال رنگدانه ای چشم وکیکو پروتئین shh خبرداد و گفت : در این روش سلولهای شبکیه به چشم خرگوش تزریق شده و سلولها جایگزین سلول های ضایعه دیده شدند.
وی مدت پژوهش دستیابی به این موفقیت را 2 سال برشمرد و گفت : این دستاورد علمی برای بیماران آسیب دیده عصب چشمی کاربرد دارد.

سه نوع اختلال بینایی شامل شب کوری ، نابینایی مربوط به سن و اشتارگارت (شایع ترین اختلال بینایی در سنین پایین و جوانان ) ، از طریق سلولهای بنیادی قابل درمان است.


...::::جراحی کاتاراکت به طور قابل ملاحظه ای ریسک مرگ و میر در سالمندان را کاهش می دهد::::...

 *به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"مقاله ای به نقل از سایت ONE Network با عنوان:جراحی کاتاراکت به طور قابل ملاحظه ای ریسک مرگ ومیر در سالمندان را کاهش می دهد*                                        

مطالعه ای که جدیدا در استرالیا انجام شده است ثابت شده که اصلاح اختلال دید ایجاد شده بواسطه کاتاراکت در سالمندان 40 درصد مرگ و میر را نسبت به سالمندانی که این مشکل را دارند اما جراحی نمیکنند کاهش میدهد

 

 

نویسندگان این مقاله اظهار می کنند که عامل اصلی این کاهش مرگ و میر مشخص نیست اما فاکتورهای دخیل احتمالا شامل سلامت فیزیکی و احساسی
 
 
 
 

 

خوش بینی و بهبود اعتماد به نفس ناشی از زندگی مستقل به دنبال اصلاح نقص بینایی ناشی از کاتاراکت می باشد
 
 
 
 

 

نقطه قوت این مطالعه پیگیری طولانی مدت و مناسب و اصلاح فاکتور های مداخله گر می باشد و نقطه ضعف ان حجم پایین نمونه است.
 
 
 
 

 


Optic Atrophy

...::::پژوهشگاه رویان به سلول های قابل پیوند در انسان برای درمان اختلالات بینائی دست یافت::::... 

*محقق گروه زیست شناسی تکوینی پژوهشگاه رویان گفت:این پژوهشگاه به سلول های قابل پیوند در انسان برای درمان اختلالات بینائی و بیماری های شبکیه به کمک سلولهای بنیادی دست یافته است*به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازايرنا ، ليلا ستاريان روز پنجشنبه در همايش سلولهاي بنيادي و اختلالات بينايي در اصفهان اظهار كرد: پژوهشگاه رويان با انجام مطالعات و تحقيقات آزمايشگاهي و حيواني به سلولهاي قابل پيوند رنگدانه دار شبكيه (RPE) دست يافته است.
وي تصريح كرد: در صورت پيوند موفقيت آميز اين سلولها، مي توان به درمان بيماري هايي مانند نابينايي مربوط به سن (AMD) و استارگارت (Stargardt) اميد بيشتري داشت.
وي با بيان اينكه اكنون تمام امكانات فناوري و علمي را براي انجام اين پيوند به انسان داريم، گفت: مهمترين مشكل ما براي انجام اين كار مسائل مالي است كه با رفع شدن آن كار پيوند به انسان را آغاز مي كنيم.
اين كارشناس اضافه كرد: اجازه پيوند سلولهاي بنيادي براي درمان بيماري هاي بينايي توسط كنوانسيونهاي جهاني صادر شده و در اين زمينه كارهاي كلينيكي انساني در دنيا در حال انجام است.
ستاريان با اشاره به اينكه سلولهاي رنگدانه دار شبكيه قابل پيوند از سلولهاي بنيادي جنيني به دست آمده است، اظهار كرد: روشي را به كار برديم تا اين سلولها به صورت خالص درآمده و عملكرد مناسب داشته باشد.
وي ادامه داد: پس از پيوند اين سلولها به نمونه موشهاي آزمايشگاهي ثابت شد كه سلولهاي RPE در جايگاه مناسب در شبكيه چشم قرار گرفته و باعث بهبود بينايي شده است.
اين كارشناس با تاكيد بر اينكه امروزه فناوري سلولهاي بنيادي و سلول درماني روشي مهم براي جايگزيني سلولهاي از دست رفته است، گفت: كشورهاي پيشرفته مانند ژاپن سرمايه گذاري زيادي براي پيوند سلولهاي بنيادي به ويژه در درمان اختلالات بينايي مي كنند.
ستاريان تصريح كرد: ارجحيت براي درمان اختلالات بينايي با سلولهاي بنيادي است و ما نيز بايد در اين جهت حركت كنيم.


