...::::نقش موثر سلول درمانی در درمان سوختگی قرنیه::::...
یک فوق تخصص قرنیه از نقش موثر سلول های بنیادی در درمان سوختگی قرنیه چشم خبر داد و گفت:سلول های بنیادی که در این فرآیند مورد استفاده قرار می گیرند می تواند از فرد دیگر یا از خود بیمار گرفته شود.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان،دکتر محمد جعفر قائم پناه، فوق تخصص قرنیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن تاکید بر این نکته که در چشم نقطه ای که آسیب شیمیائی دیده دارای اهمیت است اظهار داشت:چنانچه آسیب دیدگی به اندازه ای باشد که سلول های زایا در اطراف قرنیه از بین رفته باشند، می توان با پیوند سلول های بنیادی مشکل را برطرف کرد.
وی افزود:چنانچه یک چشم بیمار سالم باشد و دچار سوختگی نشده باشد، سلول های بنیادی را می توان از چشم سالم گرفت، در غیر این صورت می توان از وابستگان بیمار یا افراد واجد شرایط دیگر در خواست کمک کرد.
*سکته چشم،زنگ هشدار بدن است*
این فوق تخصص قرنیه و عیوب انکساری مهم ترین نکته در سکته های چشمی را پیشگیری دانست و افزود: عوامل مستعد کننده مانند فشار خون بالا، قند خون بالا، افزایش چربی خون، استرس، بی تحرکی و مصرف سیگار باعث بالا رفتن احتمال سکته چشم می شوند.چنانچه سکته چشم و انسداد عروق چشم اتفاق بیافتد عوارض جبران ناپذیری خواهد داشت.
وی افزود:سکته چشم یک علامت هشدار دهنده برای سکته نقاط دیگر بدن مانند قلب است.بنابراین فردی که دچار سکته چشم شده است باید حتما به متخصص داخلی هم مراجعه کرده و از سلامت اعضای داخلی بدن مطمئن شود.
دکتر قائم پناه پیوند قرنیه را بهترین راه درمان سکته های چشمی دانست و ادامه داد:انسداد عروق در هر قسمتی از بدن که اتفاق بیافتد باعث عدم خون رسانی و از بین بردن بافت های قسمت مورد نظر می شود.بنابراین پیوند قرنیه از بدن فرد مرده بهترین راه حل این مشکل است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کسی که بر اثر خون ریزی مغزی بینائی خود را از دست داده است، قابل درمان است یا خیر گفت:اگر خون ریزی مغزی به مرکز بینائی فرد آسیب رسانده باشد، امکان برگشت بینائی وجود ندارد.
...::::ضربه به چشم بعد از سالها می تواند "آب مروارید" ایجاد کند::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از باشگاه خبرنگاران،تماس زیاد با اشعه های مضر، التهابات داخل چشمی، قند خون بالا، بعضی بیماریهای ژنتیکی و خانوادگی از علل آب مروارید در سنین جوانتر هستند .
جراح و متخصص بیماریهای چشم و فلوشیپ استرابیسم در شهرستان فسا گفت: پرشدن آب مروارید در زمان های قبل بدلیل عدم وجود دستگاه های پیشرفته کنونی بوده و در حال حاضر با استفاده از لنزهای تا شونده بهتر است آب مروارید در مرحله ای که اختلال دید ایجاد کرده ولی پرنکرده (سفید یا سیاه نشده است) انجام شود تا از عمل جراحی بدون بخیه، بدون بیهوشی بتوان بهره برده و بهبودی دید زودتر حاصل شود .
دکتر محمد تقی نائینی بیان کرد: آب مروارید وقتی که باعث اختلال در دید فرد و تداخل با کار روزمره فرد داشته باشد باید عمل شود.
...::::کشف ژنی حیاتی در تکوین چشم و حس کردن حرکت::::...
*محققین ژنی را کشف کرده اند که جدایی دو نوع سلول حس کننده حرکت را هدایت می کند، و نگرشی را در مورد چگونگی لایه بندی سلولی در شبکیه و هم چنین قشر مخ ارائه می دهد*
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان ، دکتر Kolodkin در این زمینه می گوید: جدایی انواع سلول های مختلف به صورت لایه های مجزا برای توانایی آن ها در تشکیل مجموعه های دقیق ارتباطات با یکدیگر(مدارها) حیاتی است که به ما اجازه پردازش اطلاعات بینایی را می دهد.
اگرچه هنوز خیلی مانده تا چگونگی جداسازی این سلول ها طی تکوین معلوم شود، اما این محققین برای اولین بار پروتئین هایی را شناسایی کرده اند که قادرند انواع سلول های بسیار مشابه را به صورت لایه های عصبی مجزای خودشان جداسازی کنند. این محققین بررسی کرده اند که چگونه مدارهای عصبی بین نورون ها در مغز و سلول های عصبی تشکیل می گردند.
مطالعات گذشته نشان داده است که دو نوع پروتئین به نام های سمافورین و پلکسین، هدایت این فرایند را کمک می کنند. در این مطالعه اخیر، یکی از محققین این مطالعه روی ژن های بیان کننده این پروتئین ها در دو تا از لایه های سلولی شبکیه متمرکز شد. این دو لایه از سلول های آماکرین ساخته شده اند. یک نوع از این سلول های آماکرین تحت عنوان off شناخته می شوند و حرکت را با حس کاهش میزان برخورد نور با شبکیه تشخیص می دهند. در حالی که، نوع دیگر که on نامیده می شود که افزایش نور را شناسایی می کند.
این محققین مقدار چندین پروتئین سمافورین و پلکسین ساخته شده با هر کدام از این سلول ها را مورد سنجش قرار دادند و دریافتند که فقط سلول های آماکرین on ،سمافورینی به نام Sema6A را می سازند. پروتئین Sema6A فقط می تواند با توجه به گیرنده اش به نام PlexA2 در شبکیه کار کند. اما آن ها دریافتند که هر دو نوع سلول های آماکرین شدیدا به میزان برابری از PlexA2 گرایش دارند.
به منظور استدلال این که Sema6A ممکن است تفاوت کلیدی باشد که سلول های آماکرین off و on را از یکدیگر جدا می کند، این محققین موش هایی را مورد آنالیز قرار دادند که Sema6A و PlexA2 و یا هر دو با هم خاموش شده بودند و اثر این دستکاری را روی شبکیه آن ها را مورد بررسی قرار دادند.
ناک اوت کردن هر یک از این ژن ها طی تکوین منجر می شود لایه های on و off با هم اجرا شوند، این تیم دریافتند که این می تواند دلیل ناهنجاری های شبه درختی سلول های آماکرین on باشد. از طرف دیگر، سلول های آماکرین off که ژن Sema6A را در اولین مکان شان استفاده نکرده اند، هنوز به صورت طبیعی عمل می کنند.
