...::::کشف مواد افزاینده رشد عصب در مهندسی بافت::::...

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان حمایت از بیماران چشمی آرپی و آدرس lpsk1348.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
<-PollItems->
<-PollName->
خبرنامه وب سایت:
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 1271
بازدید هفته : 1821
بازدید ماه : 1698
بازدید کل : 189919
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2
Alternative content
...::::راههای جلوگیری از فشار خون::::...
یک پزشک خانواده با تشریح فشار خون بالا و پایین، راههای جلوگیری و مواجه با فشارخون را عنوان کرد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از تسنیم،سید محسن مروج اظهار داشت: با اینکه فشار خون نتیجه کیفیت جریان خون در عروق بدن است و تابع دو عامل برونده قلب (حجم خونی که در واحد زمان توسط قلب پمپاژ میشود) و مقاومت عروق (سفتی و سختی عروق) است. وی افزود: در نتیجه هر چه برونده قلب و مقاومت عروق بالاتر باشد فشار خون بالاتر خواهد بود. بدیهی است فشار بالا در طولانیمدت باعث آسیب هم به قلب و هم به عروق بدن خواهد شد.
مروج بیان داشت: از آنجا که عروق در همه بافتها و دستگاههای بدن وجود دارد آسیب به عروق به معنای آسیب به همه اعضای بدن (مغز، کلیه، چشم و...) خواهد بود. وی ادامه داد: برای کنترل فشار خون بهتر است ورزش سبک روزانه جهت بهبود جریان خون در بدن، پرهیز از مصرف زیاد نمک جهت کاستن از حجم خون و کاهش برونده قلبی، پرهیز از سیگار و مصرف کمتر چربیها جهت جلوگیری از آسیب و مقاومت عروق را رعایت کرد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازخبرگزاري مهر، دكتر حميد حبوباتي، جراح مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكي يزد در اين زمينه اظهار داشت: در سال هاي اخير طرح تحقيقاتي تحت عنوان "تزريق سلول هاي بنيادي مزانشيمال در بيماران ضايعه نخاعي" توسط این تیم پزشکی در10 بيمار قطع نخاع كمري انجام شد كه از اين تعداد در سه مورد حس و حركت اندام ها به ميزان يك تا سه پنجم برگشت پيدا كرد.
وي با اشاره به تزريق سلولهاي بنيادي مزانشيمال در بيمار ضايعه نخاع گردني براي اولين بار در كشور بيان كرد: در اين طرح تحقيقاتي تزريق سلولهاي بنيادي در محيط كشت جديد و با تكثير سلولی بيشتر از طرح اول صورت گرفت.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان،مطالعات بر روی zebrafish زمانی که اولین دارو بر اساس مطالعات انجام شده بر روی حیوانات کوچک تولید شد و مرحله I مطالعات بالینی را نیز طی کرد، به مرحله مهمی رسید. پس از 6 سال آزمایش، ماده شیمیایی کشف شد که از آن دارویی تولید شد که در مرحله 1 مطالعات کلینیکی می باشد. این یافته ها پتانسیل تحقیقات بر روی zebrafish را جهت تسریع سفر از میز آزمایشگاه به برون را تأکید کرد. Zebrafish سیستم بسیارخوبی برای بررسی پتانسیل داروها را داراست. دارویی به نام ProHema نتیجه تحقیقات آزمایشگاهی جهت بهبود موفقیت پیوند سلول های بنیادی هماتوپوئتیک با استفاده از خون بند ناف می باشد.
...::::نوید درمان بیماری دیابت با سلول درمانی::::...
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه ۶۰ درصد تهرانیها فعالیت فیزیکی مناسبی ندارند و ۲۵ درصد جمعیت بزرگسال کشور نیز گرفتار یکی از ریسک فاکتورهای خطر هستند از درمان دیابت به روش سلولدرمانی خبر داد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از افکارنیوز ، باقر لاریجانی در حاشیه نشست خبری کنگره تازههای غدد و متابولیسم کودکان و بزرگسالان در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره شیوع بیماریها بخصوص دیابت در سطح کشور عنوان کرد: بیماری دیابت یک معضل جهانی است. البته برخی کشورها ریزفاکتورهایی را کنترل کردهاند مثلا چاقی در دنیا زیاد شده است ولی این کشورها آمدند و فعالیت دانش آموزان را در مدارس افزایش دادند تا از بیماری دیابت جلوگیری شود.
فاکتور ارهاش یکی از پروتئین های موجود در گلبول قرمزخون است . 85% از مردم این فاکتور را در خون خود دارند که به ارهش مثبت شناخته می شوند. و کسانی که این فاکتور را ندارند به ارهاش منفی شناخته می شوند.
ارهاش (Rh) خون به چه معنی است؟
فاکتور ارهاش یکی از پروتئین های موجود در گلبول قرمزخون است . 85% از مردم این فاکتور را در خون خود دارند که به ارهش مثبت شناخته می شوند و کسانی که این فاکتور را ندارند به ارهاش منفی شناخته می شوند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،ژنی که سرعت جریان عمل نیکوتین را در سیگاری ها کنترل می کند، می تواند پاسخگو بودن افراد سیگاری را به درمان نیکوتین نیز پیش بینی کند. محققین دانشگاه واشنگتون ژنی را کشف کردند که اثر کمی بر موفقیت درمان با داروی buproprion با نام تجاری Zyban دارد. این دارو یک داروی ضد افسردگی می باشد که به کاهش میل افراد سیگاری به سیگار کمک می کند. افراد سیگاری اغلب پس از ترک سیگار با هوس و میل به کشیدن مقابله می کنند. این مطالعه بینشی جدید به محققین داد که چه افرادی به انواع متفاوتی از داروهای متوقف کننده سیگار پاسخ می دهند و در ترک سیگار موفق تر هستند. 7 نفر از هر 10 نفری که سیگار را ترک کردند در طی 3 ماه دوباره سیگاری شدند و در طی یک سال این تعداد به 9 نفر رسید
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از medicalxpress، این یافته ها بر مبنای مطالعات صورت گرفته روی پنج فرد که بخش کوچکی از ژنومشان را ازدست داده بودند و مبتلا به سندرم مرموزی با ویژگی ناهنجاری های سرو صورت و بینایی و هم چنین تاخیر در رشد ونمو بودند، به دست آمد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،درمان با سلول های بنیادی از راه بینی ممکن است روزی به درمان اختلالات مغزی کمک کند. بسیاری از بیماری های سیستم عصبی مرکزی با مرگ نورون هاهمراه هستند.
...::::بیماران دیابتی خودسرانه مصرف دارو را قطع نکنند::::...
یک پزشک فوق تخصص غدد نسبت به قطع خودسرانه داروهای دیابت هشدار داد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از پاکسان نیوز، حبیبه سادات شاکری اظهار داشت: بیماران دیابتی نباید خودسرانه مصرف داروهای خود را قطع کرده و به داروهای گیاهی رجوع کنند و مصرف داروهای گیاهی در این بیماران باید زیر نظر پزشک متخصص طب سنتی باشد.
وی بهترین درمان برای بیماران دیابتی را پیشگیری عنوان کرد و افزود: باید در جامعه امروزی مصرف غذاهای پرکالری محدود شود و فعالیت بدنی افزایش و سبک زندگی تغییر یابد.
