به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"بسیاری از مراجع و کتابهای مربوط به طب گیاهی، تاریخچه تقطیر و تولید عرقهای گیاهی را ایران
و مردم این کشور میدانند. بر اساس اطلاعات موجود در این کتابهای مرجع، تولید عرق گیاهی به ابنسینا و دورههای پس از او نسبت داده شده است...
به نظر میرسد که شروع تقطیر و استخراج رایحه گیاهان با تولید گلاب از گل محمدی آغاز شده و کمکم به مرحله کنونی تولید صدها نوع عرق گیاهی رسیده است.
یکی از معروفترین و رایجترین عرقهای گیاهی موجود در بازار ایران، عرق نعناع است که سۆالهای بسیاری در مورد آن مطرح است. به همین دلیل گفت و گوی زیر با دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران را آوردهایم تا پاسخ این سۆالها را از ایشان بگیریم.
فرآیند تولید عرق نعناع چگونه است؟
از هر گیاهی مانند برگ نعناع، بیدمشک، ریحان، گل محمدی یا زیره که دارای رایحه و اسانس باشد، میتوان عرقیات گیاهی تولید کرد. برای تولید عرق گیاهی، ابتدا آب و ماده معطر که همان گیاه باشد، میجوشانند.
پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام میشود و مایعی که با تقطیر به دست آمده، معطری است که ما ایرانیها به آنها عرق گیاهی میگوییم.
طی فرآیند تبخیر و تقطیر، اسانس و رایحه گیاه داخل مولکولهای آب نفوذ میکند و در اصطلاح علمی، آب مقطر تولید میشود. این آبهای معطر مقطر، علاوه بر طعم و رایحه خوبشان، خواصی هم برای بدن دارند. ما ایرانیها معمولاً فقط به مایعی که از گلبرگهای گل محمدی تهیه میشود، «گلاب» میگوییم و سایر آبهای معطر مقطر را «عرق گیاهی» یا «طبی» مینامیم.
مفهوم عبارت «دوآتشه» که روی برخی از عرقیات گیاهی درج میشود، چیست؟
اگر میزان گیاه نسبت به حجم آب بیشتر باشد و رایحه و اسانس بیشتری در مولکولهای تقطیرشده آب جمع شوند، اصطلاح «دوآتشه» را برای عرق گیاهی به کار میبرند. عرق دوآتشه، همان عرق اشباعشده یا با عطر بسیار غلیظ. مثلاً میزان برگ نعناعی که برای تولید یک شیشه عرق نعناع دوآتشه استفاده میشود، بسیار بیشتر از برگ نعناعی است که برای تولید یک ظرف عرق نعناع معمولی به کار میرود.
بهتر است عرقهای گیاهی را حداکثر 6 تا 12 ماه پس از تولید مصرف کنید تا از خاصیت آنها بهرهمند شوید
پس خاصیت عرقهای دوآتشه از انواع معمولیشان بیشتر است؟
دقیقاً همین طور است. از آنجا که ماده موثر در عرقیات گیاهی، اسانس و رایحه موجود در آنهاست، هرچه عرق گیاهی بوی بیشتری داشته باشد، یعنی اسانس بیشتری در مولکولهای آب وجود دارد و خواص درمانی بیشتری دارد بنابراین خاصیت ضد نفخ و ضد درد عرق نعناعهای دوآتشه، به مراتب از انواع معمولیشان بیشتر است.
تفاوت میان عرق نعناعهای پاستوریزه و سنتی موجود در بازار چیست؟
هر مادهای که پاستوریزه شود، عاری از وجود هرگونه آلودگی میکروبی و انگلی است پس آلودگیهای احتمالی، در عرق نعناعهای کارخانهای که عبارت پاستوریزه روی آنها درج شده، وجود ندارد.
پس احتمال وجود آلودگی در عرق نعناعهایی که در کارگاههای خانگی و سنتی تهیه میشوند، وجود دارد؟
عرق از فرآیند تقطیر به دست میآید و مایعی که تقطیر میشود، کاملا استریل و عاری از هرگونه آلودگی است اما امکان دارد آلودگی از طریق ظرف آلوده یا فردی که عرق را به صورت سنتی تولید و بستهبندی میکند، به محصول نهایی راه یابد. به همین دلیل نمیتوانیم بگوییم که عرق نعناعهای سنتی کاملا استریل یا کاملا آلوده هستند. اگر عرق نعناع در کارگاههای خانگی با شرایط بهداشتی تهیه و از ظرفهای پاکیزه برای بستهبندی آن استفاده شود و خود تولیدکننده هم مسایل بهداشتی را رعایت کند، دیگر نباید نگران وجود آلودگی در آن بود.