...::::مراکز خصوصی در درمان بیماری های چشمی کارآمدتر هستند::::..
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرگزاری دانشجو،دکتر محمود جباروند رییس بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی اظهار داشت: مراکز خصوصی در استفاده و وارد کردن دستگاه های مدرن در کشور پیشگام هستند و فعالیت های خوبی را در این زمینه تا کنون انجام داده اند.
رییس بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی گفت: جراحی آب مروارید با استفاده از لیزر فمتوسکن برای اولین بار در بیمارستان فوق تخصص نور آغاز به کار کرده است.
وی تصریح کرد: آخرین تازه ها در چشم پزشکی استفاده از لیزرهای فمتوسکن است که برای عمل های جراحی کاتراک استفاده می شود و این روزها آماده راه اندازی این دستگاه در بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی هستیم.
جباروند با اشاره به متخصصین چشم پزشکی که در داخل کشور به مردم خدمت رسانی می کنند، گفت: متخصصان چشم پزشکی، افراد خاص و ویژه ای هستند که توانمندی های فوق العاده ای در این زمینه دارند و بیماران نباید لحظه ای در اقدامات تخصصی چشم پزشکان داخلی شک کنند.
وی افزود: چشم پزشکی در ایران از نظر علمی و تجهیزات پزشکی با کشورهای پیشرفته دنیا تفاوتی ندارد، چشم پزشکان ایرانی از لحاظ مهارت و توانمندی های علمی در ابعاد پژوهشی و درمانی در تمام دنیا مطرح هستند.
رییس بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی گفت: عمل جراحی کاتراک با پیشرفته ترین تجهیزات در حال انجام است و اعمال جراحی در گذشته معمولا با استفاده از بی حسی موضعی و با استفاده از قطره های بی حسی و با استفاده از تجهیزات مدرن، بدون بخیه انجام می شد.
وی در پایان بیان کرد: خوبی این عمل جراحی این است که فرد می تواند از فردای پس از عمل به فعالیت های روزمره خود بازگردد.
...::::سلول های چشم ساعت بدن را تنظیم می کند::::....
همانطور که ساعت به زندگی انسان نظم بخشیده و زمان انجام فعالیت های مختلف را به ما یادآوری می کند، بدن انسان نیز از یک ساعت درونی برخوردار است که نوعی سلول در چشم وظیفه تنظیم آن را بر عهده دارد.این سلول ها در شرایط کم نور ساعت درونی بدن را تنظیم می کنند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"به نقل
از دکتر من،ساعت درونی بدن چرخه شبانه روزی تمامی فعالیت های بدن را از چرخه خواب و بیداری گرفته تا اشتها و میزان هورمون ها تنظیم می کند.در این میان نور که از طریق چشم ها به مغز می رسد، این ساعت ها را تنظیم می کند، اگرچه هیچ کس نمی داند چگونه این فرایند اتفاق می افتد.
اما اکنون محققان بیمارستان جانز هاپکینز با همکاری دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و کورنل بخشی از این راز را گشوده اند.آنها در بررسی های خود دریافتند سلول های میله ای ( یکی از سه نوع سلول حساس به نور بسیار پیچیده موجود در شبکیه چشم) تنها سلول های مسوول تنظیم ساعت درونی بدن در شرایط کم نور است.
این پژوهشگران همچنین دریافته اند این سلول های میله ای که به خاطر استوانه ای شکل بودن به این نام خوانده می شوند، همراه با سلول های مخروطی و دیگر سلول های شبکیه، ساعات درونی بدن را در شرایط پرنور درخشان تنظیم می کنند. نتایج این تحقیقات در نشریه نوروساینس منتشر شده است.
«سامر هاتار» محقق بیمارستان جانز هاپکینز با اشاره به شگفت انگیز بودن این یافته ها از جهات مختلف می گوید: پیش از این تصور می شد که چرخه های شبانه روزی فقط در شرایط نسبتا پرنور تنظیم می شود که یافته های جدید این امر را تایید نمی کند.
دوم آنکه می دانستیم زمانی که این سلول های میله ای در برابر نور بسیار روشن قرار می گیرند، بی رنگ و غیرکارامد می شوند از این رو تصور می شد که این سلول های میله ای در تنظیم ساعت درونی بدن در نور زیاد نقشی ندارند. اما کشف جدید این تصور را رد کرده و حاکی از نقش موثر این سلول ها در تنظیم ساعت درونی بدن است.
...::::درمان آب مروارید با لیزر خطای انسانی را به صفر می رساند::::...
یک فوق تخصص قرنیه معتقد است که در درمان آب مرواید بوسیله لیزر ،خطای انسانی به صفر خواهد رسید.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار شبکه ایران دکتر مهران نیکخو درباره درمان آب مروارید توسط لیزر اظهار داشت:در روشهای قدیمی (فیکو) با ابزار دستی و تیغ مخصوص جراحی وارد فضای چشم میشد و در آنجا اقدام به جداسازی و شکستن لنز (عدسی)کدر بیمار میکرد، اما اکنون این فرآیند دستی به روش لیزری مبدل شده است.
این فوق عضو تیم درمانی بیمارستان چشم پزشکی بینا، افزود: با لیزر "فمتو سکند" دورتا دور محل عدسی جدا شده و دقت به گونهای خواهد بود که به بافتهای اطراف به ویژه قرنیه آسیبی وارد نخواهد شد و خطای انسانی به صفر میرسد.
وی درتوضیح روش قدیمی درمان آب مروارید اظهار داشت : برشی که ما روی قرنیه بیمار انجام می دهیم توسط دست و با چاقو انجام می شود و برشی که روی کپسول لنزانجام می دهیم نیزتوسط دست و با کمک سوزن انجام می شود.
در روش قدیمی درمان آب مروارید، خرد کردن عدسی چشم نیزتوسط دست انجام می شود در حالی که در روش لیزر درمانی، تمام این کارها توسط لیزر و به مدت 20 ثانیه به طول خواهد انجامید.
وی گفت: در درمان آب مروارید با کمک لیزر اندازه ها با دقت بسیار بالا تعیین و سپس جراحی انجام می شود.
به گفته دکتر نیکخو،این تکنولوژی بسیار جدید و تنها دو سال است که دردنیا تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود: ازآنجا که کم خطربودن، پایین بودن میزان عوارض و پایین بودن خطای انسانی از مشخصه های این روش درمانی به شمار می رود؛ اگر بیمه ها همکاری کنند و هزینه اضافی که به بیمار تحمیل می شود و یا حداقل قسمتی از هزینه های آن را بپذیرند ،مسلما همه بیماران می توانند ازاین دستگاه استفاده کنند.