...::::سه نوع اختلال بینائی با سلول های بنیادی قابل درمان است::::...

یک متخصص چشم گفت:سه نوع اختلال بیماری شامل شب کوری؛نابینائی مربوط به سن؛اشتارگارت ازطریق سلول های بنیادی قابل درمان است.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازايرنا، دكتر عليرضا دهقاني روز پنجشنبه در همايش سلول هاي بنيادي و اختلالات بينايي در اصفهان افزود: يكي از اين اختلالات شب كوري يا همان رتينيت پيگمانتوزا (Retinit Pigmentosa) است كه بيشتر سلول هاي استوانه اي را درگير مي كند.
وي با بيان اينكه اكنون درمان خاصي براي اين بيماري وجود ندارد، تصريح كرد: اختلال ديد شب يكي از علائم اصلي اين بيماري است و به مرور زمان پيشرفت مي كند.
متخصص گروه چشم بيمارستان فيض اصفهان اظهار كرد: كاهش تدريجي و پيشرونده ميدان بينايي محيطي نيز از ديگر علائم اين بيماري است.

وي اختلال دوم بينايي را كه با سلول هاي بنيادي قابل درمان است را نابينايي مربوط به سن (AMD) دانست و گفت: اين بيماري علت اصلي كاهش شديد ديد مركزي در افراد بالاي ۵۰ سال است.
اين پزشك متخصص با بيان اينكه اين بيماري شايعترين دليل كاهش بينايي در جوامع صنعتي است افزود: اين بيماري مي تواند سبب كاهش ديد تدريجي شود.

وي بيماري سوم را اشتارگات عنوان و اظهار كرد: اين مورد شايعترين اختلال بينايي در سنين پايين و جوانان است.



...::::تولید غدد اشک و غدد بزاقی در محیط آزمایشگاه::::...

تولید غدد اشک و غدد بزاقی در محیط آزمایشگاه
دانشمندان با استفاده از سلول های بنیادی موش موفق به تولید غدد بزاقی و غدد اشک در محیط آزمایشگاه شدند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ANI  محققین دانشگاه توکیو بیان کردند که تولید غدد بزاقی و غدد اشک در محیط آزمایشگاه در درمان سندرم چشم خشک و دهان خشک که به دلیل اختلال در عملکرد غدد بوجود می آید، کمک مؤثری خواهد کرد. دکتر Tsuji به همراه تیم تحقیقاتی خود در شرایط آزمایشگاهی دو غده را از سلول های پیش ساز رشد داده و این اندام اولیه را به موش ها پیوند زدند. نتایج نشان داد که اندام های پیوند زده شده با بافت های اطراف به خوبی عمل می کند و به اعصاب و مجاری مرتبط می شود.

غدد اشکی که به غدد lacrimal نیز معروف می باشد، قطرات اشک را ترشح می کند و غدد بزاقی به تحریکات غذایی به درستی پاسخ می گوید و از دهان موش ها بر علیه عفونت حفاظت می کند. اما در ارتباط با استفاده عملی از این غدد ترشحی مهندسی شده چندین مشکل وجود دارد و به بانک مناسبی از سلول های بنیادی نیاز است.


 

...::::5 نکته برای سلامتی چشم::::... 