شاکری در ارتباط با درمان بیماران دیابتی گفت: در مرحله نخست علاوه بر استفاده از داروهای خوراکی و رژیم غذایی مناسب، فرد مبتلا به دیابت باید فعالیت ورزشی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: غربالگری و بررسی چشم، قلب و سیستم ادراری و کلیه ها در همان بدو تشخیص بیماری در فرد باید انجام شود.
شاکری با بیان این نکته که آموزش فرد دیابتی یک جزء ضروری در کنترل بیماری است، افزود: برای کنترل مناسب بیماری باید دانش اساسی و مهارتهای لازم توسط بیمار و خانواده وی کسب شود و تیم مراقبت های بهداشتی برای رسیدن به این هدف با بیمار به دقت کارکند و خود مراقبتی را ارتقاء بخشد.
...::::شایع ترین علت نارسایی کلیه در دنیا، ابتلا به“دیابت”است::::...
شایع ترین علت نارسایی کلیه در دنیا، ابتلا به دیابت است و روزانه از هر سه دیابتی، یک نفر به بیماری مزمن کلیه مبتلا می شود.
...::::وقتی فشارخون یا قندخون میافتد چه کنیم::::...
گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از نیاوران نیوز* اززمان کودکی از اطرافیان خود به خصوص مادرها، خاله ها و... شنیده ایم که مثلاً «وای یه لحظه چشمام سیاهی رفت!»، «دستام می لرزه، فکر کنم قندم افتاده»، «چرا رنگت مثل گچ شده؟!»، «سردم نیست ولی لرز دارم» و... آیا از علل این حالات و کارهایی که باید در لحظه وقوع شان انجام دهیم، اطلاع کافی دارید؟ در این مطلب به بررسی ۷ مورد از این حالت می پردازیم.
عرق سرد روی تنم نشسته!
گاهی اوقات بدن گرم است و فرد از گرما عرق می کند. گاهی اوقات نیز بدن خنک است اما روی پوست قطره های عرق می نشیند که به آن عرق سرد گفته می شود. عرق سرد در بیماری های قلبی خیلی دیده می شود و می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله آریتمی های قلبی و سکته قلبی. در واقع مراحل ابتدایی و پیش درآمد سکته قلبی گاهی اوقات با عرق سرد شروع می شوند. عرق سرد معمولاً به تنهایی رخ نمی دهد مگر اینکه فرد دیابتی باشد. افت قند در افراد دیابتی می تواند به صورت عرق سرد تظاهر کند. اگر شما هم دچار عرق سرد می شود، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
...:::: دلیل دیابت نوع 2 را بهتر بشناسیم! ::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"دیابت نوع ۲ یک بیماری در حال رشد جهانی است و به همین دلیل است که باید از علل آن آگاهی داشته باشیم. دیابت بعلت نقص پانکراس مانع تولید انسولین می شود. هنگامیکه مقدار انسولین کم شود مانع از تبدیل گلوکز به انرژی می شود. در نتیجه دچار بیماری دیابت می شویم. دراینجا برخی از علل ابتلا به دیابت نوع ۲ را باهم می خوانیم:
*هفت دلیل دیابت نوع دوم*
1-چاقی
چاقی یکی از شایعترین علل این نوع دیابت است. باتوجه به افزایش مصرف تنقلات و استفاده بیش ار حد از نوشیدنی های ناسالم است. الکل؛ مصرف مواد غذایی نابهنگام و چاقی یک مشکل خیلی شایع است. اگر بیش از حد غذا بخورید مواد غذایی نابهنگام موجب بروز چاقی می شود که این چاقی هم تولید چربی میکند. اگر فاصله زمانی بین دو وعده نامناسب باشد دستگاه گوارش را ناراحت میکند و همچنین به قند تبدیل میشود.
2- ارث
...::::وزارت بهداشت به پزشکان بالینی حوزه سلول درمانی مجوزهای لازم را نمی دهد::::...
...::::همه چیز درباره تاریخ انقضای داروها ::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایرن - تی یلم"به نقل از مجله سیب سبز،در خانه خیلی از ما داروهایی پیدا میشود که مدتهاست کسی از آنها استفاده نکرده است. معمولا ما عادت نداریم دوره درمان را کامل کنیم و همیشه داروها اضافه میماند. این داروها آنقدر در یخچال یا قفسه داروهای خانه ما میماند تا تاریخ مصرفش میگذرد. اما آیا میدانید تاریخ مصرف داروها را باید از کجا فهمید، باید با داروهای تاریخ گذشته چه کرد و مصرف داروی تاریخ گذشته چه تاثیری بر بدن دارد؟ در این مطلب به تمام این سؤالات پاسخ داده میشود.
*تاریخ انقضای داروها کجا نوشته شده؟
اگر ورق آلومینیومی قرص را در دست بگیرید، انتهای آن عددهایی درج شده است؛ این عددها به روشهای مختلف تاریخ انقضای دارو را نشان میدهد. EXP مخفف Expiration یا همان تاریخ انقضاست. این تاریخ را با ماه و سال عنوان میکنند. برای کرمها و پمادهای تیوپی این تاریخ روی انتهای تیوپ و جایی که تیوپ بسته میشود نوشته شده است. این تاریخ معمولا روی در جعبه هم نوشته میشود. تاریخ انقضای شربت، قطره و داروهای مایع دیگر به صورت برجسته روی برچسب شیشه و روی در جعبه آن نوشته شده است. برای آمپولها هم برای مطمئن شدن از تاریخ انقضای آنها میتوانید به برچسب دور آمپول نگاه کنید. روی آن تاریخ نوشته شده است. ممکن است روی قسمت سر آمپول یا شربت هم تاریخ انقضا را نوشته باشند. معمولا داروها بعد از گذشت 3 سال از زمان تولید منقضی میشوند. این زمان برای داروهای مختلف متفاوت است اما بیشترین زمان برای انقضای داروها 5 سال بعد از تولید است و بعد از گذشت این زمان تمام داروها منقضی میشوند.
*شرایط مناسب نگهداری دارو را بدانید
تاریخ مصرف هر دارو فقط وقتی درباره آن صدق میکند که در شرایط استاندارد نگهداری شود. شرایط استاندارد نگهداری هر دارو روی آن نوشته شده اما برای بیشتر داروها شرایط مساعد، نگهداری در هوای خشک و خنک و اجتناب از یخزدگی آنهاست بنابر این بدترین جا برای نگهداری داروها حمام است که خیلی از خانوادهها از قفسهای در آن برای نگهداری از داروهایشان استفاده میکنند. اگر دارو زیر نور آفتاب ماند، در جریان رطوبت قرار گرفت، یخ زد یا بیش از حد داغ شد، بهتر است آن را دور بریزید حتی اگر تاریخ انقضای آن تمام نشده باشد.
