انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی واشتارگارت در ایران
به وب سایت اختصاصی بیمارانRP خوش امدید
سری لوازم آشپزخانه فیلیپس جاروبرقی فیلیپس اتو بخار فیلیپس ریش تراش فیلیپس لومیا فیلیپس

نویسندگان
پیوند ها
امکانات

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 526
بازدید دیروز : 301
بازدید هفته : 1814
بازدید ماه : 3385
بازدید کل : 175831
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4020
تعداد آنلاین : 2

Alternative content



دریافت كد ساعت


پیج رنک


رنک الکسا

با کلیک بر روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید
درباره وب سایت
به انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی[RP]ـ تی یلم خوش آمدید.
اخرین مطالب
ارشیو مطالب
پیوند های روزانه
نظر دهید نظر

 

eye5

آستیگماتیسم چشم ارثی است

یک متخصص چشم در خصوص آستیگمات چشم، گفت: آستیگماتیسم چشم مشکلی است که مربوط به ضعف بینایی چشم بوده و در بیشتر موارد به صورت ارثی است.
دکتر محمدرضا باقرزاده ، اظهار کرد: چشم ارگانی است برای جمع کردن نور و فرستادن آن به مغز که قرنیه و عدسی دو قسمت از قسمت‎های اصلی چشم بوده که نور جذب شده را بر روی لکه زرد چشم جمع می‎کند که اگر در این حالت به قرنیه چشم که به مثابه یک گنبد است آسیب وارد شود، یعنی دچار برآمدگی یا فرورفتگی شود، چشم دچار آستیگمات می‌شود.وی افزود: آستیگمات می‎تواند مثبت یا منفی باشد، اگر قدرت قرنیه در آن شعاع‎هایی که مشکل ایجاد شده زیاد باشد، آستیگمات منفی ایجاد می‎کند و اگر قدرت قرنیه کم باشد، آستیگمات ایجاد شده مثبت خواهد بود.باقرزاده تصریح کرد: آستیگمات‎ها در دو دسته منظم و غیرمنظم تقسیم‌بندی می‌شوند. افرادی که آستیگمات منظم دارند به راحتی می‎توان با عینک اصلاح کرد، ولی در افرادی که آستیگمات نامنظم دارند با عینک اصلاح نشده و نیاز به لنز تماسی سخت است که یک تا 2 درصد جوانان به آن دچار می‌شوند و در موارد کمی نیاز به پیوند قرنیه دارند.این متخصص چشم در خصوص نشانه‎های این بیماری، عنوان کرد: کاهش دید، تاری دید، سردرد، احساس فشار بر چشم، احتمال دوبینی، انحنادار دیدن خطوط که می‎تواند در یک یا هر دو چشم به وجود آید. افرادی که به کارهای ظریف مشغول هستند بیشتر به آستیگمات دچار می‌شوند و بیشتر کسانی که دوربین یا نزدیک‌بین هستند نیز از این مشکل رنج می‌برند.


 

خطر ابتلا به عارضه جداشدگی شبکیه در کمین نوزادان نارس

 

1-2316.jpg

بررسی یافته‌های جدید حاکی از آن است که نوزادان نارس 19 برابر بیشتر از نوزادان دیگر در خطر ابتلا به عارضه جداشدگی شبکیه هستند.

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا، در این بررسی آمده است نوزادانی که خیلی پیش از زمان مقرر به دنیا می‌آیند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به جداشدگی شبکیه در دوران بعدی زندگی‌شان قرار دارند. محققان در بررسی رابطه بین تولد پیش از موعد و ابتلا به عارضه جداشدگی شبکیه، دریافتند نوزادانی که پیش از هفته سی و دوم به دنیا می‌آیند بیش از نوزادان دیگر به این عارضه مبتلا می‌شوند. در این مطالعه اطلاعات مرتبط با بیش از سه میلیون تولد در سوئد که در فاصله سال‌های 1972 تا 2008 میلادی اتفاق افتاده بود، مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد نوزادانی که در فاصله سال‌های 1973 و 1986 در کمتر از 28 هفتگی به دنیا آمده بودند، 19 برابر بیشتر در معرض ابتلا به عارضه جداشدگی شبکیه بودند که این آمار در نوزادان متولد شده در فاصله سال‌های 1987 و 2008، 9 برابر بیشتر بوده‌است. به گزارش ایسنا، محققان همچنین دریافتند: تولد نوزادان نارسی که در 32 تا 36 هفتگی به دنیا می‌آیند با خطر ابتلا به عارضه جداشدگی شبکیه ارتباطی ندارد.

 


درمان تنبلی چشم قبل از پنج سالگی موثرتر است

یک متخصص و جراح چشم در خصوص کودکان مبتلا به بیماری‌های چشمی گفت: کودکان بیشتر در معرض تنبلی چشم قرار دارند در صورتی که اگر با امکانات و تکنولوژی جدید زودتر برای معاینات چشم خود به چشم پزشک مراجعه کنند کمتر به این بیماری مبتلا می‌شوند.به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا،دکتر محسن جان قربانی  با بیان اینکه افراد در گروه‌های سنی مختلف در معرض مواجه با بیماری‌های چشمی مختلفی قرار دارند، اظهار داشت: افراد مسن مبتلا به بیماری دیابت از جمله گروه‌هایی هستند که بیشتر با ناراحتی‌ها و ضایعات چشمی مواجه می‌شوند.وی در ادامه در خصوص بروز تنبلی چشم در کودکان، اظهار داشت: کودکان مبتلا به تنبلی چشم از دید طبیعی کافی برخوردار نیستند البته تنبلی در یک چشم شایع‌تر است.دکتر جان قربانی با بیان اینکه ظهور یک سری از بیماری‌های چشمی در کودکان ارثی است، خاطرنشان کرد: در صورتی که علت بروز ضایعات چشمی در کودکان ارثی باشد، در این صورت خیلی کم می توان اقدامات پیشگیرانه را برای این دسته از کودکان به کار بست اما در غیر این صورت می توان با مراجعه به موقع و استفاده از عینک آن را اصلاح کرد.وی درمان تنبلی چشم در کودکان را قبل از پنج سالگی تاثیرگذارتر دانست و گفت: در صورت عدم درمان تنبلی چشم این بیماری ادامه می یابد و چشم قابلیت ترمیم خود را از دست می دهد. بنابراین با مراجعه به موقع کودک به متخصصین می توان نسبت به درمان تنبلی چشم اقدام کرد.


 

وقتی چشم ها از کبد بیمارمی گوید

شاید باور این موضوع کمی سخت باشد که بین بیماری های چشم و کبد ارتباطی وجود داشته باشد، اما بیش از ۲ هزار سال است که طب چینی تمامی بیماری های مربوط به چشم را با بیماری کبد در ارتباط می داند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از روزنامه خراسان ؛ تاری دید، نزدیک بینی، خشکی چشم، کوررنگی با کمبود خون در کبد ارتباط دارد. کمبود خون کبدی می تواند به علت کم خونی یا جراحات کبدی به وجود بیاید. این مشکلات مانع از جریان خون رسانی طبیعی در کبد می شود.
درد، احساس سوزش و قرمزی چشم ها با حرارت کبد ارتباط داده شده است. حرارت کبد نیز در اغلب موارد با التهاب کبد مرتبط است. همچنین حرکت های غیرارادی چشم با مشکلات کبدی ارتباط دارد. حرارت بالا در کبد که ممکن است علت آن فشار خون بالا یا استرس عاطفی باشد باعث بروز مشکلات چشمی نیز می شود. یک کبد سالم از بافت نرم و انعطاف پذیری برخوردار است. این نرمی بافت اجازه جریان آزاد خون و انرژی را در تمامی قسمت های بدن و به طور مستقیم به چشم ها می دهد. یک کبد سالم، خون را پاک نگه می دارد و در نتیجه به طور مستقیم قدرت بینایی را بهبود می بخشد. بنابراین، هنگامی که کبد را احیا می کنیم به طور مستقیم قدرت بینایی بهبود می یابد.




 

روش جديد محققان براي تشخيص زودهنگام اوتيسم در نوزادي

محققان علوم پزشکی اعلام کردند نشانگری یافته اند که با استفاده از آن می توان اختلال اوتیسم را در دو تا شش ماهگی تشخیص داد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگا ت ایران - تی یلم"به نقل از واحد مرکزی خبر،محققان موسسه ملی سلامت روحی روانی آمریکا اعلام کردند تماس چشمی در ماه های اول زندگی کودک ، کلید مهمی برای تشخیص اوتیسم است.این محققان در مقاله ای در شماره اخیر نشریه نیچر اعلام کردند می توان با بررسی میزان خیره شدن نوزاد به دیگران در دو تا شش ماهگی به احتمال ابتلای او به اوتیسم پی برد.دکتر توماس آر اینسل مدیر موسسه ملی سلامت آمریکا می گوید : اوتیسم معمولا تا پیش از دو سالگی تشخیص داده نمی شود ولی مطالعه ما نشان می دهد کودکان مبتلا به اوتیسم در سنین پایین نیز علائم اختلال خود را نشان می دهند.به طور معمول ، کودکان در سنین رشد ، در ساعات نخستین زندگی به صورت انسان ها خیره می شوند و با توجه به چشمان دیگران، مسائل اجتماعی را فرا می گیرند.ولی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم ، علاقه ای به خیره شدن به چشمان دیگران ندارند و در واقع تماس چشمی آنان با دیگران را می توان به عنوان نشانگری برای تشخیص زودهنگام اوتیسم مورد استفاده قرار داد.دکتر وارن جونز و دکتر امی کلین در مرکز اوتیسم مارکوس در آتلانتا و دانشگاه اموری با بررسی گروهی از نوزادان از بدو تولد تا سه سالگی به نتایج جالبی دست یافتند.محققان ، نوزادان را به دو گروه تقیسم کردند و آنانی را که در نسل های قبلی اوتیسم داشتند در گروه پر خطر و دیگران را در گروه کم خطر قرار دادند.محققان دریافتند با استفاده از این نشانگر می توان به تشخیص زودهنگام اوتیسم و آغاز درمان مناسب برای این گروه استفاده کرد.به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت ، طیف اختلالات اوتیسم به تخریب شدید و جدی قوای تفکر ، احساس ، زبان و توانایی ارتباط با دیگران منجر می شود.این اختلالات معمولا در اوایل دوران کودکی مشخص می شوند و از انواع شدید تا خفیف اوتیسم را که سندروم آسپرگر Asperger نام دارد ، شامل می شوند.


 

پلک زدن از سطح چشم محافظت می‌کند

استادیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: به طور کلی کار با رایانه به ویژه در طولانی مدت می‌تواند موجب آسیب‌های چشمی و خستگی چشم می‌شود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازایسنا،دکتر علی رضا پیمان ، با اشاره به سندرم بینایی رایانه‌ای اظهار داشت: این بیماری یکی از علل خشکی چشم است اما چندان شایع نیست و نیاز به درمان خاصی ندارد هم چنین ضرر دائمی برای چشم نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه بیماری سندرم بینایی رایانه‌ای بیشتر در افرادی که طولانی مدت از رایانه استفاده می‌کنند، مشاهده می‌شود، افزود: تاثیرات این بیماری بر چشم در درازمدت قابل برگشت است و سندرم بینایی رایانه‌ای پس از کاهش فعالیت و یا عدم استفاده از رایانه خود به خود درمان می‌شود و نیاز به درمان خاصی ندارد.

این فوق تخصص قرنیه با اشاره به اینکه به طور کلی کار با رایانه به ویژه در طولانی مدت می‌تواند موجب آسیب‌های چشمی شود، افزود: فاصله چشم تا مانیتور حدود 50 تا 60 سانتی متر است و این فاصله کم در طولانی مدت موجب خستگی چشم می‌شود.

پیمان با بیان اینکه هنگام کار با رایانه بهتر است هر 15 دقیقه برای چند ثانیه چشم خود را ببندیم و به آن استراحت دهیم، اضافه کرد: کار با رایانه به ویژه در شب و زمانی که انرژی زیادی مصرف می‌شود و مغز را به شدت درگیر می‌کند موجب می‌شود فرد کمتر پلک بزند.

وی با اشاره به اینکه افراد در زمان‌های کار با رایانه کمتر پلک می‌زنند، خاطرنشان کرد: پلک زدن نقش مهمی در محافظت سطح چشم دارد و موجب می‌شود اشک در سطح چشم پخش شود و غدد لبه پلک چربی ترشح کنند.

این فوق تخصص قرنیه با اشاره به اینکه کمتر پلک زدن موجب می‌شود غدد پلک کمتر چربی ترشح کنند، ادامه داد: کار طولانی مدت با رایانه کیفیت لایه اشک چشم را کم کرده و سوزش چشم، خستگی زودرس و حساس چشمی را به همراه دارد که همه از علائم خشکی چشم هستند.

پیمان توصیه کرد: افرادی که برای طولانی با کامپیوتر کار می‌کنند نباید پلک زدن را فراموش کنند،‌ در میان کار به چشم‌ها استراحت کوتاه دهند و هر 45 دقیقه یک بار از کار دست بکشند و البته در موارد حاد خشکی چشم باید از اشک مصنوعی استفاده کرد.