خاصیت عرق نعناع چیست؟
عرق نعناع، فقط حاوی رایحه نعناع ترکیبشده با آب است که خاصیت ضد نفخ، ضد درد و ضداسپاسم (گرفتگی) دارد. از آنجا که تمام ترکیبهای نعناع وارد عرقش نمیشود، نمیتوان همه خواص برگ نعناع را به عرق آن هم نسبت داد ولی مصرف این عرق گیاهی، پس از غذا و برای رفع دلدرد و نفخ یا هضم بهتر غذا مفید است.
آیا میزان مصرف مشخصی برای عرق نعناع وجود دارد؟
نه، معمولاً میزان استانداردی برای مصرف این عرقهای سنتی وجود ندارد و نمیتوان حجم کاملا مشخصی برای مصرف آنها برای افراد در گروههای سنی و جنسی مختلف در نظر گرفت. البته میتوان پیشنهاد کرد که اگر احساس نفخ و دلدرد داشتید، حدود یک استکان در هر وعده، عرق نعناع مصرف کنید. اگر غلظت و بوی عرق نعناع زیاد باشد، میتوان به مصرف نصف استکان از آن هم بسنده کرد.
آیا منع مصرفی هم برای استفاده از عرق نعناع در افراد خاصی وجود دارد؟
نه، فقط افرادی که به خود گیاه نعناع حساسیت دارند و با خوردن آن دچار واکنشهای آلرژیک میشوند، نهتنها عرق نعناع، بلکه هیچیک از محصولاتی را که بر پایه گیاه نعناع تولید شده است، نباید مصرف کنند.
هرچه عرق گیاهی بوی بیشتری داشته باشد، یعنی اسانس بیشتری در مولکولهای آب وجود دارد و خواص درمانی بیشتری دارد بنابراین خاصیت ضد نفخ و ضد درد عرق نعناعهای دوآتشه، به مراتب از انواع معمولیشان بیشتر است
بهترین ظرف و مکان برای نگهداری از عرق نعناع چیست؟
بهتر است تمام عرقهای گیاهی از جمله عرق نعناع در ظرفهای شیشهای نگهداری شود. از آنجا که شیشههای رنگی (مانند شیشههای سبز یا قهوهای) نور کمتری از خود عبور میدهند، استفاده از آنها برای نگهداری از عرقیات از شیشههای شفاف بهتر است. پس از ظرفهای شیشهای، ظرفهای فلزی (مانند ظرفهای آلومینیومی) بهترین ظرفها برای نگهداری از عرقها هستند.
این روزها برای پایین آوردن قیمت نهایی محصول از پلاستیک برای بستهبندی بطریهای عرق استفاده میشود اما پلاستیک، برای نگهداری این محصولات مناسب نیست. به همین دلیل بهتر است یا عرقیاتی که در شیشه هستند بخرید یا آنها را پس از خرید در ظرفهای شیشهای رنگی یا فلزی پاکیزه و بدون بو بریزید. تمام عرقهای گیاهی باید در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم آفتاب قرار بگیرند. اگر فروشندهای عرق را بیرون از مغازه و در معرض آفتاب قرار داده بود، از خرید محصول او خودداری کنید.
بهترین زمان مصرف و نشانه فساد عرقهای گیاهی چیست؟
معمولاً روی بستهبندی عرقیات سنتی تاریخ تولید و انقضا وجود ندارد و گاهی فقط تاریخ تولید روی بستهبندی نوشته میشود. بهتر است عرقهای گیاهی را حداکثر 6 تا 12 ماه پس از تولید مصرف کنید تا از خاصیت آنها بهرهمند شوید. فساد عرق گیاهی را هم میتوان از ظاهر آن متوجه شد. عرق سالم و عاری از آلودگی، کاملا شفاف است. وجود هر گونه کدورت یا رسوب در عرقهای گیاهی میتواند نشاندهنده وجود آلودگیهای میکروبی یا قارچ و کپک، درون آنها باشد و باید از مصرف چنین محصولاتی خودداری کرد.
به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی گفت: دارچین سبب افزایش کارآیی هورمون انسولین در بدن میشود و در نتیجه بدن به این هورمون برای کنترل قند خون نیاز کمتری دارد.