*تتراساکلینهای کشنده
بعضی از داروها با گذشت زمان انقضایشان مواد سمی از خود تولید میکنند و استفاده از آنها بسیار خطرناک است. در واقع فقط پزشکان و داروسازان میتوانند بگویند کدام دارو خواصش را از دست میدهد و کدام دارو سمی میشود و شما به عنوان مصرف کننده بهتر است داروهای تاریخ گذشته را دور بریزید. برای مثال خانواده تتراساکلینها در صورت تاریخ گذشته بودن تبديل به يك فرآورده شيميايي جانبي سمي شده و مصرف آنها باعث پیدایش سندرم فانکونی میشود. این بیماری به لولههای پروکسیمال نفرونهای کلیوی حمله میکند و در آن گلوکز، اسیدهای آمینه، اسید اوریک، فسفات و بیکربنات به جای بازجذب، از طریق ادرار دفع میشوند. افراد مبتلا به این بیماری به پرادراری، عطش و کمآبی بدن، نرمی استخوان در بچهها و استئومالاسی در بزرگسالان دچار میشوند. این بیماری در کودکان باعث اختلال رشد هم میشود بنابر این بهتر است تاریخ داروها را قبل از مصرف حتما بررسي کنید تا اگر دارو جزو داروهای مشابه تتراساکلین بود به بیماری دچار نشوید.
*داروهای 30ساله
سال گذشته شبکه یک تلویزیون فرانسه گزارشی درباره داروهایی منتشر کرد که بعد از گذشت 30 سال از تاریخ انقضای آنها همچنان خواص خود را حفظ کرده بودند. به گفته این گزارش حداکثر طول عمر داروها 5 سال ذکر شده اما بعضی از داروها بسیار بیشتر از این زمان عمر میکنند. به مدتزمانی که دارو ماندگار است اصطلاحا Shelf Life یا عمر قفسهای میگویند. بیشتر داروها با گذشتن عمر قفسهایشان خاصیت خود را از دست میدهند. البته نه به این معنی که با گذشت یک روز دارو کلا خواص خود را از دست بدهد. معمولا این تضعیف شدن خاصیت به مرور صورت میگیرد. برای مثال اگر از تاریخ انقضای دارویی که مصرف میکنید یک سال گذشته باشد، آن دارو ممکن است 20 درصد خواص خود را از دست داده باشد. اين كاهش هرسال با يك ضريب خاص صورت ميگيرد این قانون بیشتر مربوط به قرصهاست. داروهای مایع زودتر خراب میشوند. دیده شده که بعضی از قرصها بعد از گذشت مدت طولانی از تاریخ انقضای آنها همچنان خواص خود را حفظ کردهاند.
*قطرهها را از دور بریزید تا فاسد نشود
قرصها بیشترین عمر را بین داروها دارند اما عمر داروهای مختلف با هم فرق میکند. هر نوع دارو بسته به جامد یا مایع بودن و مواد نگهدارندهای که در آن وجود دارد، عمر خاصی دارد. برای مثال قطرههای چشم مواد نگهدارنده دارند و به شرطی که باز نشوند تا پایان تاریخ انقضا قابل استفادهاند اما اگر در این قطرهها را باز کردید باید حداکثر ظرف 3 ماه دارو را تمام کنید چون دارو در معرض باکتریها قرار میگیرد و آلوده میشود. البته این در صورتی است که از فاصله قطره را داخل چشم بریزید. اگر نوک ظرف قطره با چشم تماس پیدا کرد باید بلافاصله آن را دور بریزید چون استریل بودن خود را از دست میدهد و آلوده میشود. قطرههای اشک مصنوعی که برای یک بار مصرف طراحی شدهاند را هم باید بلافاصله بعد از مصرف دور بیندازید.
*ترکیبیها خطرناکترند
داروهایی که به صورت ژل هستند به دليل وجود آب در آنها زود فاسد میشوند. بهتر است آنها را 3ماه بعد از باز کردن دور بیندازید. اسپریهایی که از طریق مخاط بینی جذب میشوند هم بعد از باز شدن فقط تا یک هفته قابل استفاده هستند و بعد از آن تاثیرگذاریشان از بین میرود و بهتر است آنها را دور بریزید. در عین حال داروهای ترکیبی که در داروخانه ساخته میشوند کمترین طول عمر را بین داروها دارند. این داروها را باید حداکثر در مدت 3 تا 4هفته مصرف کرد اما بهتر است زمان ماندگاری آنها را از دکتر داروساز بپرسید چون ممکن است عمر بعضی از این داروها کمتر از این مقدار باشد. این داروها مواد نگهدارنده ندارند به همين دليل به شدت آمادگي آلودگي ميكروبي و قارچي دارند. اگر دارو طوری به شما تحویل داده شد که مجبور شدید برای مصرف انگشتتان را داخل آن بزنید مطمئن باشید که خیلی زودتر از چیزی که فکر میکنید دارو فاسد میشود چون يك كلوني جديد باكتري وارد آن ميكنيد كه مستعد رشد باكتري است. کرمهای دستساز که برای پوست تجویز میشوند هم معمولا اینچنین هستند.
*داروهای منقضی را چه باید کرد؟
داروهای تاریخ گذشته را باید دور بریزید. بهتر است این داروها را در پلاستیک بپیچید و دور بریزید. شربتها و قطرهها را اول در فاضلاب خالی کنید بعد شیشههای آنها را دور بریزید. البته دور ریختن داروها باید با احتیاط صورت بگیرد. بعضی از داروها وقتی تاریخ مصرف آنها میگذرد میتوانند برای محیط زیست خطرناک باشند. این داروها علاوه بر انسانها، میتوانند برای حیوانات و محیط زیست هم خطرناک باشند. مثلا میتوانند وارد جریان آب زیرزمینی شوند و منابع آب را آلوده کنند. به علاوه ممکن است توسط حیواناتی مثل سگ، گربه یا حتی پرندگان خورده شوند و به آنها آسیب برسانند به همین دليل بهتر است اگر داروی تاریخ گذشته در خانه دارید درباره آن با پزشک یا داروساز مشورت کنید. اگر دارو، جزو داروهایی بود که بعد از انقضا سمی میشوند بهتر است آنها را به مراکز درمانی تحویل دهید. هلال احمر هم این داروها را از شما تحویل میگیرد تا با شرایط درست و بدون آسیبرساندن به محیط از بین ببرد. برای آمپولها باید دقت بیشتری کنید. اگر در درمانگاه تزریق انجام میدهید آنها خودشان طبق اصول ضایعات را دور میریزند اما اگر در خانه تزریق میکنید و سرنگ با سوزن را دور میاندازید حتما آن را در کاغذ بپیچید تا باعث انتقال بیماری نشوند. یادتان باشد تهران پر از ضایعات جمعکن است و این ضایعات ممکن است به آنها آسیب برساند.
...::::بیماری هایی که شیرینی بر بدن قالب می کند::::...
زیاده روی در مصرف شیرینی مانع جذب ویتامین ها و املاح به بدن می شود و این عواملی موثر در کاهش سیستم دفاعی بدن است
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر پیام فرهبخش متخصص تغذیه اظهار داشت: از آنجا که شیرینی ها ارزش غذایی شان در حد کربوهیدرات است، حجم معده را پر می کند و اشتهای افراد را به مصرف بقیه مواد غذایی کم می کند.
وی افزود: قندها مانع جذب ویتامین C و املاحی مثل روی و سلنیوم هستند که کارکردشان با سیستم ایمنی بدن به شدت در ارتباط است.