 

درمان رتینوپاتی دیابتی به کمک سلول های بنیادی امیدوار کننده است

درمان رتینوپاتی دیابتی به کمک سلول های بنیادی امیدوار کننده است
 
یک فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: هنوز نتايج دقيقی در مورد درمان مبتلایان به رتینوپاتی به وسيله سلول‌های بنيادی در كشور ارائه نشده اما تحقیقاتی را در این زمینه انجام گرفته و نتایج امیدوار کننده ای را به همراه داشته است.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان،دکتر فاطمه محمد بیگی اظهار داشت: طی 15 سال گذشته، تحقيقات بسياری در حوزه درمان رتینوپاتی دیابتی (Diabetic retinopathy) با سلول‌های بنيادی در جهان صورت گرفته است و در ايران اين تحقيقات عمر 5 ساله دارد.
وی خاطر نشان کرد: برای تاثير پیوند اتولوگ سلولهای مزانشیمال بر بهبودی رتينوپاتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک ، از بيمار خواسته می شود كه قند خون خود را به مدت یک ماه کنترل کند. سپس از مغز استخوان بیماران مبتلا سلولهای بنیادی مزانشیمال گرفته وکشت داده می شود.
 او ادامه داد: تزریقی با حجم دو میلیون سلول مزانشیمال بر روی بیمار انجام می شود و در فواصل یک هفته ،یک، دو،شش و نه ماه پس از تزريق بيماران از لحاظ قطر فيبرهای عصبی در سر عصب بینایی،جريان خون رتين و شدت بینایی معاينه می شوند . انتظار می رود با جایگزینی این سلول ها و تبدیل آنها به سلول های رتین و تنظیم سیستم ایمنی که نقش مهمی در پیشرفت بهبودی بیماری دیابت دارد،کارکرد چشم در این بیماران بهبود یابد.

محمد بیگی با اشاره به اینکه میلیون ها نفر از افراد دیابتی درسراسر جهان در معرض خطر ازدست دادن بینایی خود هستند، تصریح کرد: رگ های خونی چشم به علت بالا بودن قند خون مسدود شده و قطع جریان خون در شبکیه چشم باعث آسیب رسیدن به سلول های بینایی و اختلال دید می شود و سرانجام در صورت عدم درمان به موقع می تواند منجر به کوری شود که به این بیماری رتينوپاتی گفته می شود.
این فوق تخصص غدد با تاکید بر اینکه  ديابت روی بينايی نيز اثر می گذارد و به آب مرواريد و آب سياه منجر می شود ، عنوان کرد: روشهای تشخيصی و درمانی جديدی برای تشخيص زودرس و درمان سريع مشكلات بينايی در افراد مبتلا به دیابت وجود دارد كه می تواند از پيشرفت ضايعات چشمی جلوگيری کند و معاینه‌های منظم توسط چشم‌پزشک می‌تواند این شرایط را در مراحل ابتدایی شناسایی کند.
او اظهار کرد: جراحی با ليزر يا ليزر درمانی و برداشتن زجاجيه می تواند شبکیه آسیب دیده  را احیا و از رتینوپاتی دیابتی جلوگیری کند که در نهایت ریسک از دست دادن بینایی را در این بیماران کاهش می دهد.


 

http://imgdl1.topnop.ir/uploads/201011/tpn1789/large/fUOlX6GI3p.jpg

رنگهایی که "سلامت چشم"را به خطر می اندازد!

"عنبیه"مصنوعی یک پروتز نازک و انعطاف پذیر است که می تواند در رنگهای مختلف وجود داشته باشد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر محمود جباروند متخصص چشم اظهار داشت: عنبیه بخش رنگدانه در چشم بوده و رنگ آن از صفاتی است که به ماهیت ژنی و به دو نوع رنگدانه بستگی دارد. ملانین و ليپوفوشین (برای برخی از انواع رنگ سبز) و در صورت نبودن هیچ گونه رنگدانه که به آن زالی یا‌ آلبینیسم گفته می شود چشم می تواند به رنگ خونی که در آن جاری است دربیاید.وی اظهار داشت: کسانی که چشم سالم دارند و از لحاظ بینایی دچار نقص نیستند توصیه می کنم که هرگز برای زیبایی به این عضو حساس از بدن دست نزنند، اما کسانی که به هر دلیلی ممکن است عنبیه خود را از دست داده اند و دچار نقص شده اند، می توانند برای همگون کردن رنگ چشم ها و جلوگیری از تحریک چشم توسط وارهای اضافی از لنزهای مصنوعی در داخل عنبیه استفاده کنند.
وی یادآور شد: عنبیه مصنوعی یک پروتز نازک، انعطاف پذیر، سازگار با بافت بدن است، ولی تا جایی که می شود نباید برای زیبایی استفاده کرد. وی در ادامه به عوارض استفاده از عنبیه مصنوعی اشاره کرد و گفت: افزایش فشار چشم، التهاب داخلی چشم، چسبندگی زاویه چشمی و نیز بروز آب مروارید از جمله عوارض آن است.


 

 
...:::: چشمانتان به شما چه می گویند؟ ::::...
 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنو*دردهایی که چشمانتان به شما می گویند*

پرسش 1: پزشکان با معاینه ی چشمتان می فهمند که آیا کلسترول بالا دارید یا نه.

پاسخ: درست
توضیحات: چشم ها فقط پنجره هایی به روح شما نیستند؛ آنها پنجره هایی به سلامت شما هم محسوب می شودند. علاوه بر تشخیص بیماری های چشم، پزشکان می توانند نشانه هایی از کلسترول بالا، فشار خون بالا، دیابت و برخی دیگر بیماری های خاص را در چشمان شما ببینند. صدمه دیدن رگ های خونی پشت چشم ها از اولین نشانه ها است. در پایان آزمایشتان نیز پزشک می تواند تصمیم بگیرد که آیا آزمایشات و دیگر اقدام ها برای حفظ چشم ها و سلامت شما لازم است یا نه.

پرسش 2: اگر چشمانتان سوزناک است و تار می بینید ممکن است ...... داشته باشید.

پاسخ: سندروم دید کامپیوتری
توضیحات: چشمان خسته، قرمز، تاری دید و سوزناکی آن همگی نشانه های سندرم دید کامپیوتری اند که این بدان معنی است که چشمتان در حال واکنش به دیدن طولانی مدت صفحه نمایش است. به صورت منظم به چشمانتان استراحت بدهید، از فیلتر های ضد تشعشع استفاده کنید، مکان و وضعیت نمایشگر خود را تغییر دهید و مطمئن شوید نور به اندازه کافی موجود است. برخی قطره های چشم و یا عینک های مخصوص نیز می توانند مفید باشند.



 

...::::آلودگی هوا، خاری در چشم شما::::...

شاید برای شما هم این پرسش پیش آمده باشد که آیا افرادی که سالم هستند و سابقه ابتلا به بیماری شایع چشمی ندارند نیز در مواجهه با آلودگی هوا دچار آسیب‌های چشمی می‌شوند؟

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت - تی یلم"به نقل از عرش نیوز،معضل آلودگی هوا در شهرهای بزرگ، بخصوص در تهران که ناشی از مصرف غیرقابل کنترل آلودگی هوا و چشم سوخت های فسیلی از سوی خودروها و کارخانجات است، سال هاست همچون گره کوری، باقی مانده است. پدیده ریزگردها نیز که به صورت مقطعی در برخی از شهرهای کشور اتفاق می افتد، از آلودگی های دیگر هواست که به صورت مستمر باعث شیوع بیماری های چشمی می شود.

متاسفانه ادامه چنین مشکلاتی سلامت عمومی مردم را از جهات مختلف به طور مستقیم و غیرمستقیم تهدید کرده است تا جایی که به جرات می توان گفت بسیاری از اعضای بدن، از پوست و مو گرفته تا قلب و عروق، سیستم تنفسی، گوارشی و عصبی، تحت تاثیر آلودگی هوا دچار آسیب می شود.

در این میان، آسیب های چشمی به دلیل آلودگی هوا نیز به خودی خود، داستان تلخی را با عوارض متعددی از جمله آلرژی، عفونت و خشکی چشم، در سنین مختلف به دنبال داشته است.

*چشم همه افراد در معرض خطر آلودگی هوا

 



 

...:::: توانایی انسان در مشاهده با چشمان بسته! ::::...

نتایج تحقیقات جدیدی که در مجله علم روانشناختی منتشر شده نشان می دهد که بستن چشم نمی تواند قدرت مغز را کاهش دهد، چرا که وقتی چشمهایمان را ببندیم باز هم می توانیم اعضای بدن خود را ببینیم.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از مهر، وقتی که چشمهای ما به صورت نفوذ ناپذیری بسته باشد و یا حتی هنگامی که در تاریکی مطلق باشیم، ذهن ما هنوز تصور می کند که می تواند حرکت بدنمان را مشاهده کند و از این حرکت احساسات تصویری تولید می کند.

محققان دانشگاه روچستر و ونربیلت نتایج این آزمایش را با بررسی توانایی مغز برای تشخیص سایه های حرکت بدون ورود تصویری واقعی در 129 نفر طی 5 آزمایش مختلف بدست آوردند.

برخی از شرکت کنندگان در این آزمایش تصور می کردند که چشم بدن آنها دارای نقص است و این امر موجب شده که آنها بتوانند سایه دستشان را که در مقابل صورتشان تکان می دهند ببینند، درحالی که این چشم بندها در حقیقت اجازه نمی داد که هیچ نوری از آنها عبور کند.

براساس نتایج این تحقیق حتی در فقدان کامل ورود اطلاعات بصری خارجی نیز مغز تبعات اعمال و کنشها را پیش بینی می کند.

محققان برای اطمینان حاصل کردن از این که شرکت کنندگان به واقع چیزی مشاهده می کنند یا نه، حرکتهای چشم آنها را مشاهده و ثبت کردند. این حرکات معمولا نامنظم هستند و نشان می دهد که فرد از موقعیت دست خود در فضا مطلع است و حرکات چشمش آن را دنبال می کند. بنابراین به نظر می رسد که حرکت چشم شرکت کنندگان از احساس تصویری خالص نشأت گرفته است.

به نظر می رسد که این تأثیر در افراد مبتلا به "حس آمیزی" که یک مشکل روانشناختی است، بیشتر است، ادراک این افراد از حسهای مختلف به هم مربوط است. حس آمیزی شرایطی عصب‌شناختی است که در آن تحریک یک گذرگاه حسی یا شناختی به تجربه ‌ای خودبخود و بی‌اختیار در یک گذرگاه حسی یا شناختی دیگر می ‌انجامد.

کوین دیتر، یکی از نویسندگان این مقاله طی بیانیه ای توضیح داد: فرد در معرض رویت حرکت دست خود قرار می گیرد چرا که مغز ما یادگرفته تصویر متحرک مورد انتظار را پیش بینی کند، حتی وقتی که ورودی تصویری واقعی وجود ندارد.


...::::مؤلفه های اجتماعی مؤثر بر سلامت چشم::::...

استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به گزارش WHO در سال 2012 گفت: بر اساس این گزارش، 285 ملیون نفر در جهان دارای اختلال دید بوده اند که 19 ملیون نفر انها را کودکان تشکیل داده  و 60 درصد این کودکان عیوب انکساری داشته اند. همچنین 39 ملیون نفر از این تعداد نابینا هستند که در صورت عدم پیشگیری و ارائه درمان های مناسب تا سال 2020 این عدد دو برابر می شود .
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازروابط عمومی بیمارستان فارابی: دکتر بهزاد دماری مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیر گروه مؤلفه های اجتماعی موثر برسلامت در موسسه ملی تحقیقات سلامت، در تعریف این مؤلفه های اجتماعی سلامت گفت: این مؤلفه ها شامل دسته ای از شرایط اجتماعی – اقتصادی و توزیع آن در جمعیت است که تفاوت وضع سلامتی را بین افراد و گروه ها ایجاد می نماید . به عبارت دیگر عوامل خطری هستند که درشرایط زندگی و کار ایجاد می شوند.

*مؤلفه های اجتماعی موثر بر سلامت

مدیر گروه مؤلفه های اجتماعی موثر برسلامت در معرفی این مؤلفه ها افزود:WHO  لیست بلندی برای این مؤلفه ها دارد که شامل: وضعیت بیولوژیک و وراثتی،جنسیت، بهداشت شخصی و خود مراقبتی، خدمات نظام سلامت، محیط فیزیکی، شبکه های حمایت اجتماعی، میزان درامد و موقعیت اجتماعی، اشتغال و شرایط محیط کار، تحصیلات، محیط اجتماعی، تکامل دوران کودکی (7- 3 سال اول زندگی) و فرهنگ حاکم می گرددکه غیر از وضعیت بیولوژیک و وراثتی ،جنسیت، بهداشت شخصی و خود مراقبتی، بقیه جزء مؤلفه های اجتماعی مؤثر بر سلامت هستند. وی در ادامه یادآور شد: توزیع درآمد، ثروت و نفوذ و قدرت از مهمترین ریسک فاکتورهای اجتماعی در محیط کار و زندگی هستند که بر سلامت افراد تاثیر می‌گذارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران معتقد است از آن جا که مؤلفه های اجتماعی به طور کلی بر سلامت نقش دارند بر سلامت چشم نیز موثرند. وی تصریح کرد بهبود وضعیت سلامت چشم نیازمند مداخلات اجتماعی است و طراحی خوب مداخلات اجتماعی رمز موفقیت ما در ارتقای سلامت بینائی خواهد بود.