«اصغر نقشی» افزود: یک قاشق چایخوری دارچین، حاوی کلسیم، آهن و مقادیر زیادی ویتامین ث و منگنز است. به گفته وی، برای تهیه دارچین، پوست این درختچه را جدا و پودر میکنند و در غذا یا چای از آن استفاده میکنند.
نقشی با اشاره به گرم شدن کلیهها با این گیاه دارویی ادامه داد: دارچین کلیهها را گرم میکند و ضعف کمر و پاها را از بین میبرد.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی یادآور شد: دارچین کاهنده تب است و امروزه دارچین را به صورت قرص و کپسول در میآورند که به عنوان «تببُر» از آن استفاده میکنند.
وی دارچین را مشابه پنیسیلین برشمرد و افزود: این گیاه دارویی تقویتکننده سیستم ایمنی بدن در برابر بیماریهاست و حتی میتوان گفت که اثری مشابه پنیسیلین و آنتی بیوتیک دارد.
نقشی بااشاره به برطرف شدن ضعف بدن با دارچین یادآور شد: به علت داشتن تانن در برطرف کردن اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف میشود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار میرود.
منبع: روزنامه آرمان
پزشکان به تازگی دریافته اند که نوعی رابطه مستقیم بین میزان خروپف در هنگام خواب و بروز بیماری های چشمی وجود دارد.
به" گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل از خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ براساس جدیدترین پژوهش ها که افراد بر روی حدود هزار فرد بزرگسال بالای 40 سال در فاصله سالهای 2000 تا 2004 انجام دادند، دریافتند که از این میان، افرادی که در خواب دچار آپنه تنفسی یا همان قطع تنفس ناگهانی و خروپف بوده تا 1/6 برابر بیشتر از افرادی که خروپف نمی کردند دچار بیماری آب سیاه چشم شده اند.
گفتنی است، براساس این پژوهش دانشمندان علت این امر را فشار به شبکیه چشم ها به علت خروپف ، قطع تنفس و نرسیدن اکسیژن کافی به مغز می دانند.
بررسی ها نشان می دهند: بیماری آب سیاه چشم در صورت عدم درمان در افراد می تواند منجر به کوري و از دست دادن دید در آنها شود.
پزشکان هنوز در حال یافتن علل بیشتری برای درک علت این رابطه هستند.
..::::درمان اختلالات شنوایی با سلول های بنیادی امکان پذیر است::::..
با رشد و پیشرفت دانش سلولهای بنیادی در درمان اختلالات و بیماری ها ، می توان به درمان اختلالات شنوایی با این سلول ها نیز بیش از پیش امیدوار بود.
اگر چه در سالهای اخیر هزاران نفر با استفاده از تکنولوژیهای نوین، شنوایی و گفتار خود را با استفاده از انواع الکترودهای کاشت حلزونی بهدست آوردهاند اما محدودیتهای استفاده از وسایل مورد نیاز نظیر قطعهای شبیه به سمعک در پشت گوش، دانشمندان را به سوی استفاده از روشهای بهتر و کم دردسرتر راهنمایی کرده است. از این رو امروزه با رشد و پیشرفت دانش سلولهای بنیادی در درمان اختلالات و بیماری ها ، می توان به درمان اختلالات شنوایی با این سلول ها نیز بیش از پیش امیدوار بود.
مراجعه زودهنگام به آسیب شناس گفتار و زبان جهت جلوگیری و کاهش صدمات زبانی
به گزارش"انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"به نقل از بنیان، اختلالات شنوایی (hearing loss) زمانی رخ می دهد که فرد در عملکرد یک یا هر دو گوش دچار مشکل شود و برای اینگونه افراد از واژه هايی چون ناشنوا يا سخت شنوا نيز استفاده می شود. بررسی ها نشان داده است که شیوع کم شنوایی های ارثی ( 1 نفر از هر 1000 تولد) و نیز شیوع کم شنوایی های اکتسابی بسیار بالاست. اگر فردی پیش از تولد،هنگام تولد یا در سالهای آغاز زندگی و پیش از اینکه صحبت کردن را بیاموزد به اختلالات شنوایی مبتلا شود درتوانایی های زبانی و گفتاری آسیب جدی خواهد دید اما آسیب شنوایی دربزرگسالی و پس از طی مراحل زبان آموزی وکسب زبان بیشتر روی جنبه های کیفی و تلفظی گفتار تاثیر گذار خواهد بود به همین خاطر مراجعه زودهنگام به آسیب شناس گفتار و زبان جهت جلوگیری و کاهش صدمات زبانی ، اجتماعی ،روانی و تحصیلی فرد در آینده بسیار حایز اهمیت است.