وی ادامه داد: مصرف شیرینی باعث چاقی است و این چاقی زمینه ای برای بیماری های بعدی مثل سندروم متابولیک که یک پایه آن در چاقی و پایه دیگر آن در فشار خون است و همچنین باعث کبد چرب، افزایش بیماری های قلبی و عروقی و در نهایت دیابت می شود.
وی خاطرنشان کرد: قندها دو دسته هستند، یکی ساده و دیگری مرکب.
توصیه می کنیم؛ افرادی که دیابت و اضافه وزن دارند از قندهای مرکب استفاده کنند و افرادی که وزن طبیعی دارند از قندهای ساده در حد معمول استفاده نمایند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،این محققین یک روش کشت سه بعدی خلق کرده اند که به کمک آن می توان سلول های پانکراسی را به طور موثرتری تکثیر و رشد داد. این روش جدید به مواد سلولی گرفته شده از موش اجازه می دهد به طور واضح در ساختار های شبه درختی رشد کنند. این روش یک پتانسیل بلند مدت در تولید پانکراس کوچک انسانی از سلول های بنیادی ارائه می دهد. این اندام های کوچک انسانی به عنوان مدلی برای تست کردن داروهای جدید به صورت سریع و موثر ارزشمند هستند و دیگر نیازی به استفاده از مدل های حیوانی نیست.
...:::: چه کسانی نمی توانند خون اهدا کنند؟ ::::...
مصرف سيگار و كمبود اكسيژن خون منجر به غلظت خون مي شود.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،نسرين حبيبيان، فوق تخصص آنكولوژي و خون كودكان اظهار داشت: پلي سايتي مي به افزايش گلبول هاي قرمز در حال گردش خون در حالت بالاتر از حد طبيعي گفته مي شود كه موجب بروز غلظت خون مي شود.
وي با اشاره به اينكه غلظت خون در دو دسته واقعي و كاذب تقسيم بندي مي شود، خاطرنشان كرد: غلظت خون واقعي همان افزايش توده گلبول هاي قرمز است كه ناشي از كمبود اكسيژن خون محيطي و افزايش توليد گلبول هاي قرمز بروز مي كند، اما غلظت خون كاذب در اثر كاهش حجم پلاسما اتفاق مي دهد.
حبيبيان افزود: غلظت خون در مردان بيش از 60 و در زنان بيش از 50 درصد مشاهده شده است.
...::::عوارض مصرف خودسرانه داروهای مکمل::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر امیر فتحعلیان داروساز اظهار داشت:داروها سمومی هستند که توسط متخصص با دوز مناسب برای بیمار تجویز شده و آنچه که بین اثر سمی دارو و نقش درمانی آن افتراق ایجاد کرده مصرف صحیح دارو و زمان مناسب آن است.
وی در تشریح مسمویتها افزود: هر مادهای که جذب و در عملکرد طبیعی بدن اختلال ایجاد کند سم تلقی شده که بعضی از این سموم مثل آفتکشها شناخته شده و برخی از سموم مثل داروها ناشناخته هستند.
این داروساز در خصوص مصرف بیش از حد داروها بویژه ویتامینها، تاکید کرد: مصرف بیش از اندازه هرچیزی حتی آب موجب مسمومیت شده، به طور خاص مصرف بیرویه ویتامینهای محلول در چربی (aو b) که در بدن ذخیره میشوند، مضر بوده بویژه مصرف ویتامین A برای زنان باردار در سه ماهه اول بارداری بسیار خطرناک است.
فتحعلیان با تاکید بر شایعترین مسمومیتهای دارویی افزود: مصرف بیرویه داروهای بدون نسخه مثل مسکنها، آرامبخشها و ضد افسردگی موجب بروز علائمی چون اختلالات تنفسی در تیم تنفسها، فشارخون، تغییر در سیستم بینایی و اندازه مردمکها، تاری دید، اختلالات پوستی و در موارد شدیدتر حتی قلب، ریه و کبد را درگیر میکند که شاخصهای خوبی برای تشخیص پزشک است.
...::::نقش تنظیم کننده های اصلی در جهش های ژنی و بیماری ها::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان،دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا روشی جدید را جهت تجزیه و فهم چگونگی خواندن ژنوم توسط پروتئین های خاصی به نام تنظیم کننده های اصلی و بدنبال آن خاموش و روشن کردن ژن ها ابداع کردند. این روش شناسایی جهش های ژنی مرتبط با بیماری ها را تسریع و آسان می کند که مرحله مهمی در درمان های هدفگیری شده درآینده و همچنین پیش گیری و درمان بیماری ها از دیابت گرفته تا بیماری های تخریب کننده عصبی می باشد. هدف اصلی بدست آوردن توانایی سکانس ژنوم بیماران، تفسیر سکانس DNA با توجه به ریسک بیماری ها می باشد.
جهش هایی که در ناحیه کد کننده پروتئین در ژنوم رخ می دهد، نسبتأ مستقیم است ولی جهش هایی که با ریسک بیماری ها مرتبط می باشد، حقیقتأ در نواحی از ژنوم به وقوع می پیوندد که پروتئین ها را کد نمی کنند.
...:::: قرص های امگا 3 تبليغات يا ضرورت؟ ::::...
امروزه افراد به جای بهره بردن از خواص طبیعی مواد غذایی به مکمل های غذایی روی آورده اند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر فرشاد حسینی شیرازی استاد داروسازی دانشگاه شهید بهشتی،در خصوص قرص های امگا 3 اظهار داشت: هنگامی که فرد رژیم غذایی شامل مصرف ماهی و روغن های گیاهی داشته باشد، ضرورتی به مصرف قرص امگا 3 نیست.
...::::کشف «ماده تاریک» ژنوم انسانی در کمال ناباوری دانشمندان::::..
تیمی از دانشمندان دانشگاه ایالتی پن به دستاورد بزرگی در درک چگونگی پیریزی منشا "ماده تاریک" ژنومی دست یافتهاند.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این "ماده تاریک" که «آر ان ای غیرکدبندیکننده» نام دارد، حاوی طرحی برای تولید پروتئینها نیست، با این حال، بیش از 95 درصد از ژنوم انسانی را تشکیل میدهد.
محققان حاضر در این مطالعه کشف کردند که اساسا تمامی آر ان ای کدبندیکننده و غیرکدبندیکننده در انواع مکانهای همسان در طول ژنوم انسانی پیریزی میشوند.
یافتههای تیم علمی به شناسایی دقیق مکان ویژگیهای بیماری پیچیده کمک میکند، زیرا منشاهای ژنتیکی بسیاری از بیماریها در بیرون از ناحیه کدبندیکننده ژنوم قرار دارد.