*حقایقی در مورد سلامت چشم



090 تصاویر متحرک کامپیوتر ۱

...::::فرمول حفاظت از چشم در زمان کار با کامپیوتر::::...

افرادی که زمان طولانی پشت رایانه سپری می کنند، باید هر ۲۰ دقیقه یک بار و هر بار به مدت ۲۰ ثانیه نگاه خود را از رایانه گرفته و به اشیایی در فاصله ۶ متری بنگرند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از«نماینده» دانشمندان برای حفاظت از چشم در هنگام کار با رایانه فرمول منحصر به فردی به نام «بیست.بیست.بیست» ارائه داده اند. محققان دانشگاه تگزاس این فرمول را به افرادی که زمان طولانی پشت رایانه سپری می کنند یا کسانی که مایلند بینایی خود را حفظ کنند، توصیه کرده اند.
**افراد باید هر ۲۰ دقیقه یک بار نگاه خود را از صفحه رایانه بگیرند و ۲۰ ثانیه به اشیایی که در فاصله شش متری قرار دارند نگاه کنند. ضمن این که طی این مدت نباید کمتر از ۲۰ بار پلک بزنند. به گفته کارشناسان، این تمرین به جلوگیری از خشک شدن و خستگی چشمها، اجتناب از سر درد و درد گردن کمک می کند**

انجام این تمرین ها به ویژه برای کسانی ضروری است که در محل کارشان سیستم های تهویه ای وجود دارد که هوا را خشک می کنند. پیش از این، روش های مفید دیگری به منظور حفاظت از بینایی هنگام کار با رایانه توصیه شده بود که از جمله آنها می توان نگاه کردن به چپ و راست یا بالا و پایین بدون تکان دادن سر، چرخاندن چشم ها از چپ به راست و راست به چپ، نگاه کردن به نوک بینی و نگاه کردن به مناظر دور دست خارج از محل کار اشاره کرد.

قبل از انجام این تمرینها باید عینک یا لنز را از روی چشم برداشت و بعد از هر تمرین با گذاشتن کف دست روی چشم ها به آنها استراحت داد.


 

...::::کودکی که "بدون چشم"به دنیا آمد::::...

يک خانواده "ويسکانسين" صاحب يک کودک "ناشنوا" شده اند که اين کودک چشم هم ندارد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، اين کودک دچار يک بيماري نادر شنوايي است که تنها 40 نفر در سراسر دنيا به آن مبتلا هستند.
خانواده اين کودک "وضع مالي" مناسبي ندارند و قادر به پرداخت "هزينه هاي پزشکي" کودک خود نيستند از اين رو از "مراکز بهداشتي" کمک مي خواهند تا بتوانند کودک خود را درمان کنند.

 


 

...::::ارتقاء کیفیت و سرعت عمل دسترسی بیماران به تجهیزات آنژیوگرافی چشم پزشکی در استان خوزستان::::...

دکتر مهزیار خزاعلی رئیس این مرکز از تجهیز درمانگاه فوق تخصصی چشم پزشکی بیمارستان امام خمینی (ره) به دستگاههای پیشرفته آنژیوگرافی چشم خبر دادند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از سلامت نیوز ؛ وی با اشاره به این که تجهیزات مورد نظر از پیشرفته ترین دستگاههای آنژیوگرافی چشم در سطح جهان بوده عنوان نمودند : این تجهیزات با همت مسئولین بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی در بیمارستان امام راه اندازی گردید که باعث رضایتمندی بیماران و مراجعه کنندگان به این سرویس درمانی شده است .

وی افزود : تهیه و خریداری این دستگاهها باعث گردیده بیمارانی که در نوبت آنژیوگرافی چشم قرار می گرفتند و جهت آماده سازی بعد از چند روز جواب می گرفتند اکنون با راه اندازی این دستگاهها ، ضمن ارتقاء کیفیت تصاویر آنژیوگرافی چشم باعث سرعت بخشی بیشتر و جلوگیری از سرگردانی و اتلاف وقت بیماران خصوصاً شهرستانی های عزیز که قبلاً می بایست چند روز منتظر جواب و معطلی می شده گردیده و باعث تسریع در تشخیص و درمان بیماران مراجعه کننده به سرویس آنژیوگرافی چشم پزشکی می شود.

رئیس بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی (ره) در پایان با اعلام اینکه این بخش با تعرفه های دولتی به بیماران عرضه می شود که در مقایسه با تنها سرویس خصوصی بسیار پائین تر با کیفیت بالاتر با دستگاهها پیشرفته روز جهان انجام می پذیرد .

لازم بذکر است پذیرش سرویس آنژیوگرافی چشم روز های یکشنبه و سه شنبه صبح با نوبت قبلی امکان پذیر بوده که بعداز ظهرها در کلینیک چشم پزشکی نیز آماده خدمات رسانی به بیماران مراجعه کننده می باشد .


این افراد در تاریکی مطلق هم می‌بینند

...::::این افراد در تاریکی مطلق هم می‌بینند::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از عرش نیوز،یک مطالعه علمی شناختی جدید با استفاده از رهگیری‌کننده‌های رایانه‌یی چشم نشان می‌دهد دست کم 50 درصد افراد می‌توانند حرکات دست خود را حتی در غیاب کامل نور مشاهده کنند.

استاد مغز و علوم شناختی در دانشگاه روچستر و رهبر ارشد این مطالعه، تحقیق جدید نشان می‌دهد حرکات فرد، سیگنال‌های حسی را مخابره می‌کنند که می‌توانند ادراک‌ بصری واقعی را در مغز، حتی در غیاب کامل ورودی نوری، ایجاد کنند.

طی پنج آزمایش جداگانه و با حضور 129 نفر، محققان متوجه توانایی عجیب افراد در مشاهده دست خود در تاریکی شدند که نشان می‌دهد که مغز اطلاعاتی را از حس‌های مختلف برای ایجاد ادراک ترکیب می‌کند.
علاوه بر آزمایش سوژه‌های نوعی، تیم علمی همچنین افرادی را مطالعه کرد که ادغامی از حس‌هایشان را در زندگی روزمره تجربه می‌کنند.



 

...::::شیوع بیماری چشمی در دهلرانی که چشم پزشک ندارد::::...


شهرستان دهلران با داشتن ۴ کانون شهری، ۶ دهستان و ۶۰ روستا با جمعیتی بالغ بر ۷۰ هزار نفر هنوز فاقد دکتر چشم پزشک است و مردم این شهرستان برای کوچک‌ترین درمان چشم پزشکی و حتی گرفتن نمره چشم خود به ناچار مجبورند به استان‌های همجوار بروند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از همشهری، این در حالی است که در تابستان‌ها دمای هوای دهلران تا 53درجه سانتی‌گراد بالا می‌رود، هجوم ریزگردها و نبود برخی از متخصصان در این شهرستان باعث شده مشکلات عدیده‌ای برای شهروندان در این فصل به‌وجود بیاید. طی روزهای اخیر یک‌نوع ویروس چشمی به‌ نام «آدنو» به سرعت هرچه تمام‌تر شیوع یافته است و خیلی از شهروندان دهلرانی را راهی بیمارستان کرده؛ ویروسی که تشخیص و تجویز داروی آن خارج از تشخیص پزشک‌های عمومی این شهرستان بوده و برخی از پزشکان شهرستان فقط اقدام به تجویز داروهای معمولی چشمی برای بیماران خود می‌کنند.


...::::علت خشکی چشم چیست؟::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران -تی یلم"به نقل از عرش نیوز، در بیماری خشکی چشم، اشک به میزان کافی یا با ترکیب مناسب تولید نمی‌شود.همچنین ممکن است اشک به دلیل وضعیت غیرطبیعی پلک‌ها یا ترکیب نامناسب به سرعت تبخیر شود.

متخصصان موسسه ملی چشم آمریکا برخی عوامل را در خصوص دلیل بروز خشکی چشم مطرح کرده‌اند:

- مصرف برخی داروها مانند قرص‌های ضد بارداری، داروهای ضد افسردگی، آنتی‌هیستامین و داروهای کنترل فشار خون.

- آسیب‌های وارد شده به چشم برای مثال قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی.

- بروز اختلالات یا بیماری‌هایی از قبیل مشکلات مربوط به غده تیروئید، آلرژی‌ها یا اختلال در سیستم ایمنی بدن.

- التهابی که در اثر استفاده از لنزهای تماسی یا پس از عمل جراحی لیزیک به وجود می‌آید.

- بارداری یا هورمون درمان جایگزین در زنان.

- پلک نزدن به اندازه کافی در زمان نگاه کردن به صفحه مانیتور.

*بر اساس نتایج برخی مطالعات، استعمال دخانیات نیز می‌تواند یکی دیگر از دلایل خشکی چشم باشد.


...::::دستاورد جالب متخصص بسیجی درباره لیزیک چشم::::...

دکتر ‏ایزدی در تحقیقاتی ثابت کرد جراحی فتو ‏رفراکتیو ترانکتومی به ‏روش ‎(APT)‎‏ عین روش جراحی‏ (TS‏)‏ است و این روش جراحی هیچ مزیتی بر روش ‏‏(‏TS‏) ندارد و بیماران هزینه ‏اضافی پرداخت می کردند.‏ برای اصلاح ‏میوپیک آستیگمات به دو روش ‏(TS)‏ و‎(APT)‎‏ یکی است و بیماران هزینه اضافه پرداخت می کنند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازشبکه اطلاع رسانی دانا ، ‏ جراحی فتو رفراکتیو ترانکتومی به روش‎(APT)‎ ‏ ‏عین ‏روش جراحی‏‏ (TS‏)‏ است و این روش جراحی هیچ ‏‏مزیتی بر روش ‏(‏TS‏ ندارد و بیماران هزینه اضافی) پرداخت ‏می کنند‏.

امروزه اقتصاد با تمامی ابعاد زندگی و حوزه های مختلف کاری آدمی درهم آمیخته است، به گونه ای که ‏می توان گفت ‏علم اقتصاد ریشه هر برنامه ریزی و شیوه کاری و آغازی بر شروع هر فرآیندی است. ‏در سال های اخیر علم اقتصاد در ‏حوزه  بهداشت و درمان نیز به شکل ویژه ای در جهان سلامت ‏بروز کرده است و حتی در کشور مانیز حضور خود را به ‏رخ همگان رسانده است، به گونه ای که  ‏می توان گفت نسخه پزشک خانواده، به عنوان تنها تسلی بخش و مصلح نظام ‏سلامت در کشور، ‏محصول علم اقتصاد در نظام سلامت می باشد.‏



...::::دیابت‌ همیشه‌ با‌ عوارض چشمی‌ و‌ کلیوی‌ همراه‌ نیست::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از جام جم آنلاین،اگرچه دیابت روزبه‌روز شایع‌تر و همه‌‌گیر‌تر می‌شود، ولی به موازات آن با پیشرفت دانش پزشکی روش‌های مهار آن روشن‌تر می‌شود. سؤال مهم دیابتی‌ها این است که آیا همه بیماران مبتلا به دیابت، دچار نارسایی کلیه یا در دراز‌مدت دچار کم‌بینایی یا نابینایی می‌شوند؟ و سؤال مهم‌تر این‌که چقدر و با چه تمهیداتی می‌توان این عوارض را مهار کرد؟
خوشبختانه جواب این است که گروهی از بیماران به صورت ژنتیک مستعد نارسایی کلیه و آسیب شدید چشم هستنند و در عوض برخی چنین نیستند.

 

در این بیماران پس از گذشت ده ها سال از دیابت، کلیه ها به کار خود ادامه می دهند و چشم ها خوب می بینند البته درصد بالایی از بیماران دیابتی استعداد ابتلا به نارسایی کلیه و چشم را دارند.



...::::يك پنجم كودكان از كمبود ويتامين A رنج مي‌برند::::...

 

برطبق آمارهاي جهاني، حدود يك پنجم كودكان در سراسر دنيا از كمبود ويتامين A رنج مي برند كه بار بيماري ها به ويژه بيماري هاي عفوني در اين كودكان بسيار بالا است.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،فرهاد سالاري استاديار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي اظهار داشت: از جمله مشكلات بسيار مهم در خصوص سلامتي كودكان در جهان، مشكلات مربوط به كمبود مواد مغذي است كه در اين ميان كمبود ويتامين A يكي از مهمترين مشكلات تغذيه اي در نوزادان و كودكان است.