به گفته وی ، برای درمان پیر چشمی، قوز قرنیه و حتی رفع آستیگماتیسم و پیوند قرنیه و به طور کلی تمام جراحی های ازسطح قرنیه تا عدسی این وسیله بسیار کمک کننده است .
نامبرده همچنین درباره هزینه های درمان آب مروارید بوسیله لیزر گفت: در حال حاضرهزینه ها قابل برآورد کردن نیست. اما چیزی در حدود یک تا یک و نیم میلیون تومان به هزینه های جراحی آب مروارید اضافه خواهد شد. هزینه قبلی توسط بیمه های تکمیلی قابل پرداخت بود و اگر این اختلاف هزینه توسط بیمه پرداخت شود؛ به راحتی می توان از این روش درمانی کم خطراستفاده کرد.
...::::توصیه وزیر بهداشت بر حفظ و مراقبت از اخلاق مداری در چشم پزشکان::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از روابط عمومی بیمارستان فارابی: دکتر سید حسن هاشمی عصر روز سه شنبه 8/8/1392 در آئین تجلیل از دکتر علی اصغر خدا دوست که در حاشیه برگزاری بیست وسومین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران در سالن همایش های رازی برگزار شد گفت : در سال های گذشته بیش از هر چیز اخلاقیات آسیب دیده و جامعه پزشکی هم از این بد اخلاقی بی نصیب نمانده است .وی افزود گرچه این بد اخلاقی ها به اذعان مسئولین در چشم پزشکی کم رنگ تر است ولی باید در مراقبت از این ویژگی بکوشیم.
وزیر بهداشت با اشاره به وقایع یکسال گذشته اظهارامیدواری کرد با لطف و عنایت خداوند و کمک شما، آنچه در توان دارم را در جهت خدمت به مردم انجام دهم و در برابر جامعه چشم پزشکی شرمنده نشوم .
دکتر هاشمی با اشاره به پیشرفت های رشته چشم پزشکی در سال های اخیر گفت: در سه دهه گذشته پزشکی در ایران پیشرفت های زیادی داشته است و به ویژه فاصله رشته چشم پزشکی ایران در مقایسه با کشور های پیشرفته بسیار کم شده که عامل عمده آن حضور فعال و سخاوتمندانه و علاقه وافر همکاران ارزشمند ما به حوزه کاریشان است.
وی در ادامه با اشاره به نامناسب بودن وضعیت آموزش وپژوهش در رشته چشم پزشکی گفت: پایین بودن سطح ارائه خدمات چشم پزشکی در مناطق دور دست ناشی از مشکلات مدیریتی است و در صورت اصلاح تعرفه ها، با پوشش و نفوذ همه تخصص ها در کشور امیدوارم دیگر شاهد رنج ودرد مردم در هیچ نقطه ای از کشور نباشیم.
دکتر هاشمی در ادامه آیین تجلیل از دکتر خدادوست اظهار داشت: استاد خدادوست را از سال 1365 می شناسم، آنچه برای من بسیارآموزنده بوده است علاوه بر هوش و دانش سرشار و تلاش و پشتکار، ویژگی هایی نظیر نوع دوستی وعلاقه به مردم و کشور و افتخار به ایرانی بودن است .
وزیر بهداشت تاکید کرد: دکتر خدادوست الگوی امیدواری و اعتماد به خداوند متعال و معلمی دانا است وامیدواریم سایه ایشان سالیان دراز بالای سرما بماند .
دکتر هاشمی یکی از ویژگی های بارز دکتر خدا دوست را خودباوری عنوان کرد و تاکید ایشان بر این واقعیت که چشم پزشکی ایران هیچ چیز از چشم پزشکی امریکا کم ندارد را دلیلی بر این مدعا دانست.
وزیر بهداشت در پایان اظهار امیدواری کرد، نسل جوان چشم پزشکی کشور با الگو قرار دادن اساتیدی چون دکتر خدادوست همواره دو نکته را را مورد توجه خویش قرار دهند؛ اول توجه به استعداد هایی که خداوند به آنها عطا نموده و دوم به کار گیری این استعداد ها در راه صحیح خود.
...::::عیوب انکساری و آب مروارید شایعترین بیماریهای چشمی کشور::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران -تی یلم"به نقل از سلامت نیوز، معاون پژوهشی بیمارستان فارابی گفت: در مطالعه بار بیماریها و سنجش سلامت بینایی مردم که در حال انجام است مشخص شده که عیوب انکساری و آب مروارید شایع ترین مشکلات چشمی در کشور است.
علیرضا لاشیئی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: پس از 10 سال وزارت بهداشت دوباره بار بیماریهای کشور را رصد میکند که رصد وضعیت سلامت بینایی و سنجش مشکلات چشمی بر عهده بیمارستان فارابی گذاشته شده است.
وی افزود: در جریان این مطالعه عمده عوامل نابینایی و کمبینایی، عوارض اقتصادی و عمر از از دست رفته افراد مطالعه و برآورد میشود و امیدواریم نتیجه را بتوانیم تا پایان سال در اختیار وزارت بهداشت قرار دهیم.
به گفته معاون پژوهشی بیمارستان فارابی نتایج این مطالعات برای سیاستگذاریها و تدوین راهکار برای سلامت مردم مورد استفاده قرار میگیرد.
این فوق تخصص جراحی شبکیه در پاسخ به اینکه در روند مطالعات تاکنون چه بیماریهای چشمی بین مردم کشور شایع است افزود: عیوب انکساری و آب مروارید تا به این لحظه شایعترین بیماریهای چشمی در کشور برآورد شده که عیوب انکساری در همه ردههای سنی از کودکان تا سنین سالمندی دیده میشود و آب مروارید به دلیل آنکه با افزایش سن و پیری رخ میدهد در سالمندان شایع است.
...::::مقابله با بحران نابینایی در میانمار::::...
پنج دهه انزوا، فعالیتهای نظامی و وضعیت اسفناک مراقبت بهداشتی مردم میانمار را با خطر جدی و بحران روزافزون نابینایی مواجه کرد اما اکنون به لطف جراحیهای گسترده آب مروارید، سایه شوم نابینایی از سر مردم این کشور رخت برمیبندد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا ؛ با استفاده از تکنیکهای جدید برداشتن آب مروارید که امکان برداشتن بیخطر این ضایعه را از طریق دو شکاف کوچک و بدون نیاز به بخیه فراهم میکند امید به بازگشت بینایی در میان نابینایان میانمار افزایش یافته است.
«ساندوت روییت»، جراح نپالی که از پیشگامان این تکنیک جراحی است، طی مدت 10 روز در دو کمپ تخصصی چشمپزشکی و با کمک دهها متخصص چشمپزشکی در میانمار تاکنون حدود 1300 عمل چشم انجام داده است.