*به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"مقاله ای به نقل از بنیان با عنوان:تعیین ویژگی، جداسازی و کشت سلول های بنیادی اسپرماتوگونی انسان و موش*
اسپرماتوژنز فرایند ویژه ای است که طی آن سلول های بنیادی اسپرماتوگونی ( SSCs ) تقسیم شده و به گامت های نر تحت عنوان اسپرماتوزوا تمایز می یابند. سلول های بنیادی اسپرماتوگونی ، سلول هایی منحصر به فرد هستند چرا که آنها سلول های بنیادی بالغی می باشند که اطلاعات ژنتیکی را به نسل های بعدی منتقل می کنند . شواهد موجود نشان داده است که SSCs را می توان با برنامه ریزی مجدد برای به دست آوردن ویژگی پرتوانی به سلول های بنیادی جنینی تبدیل کرد که قادر به تمایز به تمام دودمان های سلولی مشتق از سه لایه جنینی هستند ، این شواهد کاربردهای بالقوه مهم SSCs را در طب ترمیمی برجسته می کند . مطالعات اخیر ما و همکاران ما به دستاوردهای بزرگی در تعیین ویژگی، جداسازی و کشت سلول های بنیادی اسپرماتوگونی انسان و موش نائل شده که می تواند منجر به درک بهتر زیست شناسی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی و کاربرد SSCs در طب باروری و ترمیمی شود. در این بررسی، ما ابتدا هویت سلولی و فنوتیپ بیوشیمیایی SSCs موش و انسان را مقایسه می کنیم. قابل ذکر است که نوع سلول SSCs موش و انسان متمایز هستند، و SSCs انسان دربرخی اما نه تمام فنوتیپ ها با SSCs موش مشابه است . روش های جداسازی SSCs و همچنین کشت کوتاه مدت و بلند مدت SSCs موش و کشت کوتاه مدت SSCs انسان نیز مورد بحث قرار می گیرد . ما علاوه بر این ، پیشرفت های جدید درخود تجدیدی SSCs را با هدف ایجاد کشت دراز مدت سلول های بنیادی اسپرماتوگونی انسان که هنوز انجام نشده است ، ذکر خواهیم کرد.
ژلوفن به کبد هم صدمه می زند زیرا این دارو در کبد متالوبیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از بنیان،این یافته ها گامی رو به جلو در درک این که چگونه سلول های بنیادی مزانشیمی ممکن است ترمیم عصبی را بعد از آسیب دیدگی یا پیوند اندام حرکتی بهبود ببخشند، می باشد در حالی که به طور بالقوه نیاز به سرکوب ایمنی مادام العمر بعد از جراحی ترمیمی صورت گرفته برای جایگزینی اندام حرکتی از دست رفته نیست زیرا داروهای مورد استفاده برای سرکوب سیستم ایمنی دارای بسیاری از عوارض ناخواسته هستند.
سلول های بنیادی مزانشیمی می توانند درمان امیدوار کننده ای برای کمک به ترمیم اعصاب آسیب دیده باشد. سلول های بنیادی مزانشیمی دربدن پستانداران اغلب به استخوان، غضروف و چربی تبدیل می شوند و محققین موفق شده اند آن ها را در لوله های آزمایش به سلول های عصبی و پوست تمایز دهند.
...:::: تولید سمعک از طریق جیرجیرک ::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازپایگاه خبری تحلیلی قم فردا، محققان دانشگاه بریستول و لینکولن اخیرا توانستهاند یک اندام شنوایی را در گوش جیرجیرکها شناسایی کنند که میتواند الهامبخش تولید فناوریهای جدید در پژوهشهای حسگرهای صوتی مانند تصویربرداری پزشکی و سمعک باشد و به نکته های بسیار زیبایی اشاره کرده اند.
...::::بیماری توکسوپلاسموز را بشناسیم::::...
به اسم سخت و طولانیاش نگاه نکنید. عفونت خیلی شایعی است. توکسوپلاسموز در بیشتر حیوانات و انسانها دیده میشود. علائم توکسوپلاسموز مانند نشانه سرماخوردگی ساده است؛ تب، گلودرد، درد عضلانی یا بدون علامت است.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازسلامت نیوز؛ توکسوپلاسموز ممکن است مثل ویروس HIV سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند. توکسوپلاسموز ژنتیک، بسیار جدیتر از نوع غیرارثی آن است و وقتی اتفاق میافتد که خانم باردار در طول دوره بارداری دچار این عفونت میشود و ممکن است عوارض جدی مانند نابینایی و مشکلات مغزی برای کودک به دنبال داشته باشد.
*عوامل موثردر ایجاد بیماری*
توکسوپلاسموز به وسیله عفونت ناشی از انگلی به نام توکسوپلاسما گُندی ایجاد میشود. این انگل به وسیله گوشت خام یا نیمپخته، شیر غیرپاستوریزه، مدفوع گربه یا خاک آلوده منتقل میشود.
این انگل از انسانی به انسان منتقل نمیشود، مگر در موارد نادر.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل ازبنیان از medicalxpress، ژنی که در التهاب دخیل است با خطر کلی ایجاد بیماری مرتبط نیست اما بیمارانی با واریته خاصی از این ژن ها نتایج بالینی بهتری را تجربه کرده اند. مطالعات ژنتیکی پیشرفت های بزرگی در درک ما از پتانسیل ابتلا به بیماری های پیچیده و فرآیندهای بیولوژیکی که به ایجاد این بیماری ها کمک کرده اند ارائه می کند.
محققین دانشگاه کمبریج بابررسی اطلاعات به دست آمده از مطالعات ژنومی مربوط به بیماری Crohn دریافتند یک واریته از ژن FOXO3A با نتایج بیماری Crohn مرتبط است اما در تشخیص آن نقشی ندارد.
با مطالعه اثرات این واریته خاص ژنی روی سلول های کشت شده درآزمایشگاه آن ها دریافتند که این ژن تولید مواد شیمیایی التهابی را بلوک می کند که سیتوکین نامیده می شوند و مسئول تشدید علایم بیماری در Crohn و برخی بیماری های التهابی دیگر است.
این محققین وقتی بیماری التهابی دیگر یعنی آرتریت روماتوئید را نیز مورد آنالیز قرار دادند دریافتند که واریته ژنی مشابهی نیز در این بیماری وجود دارد که با آسیب کمتر طی زمان مرتبط است و ربطی به ایجاد این بیماری برای اولین بار ندارد.
این مطالعات دارای پیامدهای مهمی برای افرادی است که به بیولوژی بیماری های پیچیده فکر می کنند و به ویژه نشان می دهد که واریته های ژنتیکی ممکن است مسیرهایی را کنترل کنند که نتایج بالینی این بیماری ها را هدایت می کنند بدون این که با تشخیص این بیماری ها مرتبط باشند.
...::::مفاهیم: سلول بنیادی چیست؟::::...
اغلب سلولهای بدن انسان عملا قادر به تقسیم نیستند و بسیاری از زمان تولد تا مرگ شخص بدون تقسیم شدن حضور دارند.
البته بعضی بافتهای بدن نظیر خون، پوست و لوله گوارش دارای چرخه بازسازی سریعی هستند و در هر روز ممکن است چندین سلول جدید بسازند. به عنوان مثال یک مرد متوسط با وزن 70 کیلوگرم در هر روز 1011×2 سلول خونی می سازد. همچنین روزانه میلیونها سلول پوستی و گوارشی ساخته می شود. سلولهای بنیادی سلولهایی هستند که قادر به همانندسازی خود هستند و نیز می توانند طی فرایند تمایز به یک یا انواعی از سلولهای بالغ تبدیل شوند.
به طور کلی سلولهای بنیادی به سه دسته تقسیم میشوند:
سلولهای بنیادی بزرگسال (Adult stem cells)،
سلولهای بنیادی جنینی (Embryonic stem cells)
سلولهای بنیادی بند ناف (Umbilical cord stem cells).