وي با بيان اينكه كمبود ويتامين A در بسياري از مناطق جهان به ويژه كشورهاي در حال توسعه يك مشكل عمده به حساب مي‌آيد اظهار داشت: مشكل كمبود ويتامين A از عوامل اصلي اختلال بينايي بوده و علت اصلي كوري اكتسابي در كودكان است.

سالاري تاكيد كرد: برطبق آمارهاي جهاني، حدود يك پنجم كودكان در سراسر دنيا از كمبود ويتامين A رنج مي برند كه بار بيماري ها به ويژه بيماري هاي عفوني در اين كودكان بسيار بالاست.

وي گفت: كمبود ويتامين A موجب بيماري ها و نارسائي هاي زيادي در بين مردم جهان مي شود كه علاوه بر اختلالات بينايي، بار بيماري هاي زيادي نظير مالاريا و بيماري هاي اسهالي نيز به طور مستقيم و غير مستقيم به كمبود ويتامين A برمي گردد.

 

 


...::::دانستنی هایی در باره "فشار چشم"::::...

"گلوکوم" يا آب سياه يک بيماري است که سبب تخريب "عصب بينايي" مي شود و بر کاهش بينايي و در نهايت به نابينايي منجر مي شود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،محمود جباروند فوق تخصص قرينه چشم اظهار داشت: گلوکرم يا آب سياه بيماري است که سبب تخريب عصب بينايي مي شود اين بيماري در آغاز هيچ علامتي ندارد ولي مي تواند در طول زمان به کاهش بينايي و در نهايت به نابينايي منجر مي شود.

وي افزود: گلوکوم يک نوع بيماري نيست و انواع متفاوتي دارد در اين بيماري عصب بينايي براثر افزايش فشار داخل چشم تحليل مي رود که البته گاهي ممکن است اين اتفاق بدون افزايش فشار داخل چشم هم رخ بدهد.

وي از دلايل فشار داخل چشم گفت: در بيشتر انواع گلوکوم سدي در راه خروج مايع زلاليه در چشم ايجاد مي شود که باعث مي شود مايعي که دايما در حال ترشح است خارج نشده و در نتيجه فشار داخل چشم افزايش يابد.گلوکوم در دو نوع زاويه باز و بسته است.

زاويه باز نوع شايع بيماري است و مزمن و خطرناک است و چون درد ندارد و علائم آن محسوب نيست خيلي موزي است.اين بيماري ممکن است جنبه وراثتي داشته باشد.وي تصريح کرد: البته هيچ سني از ابتلا به گلوکوم مصون نيست اما به طور کلي هرچه سن بالاتر برود ميزان شيوع بيماري گلوکوم بيشتر مي شود.

وي خاطرنشان کرد: فشار داخل چشم را مي توانيم با دارو پايين بياوريم و اگر پايين نيامد از اشعه ليزر استفاده کنيم و در آخر به عمل جراحي دست مي زنيم.


 

...::::بیماری که سیستم ایمنی شما را تهدید می کند::::...

 

 

آفت هایی که در دهانتان به وجود می آید اگر تکرار شود با احتمال بیشتری معرف بیماری بهجت است.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،آرمان احمد زاده فوق تخصص روماتولوژی اظهار داشت: سندروم یا بیماری بهجت اختلالی است که سیستم ایمنی بدن را درگیر می کند بهجت می تواند در مفاصل بزرگ بدن به ویژه زانو و مچ پا التهاب ایجاد کرده و باعث درد مفصلی شود.

وی اظهار داشت: این بیماری با معاینه های بالینی قابل تشخیص است و علت آن ژنتیکی است و با تماس افراد با یکدیگر برای کم شدن آفت ها عناب است که البته داروهای شیمیایی بیشتری نیز برای کنترل آن وجود دارد.

وی در ادامه افزود: این بیماری با حساسیت های غذایی خاص فرد تشدید می شود و یکی از بدترین عارضه های این بیماری اختلالات بینایی و حتی نابینایی است.

احمد زاده با بیان اینکه بیماری بهجت در مردان نسبت به زنان شایع تر است افزود: این بیماری در سن 50 سالگی به بعد به دلیل فرتوت شدن سیستم ایمنی بدن تا حدی کم می شود.


 

...::::نگاه طولانی مدت و رویت کسوف با فیلم رادیولوژی موجب نابینایی می شود::::...

 

جراح و فوق تخصص قرنیه چشم گفت: نگاه کردن طولانی مدت و چند دقیقه ای به خورشیدگرفتگی (کسوف) و استفاده از فیلم رادیولوژی برای رویت این پدیده سبب سوختگی لکه زرد (شبکیه) چشم و در نهایت ایجاد نابینایی در مرکز دید افراد می شود.

 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازایسنا،دکترˈاحمد سلامت رادˈاظهار داشت: اگر فردی با چشم غیرحفاظت شده به خورشید چه در حالت کسوف و چه در حالت عادی به مدت چند دقیقه نگاه کند، نور از طریق عدسی چشم روی شبکیه می افتد و سلول های آن را می سوزاند.
مردم ایران امروز بعدازظهر در بسیاری از مناطق کشور شاهد دومین کسوف یا خورشید گرفتگی سال 92 هستند.
وی افزود: این یک عارضه پایدار است که دید فرد را به شدت کاهش و در موارد بسیار حاد منجر به ایجاد نابینایی در مرکز بینایی می شود به این صورت که فرد همواره در مرکز بینایی خود یک لکه سیاه رنگ می بیند و تنها می تواند اطراف آن لکه را ببیند.
فوق تخصص قرنیه ادامه داد: به این عارضه ایجاد سوراخ در شبکیه اسکوتوم گفته می شود که به صورت نادر رخ می دهد.
سلامت راد گفت: افرادی که با عینک های ساده و یا با فیلم های رادیولوژی به دیدن کسوف اقدام می کنند، ممکن است این عارضه در آنها ایجاد شود.
وی ادامه داد: برای دیدن کسوف باید از ادوات نجومی استفاده کرد و افراد عادی که به این ادوات دسترسی ندارند باید از عینک های مخصوص که اشعه UVخورشید را می گیرند و در عینک سازی ها وجود دارد، استفاده کنند.
سلامت راد توضیح داد: نگاه کردن در حد چند ثانیه به این پدیده هیچ مشکلی را برای چشم ایجاد نمی کند، اما برای مدت بیشتر از این به ویژه در کودکان مشکلاتی بینایی ایجاد می کند.
وی گفت: افرادی که با عینک های غیراستاندارد و به مدت چند دقیقه به کسوف نگاه کرده اند باید به سرعت به چشم پزشک مراجعه کنند؛ این دسته از افراد باید تا مدتی در استراحت بینایی بسر ببرند و از انجام مطالعه و کارهای سنگین و نگاه کردن به تلویزیون و رایانه پرهیز کنند.
سلامت راد اظهار داشت: اگر مشکل آنها سطحی باشد با چند روز استراحت برطرف و دیگر لکه سیاه را در مرکز دید خود نخواهند دید اما اگر حاد باشد ممکن است به مشکل پایدار و بدون درمان اسکوتوم مبتلا شوند.


 

 

 

...::::استفاده از غشاهای جنینی راه درمانی جدید در بیماری ناخنک چشم::::...

یک فلوشیپ قرنیه گفت: استفاده از غشاهای جنینی راه درمانی جدید در بیماری ناخنک چشم است که هم اکنون در تمام مراکز جراحی چشم کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و درصد موفقیت بالایی دارد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا،دکتر محمدرضا فلاح اظهار داشت: ناخنک یک بافت غیرعادی است که در کنار بافت داخلی قرنیه رشد می‌کند و در موارد مهاجم روی قرنیه نیز گسترش می‌یابد و باعث کاهش دید و منظره غیرعادی چشم می‌شود. علت بروز آن اشعه ماوراء بنفش و زندگی در محیط گرم و پر از گرد وغبار و بی‌خوابی طولانی مدت است.

وی افزود: این بیماری بیشتر در مناطق جنوبی و گرم کشور شایع بوده و هرچه به خط استوا نزدیک‌تر می شویم این بیماری نیز شایع‌تر می شود. استان‌هایی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و کرمان از جمله این شهرها هستند.

دکتر فلاح تصریح کرد: بیمار معمولا با دیدن یک بافت و لکه روی قرنیه و ملتهمه متوجه بیماری می شود، پزشک نیز با دیدن این بافت غیرعادی تشخیص بیماری را می‌دهد. از نظر درمانی مواردی که زیاد پیشرفته نیست و برای بیمار ایجاد منظره غیرعادی و احساس سوزش و جسم خارجی در چشم نکند با درمان دارویی قابل جلوگیری از پیشرفت آن است.

این فلوشیپ قرنیه اظهارکرد: در موارد مهاجم و پیشرونده نیاز به درمان جراحی دارد، جراحی ممکن است به شکل ساده شامل برداشت ضایعه و در برخی موارد نیاز به درمان‌های تکمیلی جهت جلوگیری از برگشت ضایعه داشته باشد. پیوند ملتهمه در محل برداشت ضایعه و استفاده از پرده‌های جنینی روش های جدید درمان این بیماری است.

وی ادامه داد: پرده‌های جنینی غشاهایی است که اطراف جنین در رحم مادر وجود دارد و همراه با جنین متولد می شود، استفاده از پرده‌های جنینی از سال‌های قبل در موارد متعددی مانند سوختگی‌های سطحی پوست قابل استفاده بوده است. رد پیوند در استفاده از پرده‌های جنینی مطرح نیست به دلیل اینکه از غشا استفاده می‌شود و بدن نیز غشا را دفع نمی‌کند بلکه آن را جذب کرده و در این زمان بدن سلول‌های سطح چشم را بازسازی می‌کند.

این فلوشیپ قرنیه افزود: تمام پرده‌های جنینی قابل استفاده نیستند به دلیل اینکه رخی افراد دچار بیماری‌های عفونی مانند ایدز یا هپاتیت و موارد آلوده کننده هستند. این پرده‌ها از نظر بیماری‌های قابل انتقال تست می‌شوند و سپس اقدامات اولیه مانند آماده سازی روی آن انجام گرفته و به صورت استریل جهت عمل تحویل جراح می‌شوند.

دکتر فلاح عنوان کرد: اخیرا برای کاهش زمان عمل و کم شدن میزان عود بیماری به جای استفاده از بخیه از چسب های بافتی استفاده می شود.


...::::پنج توصیه ساده آکادمی چشم پزشکی آمریکا به بیماران دیابتی::::...

AAO

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از انجمن چشم پزشکی خراسان،آکادمی چشم پزشکی آمریکا به بیماران دیابتی توصیه کرد که برای جلوگیری از نابینایی موارد زیر را مراعات نمایند:

۱) معاینات دوره ای چشم پزشکی

۲)کنترل قند خون در حد نزدیک به نرمال

۳)کنترل فشار خون و کلسترول خون

۴)ترک سیگار

۵)ورزش منظم


...::::نقش موثر سلول درمانی در درمان سوختگی قرنیه::::...

نقش موثر سلول در مانی در درمان سوختگی قرنیه
یک فوق تخصص قرنیه از نقش موثر سلول های بنیادی در درمان سوختگی قرنیه چشم خبر داد و گفت:سلول های بنیادی که در این فرآیند مورد استفاده قرار می گیرند می تواند از فرد دیگر یا از خود بیمار گرفته شود.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان،دکتر محمد جعفر قائم پناه، فوق تخصص قرنیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن تاکید بر این نکته که در چشم نقطه ای که آسیب شیمیائی دیده دارای اهمیت است اظهار داشت:چنانچه آسیب دیدگی به اندازه ای باشد که سلول های زایا در اطراف قرنیه از بین رفته باشند، می توان با پیوند سلول های بنیادی مشکل را برطرف کرد.
وی افزود:چنانچه یک چشم بیمار سالم باشد و دچار سوختگی نشده باشد، سلول های بنیادی را می توان از چشم سالم گرفت، در غیر این صورت می توان از وابستگان بیمار یا افراد واجد شرایط دیگر در خواست کمک کرد.
*سکته چشم،زنگ هشدار بدن است*
این فوق تخصص قرنیه و عیوب انکساری مهم ترین نکته در سکته های چشمی را پیشگیری دانست و افزود: عوامل مستعد کننده مانند فشار خون بالا، قند خون بالا، افزایش چربی خون، استرس، بی تحرکی و مصرف سیگار باعث بالا رفتن احتمال سکته چشم می شوند.چنانچه سکته چشم و انسداد عروق چشم اتفاق بیافتد عوارض جبران ناپذیری خواهد داشت.
وی افزود:سکته چشم یک علامت هشدار دهنده برای سکته نقاط دیگر بدن مانند قلب است.بنابراین فردی که دچار سکته چشم شده است باید حتما به متخصص داخلی هم مراجعه کرده و از سلامت اعضای داخلی بدن مطمئن شود.
دکتر قائم پناه پیوند قرنیه را بهترین راه درمان سکته های چشمی دانست و ادامه داد:انسداد عروق در هر قسمتی از بدن که اتفاق بیافتد باعث عدم خون رسانی و از بین بردن بافت های قسمت مورد نظر می شود.بنابراین پیوند قرنیه از بدن فرد مرده بهترین راه حل این مشکل است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کسی که بر اثر خون ریزی مغزی بینائی خود را از دست داده است، قابل درمان است یا خیر گفت:اگر خون ریزی مغزی به مرکز بینائی فرد آسیب رسانده باشد، امکان برگشت بینائی وجود ندارد.