..::::اثبات نقش کروموزوم Y در بیماریها توسط محققان ایرانی::::..
محققان ایرانی با مشارکت در پروژه جهانی 10 ساله پروتئومیکس در تلاش هستند تا نقش کروموزوم Y را در بروز بیماریها به اثبات برسانند و تاکنون این محققان موفق به تولید آنتی بادی برای بخشی از این پروتئینها یه منظور تشخیص بیماری در مراحل اولیه شدند.
به گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم"بنیان به نقل از مهر، آناليز جامع پروتئينها با هدف بررسي تنوع ژنتيکي، مطالعه تفاوتها و مطالعه پاسخ به تنشها موضوع اصلي علم بين رشتهاي پروتئوميکس است. پروتئوميکس با بهره گيري از علوم شيمي پروتئينها، بيوانفورماتيک و زيستشناسي به شناسايي و مطالعه تغييرات پس از ترجمه و برهمکنشهای پروتئينها می پردازد. هدف پروتئوميکس، شناسايي پروتئينهای جديد بر اساس نقش، وظيفه و مطالعه نحوه بيان آنها در سيستمهای تنظيمي است.
از آنجا كه بسياري خصوصيات فيزيولوژی موجودات زنده به پروتئينها بستگی دارد، بنابراين مطالعه و شناخت پروتئينها می توانند تاثير زیادی در تشخيص و درمان بيماريهایی چون سرطان داشته باشد. از این رو از سوی سازمان جهانی پروتئومیکس اقدام به اجرای پروژه جهانی شناسایی پروتئومیکس به منظور بررسی پروتئین کروموزم ها شد که سهم ایران در این پروژه بررسی کروموزوم Y است.
..::::نقش برخی ژن ها درتکامل جنین::::..
محققان برای اولین بار نشان داده اند که چرا مجموعه مولکولی مسوول برای تولید سلول های بنیادی به کار می افتند.
به گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم" به نقل ازبنیان از sciencedaily ، اثر پروتئین های Sox2 و Oct4 بر روی سلول ها، مشابه پاک کن است. آن ها همه تجارب قبلی سلول ها را پاک می کنند و آن ها را به سلول های بنیادی موسوم به pluripotent تبدیل می کنند. مشابه سلول های موجود در جنین این سلول ها می توانند به همه انواع بافت ها تبدیل شوند. کاشفان این تکنیک برنامه ریزی مجدد برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی در سال 2012 شدند. گرچه تا کنون دانشمندان دقیقا نمی دانستند چرا این پروتئین ها می توانند سلول را مجددا برنامه ریزی کنند و عملکرد آن ها در جنین چیست.
یک تیم تحقیقاتی در یافته اند که پروتئین Oct 4 در جنین گورخر ماهی که در ابتدا توسط مادر فراهم می شود، مسوول روشن کردن ژن های جنین برای اولین بار است. بنا براین تکامل مستقل موجود آغاز می شود. سلول های جنینی جوان می توانند به همه بافت ها و انواع سلول ها ی بدن تکامل یابند. با کشت های سلول های بنیادی pluripotent تحقیقات بسیاری دراین زمینه انجام شده است زیرا دانشمندان به استفاده آن ها برای بازسازی اندام های آسیب دیده بدون داشتن منبعی از سلول های جنینی امیدوارند. در مقاله ای که در مجله Science به چاپ رسیده دانشمندان نشان داده اند که پروتئین Pou5f1 که بسیار مشابه پروتئین Oct4 در انسان عمل می کند،آغازگر تکامل جنین است و ژن ها را بعد از دوره استراحت متعاقب لقاح، بیدار می کند. در همه حیوانات تکامل در ابتدا توسط پروتئین هایی از مادر که در سلول تخم حضور دارد، کنترل می شود و ژن های جنین تا کمی بعد از آن فعال نمی شوند. در گورخر ماهی مثلا این فرایند به محض این که جنین دارای هزار سلول می شود، آغاز می شود. این فعال شدن ژن ها در تخم، سلول های جنین را مجددا برنامه ریزی می کند. این سلول ها که به سرعت تقسیم می شوند هیچ محصول ژنی جدید را تولید نمی کنند، تبدیل به سلول بنیادی می شوند. در سلول هایی به نام سلول های بنیادی مزانشیمی که خون و ماهیچه و... را تولید می کنند، دانشمندان نشان داده اند چگونه پروتئین Pou5f1 آبشار تولیدات ژنی را راه می اندازند که سلول های استخوانی، خونی و ماهیچه ای را از سلول های جنینی ایجاد می کنند . این شبکه تنظیم کنندگی بسیار مشابه آن چیزی است که در سلول های بنیادی pluripotent وجود دارد.