سلولهای بنیادی بزرگسال مانند همه سلولهای بنیادی دیگر دو ویژگی مشترک دارند؛ اول اینکه قادر به ساخت کپی های خود به مدت طولانی می باشند و دوم اینکه می توانند به سلولهای بالغی با خصوصیات مورفولوژیک شناخته شده و با عملکرد اختصاصی تبدیل شوند.
این سلولها قادر نیستند به همه نوع سلول تمایز پیدا کنند بلکه تنها قادرند به سلولهای بالغ همان بافتی که در آن هستند تبدیل شوند (مثلا سلولهای بنیادی مغز استخوان که به سلولهای خونی تبدیل می شوند). سلولهای بنیادی بزرگسال بسیار کم و نادر هستند به عنوان مثال از هر 10 تا 15 هزار سلول مغز استخوان تنها یک سلول از نوع سلولهای بنیادی است. منشا و چگونگی شکل گیری این سلولها به طور دقیق مشخص نیست و فرضیات مختلفی برای آن مطرح شده است از جمله اینکه این سلولها در هنگام تمایز جدا از بقیه مانده و تمایز نیافته اند. امروزه سلولهای بنیادی از بافتهای مختلفی از جمله خون، مغز، نخاع، لوله گوارش، پوست، عضلات و غیره جدا شدهاند.
نام سلولهای بنیادی جنینی (رویانی) از منشا آنها یعنی رویان گرفته شده است. در واقع این سلولها از یکی از مراحل ابتدایی تشکیل و توسعه جنین بنام مرحله بلاستوسیتی گرفته می شوند. به طور اختصاصی سلولهای بنیادی جنینی از توده سلولی درونی بلاستوسیت در مرحله پیش از لانه گزینی در دیواره رحم به دست می آیند. این سلولها هم قادر به همانندسازی خود هستند و هم قادرند به انواعی از سلولهای مختلف تمایز یابند.
دسته سوم سلولهای بنیادی سلولهای بند ناف هستند که همانطور که از نامشان بر می آید از خون بند ناف در هنگام وضع حمل جدا می شوند و قابل نگهداری هستند تا در آینده در صورت لزوم برای همان بچه یا اعضای خانواده وی و یا برای شخص دیگری استفاده شوند.
امروزه محققان در حال بررسی و آزمایش امکان کاربرد سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای مختلف می باشند. از جمله بیماریهایی را که امیدهای زیادی به درمان آنها می رود می توان به آلزایمر و پارکینسون، آسیبهای نخاعی، دیابتها (از طریق جایگزین نمودن سلولهای پانکراتیک ترشح کننده انسولین)، بیماریهای کرونری قلب (با جایگزینی سلولهای ماهیچه ای قلب)، بیماریهای کبدی مثل سیروز و غیره اشاره نمود.
*دکتر رضا کاظمی اسکویی
دستیار تخصصی بیوتکنولوژی دارویی
دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
درباره سلول هاي بنيادي
سلولهاي بنيادي داراي دو ويژگي اساسي يعني توانايي تقسيم شدن و توليد سلولهايي با خواص يكسان و ايجاد انواع سلولهاي تمايز يافته هستند. براساس توان تمايزي، سلولها را ميتوان به انواع ذيل تقسيم كرد:
1) سلولهاي همه توان: اين سلولها ميتوانند همه سلولها اعم از سلولهاي فرد و سلولهاي برون جنيني (جفت) را بسازند مانند سلول تخم و يا هريك از سلولهاي يك جنين دو سلولي كه هر سلول آن ميتواند يك فرد كامل را بسازد.
2) سلولهاي پرتوان: سلولهايي هستند كه ميتواند غالب يا همه سلولهاي فرد را بسازند. مثلا سلولهاي بنيادي جنيني تحت شرايط خاص ميتوانند يك فرد را بسازند ولي قادر به ايجاد سلولهاي برون جنيني (جفت) نيستند. سلولهايي كه از گنادهاي جنيني بدست ميآيند و به آن سلولهاي زاينده جنيني گفته ميشود نيز جز اين دسته هستند. سلولهاي تمايز نيافته سرطان جنيني مشتق از تراتوكارسينوما نيز پرتوان هستند. تراتوكارسينوما، تومورهاي تمايز يافته خوشخيم هستند كه داراي جمعيتهاي تمايز نيافته زيادي هستند.
3) سلولهاي چند توان: تعداد محدودتري از انواع سلولي را ميتوانند ايجاد كنند. مانند سلولهاي بنيادي واقع در بافتهاي بزرگسالان
سلولهاي بنيادي با دو ويژگي زيستي، توان نوسازي و قدرت تمایز، توجه محققان را در استفاده از آنها در طب ترميمي و درمان بدخيميها به خود جلب كرده است. به عنوان مثال مغز انسان حاوي سلولهاي بنيادي عصبي نادري است كه در شرايط خاص ميتوان آنها را كشت و افزايش داد. ضمن آنكه ميتوان با استفاده از ريزمحيطهاي خاصي آنها را به طرف سلولهاي مورد نظر تمايز داد
پژوهشكده رويان
...::::ساخت اولین چسب قابل برنامهریزی با دیانای جهان توسط دانشمندان ایرانی::::...
|
|
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل ازخبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، شیوه خودمونتاژی محققان با دکتر علی خادم حسینی، عضو هیات علمی موسسه ویس و مجید قدوسی، دستیار پژوهش این موسسه میتواند به حل یکی از چالشهای اصلی در مهندسی بافت کمک کند.
...::::عوامل نابود کننده ویتامین ها کدامند؟::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"عوامل زیادی باعث جذب نشدن ویتامین ها در بدن و از بین رفتن آن ها می شود از جمله :
1-مصرف قند و شکر و شیرینی قنادی، کارخانه ای و تصفیه شده (یعنی شکر سفید و کیک و بیسکویت ها)۲ -مصرف موادغذایی که شیوه نگهداری یا پخت آن صحیح نبوده است و همچنین غذاهای مصنوعی، صنعتی و کارخانه ای
۳ -داروهای شیمیایی ۴ -نوشیدنی های حاوی کافئین و شکر مانند قهوه، چای، شکلات ۵ -الکل۶ -موادمخدر و دخانیات۷ -چیپس و پفک و انواع کربوهیدرات های تصفیه شده۸ -آلودگی محیط
در روند سوخت و ساز قند به ویتامین B نیاز است؛ قندهای طبیعی مانند نیشکر، عسل، خرما و کشمش چندین نوع ویتامین B دارد ولی قندهای تصفیه شده در مراحل عمل آوری در کارخانه کلیه املاح و ویتامین و پروتئین خود را از دست می دهد و هیچ گونه ویتامین B ندارد.بنابراین افرادی که از شیرینی های غیرطبیعی استفاده می کنند، دچار کمبود ویتامین B می شوند.