 ...::::ضربه به چشم بعد از سالها می تواند "آب مروارید" ایجاد کند::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از باشگاه خبرنگاران،تماس زیاد با اشعه های مضر، التهابات داخل چشمی، قند خون بالا، بعضی بیماریهای ژنتیکی و خانوادگی از علل آب مروارید در سنین جوانتر هستند .

جراح و متخصص بیماریهای چشم و فلوشیپ استرابیسم در شهرستان فسا گفت: پرشدن آب مروارید در زمان های قبل بدلیل عدم وجود دستگاه های پیشرفته کنونی بوده و در حال حاضر با استفاده از لنزهای تا شونده بهتر است آب مروارید در مرحله ای که اختلال دید ایجاد کرده  ولی پرنکرده (سفید یا سیاه نشده است) انجام شود تا از عمل جراحی بدون بخیه، بدون بیهوشی بتوان بهره برده و بهبودی دید زودتر حاصل شود .

دکتر محمد تقی نائینی بیان کرد: آب مروارید وقتی که باعث اختلال در دید فرد و تداخل با کار روزمره فرد داشته باشد باید عمل شود.



...::::کشف ژنی حیاتی در تکوین چشم و حس کردن حرکت::::...

کشف ژنی حیاتی در تکوین چشم و حس کردن حرکت

*محققین ژنی را کشف کرده اند که جدایی دو نوع سلول حس کننده حرکت را هدایت می کند، و نگرشی را در مورد چگونگی لایه بندی سلولی در شبکیه و هم چنین قشر مخ ارائه می دهد*

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان ، دکتر Kolodkin در این زمینه می گوید: جدایی انواع سلول های مختلف به صورت لایه های مجزا  برای توانایی آن ها در تشکیل مجموعه های دقیق ارتباطات با یکدیگر(مدارها) حیاتی است که به ما اجازه پردازش اطلاعات بینایی  را می دهد.

اگرچه هنوز خیلی مانده تا چگونگی جداسازی این سلول ها طی تکوین معلوم شود، اما این محققین برای اولین بار پروتئین هایی را شناسایی کرده اند که قادرند انواع سلول های بسیار مشابه را به صورت لایه های عصبی مجزای خودشان جداسازی کنند. این محققین بررسی کرده اند که چگونه مدارهای عصبی بین نورون ها در مغز و سلول های عصبی تشکیل می گردند.

مطالعات گذشته نشان داده است که دو نوع پروتئین به نام های سمافورین و  پلکسین، هدایت این فرایند را کمک می کنند. در این مطالعه اخیر، یکی از محققین این مطالعه روی ژن های بیان کننده این پروتئین ها در دو تا از لایه های سلولی شبکیه متمرکز شد. این دو  لایه از سلول های آماکرین ساخته شده اند. یک نوع از این سلول های آماکرین تحت عنوان off شناخته می شوند و حرکت را  با حس کاهش میزان برخورد نور با شبکیه تشخیص می دهند. در حالی که، نوع دیگر که on نامیده می شود که افزایش نور را شناسایی می کند.

این محققین مقدار چندین پروتئین سمافورین و پلکسین ساخته شده با هر کدام از این سلول ها را مورد سنجش قرار دادند و دریافتند که فقط سلول های آماکرین on ،سمافورینی به نام Sema6A را می سازند. پروتئین Sema6A  فقط می تواند با توجه به گیرنده اش به نام PlexA2 در شبکیه کار کند. اما آن ها دریافتند که هر دو نوع سلول های آماکرین شدیدا به میزان برابری از PlexA2 گرایش دارند.

به منظور استدلال این که Sema6A ممکن است تفاوت کلیدی باشد که سلول های آماکرین off و  on را از یکدیگر جدا می کند، این محققین موش هایی را مورد آنالیز قرار دادند که Sema6A و  PlexA2 و یا  هر دو با هم  خاموش شده بودند و اثر این دستکاری را روی شبکیه آن ها را مورد بررسی قرار دادند.

ناک اوت کردن هر یک از این ژن ها طی تکوین منجر می شود لایه های on و off با هم اجرا شوند، این تیم دریافتند که این می تواند دلیل ناهنجاری های شبه درختی سلول های آماکرین on باشد. از طرف دیگر، سلول های آماکرین off که ژن Sema6A را در اولین مکان شان استفاده نکرده اند، هنوز  به صورت طبیعی عمل می کنند.


...::::مراکز خصوصی در درمان بیماری های چشمی کارآمدتر هستند::::..

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران  -  تی یلم"به نقل از خبرگزاری دانشجو،دکتر محمود جباروند رییس بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی اظهار داشت: مراکز خصوصی در استفاده و وارد کردن دستگاه های مدرن در کشور پیشگام هستند و فعالیت های خوبی را در این زمینه تا کنون انجام داده اند.

رییس بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی گفت: جراحی آب مروارید با استفاده از لیزر فمتوسکن برای اولین بار در بیمارستان فوق تخصص نور آغاز به کار کرده است.

وی تصریح کرد: آخرین تازه ها در چشم پزشکی استفاده از لیزرهای فمتوسکن است که برای عمل های جراحی کاتراک استفاده می شود و این روزها آماده راه اندازی این دستگاه در بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی هستیم.
جباروند با اشاره به متخصصین چشم پزشکی که در داخل کشور به مردم خدمت رسانی می کنند، گفت: متخصصان چشم پزشکی، افراد خاص و ویژه ای هستند که توانمندی های فوق العاده ای در این زمینه دارند و بیماران نباید لحظه ای در اقدامات تخصصی چشم پزشکان داخلی شک کنند.

وی افزود: چشم پزشکی در ایران از نظر علمی و تجهیزات پزشکی با کشورهای پیشرفته دنیا تفاوتی ندارد، چشم پزشکان ایرانی از لحاظ مهارت و توانمندی های علمی در ابعاد پژوهشی و درمانی در تمام دنیا مطرح هستند.

رییس بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی گفت: عمل جراحی کاتراک با پیشرفته ترین تجهیزات در حال انجام است و اعمال جراحی در گذشته معمولا با استفاده از بی حسی موضعی و با استفاده از قطره های بی حسی و با استفاده از تجهیزات مدرن، بدون بخیه انجام می شد.

وی در پایان بیان کرد: خوبی این عمل جراحی این است که فرد می تواند از فردای پس از عمل به فعالیت های روزمره خود بازگردد.


...::::سلول های چشم ساعت بدن را تنظیم می کند::::....

سلول های چشم ساعت بدن را تنظیم می کند

همانطور که ساعت به زندگی انسان نظم بخشیده و زمان انجام فعالیت های مختلف را به ما یادآوری می کند، بدن انسان نیز از یک ساعت درونی برخوردار است که نوعی سلول در چشم وظیفه تنظیم آن را بر عهده دارد.این سلول ها در شرایط کم نور ساعت درونی بدن را تنظیم می کنند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران تی یلم"به نقل

 

از دکتر من،ساعت درونی بدن چرخه شبانه روزی تمامی فعالیت های بدن را از چرخه خواب و بیداری گرفته تا اشتها و میزان هورمون ها تنظیم می کند.در این میان نور که از طریق چشم ها به مغز می رسد، این ساعت ها را تنظیم می کند، اگرچه هیچ کس نمی داند چگونه این فرایند اتفاق می افتد.

 

اما اکنون محققان بیمارستان جانز هاپکینز با همکاری دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و کورنل بخشی از این راز را گشوده اند.آنها در بررسی های خود دریافتند سلول های میله ای ( یکی از سه نوع سلول حساس به نور بسیار پیچیده موجود در شبکیه چشم) تنها سلول های مسوول تنظیم ساعت درونی بدن در شرایط کم نور است.

این پژوهشگران همچنین دریافته اند این سلول های میله ای که به خاطر استوانه ای شکل بودن به این نام خوانده می شوند، همراه با سلول های مخروطی و دیگر سلول های شبکیه، ساعات درونی بدن را در شرایط پرنور درخشان تنظیم می کنند. نتایج این تحقیقات در نشریه نوروساینس منتشر شده است.

«سامر هاتار» محقق بیمارستان جانز هاپکینز با اشاره به شگفت انگیز بودن این یافته ها از جهات مختلف می گوید: پیش از این تصور می شد که چرخه های شبانه روزی فقط در شرایط نسبتا پرنور تنظیم می شود که یافته های جدید این امر را تایید نمی کند.

دوم آنکه می دانستیم زمانی که این سلول های میله ای در برابر نور بسیار روشن قرار می گیرند، بی رنگ و غیرکارامد می شوند از این رو تصور می شد که این سلول های میله ای در تنظیم ساعت درونی بدن در نور زیاد نقشی ندارند. اما کشف جدید این تصور را رد کرده و حاکی از نقش موثر این سلول ها در تنظیم ساعت درونی بدن است.


...::::درمان آب مروارید با لیزر خطای انسانی را به صفر می رساند::::...

یک فوق تخصص قرنیه معتقد است که در درمان آب مرواید بوسیله لیزر ،خطای انسانی به صفر خواهد رسید.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار شبکه ایران دکتر مهران نیکخو درباره درمان آب مروارید توسط لیزر اظهار داشت:در روشهای قدیمی (فیکو) با ابزار دستی و تیغ مخصوص جراحی وارد فضای چشم می‌شد و در آنجا اقدام به جداسازی و شکستن لنز (عدسی)کدر بیمار می‌کرد، اما اکنون این فرآیند دستی به روش لیزری مبدل شده است.
این فوق عضو تیم درمانی بیمارستان چشم پزشکی بینا، افزود: با لیزر "فمتو سکند" دورتا دور محل عدسی جدا شده و دقت به گونه‌ای خواهد بود که به بافتهای اطراف به ویژه قرنیه آسیبی وارد نخواهد شد و خطای انسانی به صفر می‌رسد.
وی درتوضیح روش قدیمی درمان آب مروارید اظهار داشت : برشی که ما روی قرنیه بیمار انجام می دهیم توسط دست و با چاقو انجام می شود و برشی که روی کپسول لنزانجام می دهیم نیزتوسط دست و با کمک سوزن انجام می شود. 
در روش قدیمی درمان آب مروارید، خرد کردن عدسی چشم نیزتوسط دست انجام می شود در حالی که در روش لیزر درمانی، تمام این کارها توسط لیزر و به مدت 20 ثانیه به طول خواهد انجامید.
وی گفت:‌ در درمان آب مروارید با کمک لیزر اندازه ها با دقت بسیار بالا تعیین  و سپس جراحی انجام می شود.
به گفته دکتر نیکخو،این تکنولوژی بسیار جدید و تنها دو سال است که دردنیا تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

وی  افزود: ازآنجا که کم خطربودن، پایین بودن میزان عوارض و پایین بودن خطای انسانی از مشخصه های این روش درمانی به شمار می رود؛ اگر بیمه ها همکاری کنند و هزینه اضافی که به بیمار تحمیل می شود و یا حداقل قسمتی از هزینه های آن را بپذیرند ،مسلما همه بیماران می توانند ازاین دستگاه استفاده کنند.
به گفته وی ،‌ برای درمان پیر چشمی، قوز قرنیه و حتی رفع آستیگماتیسم و پیوند قرنیه و به طور کلی تمام جراحی های ازسطح قرنیه تا عدسی این وسیله بسیار کمک کننده است .

نامبرده همچنین درباره هزینه های درمان آب مروارید بوسیله لیزر گفت:‌ در حال حاضرهزینه ها قابل برآورد کردن نیست. اما چیزی در حدود یک تا یک و نیم میلیون تومان به هزینه های جراحی آب مروارید اضافه خواهد شد. هزینه قبلی توسط بیمه های تکمیلی قابل پرداخت بود و اگر این اختلاف هزینه توسط بیمه پرداخت شود؛ به راحتی می توان از این روش درمانی کم خطراستفاده کرد.