در سال های اخیر محققان قادر به تولید سلول های بنیادی pluripotent شده اند اما دریافته اند که تبدیل آن ها به انواع سلول های پایدار مشکل است. اگر سلول های بنیادی پایدار نباشند سرطانی خواهند شد. با کشف شبکه تنظیم کننده مذکور دانشمندان می توانند به مطالعه این مساله بپردازند که چگونه انواع سلول های بنیادی می توانند ایجاد شوند و چه چیزآن ها را پایدار می کند. دانشمندان نیاز به دانستن جزئیات فرایند های قابل اعتماد در تشکیل بافت پایدار دارند قبل از این که از آن ها در پزشکی استفاده کنند.

..::::سلول درمانی روند بیماری را متوقف می کند::::..
به گزارش انجمن آرپي و اشتارگارت ایران ـ تي یلم،شرکت سینا سل یکی از شرکت هایی است که در زمینه بیوتکنولوژی و سلول درمانی در زمینه بیماری های مختلف فعالیت می کند.برای آشنایی بیشتر با این شرکت و فعالیت هایی که انجام می دهد مصاحبه ای را با دکتر مسعود حسینیان، مدیر عامل شرکت سینا سل انجام شده که در پی می آید.دکتر مسعود حسینیان، مدیر عامل شرکت سینا سل در گفتگو با خبرنگار سایت خبری بنیان، با اشاره به اینکه پروژه های تحقیقاتی این شرکت در زمینه سلول های بنیادی مزانشیم است توضیح داد: سلولهاي بنيادي از لحاظ منشاء به دو دسته عمده سلولهاي بنيادي جنيني و سلولهاي بنيادي بزرگسالان (adult) تقسيم مي شوند. از مهمترين سلولهاي بنيادي بزرگسالان سلولهاي بنيادي مزانشيم است. سلولهاي بنيادي مزانشيم در ترميم بافتهايي با منشاء مزانشيمي مثل استخوان، غضروف، ماهيچه، تاندون و چربي شركت مي كنند.سلول های بنیادی مزانشیم در بافت های مختلف بدن وجود دارند.اما تراکم آن ها در بافت های مختلف، متفاوت است.
..::::روشی تازه برای تولید سلولهای بنیادین::::..
محققان چیني روشي ساده وبي خطري براي تولیدسلول هاي بنیادي ابداع کردند،براساس این کشف تازه امیدبراي درمان بیماري هابااستفاده ازتولید وتکثیرسلول ها ي بنیادين بیشترشده است. به گزارش "انجمن آرپي واشتارگارت ایران - تي یلم" ازخبرگزاری سینا به نقل از رویترز، این دانشمندان توانستند با این روش و استفاده از سلولهای فیبروبلاستیک ریه موشهای بالغ، چند موش را در محیط آزمایشگاهی به دنیا بیاورند که یکی از این موشها بیش از ۱۰۰ روز زنده مانده است.
«ما هونگجیان» معاون مرکز بیولوژیک وزارت علوم و فناوری چین در این مورد گفت: «این روش نقطه عطفی در علم سلولهای بنیادین است و چین را قادر میکند قدرت مطرح و اول جهان را در این زمینه به دست آورد.»
همچنین «رودولف جینیش» کارشناس آلمانی سلولهای بنیادی و عضو آکادمی ملی علوم آمریکا که از همکاران این تحقیق بوده است، خاطرنشان کرد: «این روش گشایشی در تحقیقات سلولی ایجاد کرده است و امید استفاده از سلولهای بنیادین برای بازسازی اعضای بدن و درمان انسان را افزایش داده است.»
«جورج دالی» پروفسور دانشگاه پزشکی هاروارد نیز در این زمینه گفت: «بیماریهایی مثل نارسایی قلبی و پارکینسون را تنها با تعویض بافتها میتوان درمان کرد و این روش امیدها را برای تعویض سلولها افزایش داده است.»
مطالعه محققان چینی همچنین این نوید را میدهد که میتوان در آینده یک سلول را در بدن بیمار برای درمان وی پرورش داد.