به رغم پیشرفتهای حاصل شده طی دو دهه اخیر، هنوز عده بسیاری از پزشکان از شیوه جراحی «Microincision» استفاده میکنند که در این روش بخیه زدن محل جراحی ضروری است اما جراحان امیدوارند شیوه جراحی بدون بخیه به دلیل سهولت در یادگیری، ارزان بودن و انجام گرفتن در مدت زمان کوتاه پنجدقیقهای به سرعت فراگیر شود.
«تین وین»، مدیر بیمارستان چشمپزشکی «یان گون» میگوید: این تکنیک یک نقطه تحول در تاریخ درمان آب مروارید است.
وی افزود: قصد دارد تا پایان سال آینده میلادی ترتیبی اتخاذ کند تا در 60 مرکز چشمپزشکی در این کشور 60 میلیون نفری این شیوه جراحی به کار گرفته شود. به همین منظور اطلاعات و راهنماییهای لازم از طریق دستورالعملها و ویدئوهای آموزشی در کنفرانس چشم که در اوایل ماه نوامبر در این کشور برگزار خواهد شد به چشم پزشکان ارائه میشود.
وی گفت: در صورت موفقیت، تعداد موارد جراحی آب مروارید در این کشور به دو برابر افزایش مییابد و قادر خواهیم بود عقبافتادگی خود را در درمان این ضایعه جبران کنیم.
بسیاری از سازمانهای جهانی متمرکز بر نابینایی، نگاه خود را به میانمار به عنوان یکی از کشورهایی که نیاز جدی به کمک برای حل بحران نابینایی دارد، معطوف کردهاند.
«روییت» که برای نخستینبار به میانمار سفر کرده در مرحله نخست قصد انجام 1000 عمل جراحی را داشته اما به دلیل استقبال بیش از اندازه، 300 نفر دیگر نیز به جمع متقاضیان عمل جراحی چشم افزوده شدند.
پس از انجام جراحی، بسیاری از بیماران ابراز امیدواری کردند که قادرند دوباره مشغول به کار شوند و بسیاری دیگر نیز از اینکه میتوانستند چهره فرزندان و نوادگان خود را ببینند بسیار خوشحال بودند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از باشگاه خبرنگاران،دکتر هاشمیوزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: با اشاره به پیشرفت های چشمگیر ایران در عرصه "چشم پزشکی" گفت: در زمینه چشم پزشکی اتفاقات خوبی رخ داده است و در درمان بیماری هایی مثل "آب مروارید" عیوب انکساری اعمال جراحی شبکیه و همینطور سرطان های چشم پا به پای دنیا پیش می رویم به نحوی که خصوصا در مراکز دانشگاهی تیپ 1 ما و همینطور در مراکز استانها حضور بخش خصوصی بسیار پررنگ است و خدماتی هم در جهت تشخیص و هم در جهت درمان و جراحی درصد بهترین استاندارد های بین المللی پیش می رویم و خوشبختانه چشم پزشکی ما یکی از عرصه های افتخار آمیز در عرصه پزشکی در کل منطقه است.
هاشمی با اشاره به اینکه 6 درصد علت کم بینایی در تهران به دلیل عدم استفاده از عینک مناسب است،تصریح کرد: هنوز هم معتقدم بخشی از تصادفات بین شهری به دلیل عدم استفاده از عینک مناسب است و عدم کنترل به موقع شماره عینک باعث دید نامناسب در روز و همینطور شب است که منجر به تصادفات و صدمات متعدد می شود.
وی همچنین در خصوص پیشرفت کشور در درمان آب مروارید گفت: عمل آب مروارید از جمله عمل های جراحی شایع در کل طب است، بنابراین دائما در این زمینه پیشرفت های زیادی در کشور رخ داده و آنچه امروز قابل توجه است استفاده از لیزر در عمل آب مروارید است که البته 10 سال پیش در ایران شروع شده و آن موقع لیزری که استفاده می شد قادر به انجام جراحی همه انواع آب مروارید نبود ولی امروزه روشهایی آمده که در اکثر مراحل عمل جراحی کمک می کند و این آخرین تکنولوژی است که در برخی کشورها وجود دارد و ایران هم از این قاعده مستثنی نیست.
...::::ساخت عینک هوشمند برای کمک به نابینایان::::...
محقق دانشگاه آکسفورد یک عینک هوشمند تولید کرده که اطلاعات تصویری را به تصاویری تبدیل می کند که افراد نابینا قادر به حس کردن آن هستند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازمهر، بسیاری از افرادی که از آنها با عنوان نابینا یاد می شوند می توانند نور و حرکت را درک کنند. این عینکها که توسط استفان هیکس از دانشگاه آکسفورد تولید شده تلاشی برای استفاده ته مانده بینایی این افراد تا آخرین حد ممکن است.
این عینک از دو دوربین و یا یک دوربین و یک پروجکتور مادون قرمز استفاده می کند که می تواند اجسام نزدیک را شناسایی کند. این عینک همچنین دارای یک ژیروسکوپ، قطب نما و جی پی اس است تا در جهت یابی به کاربر خود کمک کند.
عنیک هوشمند می تواند اطلاعات جمع آوری شده را به تصاویر مختلفی روی نمایشگرهای او ال ایی دی تبدیل کند. برای مثال اجسام را می توان نسبت به پس زمینه واضح تر کرد و یا موانع و فواصل با تنوع نور یک تصویر قابل تشخیص می شوند.
این اختراع جایزه نوآوری انجمن سلطنتی برایان مرسیر را برای استفان هیکس به ارمغان آورد.
وی در نظر دارد از جایزه ۵۰ هزار پوندی این انجمن برای ارتقای قابلیتهای این عینک استفاده کند.
...::::استفاده از سلول های بنیادی در درمان بیماری های چشم::::...
یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از انجام تحقیقات برای درمان بیماری های چشمی به کمک سلول های بنیادی در این دانشگاه خبر داد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان،دکتر همایون نیک خواه، متخصص چشم و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: انجام تحقیقات در زمینه سلول های بنیادی در این دانشگاه خبر داد و افزود: مرکز تحقیقات چشم شهید بهشتی، در حال انجام تحقیقات پایه ای در مورد استفاده از سلول بنیادی در درمان انواع بیماری های چشمی است.البته این تحقیقات پایه ای بر روی حیوانات و هنوز به مرحله بالین نرسیده است.
وی افزود: برای مثال در زمینه درمان بیماری خشکی شبکیه چشم استفاده از سلول های بنیادی در مرحله تحقیقات است و امیدواریم در آینده نزدیک به نتیجه برسد.