 

 


...::::توصیه وزیر بهداشت بر حفظ و مراقبت از اخلاق مداری در چشم پزشکان::::... 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از روابط عمومی بیمارستان فارابی: دکتر سید حسن هاشمی عصر روز سه شنبه 8/8/1392 در آئین تجلیل از دکتر علی اصغر خدا دوست که در حاشیه برگزاری بیست وسومین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران در سالن همایش های رازی برگزار شد گفت : در سال های گذشته بیش از هر چیز اخلاقیات آسیب دیده و جامعه پزشکی هم از این بد اخلاقی بی نصیب نمانده است .وی افزود  گرچه این بد اخلاقی ها به اذعان مسئولین در چشم پزشکی کم رنگ تر است ولی باید در مراقبت از این ویژگی بکوشیم.
وزیر بهداشت با اشاره به وقایع یکسال گذشته اظهارامیدواری کرد با لطف و عنایت خداوند و کمک شما، آنچه در توان دارم را در جهت خدمت به مردم انجام دهم و در برابر جامعه چشم پزشکی شرمنده نشوم .
دکتر هاشمی  با اشاره به پیشرفت های رشته چشم پزشکی در سال های اخیر گفت: در سه دهه گذشته  پزشکی در ایران پیشرفت های زیادی داشته است و به ویژه فاصله رشته چشم پزشکی ایران در مقایسه با کشور های پیشرفته بسیار کم شده که عامل عمده آن حضور فعال و سخاوتمندانه و علاقه وافر همکاران ارزشمند ما به حوزه کاریشان است.
وی در ادامه با اشاره به نامناسب بودن وضعیت آموزش وپژوهش در رشته چشم پزشکی گفت: پایین بودن سطح ارائه خدمات چشم پزشکی در مناطق دور دست ناشی از مشکلات مدیریتی است و  در صورت اصلاح تعرفه ها، با پوشش و نفوذ همه تخصص ها در کشور امیدوارم دیگر شاهد رنج ودرد مردم در هیچ نقطه ای از کشور نباشیم.
دکتر هاشمی در ادامه آیین تجلیل از دکتر خدادوست اظهار داشت: استاد خدادوست را از سال 1365 می شناسم، آنچه برای من بسیارآموزنده بوده است علاوه بر هوش و دانش سرشار و تلاش و پشتکار، ویژگی هایی نظیر نوع دوستی وعلاقه به مردم و کشور و افتخار به ایرانی بودن است .
وزیر بهداشت تاکید کرد: دکتر خدادوست الگوی امیدواری و اعتماد به خداوند متعال  و معلمی دانا است وامیدواریم سایه ایشان سالیان دراز بالای سرما بماند .

دکتر هاشمی یکی از ویژگی های بارز دکتر خدا دوست را خودباوری عنوان کرد و تاکید ایشان بر این واقعیت که چشم پزشکی ایران هیچ چیز از چشم پزشکی امریکا کم ندارد را  دلیلی بر این مدعا دانست.

وزیر بهداشت در پایان اظهار امیدواری کرد، نسل جوان چشم پزشکی کشور با الگو قرار دادن اساتیدی چون دکتر خدادوست همواره دو نکته را را مورد توجه خویش قرار دهند؛ اول توجه به استعداد هایی که خداوند به آنها عطا نموده  و دوم به کار گیری این استعداد ها در راه صحیح خود.


...::::عیوب انکساری و آب مروارید شایع‌ترین بیماری‌های چشمی کشور::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران -تی یلم"به نقل از سلامت نیوز، معاون پژوهشی بیمارستان فارابی گفت: در مطالعه بار بیماری‌ها و سنجش سلامت بینایی مردم که در حال انجام است مشخص شده که عیوب انکساری و آب مروارید شایع ترین مشکلات چشمی در کشور است.
علیرضا لاشیئی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: پس از 10 سال وزارت بهداشت دوباره بار بیماری‌های کشور را رصد می‌کند که رصد وضعیت سلامت بینایی و سنجش مشکلات چشمی بر عهده بیمارستان فارابی گذاشته شده است.
وی افزود: در جریان این مطالعه عمده عوامل نابینایی و کم‌بینایی، عوارض اقتصادی و عمر از از دست رفته افراد مطالعه و برآورد می‌شود و امیدواریم نتیجه را بتوانیم تا پایان سال در اختیار وزارت بهداشت قرار دهیم.
به گفته معاون پژوهشی بیمارستان فارابی نتایج این مطالعات برای سیاستگذاری‌ها و تدوین راهکار برای سلامت مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد.
این فوق تخصص جراحی شبکیه در پاسخ به اینکه در روند مطالعات تاکنون چه بیماری‌های چشمی بین مردم کشور شایع است افزود: عیوب انکساری و آب مروارید تا به این لحظه شایع‌ترین بیماری‌های چشمی در کشور برآورد شده که عیوب انکساری در همه رده‌های سنی از کودکان تا سنین سالمندی دیده می‌شود و آب مروارید به دلیل آنکه با افزایش سن و پیری رخ می‌دهد در سالمندان شایع است.



 


...::::مقابله با بحران نابینایی در میانمار::::...

 

پنج دهه انزوا، فعالیت‌های نظامی و وضعیت اسفناک مراقبت بهداشتی مردم میانمار را با خطر جدی و بحران روزافزون نابینایی مواجه کرد اما اکنون به لطف جراحی‌های گسترده آب مروارید، سایه شوم نابینایی از سر مردم این کشور رخت برمی‌بندد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنا ؛ با استفاده از تکنیک‌های جدید برداشتن آب مروارید که امکان برداشتن بی‌خطر این ضایعه را از طریق دو شکاف کوچک و بدون نیاز به بخیه فراهم می‌کند امید به بازگشت بینایی در میان نابینایان میانمار افزایش یافته است.

«ساندوت روییت»، جراح نپالی که از پیشگامان این تکنیک جراحی است، طی مدت 10 روز در دو کمپ تخصصی چشم‌پزشکی و با کمک ده‌ها متخصص چشم‌پزشکی در میانمار تاکنون حدود 1300 عمل چشم انجام داده است.

به رغم پیشرفت‌های حاصل شده طی دو دهه اخیر، هنوز عده بسیاری از پزشکان از شیوه جراحی «Microincision» استفاده می‌کنند که در این روش بخیه زدن محل جراحی ضروری است اما جراحان امیدوارند شیوه جراحی بدون بخیه به دلیل سهولت در یادگیری، ارزان بودن و انجام گرفتن در مدت زمان کوتاه پنج‌دقیقه‌ای به سرعت فراگیر شود.

«تین وین»، مدیر بیمارستان چشم‌پزشکی «یان گون» می‌گوید: این تکنیک یک نقطه تحول در تاریخ درمان آب مروارید است.

وی افزود: قصد دارد تا پایان سال آینده میلادی ترتیبی اتخاذ کند تا در 60 مرکز چشم‌پزشکی در این کشور 60 میلیون نفری این شیوه جراحی به کار گرفته شود. به همین منظور اطلاعات و راهنمایی‌های لازم از طریق دستورالعمل‌ها و ویدئوهای آموزشی در کنفرانس چشم که در اوایل ماه نوامبر در این کشور برگزار خواهد شد به چشم پزشکان ارائه می‌شود.

وی گفت: در صورت موفقیت، تعداد موارد جراحی‌ آب مروارید در این کشور به دو برابر افزایش می‌یابد و قادر خواهیم بود عقب‌افتادگی خود را در درمان این ضایعه جبران کنیم.

بسیاری از سازمان‌های جهانی متمرکز بر نابینایی، نگاه خود را به میانمار به عنوان یکی از کشورهایی که نیاز جدی به کمک برای حل بحران نابینایی دارد، معطوف کرده‌اند.

«روییت» که برای نخستین‌بار به میانمار سفر کرده در مرحله نخست قصد انجام 1000 عمل جراحی را داشته اما به دلیل استقبال بیش از اندازه، 300 نفر دیگر نیز به جمع متقاضیان عمل جراحی چشم افزوده شدند.

پس از انجام جراحی، بسیاری از بیماران ابراز امیدواری کردند که قادرند دوباره مشغول به کار شوند و بسیاری دیگر نیز از اینکه می‌توانستند چهره فرزندان و نوادگان خود را ببینند بسیار خوشحال بودند.

 


...::::عدم استفاده از عینک عامل بخشی از "تصادفات بین شهری" است::::...

 به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از باشگاه خبرنگاران،دکتر هاشمیوزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: با اشاره به پیشرفت های چشمگیر ایران در عرصه "چشم پزشکی" گفت: در زمینه چشم پزشکی اتفاقات خوبی رخ داده است و در درمان بیماری هایی مثل "آب مروارید" عیوب انکساری اعمال جراحی شبکیه و همینطور سرطان های چشم پا به پای دنیا پیش می رویم به نحوی که خصوصا در مراکز دانشگاهی تیپ 1 ما و همینطور در مراکز استانها حضور بخش خصوصی بسیار پررنگ است و خدماتی هم در جهت تشخیص و هم در جهت درمان و جراحی درصد بهترین استاندارد های بین المللی پیش می رویم و خوشبختانه چشم پزشکی ما یکی از عرصه های افتخار آمیز در عرصه پزشکی در کل منطقه است.
هاشمی با اشاره به اینکه 6 درصد علت کم بینایی در  تهران به دلیل عدم استفاده از عینک مناسب است،تصریح  کرد: هنوز هم معتقدم بخشی از تصادفات بین شهری به دلیل عدم استفاده از عینک مناسب است و عدم کنترل به موقع شماره عینک باعث دید نامناسب در روز و همینطور شب است که منجر به تصادفات و صدمات متعدد می شود.
وی همچنین در خصوص پیشرفت کشور در درمان آب مروارید گفت: عمل آب مروارید از جمله عمل های جراحی شایع در کل طب است، بنابراین دائما در این زمینه پیشرفت های زیادی در کشور  رخ داده و  آنچه امروز قابل توجه است استفاده از لیزر در عمل آب مروارید است که البته 10 سال پیش در ایران شروع شده و آن موقع  لیزری که استفاده می شد قادر به انجام جراحی همه انواع آب مروارید نبود ولی امروزه روشهایی آمده که در اکثر مراحل عمل جراحی کمک می کند و این آخرین تکنولوژی است که در برخی کشورها وجود دارد و ایران هم از این قاعده مستثنی نیست.

...::::ساخت عینک هوشمند برای کمک به نابینایان::::...

محقق دانشگاه آکسفورد یک عینک هوشمند تولید کرده که اطلاعات تصویری را به تصاویری تبدیل می کند که افراد نابینا قادر به حس کردن آن هستند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازمهر، بسیاری از افرادی که از آنها با عنوان نابینا یاد می شوند می توانند نور و حرکت را درک کنند. این عینکها که توسط استفان هیکس از دانشگاه آکسفورد تولید شده تلاشی برای استفاده ته مانده بینایی این افراد تا آخرین حد ممکن است.

این عینک از دو دوربین و یا یک دوربین و یک پروجکتور مادون قرمز استفاده می کند که می تواند اجسام نزدیک را شناسایی کند. این عینک همچنین دارای یک ژیروسکوپ، قطب نما و جی پی اس است تا در جهت یابی به کاربر خود کمک کند.

عنیک هوشمند می تواند اطلاعات جمع آوری شده را به تصاویر مختلفی روی نمایشگرهای او ال ایی دی تبدیل کند. برای مثال اجسام را می توان نسبت به پس زمینه واضح تر کرد و یا موانع و فواصل با تنوع نور یک تصویر قابل تشخیص می شوند.

این اختراع جایزه نوآوری انجمن سلطنتی برایان مرسیر را برای استفان هیکس به ارمغان آورد.

وی در نظر دارد از جایزه ۵۰ هزار پوندی این انجمن برای ارتقای قابلیتهای این عینک استفاده کند.


...::::استفاده از سلول های بنیادی در درمان بیماری های چشم::::...

استفاده از سلول های بنیادی در درمان بیماری های چشم
یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از انجام تحقیقات برای درمان بیماری های چشمی به کمک سلول های بنیادی در این دانشگاه خبر داد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان،دکتر همایون نیک خواه، متخصص چشم و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: انجام تحقیقات در زمینه سلول های بنیادی در این دانشگاه خبر داد و افزود: مرکز تحقیقات چشم شهید بهشتی، در حال انجام تحقیقات پایه ای در مورد استفاده از سلول بنیادی در درمان انواع بیماری های چشمی است.البته این تحقیقات پایه ای بر روی حیوانات و هنوز به مرحله بالین نرسیده است.
وی افزود: برای مثال در زمینه درمان بیماری خشکی شبکیه چشم استفاده از سلول های بنیادی در مرحله تحقیقات است و امیدواریم در آینده نزدیک به نتیجه برسد.
*اسکار در ماکولای چشم ارثی است
دکتر نیک خواه در مورد بیماری toxoplasmosis  و اسکار موجود در ماکولای چشم گفت:این بیماری یک بیماری ارثی و ژنتیکی است که از مادر به جنین منتقل می شود.البته دلایل اکتسابی مختلفی هم وجود دارد.این بیماری باعث ایجاد نارسائی دید می شود.البته توجه به این نکته ضروری است که چنانچه یک چشم دچار این عارضه بود، احتمال ابتلای چشم دیگر وجود ندارد.
وی در مورد راه های درمان بیماری اسکار در ماکولای چشم توضیح داد:در برخی موارد که بیماری حاد و شدید نیست می توان از طریق تجویز و مصرف داروهای خوراکی از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد اما با علم امروز در شرایط حاد هنوز درمان قطعی به وجود نیامده است

...::::توصيه هاي پزشکان براي حفاظت چشم در زمان کار با رايانه::::...