...::::سی.تی. آنژیو بهتر است یا آنژیوگرافی؟::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل از مجله سیب سبز ؛ امروزه با کمک سی. تی. اسکن، عروق قلب بدون نیاز به آنژیوگرافی بررسی میشوند و در اکثر موارد بیمارانی که مشکلات قلبی دارند تنگیهای احتمالی عروقشان با دقت بالا از این طریق قابل بررسی خواهد بود. به همین دلیل در بسیاری از مراکز دنیا میزان آنژیوگرافی تشخیصی بهشدت کاهش پیدا کرده است. با استفاده از سی. تی. اسکن میتوان نقشه تنگیهای عروق را به دست آورد و بعد تصمیم به انجام آنژیوپلاستی، بایپس عروقی و... گرفت. به این ترتیب میتوان خطرات احتمالی آنژیوگرافی ...
...:::: تولید نانو ذرات آنتی باکتریال از عصاره گیاهی ::::...
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از دکتر علی بهشتی؛یک تیم تحقیقاتی با استفاده از عصاره یک گیاه موفق به تولید نانوذرات طلا با خواص آنتیباکتریال شده است. نانوذرات طلا کاربرد وسیعی در پزشکی دارند، اما تولید آنها بسیار پرهزینه است. پژوهشگران دانشگاه مورداک، روش زیست سازگاری را برای تولید نانوذرات آنتیباکتریال طلا یافتند. از این نانوذرات میتوان در پزشکی استفاده کرد.
«جرالد پوینر» از گروه تحقیقاتی فناوری نانو کاربردی مرداک میگوید: این نانوذرات میتواند در بخش سلامت مورد استفاده قرار گیرد. پیش از این مشخص شده بود که نانوذرات طلا دارای ویژگیهای مناسب برای بخش درمان هستند.
...::::آشنایی با سندرم نادر ویلیامز::::...
سندرم ویلیامز یک بیماری نادر ژنتیکی است که با علائمی همچون تنگی آئورت و در نتیجه ناهنجاری های قلبی و عروقی، عقب ماندگی ذهنی، دشواری در یادگیری، چهره بسیار بشاش و همچنین تظاهرات ویژه رفتاری و شناختی شامل خونگرمی، عصبانیت، گهگاه انفجاری، حساسیت به صدا، استعداد فراوان در موسیقی، نداشتن درک صحیح از عمق و ناتوانی در فهم شناخته می شود.
به گزارش"انجمن آرپی واشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از نادر نیوز ؛ ویژگی های مشخص این بیماری نادرشامل پف کردگی اطراف چشم ها،بینی کوتاه،دهان بزرگ،گونه و لب های برجسته، قامت کوتاه و انحنا در ستون فقرات می گردد.این بیماری با حذف خود به خود ژن های متعدد از کروموزوم y عارض می شود و میزان شیوع این بیماری، حدود پنج در هر ده هزار نفر است و زنان و مردان به یک میزان به آن مبتلا می شوند.
دانشمندان در تازه ترین تحقیقات خود دریافته اند که مصرف بی رویه ی شیرینی و شکلات علاوه بر تمام مشکل شناخته شده ی پیشین ، بر روی ژن های اشخاص نیز تاثیر می گذارد.
گفتنی است بر اساس این پژوهش عدم مصرف میوه و سبزی ، تماشای تلویزیون برای ساعات طولانی و همینطور مصرف قند و شیرینی فراوان می تواند بدترین تاثیر را بر ژن های قلب، کبد و همینطور ژن های تنظیم کننده ی وزن بدن داشته باشد.
بررسی ها نشان می دهند این موضوع سبب بروز بیماری عروق کرونر در هنگام بزرگسالی در حدود ۸۰ درصد مواقع می گردد.دانشمندان عوامل دیگری از جمله نخوردن صبحانه ، مصرف بیش از حد نوشابه های گازدار، تماشای بیش از حد تلویزیون ، علاقه به خوردن مواد سرخ شده و اجتناب از خوردن مواد پخته شده را نیز در تغییر ژنتیک فرزندان نسبت به والدین موثر می دانند.
..::::ابداع روشي بي خطر براي توليد سلول هاي بنيادي::::..
..::::رابطه چراغ خواب، نزدیک بینی و سرطان::::..
به گزارش انجمن آرپی ایران ـ تی یلم، چراغ خواب و نزدیک بینی بچه ها
براساس نتیجه تحقیق گسترده ای که توسط پژوهشگران فیلادلفیا انجام شده، متخصصان متوجه شده اند که رابطه معناداری بین استفاده از چراغ خواب برای بچه ها و ابتلای آنها به نزدیک بینی در آینده وجود دارد. براساس این تحقیق که روی ۴۷۹ کودک و نوجوان سالم ۲ تا ۱۶ سال صورت گرفته، متخصصان چشم پزشک و پژوهشگران بیمارستان کودکان فیلادلفیا اعلام کرده اند ...
..::::خارش ودردگوش مهمترین علایم ابتلاء به عفونت گوش خارجي استک::::..
یک جراح و متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به تاثیر رطوبت و گرمای محیط در ابتلا به عفونت گوش خارجی، بیان داشت: خارش گوش و احساس درد مهمترین علایم این عارضه محسوب می شود.به گزارش انجمن آرپي (تي یلم)به نقل ازدکتر محسن نراقی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران،عفونت های مجرای گوش خارجی را یکی از مشکلات شایع در فصل تابستان دانست و گفت: این عارضه بویژه در شناگران و افرادی که در استخرها زیاد رفت و آمد می کنند، یا اشخاصی که عادت به دستکاری و تمییز کردن گوش خود دارند، رخ می دهد. چرا که گوش انسان به طور طبیعی خاصیت محافظت کنندگی از خود را دارد و زیاده از حد تمییز کردن، آن را مستعد ابتلا به عفونت می کند.وی با بیان اینکه گرما و رطوبت از جمله علل ابتلا به عفونت گوش خارجی به شمار می رود، ادامه داد: محیط های با هوای گرم و مرطوب یکی از عوامل رشد باکتری و قارچ در مجرای گوش خارجی محسوب می شود که با ایجاد عفونت موجبات ناراحتی افراد ساکن این نواحی را فراهم می کند.این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: خارش گوش و احساس درد مهمترین علایم عفونت گوش خارجی است که پزشک متخصص از قطره های آنتی بیوتیک مناسب گوش برای درمان عفونت و رفع ترشحات ناشی از آن در فرد مبتلا بهره می گیرد.وی اظهار داشت: در مواقعی که ترشحات کاملا فضای گوش را اشغال کرده باشد و اجازه ورود قطره را به داخل آن ندهد، معمولا توسط دستگاه ساکشن عفونت موجود در گوش خارج می شود.دکتر نراقی اجتناب از دستکاری، تمییز کردن، خارش گوش و عدم استفاده از گوش پاک کن همچنین جلوگیری از ورود مواد شوینده همچون شامپو به مجرای گوش را مهمترین راهکارهای پیشگیری از ابتلای افراد به عفونت گوش خارجی عنوان کرد.این متخصص و جراح گوش، حلق و بینی در پایان خاطرنشان کرد: بطور کلی 10 درصد افراد در طول زندگی یک بار به این بیماری مبتلا می شوند. باید توجه داشت داشتن زمینه ابتلا به این عارضه در گذشته، امکان عود مجدد عفونت گوش خارجی را در سال های بعد فراهم می کند.