*اسکار در ماکولای چشم ارثی است
دکتر نیک خواه در مورد بیماری toxoplasmosis و اسکار موجود در ماکولای چشم گفت:این بیماری یک بیماری ارثی و ژنتیکی است که از مادر به جنین منتقل می شود.البته دلایل اکتسابی مختلفی هم وجود دارد.این بیماری باعث ایجاد نارسائی دید می شود.البته توجه به این نکته ضروری است که چنانچه یک چشم دچار این عارضه بود، احتمال ابتلای چشم دیگر وجود ندارد.
وی در مورد راه های درمان بیماری اسکار در ماکولای چشم توضیح داد:در برخی موارد که بیماری حاد و شدید نیست می توان از طریق تجویز و مصرف داروهای خوراکی از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد اما با علم امروز در شرایط حاد هنوز درمان قطعی به وجود نیامده است
...::::توصيه هاي پزشکان براي حفاظت چشم در زمان کار با رايانه::::...
دانشمندان فرمولی برای حفاظت از چشم در زمان استفاده از رایانه کشف کرده اند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازپایگاه اینترنتی روسی ایژیا ریپورت محققان دانشگاه تگزاس به افرادی که زمان طولانی پشت رایانه سپری می کنند یا کسانی که مایلند بینایی خود را حفظ کنند تمرین منحصر به فردی توصیه کرده اند که «بیست.بیست.بیست.بیست» نام دارد.
به توصیه متخصصان افراد باید هر بیست دقیقه یک بار نگاه خود را از صفحه رایانه بگیرند و بیست ثانیه به اشیایی که در فاصله شش متری قرار دارند نگاه کنند. ضمن این که طی این مدت نباید کمتر از بیست بار پلک بزنند.
به گفته کارشناسان این تمرین به جلوگیری از خشک شدن و خستگی چشمها، اجتناب از سر درد و درد گردن کمک می کند.
انجام این تمرینها به ویژه برای کسانی ضروری است که در محل کارشان سیستمهای تهویه ای مشغول به کارند که هوا را خشک می کنند.
براساس این گزارش پیش از این روشهای مفید دیگری به منظور حفاظت از بینایی هنگام کار با رایانه توصیه شده بود که از جمله آنها می توان نگاه کردن به چپ و راست یا بالا و پایین بدون تکان دادن سر، چرخاندن چشمها از چپ به راست و راست به چپ، نگاه کردن به نوک بینی و نگاه کردن به مناظر دور دست خارج از محل کار اشاره کرد.
ضمنا قبل از انجام این تمرینها باید عینک یا لنز را از روی چشم برداشت و بعد از هر تمرین با گذاشتن کف دست روی چشمها به آنها استراحت داد.
...::::موفقیت متخصصان کشور در پیوند قرنیه و درمان آب مروارید با لیزر نوین::::...
برای نخستین بار در کشور با بهرهگیری از دستگاه فمتوسکند (FemtoSecend)، عارضه آب مروارید به شیوه لیزری درمان شد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازمهر، دکتر مصطفی نادری فوق تخصص قرنیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی با اعلام خبر این موفقیت گفت: با بهرهگیری از این ابزار نوین که جدیدترین و دقیقترین در دنیاست، اکنون قادر به درمان انواع کاتاراکت(آب مروارید) مادرزادی، در اثر ضربه یا وابسته به سن در کشور هستیم.
این عضو تیم درمانی بیمارستان چشم پزشکی بینا، افزود: دقت عمل بالا و امکان ایجاد برشهای بسیار ظریف و دقیق جهت درمان برخی دیگر از بیماریهای چشم از جمله پیر چشمی، قوز قرنیه و حتی رفع آستیگماتیسم و پیوند قرنیه، مهمترین ویژگی دستگاه فمتوسکند است.
نادری با بیان اینکه کهولت سن شایعترین علت بروز آبمروارید محسوب میشود افزود: دیابت و برخی بیماریهای روماتیسمی از دیگر علل آب مروارید به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه ایران، همگام با برخی کشورهای جهان اکنون دارای این فناوری نوین است تاکید کرد که همه بیماران دچار آب مروارید مادرزادی تا کهنسالان میتوانند از این روش نوین بهره بگیرند.
در ادامه نیز دکتر خسرو جدیدی عضو دیگر این تیم جراحی، تصریح کرد: سن ابتلا به کاتاراکت در کشور کاهش نیافته بلکه به دلیل ارتقای سطح کیفی زندگی و تمایل افراد برای دید بهتر، پیگیری بیشتر شده ایت.
این فوق تخصص قرنیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی، افزود: روش اصلی درمان تغییر بنیادین پیدا نکرده ولی به دلیل امکان محاسبات دقیق، شرایط به گونهای است که جراح میتواند محل ورود به داخل چشم را براساس اندازه لنز محاسبه کرده و با دقت بسیار بالا (فمتوسکند- معادل 10 به توان15-) و با کمترین احتمال خطای انسانی درمان را انجام دهد.
جدیدی عضو تیم جراحی چشم بیمارستان فوق تخصصی بینا با تاکید بر اینکه امکان درمان عارضه آستیگماتیسم به طور هم زمان در بیمار وجود دارد، گفت: بدین ترتیب فرد برای دیدن دور نیاز به عینک نخواهد داشت.
در همین رابطه نیز دکتر مهران نیکخو، افزود: در روشهای قبلی (فیکو) جراح با ابزار دستی و تیغ مخصوص جراحی وارد فضای چشم میشد و در آنجا اقدام به جداسازی و شکستن لنز (عدسی)کدر بیمار میکرد، اما اکنون این فرآیند دستی به روش لیزری مبدل شده است.
این فوق تخصص قرنیه و عضو تیم درمانی بیمارستان چشم پزشکی بینا، گفت: با لیزر "فمتو سکند" دورتا دور محل عدسی جدا شده و دقت به گونهای خواهد بود که به بافتهای اطراف به ویژه قرنیه آسیبی وارد نخواهد شد و خطای انسانی به صفر میرسد.
به گفته دکتر نیکخو، این روش اکنون به همت تیم فوق تخصصی جراحی قرنیه در بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی بینا، تنها بیمارستان دارنده گواهینامه بین المللی اعتبار بخشی کشور از کانادا با موفقیت در حال انجام است.
چندی پیش دکتر محمود جباروند رئیس بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی نیز در حاشیه بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران از وجود روش درمانی نوین کاتاراکت با لیزر در دنیا خبر داده و گفته بود که شانس موفقیت اعمال جراحی چشم با لیزر فمتوسکند بسیار بالاست چون برشهای چشم به جای چاقو توسط اشعه لیزر انجام می شود.