..::::افزایش ابتلا به نزدیکبینی با تلفنهای همراه::::.. |
در سال ۲۰۳۳ میلادی بین ۴۰ تا ۵۰ درصد افراد ۳۰ ساله به بیماری نزدیکبینی مبتلا خواهند شد که این اتفاق به دلیل استفاده نادرست از گوشیهای هوشمند رخ میدهد.
|
به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم ، به نقل از سینت، "دیوید آلامبی"( David Allamby) از متخصصان و جراحان چشم به مردم توصیه کرده است که در هنگام استفاده از تلفنهمراه آن را در فاصله منطقی از چشمان خود نگه دارند و به این صورت روی کلمات و اطلاعات موجود در آن تمرکز کنند.
این جراح چشم بر این باور است که استفاده از تلفنهای همراه طی چند سال اخیر باعث ضعیفتر شدن چشم مردم و افزایش دوبینی در آنها شده است.
او بر اساس نتایج حاصل از یک مطالعه جدید اعلام کرد، از زمانی که نخستین تلفنهای همراه در اختیار انگلیسیها قرار گرفت تعداد آنهایی که به اختلالات بینایی مبتلا شدهاند 35 درصد افزایش یافت.
کارشناسان بر این باورند که مردم در جریان استفاده از تلفنهمراه این دستگاه را نسبت به کتابها و روزنامهها بیش از اندازه به چشمان خود نزدیک میکنند. این اتفاق باعث میشود تا ژنهای نزدیکبینی بیش از گذشته در افراد فعال بماند.
در حالی که تا پیش از این سن تثبیت اختلالات بینایی در افراد 21 سال اعلام شده بود، هماکنون این روند در سنین بالاتر نیز مشاهده میشود.
این جراح چشم میگوید، در سال 2033 میلادی بین 40 تا 50 درصد افراد 30 ساله به بیماری نزدیکبینی مبتلا خواهند شد که این اتفاق در جریان استفاده نادرست از گوشیهای هوشمند رخ میدهد.
|
..::::حیاتیترین زمان برای تشخیص دید دوچشمی ۳ تا ۶ ماهگی::::..
رییس انجمن اپتومتری با اشاره به لزوم انجام تستهای غربالگری در نوزادانی که مستعد ابتلاء به عیوب چشمی هستند، گفت: حیاتیترین زمان برای تشخیص دید دوچشمی، ۳ تا ۶ ماهگی است.
به گزارش انجمن آرپي واشتارگارت ایران ـ تي یلم،محمد آقازاده امیری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: در خانوادههایی که سابقه تنبلی، انحرافات چشمی، نمره عینک بالا و بیماری ژنتیکی چشمی دارند باید در نوزادی و بهترین زمان آن یعنی 3 تا 6 ماهگی برای تشخیص و درمان اقدام کرد ضمن اینکه باید توجه کرد ممکن است این عیوب به ظاهری مشخص نباشد بنابراین مراجعه به یک متخصص لازم است.
وی ادامه داد: تستهای غربالگری که توسط سازمان بهزیستی و در سن 3 تا 5 سالگی به صورت عمومی انجام میشود بسیار سودمند بوده و باید به صورت جدی توسط والدین پیگیری شود تا در مراحل اولیه بیماریها تشخیص داده و برای درمان آن اقدام شود چرا که در صورت غفلت میتواند زمینه بروز بیماری روانی را نیز ایجاد کند.
رئیس انجمن اپتومتری در خصوص محتوا و دستاوردهای کنگره اپتومتری که از 23 تا 25 سال جاری برگزار شد، بیان کرد: در این کنگره به طور عمده در خصوص مقولاتی از جمله عدسیهای تماسی، تنبلی چشم، لیزر و عوارض آن، دید دوچشمی، عینک سازی و نحوه ساخت آن و کم بینایی بحث و بررسی شد.
آقازاده افزود: در این کنگره همچنین اساتید مطرح از دانشگاه شهید بهشتی و بیمارستان فارابی حضور داشتند و به نسبت سالهای گذشته استقبال بیشتری از این کنگره شد.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص عوارض انجام لیزیک، تصریح کرد: انجام عمل لیزیک به لحاظ پزشکی یکی از سادهترین عملهاست اما نکته مهم در این موضوع انتخاب یک فرد برای انجام عمل است چرا که همه افراد شرایط انجام چنین عملی را ندارند و ممکن است انتظار آنها بعد از انجام آن برآورده نشود.
صفحه قبل 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 صفحه بعد
تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب این وب سایت متعلق است به
www.RPiRani.iR
کپی برداری با ذکر منبع بلا مانع است