دانشمندان فرمولی برای حفاظت از چشم در زمان استفاده از رایانه کشف کرده اند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازپایگاه اینترنتی روسی ایژیا ریپورت محققان دانشگاه تگزاس به افرادی که زمان طولانی پشت رایانه سپری می کنند یا کسانی که مایلند بینایی خود را حفظ کنند تمرین منحصر به فردی توصیه کرده اند که «بیست.بیست.بیست.بیست» نام دارد.
به توصیه متخصصان افراد باید هر بیست دقیقه یک بار نگاه خود را از صفحه رایانه بگیرند و بیست ثانیه به اشیایی که در فاصله شش متری قرار دارند نگاه کنند. ضمن این که طی این مدت نباید کمتر از بیست بار پلک بزنند.
به گفته کارشناسان این تمرین به جلوگیری از خشک شدن و خستگی چشمها، اجتناب از سر درد و درد گردن کمک می کند.
انجام این تمرینها به ویژه برای کسانی ضروری است که در محل کارشان سیستمهای تهویه ای مشغول به کارند که هوا را خشک می کنند.
براساس این گزارش پیش از این روشهای مفید دیگری به منظور حفاظت از بینایی هنگام کار با رایانه توصیه شده بود که از جمله آنها می توان نگاه کردن به چپ و راست یا بالا و پایین بدون تکان دادن سر، چرخاندن چشمها از چپ به راست و راست به چپ، نگاه کردن به نوک بینی و نگاه کردن به مناظر دور دست خارج از محل کار اشاره کرد.
ضمنا قبل از انجام این تمرینها باید عینک یا لنز را از روی چشم برداشت و بعد از هر تمرین با گذاشتن کف دست روی چشمها به آنها استراحت داد.

 

 


...::::موفقیت متخصصان کشور در پیوند قرنیه و درمان آب مروارید با لیزر نوین::::...

برای نخستین بار در کشور با بهره‌گیری از دستگاه فمتوسکند (FemtoSecend)، عارضه آب ‌مروارید به شیوه‌ لیزری درمان شد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازمهر، دکتر مصطفی نادری فوق تخصص قرنیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی با اعلام خبر این موفقیت گفت: با بهره‌گیری از این ابزار نوین که جدیدترین و دقیق‌ترین در دنیاست، اکنون قادر به درمان انواع کاتاراکت(آب مروارید) مادرزادی، در اثر ضربه یا وابسته به سن در کشور هستیم.
این عضو تیم درمانی بیمارستان چشم پزشکی بینا، افزود: دقت عمل بالا و امکان ایجاد برش‌های بسیار ظریف و دقیق جهت درمان برخی دیگر از بیماری‌های چشم از جمله پیر چشمی، قوز قرنیه و حتی رفع آستیگماتیسم و پیوند قرنیه، مهم‌ترین ویژگی دستگاه فمتوسکند است.
نادری با بیان اینکه کهولت سن شایعترین علت بروز آب‌مروارید محسوب می‌شود افزود: دیابت و برخی بیماریهای روماتیسمی از دیگر علل آب مروارید به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه ایران، همگام با برخی کشورهای جهان اکنون دارای این فناوری نوین است تاکید کرد که همه بیماران دچار آب مروارید مادرزادی تا کهنسالان می‌توانند از این روش نوین بهره بگیرند.
در ادامه نیز دکتر خسرو جدیدی عضو دیگر این تیم جراحی، تصریح کرد: سن ابتلا به کاتاراکت در کشور کاهش نیافته بلکه به دلیل ارتقای سطح کیفی زندگی و تمایل افراد برای دید بهتر، پیگیری بیشتر شده ایت.
این فوق تخصص قرنیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی، افزود: روش اصلی درمان تغییر بنیادین پیدا نکرده ولی به دلیل امکان محاسبات دقیق، شرایط به گونه‌ای است که جراح می‌تواند محل ورود به داخل چشم را براساس اندازه لنز محاسبه کرده و با دقت بسیار بالا (فمتوسکند- معادل 10 به توان15-) و با کمترین احتمال خطای انسانی درمان را انجام دهد.
جدیدی عضو تیم جراحی چشم بیمارستان فوق تخصصی بینا با تاکید بر اینکه امکان درمان عارضه آستیگماتیسم به طور هم زمان در بیمار وجود دارد، گفت: بدین ترتیب فرد برای دیدن دور نیاز به عینک نخواهد داشت.
در همین رابطه نیز دکتر مهران نیکخو، افزود: در روشهای قبلی (فیکو) جراح با ابزار دستی و تیغ مخصوص جراحی وارد فضای چشم می‌شد و در آنجا اقدام به جداسازی و شکستن لنز (عدسی)کدر بیمار می‌کرد، اما اکنون این فرآیند دستی به روش لیزری مبدل شده است.
این فوق تخصص قرنیه و عضو تیم درمانی بیمارستان چشم پزشکی بینا، گفت: با لیزر "فمتو سکند" دورتا دور محل عدسی جدا شده و دقت به گونه‌ای خواهد بود که به بافتهای اطراف به ویژه قرنیه آسیبی وارد نخواهد شد و خطای انسانی به صفر می‌رسد.
به گفته دکتر نیکخو، این روش اکنون به همت تیم فوق تخصصی جراحی قرنیه در بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی بینا، تنها بیمارستان دارنده گواهینامه بین المللی اعتبار بخشی کشور از کانادا  با موفقیت در حال انجام است.
چندی پیش دکتر محمود جباروند رئیس بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی نیز در حاشیه بیست و سومین کنگره سالیانه انجمن چشم پزشکی ایران از وجود روش درمانی نوین کاتاراکت با لیزر در دنیا خبر داده و گفته بود که شانس موفقیت اعمال جراحی چشم با لیزر فمتوسکند بسیار بالاست چون برشهای چشم به جای چاقو توسط اشعه لیزر انجام می شود.
به گفته جباروند، با این روش نوین مقاومت چشم در برابر برخی ضربه های احتمالی افزایش یافته و مدت زمان بهبودی بیمار نیز کوتاهتر می شود.


...::::علائم نگران کننده بیماری‌های چشم چیست؟::::...

 

بینایی یکی از مهمترین حس‌های ویژه است، نه تنها به این علت که در ارتباط با محیط خارج از بدن نقش مهمی دارد، بلکه بیشتر از این رو که اختلال دید سبب کاهش یادگیری نیز می شود. فرد با حس بینایی از خود محافظت نموده، تعادل خود را حفظ کرده، قدرت خلاقیت پیدا نموده و بالاخره از دیدن محیط اطراف لذت می برد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازایسنا، داشتن بینایی نعمت بسیار بزرگی است و اگر انتظار داریم که چشمانمان برای تمام مدت عمر به ما خدمت کنند بایستی نهایت دقت را در مراقبت از آنها به عمل آوریم.

*برخی نکات بهداشتی جهت مراقبت از چشم ها:

- همواره از مواد غذایی متناسب و حاوی ویتامین های مختلف به ویژه ویتامین A استفاده نمایید.

منابع غذایی حاوی ویتامین A :

- ویتامین A در منابع گیاهی به صورت پیش ویتامین (انواع کاروتن ها به ویژه بتاکاروتن) و در منابع حیوانی به شکل رتینول فعال یافت می شود.

- بهترین منابع حیوانی ویتامین A جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، شیر پرچربی، کره، روغن کبد ماهی و ماهی های کوچک با جگر (کیلکا) می باشد.

- بهترین منابع گیاهی ویتامین A سبزی های با برگ سبز تیره مانند: اسفناج، کاهو، سبزی های زرد مثل هویج و کدو حلوایی، میوه های زرد و نارنجی مثل: زردآلو، قیسی، خرمالو، نارنگی و طالبی، موز، خربزه وانواع مرکبات می باشد.



...:::: مغز افراد نابینا هم نور را درک می‌کند! ::::...

در دستاورد جدیدی که می‌تواند چگونگی درمان نابینایی توسط دانشمندان و پزشکان را متحول کند، محققان دانشگاه مونترال کشف کردند که نور نه تنها مغز را فعال می‌کند بلکه این فعالسازی در مغز افراد نابینا نیز انجام می‌شود.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازایسنا، محققان دریافتند که حتی با وجود از بین رفتن توانایی بینایی اجسام، تغییر در نور توسط مغز قابل درک بوده و افراد نابینا می‌توانند خاموش یا روشن بودن چراغ را درک کنند.

این امر به آن دلیل است که نور توسط بخشی از شبکیه دریافت می‌شود که از میله‌ها و مخروطهای کنترل‌کننده بینایی جدا است.

محققان سه فرد نابینا را در یک اتاق قرار داده و از آنها در مورد خاموش یا روشن بودن چراغ اتاق سوال کردند. در همه موارد شرکت‌کنندگان توانستند تغییرات در نور را شناسایی کنند.

محققان سپس نور را به صورت مستقیم در چشم شرکت‌کنندگان انداختند تا تاثیر نور را بطور نزدیکتر در مغز بررسی کنند.

در نهایت این افراد در اسکنرهای مغزی اف‌ام‌آرآی قرار داده شدند و هر کدام در یک آزمایش تطابق صوت در حالیکه نور روی چشمان آنها تابیده می‌شد شرکت کردند.

این اسکنها نشان داد که مغز از قابلیت مشاهده یا شناسایی نور از طریق یک گیرنده نور در لایه سلول گانگلیون شبکیه برخوردار است. این گیرنده از میله‌ها و مخروطهای کنترل کننده بینایی جدا است.

محققان مدعی هستند که شبکه پیش‌فرض با مغز مرتبط بوده از این رو انسانها در زمان بررسی اطرافشان از مقدار ناچیزی از منابع استفاده می‌کنند.

این پژوهش می‌تواند از تاثیرات بسیاری در درمان نابینایان و همچنین اختلالات شناختی دیگر برخوردار باشد چرا که پزشکان می‌توانند از نور برای فعالسازی بخشهای خاصی از مغز استفاده کنند.

نتایج این پژوهش در مجله Cognitive Neuroscience Science منتشر شده است.

 


 

...::::عفونت قرنیه را جدی بگیرید::::...

 

جراح و متخصص بیماری‌های چشم گفت: کراتیت یا عفونت قرنیه باید جدی گرفته شود چون امکان تخریب قرنیه وجود دارد.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از ایسنادکتر شیرین کاشانی پور اظهار داشت: گاهی اوقات بعضی اجسام خارجی ممکن است در قرنیه فرو روند، مثلا زمانی که شاخه گیاه و یا ناخن‌تان به چشم برخورد کند و یا حتی باکتری‌ها و قارچ‌ها از طریق لنزهای تماسی آلوده وارد قرنیه شوند در این شرایط ممکن است چشم دچار التهاب دردناک و عفونت قرنیه شود که اصطلاحا آن را کراتیت یا زخم عفونی قرنیه می گوییم.  

وی در مورد اثرات این عفونت گفت: این عفونت می تواند منجر به کاهش وضوح بینایی، ترشح از قرنیه و حتی تخریب بافت قرنیه شود، عفونت قرنیه هم چنین ممکن است باعث اسکار قرنیه (ایجاد بافت جوشگاه در قرنیه) شود که منجر به کاهش بینایی و نیاز به پیوند قرنیه خواهد بود.

وی ادامه داد: به عنوان یک قانون کلی هرچه عفونت قرنیه عمقی تر باشد علائم و عوارض آن شدیدتر است. گرچه عفونت قرنیه نسبتا نادر است اما وخیم ترین عارضه لنزهای تماسی است.

کاشانی پور در مورد شرایط درمان افزود: عفونت‌های خفیف قرنیه را با قطره های چشمی آنتی بیوتیک درمان می کنیم، اگر بیماری شدید باشد نیاز به درمان بیشتر با داروهای ضد باکتری و ضد قارچی است برای ریشه کن کردن عفونت، قطره‌های استروئیدی(کورتونی)برای کاهش التهاب استفاده می شود.

وی در مورد مدت زمان درمان نیز گفت: ممکن است تا زمان کنترل و حذف کامل عفونت قرنیه حتی تا چندین ماه نیاز به ویزیت های مکرر توسط چشم پزشک باشد.


...::::صفحه نمايشگر باعث برجسته شدن ايرادهاي چشم مي شود::::...
به گزارش "انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم" به نقل از خبرگزاری فرانسه، افرادی که روزانه حداقل ده ساعت در روز در برابر صفحه نمایشگر رایانه خود کار می کنند، اغلب از سوزش چشم، و سردرد شکایت دارند. چشم پزشکان می گویند موارد خستگی چشم بیش از پیش رایج شده است چرا که افراد زیادی در طول روز به سبب کار خود از رایانه استفاده می کنند.
پروفسور تان هونگ زوان چشم پزشک گفت: «برخلاف تصور رایج؛ صفحه نمایشگر و کار با مانیتور به چشمها آسیب نمی زند. مانیتور برعکس ایرادهای چشم را برجسته می کند. اگر چشمهای شما ایراد داشته باشد نمی توانید مدت زمان طولانی با رایانه کار کنید.»
استفاده از گوشیهای هوشمند و تبلت باعث افزایش خیره شدن چشمها به صفحه نمایشگر شده است و همین مسئله ایرادهای چشمهای کاربران را برجسته ساخته است. به همین علت بسیاری تصور می کنند ایرادها ناشی از استفاده از این دستگاهها یا خیره شدن به صفحه نمایش است. 
متخصصان به افرادی که برای اصلاح عیوب انکساری عینک می زنند توصیه کرده اند همیشه هنگام نگاه کردن به صفحه نمایشگر عینک بزنند، هر دو ساعت تا دو ساعت و نیم چندین دقیقه به چشمان خود استراحت بدهند. 
به کودکان نیز توصیه شده است هنگام استفاده از ابزارهایی چون تبلت و رایانه هر دو ساعت یکبار به چشمهای خود استراحت بدهند و به محض مشاهده خستگی چشم، به چشم پزشک مراجعه کنند.