به گفته جباروند، با این روش نوین مقاومت چشم در برابر برخی ضربه های احتمالی افزایش یافته و مدت زمان بهبودی بیمار نیز کوتاهتر می شود.
...::::علائم نگران کننده بیماریهای چشم چیست؟::::...
بینایی یکی از مهمترین حسهای ویژه است، نه تنها به این علت که در ارتباط با محیط خارج از بدن نقش مهمی دارد، بلکه بیشتر از این رو که اختلال دید سبب کاهش یادگیری نیز می شود. فرد با حس بینایی از خود محافظت نموده، تعادل خود را حفظ کرده، قدرت خلاقیت پیدا نموده و بالاخره از دیدن محیط اطراف لذت می برد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازایسنا، داشتن بینایی نعمت بسیار بزرگی است و اگر انتظار داریم که چشمانمان برای تمام مدت عمر به ما خدمت کنند بایستی نهایت دقت را در مراقبت از آنها به عمل آوریم.
*برخی نکات بهداشتی جهت مراقبت از چشم ها:
- همواره از مواد غذایی متناسب و حاوی ویتامین های مختلف به ویژه ویتامین A استفاده نمایید.
منابع غذایی حاوی ویتامین A :
- ویتامین A در منابع گیاهی به صورت پیش ویتامین (انواع کاروتن ها به ویژه بتاکاروتن) و در منابع حیوانی به شکل رتینول فعال یافت می شود.
- بهترین منابع حیوانی ویتامین A جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، شیر پرچربی، کره، روغن کبد ماهی و ماهی های کوچک با جگر (کیلکا) می باشد.
- بهترین منابع گیاهی ویتامین A سبزی های با برگ سبز تیره مانند: اسفناج، کاهو، سبزی های زرد مثل هویج و کدو حلوایی، میوه های زرد و نارنجی مثل: زردآلو، قیسی، خرمالو، نارنگی و طالبی، موز، خربزه وانواع مرکبات می باشد.
...:::: مغز افراد نابینا هم نور را درک میکند! ::::...
در دستاورد جدیدی که میتواند چگونگی درمان نابینایی توسط دانشمندان و پزشکان را متحول کند، محققان دانشگاه مونترال کشف کردند که نور نه تنها مغز را فعال میکند بلکه این فعالسازی در مغز افراد نابینا نیز انجام میشود.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازایسنا، محققان دریافتند که حتی با وجود از بین رفتن توانایی بینایی اجسام، تغییر در نور توسط مغز قابل درک بوده و افراد نابینا میتوانند خاموش یا روشن بودن چراغ را درک کنند.
این امر به آن دلیل است که نور توسط بخشی از شبکیه دریافت میشود که از میلهها و مخروطهای کنترلکننده بینایی جدا است.
محققان سه فرد نابینا را در یک اتاق قرار داده و از آنها در مورد خاموش یا روشن بودن چراغ اتاق سوال کردند. در همه موارد شرکتکنندگان توانستند تغییرات در نور را شناسایی کنند.
محققان سپس نور را به صورت مستقیم در چشم شرکتکنندگان انداختند تا تاثیر نور را بطور نزدیکتر در مغز بررسی کنند.
در نهایت این افراد در اسکنرهای مغزی افامآرآی قرار داده شدند و هر کدام در یک آزمایش تطابق صوت در حالیکه نور روی چشمان آنها تابیده میشد شرکت کردند.
این اسکنها نشان داد که مغز از قابلیت مشاهده یا شناسایی نور از طریق یک گیرنده نور در لایه سلول گانگلیون شبکیه برخوردار است. این گیرنده از میلهها و مخروطهای کنترل کننده بینایی جدا است.
محققان مدعی هستند که شبکه پیشفرض با مغز مرتبط بوده از این رو انسانها در زمان بررسی اطرافشان از مقدار ناچیزی از منابع استفاده میکنند.
این پژوهش میتواند از تاثیرات بسیاری در درمان نابینایان و همچنین اختلالات شناختی دیگر برخوردار باشد چرا که پزشکان میتوانند از نور برای فعالسازی بخشهای خاصی از مغز استفاده کنند.
نتایج این پژوهش در مجله Cognitive Neuroscience Science منتشر شده است.
...::::عفونت قرنیه را جدی بگیرید::::...
جراح و متخصص بیماریهای چشم گفت: کراتیت یا عفونت قرنیه باید جدی گرفته شود چون امکان تخریب قرنیه وجود دارد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنادکتر شیرین کاشانی پور اظهار داشت: گاهی اوقات بعضی اجسام خارجی ممکن است در قرنیه فرو روند، مثلا زمانی که شاخه گیاه و یا ناخنتان به چشم برخورد کند و یا حتی باکتریها و قارچها از طریق لنزهای تماسی آلوده وارد قرنیه شوند در این شرایط ممکن است چشم دچار التهاب دردناک و عفونت قرنیه شود که اصطلاحا آن را کراتیت یا زخم عفونی قرنیه می گوییم.
وی در مورد اثرات این عفونت گفت: این عفونت می تواند منجر به کاهش وضوح بینایی، ترشح از قرنیه و حتی تخریب بافت قرنیه شود، عفونت قرنیه هم چنین ممکن است باعث اسکار قرنیه (ایجاد بافت جوشگاه در قرنیه) شود که منجر به کاهش بینایی و نیاز به پیوند قرنیه خواهد بود.
وی ادامه داد: به عنوان یک قانون کلی هرچه عفونت قرنیه عمقی تر باشد علائم و عوارض آن شدیدتر است. گرچه عفونت قرنیه نسبتا نادر است اما وخیم ترین عارضه لنزهای تماسی است.
کاشانی پور در مورد شرایط درمان افزود: عفونتهای خفیف قرنیه را با قطره های چشمی آنتی بیوتیک درمان می کنیم، اگر بیماری شدید باشد نیاز به درمان بیشتر با داروهای ضد باکتری و ضد قارچی است برای ریشه کن کردن عفونت، قطرههای استروئیدی(کورتونی)برای کاهش التهاب استفاده می شود.
وی در مورد مدت زمان درمان نیز گفت: ممکن است تا زمان کنترل و حذف کامل عفونت قرنیه حتی تا چندین ماه نیاز به ویزیت های مکرر توسط چشم پزشک باشد.
...::::صفحه نمايشگر باعث برجسته شدن ايرادهاي چشم مي شود::::...
به گزارش "انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم" به نقل از خبرگزاری فرانسه، افرادی که روزانه حداقل ده ساعت در روز در برابر صفحه نمایشگر رایانه خود کار می کنند، اغلب از سوزش چشم، و سردرد شکایت دارند. چشم پزشکان می گویند موارد خستگی چشم بیش از پیش رایج شده است چرا که افراد زیادی در طول روز به سبب کار خود از رایانه استفاده می کنند.