۵ نکته برای سلامتی چشم

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"با وجود اهمیت دید چشم، بیشتر مردم نسبت به این مسئله بی توجه هستند. کوری و آسیب های چشمی مسئله ای ساده نیست.

می خواهیم ۵ نکته در مورد سلامتی چشم به شما یادآور شویم تا همه دیدی بهتر داشته باشیم. 

 

۱) از بیماری های چشمی مطلع باشید و مداوماً برای دادن تست بینایی نزد پزشک بروید

بیشتر مشکلات بینایی از بیماری های چشم مثل پیری چشم، آب آوردن چشم، بیماری های دیابت شبکیه و آب مروارید ناشی می شود.

در پیری چشم، سفت و سخت شدن رگ های چشم از ورود اکسیژن و مواد غذایی جلوگیری کرده و باعث می شود که به شبکیه چشم آسیب برسد. ۵۴ درصد بیماریهای چشم در آمریکا مربوط به این بیماری است.

آب آوردن چشم بیماری است که به عصب های چشم که اطلاعات بینایی را از مغز به چشم منتقل می کند صدمه می زند. به خاطر اینکه تا تعداد زیادی از این عصب ها خراب نشوند و صدمه نبینند، مشکلی برای بینایی فرد ایجاد نمی شود، بیش از نیمی از افراد مبتلا به این بیماری اصلاً از آن خبر ندارند و زمانی متوجه می شوند که دیگر خیلی دیر شده است.

بیماری های دیابت شبکیه یکی از عوارض مزمن بیماری دیابت است.

 



...::::درمان بیماری های خطرناک چشم با لیزر جدید::::...

نوعی لیزر جدید به دانشمندان «موسسه چشم Truhlsen» در مرکز پزشکی دانشگاه نبراسکا کمک خواهد کرد درمان بهتری را برای بیماری‌های خطرناک چشم ارائه دهند

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازافکارنیوز، این لیزر پیشرفته قادر است از نابینایی بسیاری از افراد مبتلا به بیماری‌های جدی جلوگیری کند.

در ۲۲ جولای، نخستین بیمار مبتلا به «رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو» با این لیزر درمان شد. این بیماری دشوارترین مرحله بیماری‌های چشم است که از دیابت ناشی می‌شود.

به گفته «دیانا دو ام دی»، دانشیار و متخصص چشمی که نخستین درمان را با این لیزر انجام داد، تکنولوژی مزبور مهم‌ترین لیزر لبه تیغ جهان است که هم‌اکنون در دسترس است.

این فناوری به متخصصان امکان اعمال تعدادی از نقاط لیزری را در الگوهای متنوع می‌دهد و در مقایسه با لیزهای معمولی، موثرتر، ایمن‌تر و کارآمدتر گزارش شده است.

لیزرهای معمولی در تعداد الگوها و پالسی که می‌توانند به کار برند، محدود هستند، در حالی که لیزر جدید امکان هدف‌قراردادن پیشرفته‌تری را می‌دهد.

لیزر ارائه‌شده درمانی را برای بیماری‌های نادر چشم شامل انسداد وریدی شبکیه، گلوکوم نئوواسکولار و اشک‌های شبکیه ارائه می‌دهد.

علاوه بر این، با توانایی کاربرد میکروپالس، این شیوه می‌تواند با درمان‌های دیگر به منظور درمان «ادم ماکولای دیابتی»، رایج‌ترین عامل از دست دادن بینایی در بیماران دیابتی، ترکیب شود.

نرخ دیابت در امریکا در حال افزایش است، بنابراین، بیماران بیشتری می‌توانند از درمانی که فناوری جدید در اختیار می‌گذارد، بهره ببرند.

نام کامل این لیزر، «لیزر چندنقطه‌ای فوق اسکن» است و توسط شرکت «کانتل مدیکال» که دفتر مرکزی آن در پاریس است، ساخته شده است.


صفحه قبل 1 ... 13 14 15 16 17 ... 36 صفحه بعد

تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است