 


 

DSC_0681

 

...::::بیست و سومین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران؛ برنامه ویژه پرستاری چشم برگزار شد::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازروابط عمومی بیمارستان فارابی برنامه ویژه پرستاری بیست و سومین  کنگره سراسری چشم پزشکی ایران با عنوان بازآموزی بیماری های شبکیه چشم ومراقبت های پرستاری روز پنجشنبه 9آبان 1392 در سالن همایش های رازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی،  همزمان با چهارمین روز برگزاری بیست و سومین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران، برنامه ویژه پرستاری با حضور دکتر جباروند مدیرگروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس بیمارستان فارابی، دکتر مخترع مدیر، دکتر خداپرست معاون درمان و اکبری مدیر پرستاری بیمارستان فارابی  در سالن شماره 2 همایش های رازی برگزار شد.
در این برنامه بازآموزی که با محوریت بیماریهای شبکیه چشم و مراقبت های پرستاری آن توسط دفتر پرستاری بیمارستان فارابی برگزار شد، دکتر جباروند طی سخنانی از مشارکت پرستاران چشم در برنامه های آموزشی و پژوهشی ابراز خرسندی کرد و گفت: افزایش توان علمی و مهارت های پرستاران شاغل در بخش چشم باعث بالا رفتن کیفیت ارائه خدمات تشخیصی و درمانی این حوزه می شود. وی همچنین از پرستاران خواست با اشتراک مجله پرستار چشم و همکاری علمی با آن به افزایش کیفیت این مجله کمک نمایند.
در ادامه دکتر علی طباطبائی فوق تخصص شبکیه و رئیس بخش اورزانس بیمارستان فارابی با نمایش اسلاید و فیلم توضیحاتی را در مورد تشخیص و درمان اندوفتالمیت ارائه نمود.
سپس دکتر علیرضا خدابنده فوق تخصص رتین و هیئت علمی بیمارستان فارابی رتینو پاتی نوزادان نارس را ارائه نمود و از پرستاران خواست تا با آموزش خانواده ها و ارجاع به موقع نوزادان نارس جهت بررسی شبکیه از عوارض این بیماری و کم بینائی و نابینائی این کودکان جلوگیری نمایند.
دکتر مرجان ایمانی فوق تخصص رتین از بیمارستان فارابی دیگر سخنران این بازآموزی بود که در زمینه دکلمان رتین یکی از بیماری های مهم شبکیه مطالبی را بیان نمود.
تصویر برداری شبکیه و اهمیت آن در تشخیص بیماری های شبکیه و نقش پرستاران عنوان سخنرانی دکتر فززاد فرزبد فلوشیپ شبکیه بود.
در بخش دوم این بازآموزی به ترتیب خانمها سمانه رجبعلی پرستار بخش آنژیوگرافی بیمارستان فارابی با عنوان مراقبت های پرستاری در تصویربرداری شبکیه، معصومه بابائی سرپرستار دی کلینیک  بیمارستان فارابی در مورد مراقبت پرستاری در رتینو پاتی نوزادان نارس و آقای پرویز حسین زاده در زمینه مراقبت پرستاری در دکلمان رتین سخنرانی نمودند.
پایان بخش این برنامه  قرعه کشی مسابقه حضوری بود که به 5 نفر از شرکت کنندگان به قید قرعه جوایز نفیسی اهدا شد.


...::::معرفی جدیدترین روش های درمانی گلوکوم در بیست وسومین کنگره چشم پزشکی ایران ::::... 
 

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از روابط عمومی بیمارستان فارابی، دکتر قاسم فخرائی رئیس بخش گلوکوم بیمارستان فارابی ومسئول برنامه های گلوکوم بیست وسومین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران این کنگره را یکی از پربار ترین کنگره های چشم پزشکی سال های اخیر دانست.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس بخش گلوکوم بیمارستان فارابی  مسئول برنامه های گروه گلوکوم در بیست وسومین کنگره چشم پزشکی است. وی در تشریح برنامه های تخصصی گلوکوم در این کنگره می گوید سخنرانی های این گروه در دو نشست تشخیص و درمان ساماندهی وروز دوشنبه 6/8/1392 برگزار شد

دکتر فخرائی با اشاره به استقبال چشم پزشکان از این نشست ها ادامه داد در نشست صبح 11 سخنرانی با موضوعات پاتوفیزیولوژی گلوکوم،نقش CCT در اندازه گیری فشار داخل چشم،تونومتر های جدید و نقش پریمتری مورد بحث قرارگرفت.

نشست دوم با عنوان درمان گلوکوم بعد از ظهر برگزار شد و 6 نفر از پزشکان داخلی وخارجی در زمینه آینده درمان گلوکوم  پرفشاری چشم و روشهای جراحی در مطب به وسیله اسلیت لامپ برای اصلاح عوارض جراحی گلوکوم سخنرانی نمودند.

در این سمینار دکتر پالمبرگ از انستیتو چشم BASCOM PALMER امریکا به عوان مهمان ویژه سخنرانی کرد .

مسئول برنامه گلوکوم  کنگره افزود این گروه کارگاههای تخصصی شامل مواردی مانند کارگاه میدان دید، تصویر برداری در گلوکوم و گلوکوم ثانویه  را نیز برگزار می نماید . در این کارگاهها مطالعه موردی نیز داریم و پرونده برخی بیماران را که نوع بیماری شان بحث برانگیز بوده است و پزشکان صلاح می دانند پرونده آنان را با همکاران مطرح کنند مورد بحث قرار خواهیم داد.

دکتر فخرایی افزود تصویربرداری از سر عصب بینایی در تشخیص زودرس وبررسی پیشرفت گلوکوم گونیوسکوپی و ریسک فاکتورها از دیگر موضوعات نشست تخصصی تشخیص گلوکوم بود.


...:::: خشکي چشم، تهديدي جدي براي بينايي! ::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازسلامت نیوز،براي حفظ و بقاي سلامت چشم ها، توليد و تخليه مداوم اشک اهميت بسزائي دارد. اشک چشم را مرطوب کرده، به ترميم زخم کمک مي کند و از چشم در برابر عفونت محافظت مي کند.در افرادي که مبتلا به خشکي چشم هستند، توليد اشک چشم کمتر است و يا اشک کيفيت مطلوبي ندارد و در نتيجه اشک قادر نيست سطح چشم را لغزنده، نرم و راحت نگه دارد.
*لايه اشکي
اشکي که روي چشم را فرش مي کند از سه لايه تشکيل شده است: يک لايه خارجي (سطحي) يا لايه چربي ( ليپيدي) که از تبخير سريع اشک جلوگيري کرده و کمک مي کند تا اشک روي چشم بماند؛ يک لايه مياني (لايه آبکي) که قرنيه و ملتحمه را تغذيه مي کند؛ و يک لايه عمقي (لايه موسيني) که کمک مي کند تا لايه آبکي اشک در سطح چشم پخش شود و چشم مرطوب شود. زماني که ما پا به سن مي گذاريم، معمولا چشممان اشک کمتري توليد مي کند. از طرفي، در بعصي موارد چربي و موسيني که توسط چشم توليد مي شود، کيفيت پائيني دارد و اشک نمي تواند به اندازه کافي روي چشم بماند تا چشم را لغزنده و مرطوب نگهدارد.
*توليد اشک
توليد اشک از دو منبع کاملا متفاوت انجام مي شود. يکي توليد و ترشح آهسته و مداوم اشک از غدد کوچک فرعي اشک که به آن ترشح پايه اشک مي گوئيم و مسئول نرم و مرطوب کردن سطح چشم است.



چشم انسان که کره‌ای منفرد و دارای میلیون‌ها گیرنده نوری است، نخست بین 500 تا 600 میلیون سال پیش شروع به ظهور کرد. این لحظه‌ای حیاتی برای سیستم بصری انسان به شمار می‌آمد.

چشم انسان یکی از مهمترین اعضای انسان می باشد اما هنوز راز آن برای همه عجیب و غیر قابل درک است.

یک محقق استرالیایی پس از 30 سال مطالعه، موفق شد قدمت چشمان انسان را تخمین بزند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازنامه نیوز،پروفسور ترور لمب از مرکز بینایی و دانشگاه ملی استرالیا، بیش از صد سال از عمر حرفه‌یی خود را به بررسی رموز این اندام حیاتی اختصاص داده است.



...::::2500 کودک در بردسیر سنجش بینایی می‌شوند::::...

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرنگار فارس،مریم‌السادات میرسجاد در بردسیر با اشاره به اجرای طرح سنجش بینایی کودکان تا 30 آبان ماه جاری اظهار داشت: این طرح برای کودکان سه تا شش سال و در تمام‌ مهدهای کودک‌، پیش‌دبستانی‌ها و خانه‌های بهداشت شهرستان بردسیر انجام می‌شود.

وی هدف از این طرح را شناسایی کودکان مبتلا به انواع اختلالات بینایی به ویژه تنبلی چشم دانست و ابراز داشت: کودکان مبتلا به هرگونه اختلال چشمی که طی این طرح شناسایی شوند، تمام مراحل بهبود آنها از جمله نیاز به عینک و حتی عمل جراحی به طور کاملا رایگان است.

‌میرسجاد با بیان اینکه 46 پایگاه در سطح شهرستان بردسیر آماده ارائه خدمات بینایی‌سنجی هستند، عنوان کرد:‌ در سال گذشته 2 هزار و 318 کودک مورد معاینه قرار گرفتند که 220 نفر مشکوک به اختلالات بینایی تشخیص بودند و برای درمان به مراکز مربوطه ارجاع داده شدند.

وی خاطر نشان کرد: همچنین 10 نفر مبتلا به بیماری تنبلی چشم تشخیص داده شدند که با تشخیص به موقع برای درمان آنها اقدام شد.

میرسجاد افزود: سال جاری نیز پیش‌بینی می‌شود که حدود 2 هزار و 500 کودک در این طرح معاینه شوند که این تعداد با آمار ثبت احوال اختلافی بالغ بر 800 تا 900 نفر دارد.

وی گفت: هر ساله آماری که از خانه‌های بهداشت دریافت می‌کنیم کمتر از آمار ثبت احوال است و عمده دلیل این تفاوت مهاجرت اغلب خانواده‌ها به شهرستان‌های مجاور است.

کارشناس پیشگیری اداره بهزیستی بردسیر درمان تنبلی چشم در این رده سنی را بسیار آسان ‌دانست و گفت: غفلت از این معاینه ساده می‌تواند خسارت بزرگی برای آینده یک کودک به دنبال داشته باشد، زیرا تنبلی چشم در آینده کم بینایی و حتی نابینایی شخص را منجر می‌شود.

 


...:::: ارتباط وای فای چشم‌ها با مغز! ::::...

برای اولین بار، دانشمندان نشان داده اند که چشم پیوند شده در خارج سر در یک حیوان مدل مهردار می تواند بدون ارتباط عصبی مستقیم به مغز، ببیند.

زیست شناسان در دانشگاه علوم و فنون Tufts از یک قورباغه (Xenopus Tadpoles) به عنوان مدل برای روشن کردن یک سوال اساسی در پزشکی ترمیم، مهندسی زیستی و تحقیقات تقویت حواس استفاده کردند.

به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازتبیان،به گفته نویسنده اول مقاله ی «چشم های اکتوپیک خارج از سر در زنوپوس تادپولز داده های حسی برای یادگیری به واسطه نور فراهم می کند»، که در فوریه ۲۰۱۳ در مجله زیست شناسی تجربی به چاپ رسیده است، یکی از چالش های بزرگ درک چگونه سازگار شدن مغز و بدن به تغییر بزرگ در سازمان یابی موجود است. تحقیقات این گروه توانایی جالب توجه مغز، یا شکل پذیری آن، برای پردازش داده های بصری که از چشم هایی که در مکان درست قرار نگرفته اند، حتی زمانی که دور از قسمت سر قرار گرفته اند، را نشان می دهد.

اولین هدف در پزشکی ترمیمی این است که روزی بتوان ساختارهای حسی آسیب دیده یا از دست رفته را با استفاده از اجزاء جایگزین زیستی یا مصنوعی ترمیم کرد.



صفحه قبل 1 ... 9 10 11 12 13 ... 36 صفحه بعد

تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است