پروفسور تان هونگ زوان چشم پزشک گفت: «برخلاف تصور رایج؛ صفحه نمایشگر و کار با مانیتور به چشمها آسیب نمی زند. مانیتور برعکس ایرادهای چشم را برجسته می کند. اگر چشمهای شما ایراد داشته باشد نمی توانید مدت زمان طولانی با رایانه کار کنید.»
استفاده از گوشیهای هوشمند و تبلت باعث افزایش خیره شدن چشمها به صفحه نمایشگر شده است و همین مسئله ایرادهای چشمهای کاربران را برجسته ساخته است. به همین علت بسیاری تصور می کنند ایرادها ناشی از استفاده از این دستگاهها یا خیره شدن به صفحه نمایش است.
متخصصان به افرادی که برای اصلاح عیوب انکساری عینک می زنند توصیه کرده اند همیشه هنگام نگاه کردن به صفحه نمایشگر عینک بزنند، هر دو ساعت تا دو ساعت و نیم چندین دقیقه به چشمان خود استراحت بدهند.
به کودکان نیز توصیه شده است هنگام استفاده از ابزارهایی چون تبلت و رایانه هر دو ساعت یکبار به چشمهای خود استراحت بدهند و به محض مشاهده خستگی چشم، به چشم پزشک مراجعه کنند.
...::::بیست و سومین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران؛ برنامه ویژه پرستاری چشم برگزار شد::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازروابط عمومی بیمارستان فارابی برنامه ویژه پرستاری بیست و سومین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران با عنوان بازآموزی بیماری های شبکیه چشم ومراقبت های پرستاری روز پنجشنبه 9آبان 1392 در سالن همایش های رازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی، همزمان با چهارمین روز برگزاری بیست و سومین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران، برنامه ویژه پرستاری با حضور دکتر جباروند مدیرگروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس بیمارستان فارابی، دکتر مخترع مدیر، دکتر خداپرست معاون درمان و اکبری مدیر پرستاری بیمارستان فارابی در سالن شماره 2 همایش های رازی برگزار شد.
در این برنامه بازآموزی که با محوریت بیماریهای شبکیه چشم و مراقبت های پرستاری آن توسط دفتر پرستاری بیمارستان فارابی برگزار شد، دکتر جباروند طی سخنانی از مشارکت پرستاران چشم در برنامه های آموزشی و پژوهشی ابراز خرسندی کرد و گفت: افزایش توان علمی و مهارت های پرستاران شاغل در بخش چشم باعث بالا رفتن کیفیت ارائه خدمات تشخیصی و درمانی این حوزه می شود. وی همچنین از پرستاران خواست با اشتراک مجله پرستار چشم و همکاری علمی با آن به افزایش کیفیت این مجله کمک نمایند.
در ادامه دکتر علی طباطبائی فوق تخصص شبکیه و رئیس بخش اورزانس بیمارستان فارابی با نمایش اسلاید و فیلم توضیحاتی را در مورد تشخیص و درمان اندوفتالمیت ارائه نمود.
سپس دکتر علیرضا خدابنده فوق تخصص رتین و هیئت علمی بیمارستان فارابی رتینو پاتی نوزادان نارس را ارائه نمود و از پرستاران خواست تا با آموزش خانواده ها و ارجاع به موقع نوزادان نارس جهت بررسی شبکیه از عوارض این بیماری و کم بینائی و نابینائی این کودکان جلوگیری نمایند.
دکتر مرجان ایمانی فوق تخصص رتین از بیمارستان فارابی دیگر سخنران این بازآموزی بود که در زمینه دکلمان رتین یکی از بیماری های مهم شبکیه مطالبی را بیان نمود.
تصویر برداری شبکیه و اهمیت آن در تشخیص بیماری های شبکیه و نقش پرستاران عنوان سخنرانی دکتر فززاد فرزبد فلوشیپ شبکیه بود.
در بخش دوم این بازآموزی به ترتیب خانمها سمانه رجبعلی پرستار بخش آنژیوگرافی بیمارستان فارابی با عنوان مراقبت های پرستاری در تصویربرداری شبکیه، معصومه بابائی سرپرستار دی کلینیک بیمارستان فارابی در مورد مراقبت پرستاری در رتینو پاتی نوزادان نارس و آقای پرویز حسین زاده در زمینه مراقبت پرستاری در دکلمان رتین سخنرانی نمودند.
پایان بخش این برنامه قرعه کشی مسابقه حضوری بود که به 5 نفر از شرکت کنندگان به قید قرعه جوایز نفیسی اهدا شد.
...::::معرفی جدیدترین روش های درمانی گلوکوم در بیست وسومین کنگره چشم پزشکی ایران ::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از روابط عمومی بیمارستان فارابی، دکتر قاسم فخرائی رئیس بخش گلوکوم بیمارستان فارابی ومسئول برنامه های گلوکوم بیست وسومین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران این کنگره را یکی از پربار ترین کنگره های چشم پزشکی سال های اخیر دانست.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس بخش گلوکوم بیمارستان فارابی مسئول برنامه های گروه گلوکوم در بیست وسومین کنگره چشم پزشکی است. وی در تشریح برنامه های تخصصی گلوکوم در این کنگره می گوید سخنرانی های این گروه در دو نشست تشخیص و درمان ساماندهی وروز دوشنبه 6/8/1392 برگزار شد
دکتر فخرائی با اشاره به استقبال چشم پزشکان از این نشست ها ادامه داد در نشست صبح 11 سخنرانی با موضوعات پاتوفیزیولوژی گلوکوم،نقش CCT در اندازه گیری فشار داخل چشم،تونومتر های جدید و نقش پریمتری مورد بحث قرارگرفت.
نشست دوم با عنوان درمان گلوکوم بعد از ظهر برگزار شد و 6 نفر از پزشکان داخلی وخارجی در زمینه آینده درمان گلوکوم پرفشاری چشم و روشهای جراحی در مطب به وسیله اسلیت لامپ برای اصلاح عوارض جراحی گلوکوم سخنرانی نمودند.
در این سمینار دکتر پالمبرگ از انستیتو چشم BASCOM PALMER امریکا به عوان مهمان ویژه سخنرانی کرد .
مسئول برنامه گلوکوم کنگره افزود این گروه کارگاههای تخصصی شامل مواردی مانند کارگاه میدان دید، تصویر برداری در گلوکوم و گلوکوم ثانویه را نیز برگزار می نماید . در این کارگاهها مطالعه موردی نیز داریم و پرونده برخی بیماران را که نوع بیماری شان بحث برانگیز بوده است و پزشکان صلاح می دانند پرونده آنان را با همکاران مطرح کنند مورد بحث قرار خواهیم داد.