::::بيماری نادري كه باتجمع مس دركبدايجادميشود:::::
بگزارش انجمن آرپی ـ تی یلم«محمد رضا معتمد» روز شنبه در رابطه با علل و عوامل بيماري ويلسون افزود: اين بيماري ژنتيكي يكي از انواع بيماري هاي ارثي كبدي است كه با اختلال در سوخت و ساز عنصر مس در بدن سبب افزايش رسوب آن در كبد مي شود.
وي اظهار داشت: هر فردي روزانه يك تا ۳ ميلي گرم مس، از طريق غذا دريافت مي كند كه ۵۰ درصد مس دريافت شده از طريق معده و روده جذب و سپس وارد جريان خون و در سلول هاي كبدي به ديگر اشكال تبديل مي شود.
وي افزود: بخشي از اين مس صرف توليد آنزيم مي شود و ميزاني ديگر به پروتئيني به نام سرولوپلاسمين مي چسبد و بخشي ديگر به درون صفرا ترشح مي كند اما در بيماري ويلسون دو شكل آخر دچار اشكال و اين اشكالات منجر به تجمع مس در سلول هاي كبدي مي شود.
معتمد تصريح كرد اين بيماري علاوه بر كبد در اندام هاي ديگري مثل كليه، مغز، قرنيه چشم، سيستم مغز و اعصاب و در موارد نادرتر مفصل، استخوان، غدد و قلب رسوب مي كند و همچنين گاهي به صورت ناگهاني از كبد آزاد و باعث بروز آسيب شديد به گلبول هاي قرمز خون مي شود.
اين متخصص مغز و اعصاب با يادآوري اينكه علايم اين بيماري در افراد مختلف براساس محل درگير شده متفاوت است، سن بروز اين بيماري را بعد از ۵ سالگي اعلام كرد و گفت: شيوع اين بيماري يك نفر در ۳۰ تا ۴۰ هزار تولد و در صورت عدم درمان، مرگ بيمار حتمي است.
عضو هيات مديره بنياد بيماري هاي نادر يادآور شد: تشخيص اين بيماري از طريق سنجش سطح پروتئيني به نام سرولوپلاسمين در خون و نمونه برداري از كبد صورت مي گيرد.
وي ادامه داد: در بيماري ويلسون محدوديت در مصرف غذاهايي حاوي مس زياد است زيرا بيمار بايد از خوردن شكلات، فندق، ماهي، جگر، قلوه و قارچ پرهيز كند هرچند رعايت رژيم غذايي جاي مصرف دارو را نمي گيرد.
اين متخصص مغز و اعصاب انتخاب بهترين روش درماني را پيش آگاهي از بيماري و تشخيص زودهنگام بيماري عنوان كرد و يادآور شد: اين بيماري به طور ارثي نيز منتقل مي شود و لازم است تمام افراد خانواده بيمار غربالگري و با انجام يك معاينه دقيق كامل و معاينه چشم پزشكي و بررسي هاي آزمايشگاهي موارد غيرطبيعي كشف و درمان شوند.
معتمد گفت: تمام بيماران بايد نكاتي شامل مادام العمر بودن درمان، خطر نارسايي حاد كبدي با قطع خود سرانه درمان، لزوم پيگيري هاي باليني و آزمايشگاهي براي اثبات كفايت درمان، انجام بررسي هاي غربالگري بر روي تمام بستگان درجه يك و رعايت رژيم غذايي و محدوديت مصرف غذاهاي حاوي مس زياد و روند آهسته و تدريجي بهبود علايم در طي درمان را بدانند.
وي افزود: تاكنون درمان قطعي براي اين بيماري كشف نشده ولي به وسيله بعضي از داروها از قبيل پني سيلامين و ترينتن مي توان با افزايش دفع مس از پيشرفت بيماري و رسوب مس در قسمت هاي مختلف بدن جلوگيري كرد.
دوقلوهای فضانوردبراي انجام یک آزمایش ژنتیکي درفضاداوطلب شدند |
بهگزارش انجمن آرپي(تي یلم)به نقل ازگروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه اطلاع رساني ناسا، اين دوقلوهاي همسان، مارك و اسكات نام دارند و در سال ۱۹۴۶ در آمريكا متولد شدند و بازنشسته نيروي دريايي هستند. هدف اصلي اين ماموريت، بررسي دقيق اثرات بهداشتي فضا بر سلامت ژنتيكي فرد است.گراهام اسكات، يكي از پزشكان كالج بيلور واقع در هوستون كه با ناسا نيز همكاري دارد، گفت : پزشكان تمام تلاش خود را در حفظ سلامت مردم در زمين مي كنند ولي هيچ تضميني براي سلامت افراد در فضا وجود ندارد.از ميان دوقلوهاي ۴۹ ساله، اسكات از طرف ناسا براي اين ماموريت انتخاب شده زيرا زمان بيشتري را در فضا سپري كرده و همين امر تراكم استخواني او را تحت تاثير قرار داده است. اين درحالي است كه برادر دوقلوي او در زمين به طور لحظه به لحظه مورد آزمايش و بررسي قرار مي گيرد. قرار است از خون و بزاق دو برادر قبل از شروع ماموريت نمونه برداري شود و با نمونه پس از ماموريت مقايسه شود. علاوه بر اين موارد، الگوي خواب، ميزان بينايي، فعاليت هاي قلبي و مغزي و مهمتر از همه تراكم استخوان و عضلات هردو برادر قبل و بعد از ماموريت به طور دقيق ارزيابي مي شود.اين اطلاعات، نحوه تاثير ژنتيك فرد در فضا بر بافت استخوان و ماهيچه وبافت هاي بينايي را آشكار مي كند.موثرترين موارد بر سلامت فضانوردان، كاهش گرانش، افزايش احتمال بروز سرطان و ناباروري بر اثر تشعشعات كيهاني واختلال در الگوي خواب است.اين اولين باري نيست كه تحقيقات فضايي، دوقلوها را مورد هدف قرار داده است. چندي پيش نيز يكي از محققان دانشگاه كاليفرنيا از ۱۵ دوقلو خواست كه به مدت يك ماه در تخت هاي زاويه دار بخوابند. سر اين افراد روي شيب به سمت پايين قرار داشت.اين تخت اثرميكروگرانشي برروي مايعات بدن، فعاليت هاي قلبي و عروقي و توده هاي استخواني و عضلاني را شبيه سازي مي كرد؛ دقيقاً مشابه آنچه براي فضانوردان در فضا رخ مي دهد.نتايج اين تحقيقات نشان داد كه انجام فعاليت هاي ورزشي منظم، تاحدي اين اثرات مخرب را جبران مي كند.ناسا تابه حال فضانورد دوقلو به فضا نفرستاده است از اين رو استفاده از اين دوقلوها از مهمترين و با ارزش ترين ماموريت هاي ناسا محسوب مي شود، از طرفي چون دوقلوها همسان هستند، توالي DNA آنان نيز حائز اهميت است.يكي ديگر از مهمترين اهداف اين پروژه، نظريه پارادوكس دوقلوست كه توسط آلبرت اينشتين مطرح شد. او دراين نظريه گفته است كه اگر يكي از دوقلوها توسط يك فضاي پيماي سريع يك مسافرت رفت و برگشت داشته باشد، زماني كه به زمين بازمي گردد، جوانتر از برادري است كه در زمين حضور داشته و دليل اين امر نيز نسبيت است.