دکتر فخرایی افزود تصویربرداری از سر عصب بینایی در تشخیص زودرس وبررسی پیشرفت گلوکوم گونیوسکوپی و ریسک فاکتورها از دیگر موضوعات نشست تخصصی تشخیص گلوکوم بود.
...:::: خشکي چشم، تهديدي جدي براي بينايي! ::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازسلامت نیوز،براي حفظ و بقاي سلامت چشم ها، توليد و تخليه مداوم اشک اهميت بسزائي دارد. اشک چشم را مرطوب کرده، به ترميم زخم کمک مي کند و از چشم در برابر عفونت محافظت مي کند.در افرادي که مبتلا به خشکي چشم هستند، توليد اشک چشم کمتر است و يا اشک کيفيت مطلوبي ندارد و در نتيجه اشک قادر نيست سطح چشم را لغزنده، نرم و راحت نگه دارد.
*لايه اشکي
اشکي که روي چشم را فرش مي کند از سه لايه تشکيل شده است: يک لايه خارجي (سطحي) يا لايه چربي ( ليپيدي) که از تبخير سريع اشک جلوگيري کرده و کمک مي کند تا اشک روي چشم بماند؛ يک لايه مياني (لايه آبکي) که قرنيه و ملتحمه را تغذيه مي کند؛ و يک لايه عمقي (لايه موسيني) که کمک مي کند تا لايه آبکي اشک در سطح چشم پخش شود و چشم مرطوب شود. زماني که ما پا به سن مي گذاريم، معمولا چشممان اشک کمتري توليد مي کند. از طرفي، در بعصي موارد چربي و موسيني که توسط چشم توليد مي شود، کيفيت پائيني دارد و اشک نمي تواند به اندازه کافي روي چشم بماند تا چشم را لغزنده و مرطوب نگهدارد.
*توليد اشک
توليد اشک از دو منبع کاملا متفاوت انجام مي شود. يکي توليد و ترشح آهسته و مداوم اشک از غدد کوچک فرعي اشک که به آن ترشح پايه اشک مي گوئيم و مسئول نرم و مرطوب کردن سطح چشم است.
چشم انسان که کرهای منفرد و دارای میلیونها گیرنده نوری است، نخست بین 500 تا 600 میلیون سال پیش شروع به ظهور کرد. این لحظهای حیاتی برای سیستم بصری انسان به شمار میآمد.
چشم انسان یکی از مهمترین اعضای انسان می باشد اما هنوز راز آن برای همه عجیب و غیر قابل درک است.
یک محقق استرالیایی پس از 30 سال مطالعه، موفق شد قدمت چشمان انسان را تخمین بزند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازنامه نیوز،پروفسور ترور لمب از مرکز بینایی و دانشگاه ملی استرالیا، بیش از صد سال از عمر حرفهیی خود را به بررسی رموز این اندام حیاتی اختصاص داده است.
...::::2500 کودک در بردسیر سنجش بینایی میشوند::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار فارس،مریمالسادات میرسجاد در بردسیر با اشاره به اجرای طرح سنجش بینایی کودکان تا 30 آبان ماه جاری اظهار داشت: این طرح برای کودکان سه تا شش سال و در تمام مهدهای کودک، پیشدبستانیها و خانههای بهداشت شهرستان بردسیر انجام میشود.
وی هدف از این طرح را شناسایی کودکان مبتلا به انواع اختلالات بینایی به ویژه تنبلی چشم دانست و ابراز داشت: کودکان مبتلا به هرگونه اختلال چشمی که طی این طرح شناسایی شوند، تمام مراحل بهبود آنها از جمله نیاز به عینک و حتی عمل جراحی به طور کاملا رایگان است.
میرسجاد با بیان اینکه 46 پایگاه در سطح شهرستان بردسیر آماده ارائه خدمات بیناییسنجی هستند، عنوان کرد: در سال گذشته 2 هزار و 318 کودک مورد معاینه قرار گرفتند که 220 نفر مشکوک به اختلالات بینایی تشخیص بودند و برای درمان به مراکز مربوطه ارجاع داده شدند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین 10 نفر مبتلا به بیماری تنبلی چشم تشخیص داده شدند که با تشخیص به موقع برای درمان آنها اقدام شد.
میرسجاد افزود: سال جاری نیز پیشبینی میشود که حدود 2 هزار و 500 کودک در این طرح معاینه شوند که این تعداد با آمار ثبت احوال اختلافی بالغ بر 800 تا 900 نفر دارد.
وی گفت: هر ساله آماری که از خانههای بهداشت دریافت میکنیم کمتر از آمار ثبت احوال است و عمده دلیل این تفاوت مهاجرت اغلب خانوادهها به شهرستانهای مجاور است.
کارشناس پیشگیری اداره بهزیستی بردسیر درمان تنبلی چشم در این رده سنی را بسیار آسان دانست و گفت: غفلت از این معاینه ساده میتواند خسارت بزرگی برای آینده یک کودک به دنبال داشته باشد، زیرا تنبلی چشم در آینده کم بینایی و حتی نابینایی شخص را منجر میشود.
...:::: ارتباط وای فای چشمها با مغز! ::::...
برای اولین بار، دانشمندان نشان داده اند که چشم پیوند شده در خارج سر در یک حیوان مدل مهردار می تواند بدون ارتباط عصبی مستقیم به مغز، ببیند.
زیست شناسان در دانشگاه علوم و فنون Tufts از یک قورباغه (Xenopus Tadpoles) به عنوان مدل برای روشن کردن یک سوال اساسی در پزشکی ترمیم، مهندسی زیستی و تحقیقات تقویت حواس استفاده کردند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازتبیان،به گفته نویسنده اول مقاله ی «چشم های اکتوپیک خارج از سر در زنوپوس تادپولز داده های حسی برای یادگیری به واسطه نور فراهم می کند»، که در فوریه ۲۰۱۳ در مجله زیست شناسی تجربی به چاپ رسیده است، یکی از چالش های بزرگ درک چگونه سازگار شدن مغز و بدن به تغییر بزرگ در سازمان یابی موجود است. تحقیقات این گروه توانایی جالب توجه مغز، یا شکل پذیری آن، برای پردازش داده های بصری که از چشم هایی که در مکان درست قرار نگرفته اند، حتی زمانی که دور از قسمت سر قرار گرفته اند، را نشان می دهد.
اولین هدف در پزشکی ترمیمی این است که روزی بتوان ساختارهای حسی آسیب دیده یا از دست رفته را با استفاده از اجزاء جایگزین زیستی یا مصنوعی ترمیم کرد.
صفحه قبل 1 ... 9 10 11 12 13 ... 36 صفحه بعد
تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است